Şimdi Ara

Gerçek 280w psu ile hd 5830-x6 işlemci (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

ya abartıyorlar su guc tuketiminide.. ben 300w aopen ile 4890oc+e6300@3.5ghz de 2dvd, 4 ram, 4 tane hdd ile sorunsuz takıldım 2 yıl boyunca..

imzadaki sistemde 350w aopen
  • quote:

Orijinalden alıntı: picco_z

quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

Yaw adamın yaptığı oyun şu:
    Kaliteli bir psunun içini söküp dandik bir psunun içine takmıştır. Kablolarını filanda kesmiştir. Çok göze batmasın diye. Takmıştır o hayvani sistemi. Geleni geçenide "280watt ama çalıştırıyo, tavsiye ederim" diyordur. Başka açıklaması yok bunun. Normal şartlar altında 280watt psuya o sistemi takarsan psu aşırı yükten ya patlar yada içinde sigorta vardır. Kendini kapatır. Dediğim gibi adam çakallık etmiş orda. Dandik psuyu pahalıya satmak için.

Adamın işi gücü yoktu da açıp değiştirecek Yalnız etiket değiştirmiş olma olasığı fazla gibi gelmeye başladı ? Adam termal macunu alacaktım raflardan indirmeye üşenen adam içini mi değiştirecek

O zaman tam emin değilsen açmasaydın konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapocod -- 25 Aralık 2010; 17:48:35 >

• Bugün gittim.Sistemi satmışlar .Bilgisayarcı, "grup bilgisayar" güç kaynağının markası "elba" Eminim artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picco_z -- 25 Aralık 2010; 18:04:33 >
  • Bilgisayarcı resmen fantazi yapmış.Bi arkadaşın dediği bişey vardı.Mercedes marka arabaya doğan moturu olur diye olurda mercedes ne olur ayrı

280 watt dediğin rakam çok komik bi rakam bilgisayar için.

Benim eski 5970 1.3 volt 1000 mhz da furmarkda resmen kendi başına 350-370 watt çekiyodu.

Bunun üstüne 4.7 ghz lık i7 yi , 12 adet 12cmlik fanı , dev gibi bi board 2tb lik diski eklersen 280 power daha düğmeye basar basmaz direk cort olur.Daha usbleri ramleri extraları ledleri saymadım bile.

Siz siz olun power supyl alırken +150 +200 watt fazlasıyla alın.

1000 lik powerda yaktım bu arada deneyimim iyidir yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 25 Aralık 2010; 18:23:35 >

• bende çok abartıldığını düşünüyorum bu power güçlerinin fakat
    280 w'de bayağı bir düşük yahu..400w dese eyw derdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amashe

bende çok abartıldığını düşünüyorum bu power güçlerinin fakat
    280 w'de bayağı bir düşük yahu..400w dese eyw derdim.

Bende en sonunda emin olamayınca, forumdan bir arkadaştan disk alıp kızılaya geçtim.Oradan bir 14 cm'lik ledli fan aldım bende o arada iyice baktım psu'ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FasTBoY

quote:

pfff arastırmadan etmeden konusuyorsunuz sonra boyle oluyor.. yıllardır her testin sonuna nerdeyse guc kutetim degerleri koyuluyor bir kere merak edip bakmadınız mı yahu..
    http://www.pclabs.com.tr/2010/12/10/fermi-yine-sahnede-nvidia-geforce-gtx-570/5/ bak mesela benzer bir sistem..

yukte 5830 ile 245w guc cekmiş mesela...

Bak o değerlerin üstündeki mesajda da ne yazıyor.
    quote:

İşlemci gibi diğer bileşenler de yük altında olsaydı daha yüksek olacaktı. Bu değerlere bakıp güç kaynağı almayın, sadece kartlar arasındaki karşılaştırmaları görün.

allahım ya gelde gulme şimdi
    adamlar yukte test etmiş arkadasım... o tabloda elde edilen en yuksek guc degerleridir.. mesela adam acıyor 3dmark vantage i en cok nerde guc cektik bakıyor yazıyor listeye.. işlemciye ve gpuya hadi %100 guc bindirelim senin icin ekle hepsine bi 20w daha ne farkeder senimi kırcaz

• AMD Phenom™ II X6
    ATI Radeon™ HD 5830 Graphics
    Peak TDP değeri : 125W + 175W = 300 W
    Hadi diyelim, 30 W'lık kısmını kullanacak kadar zorlamasın makinayıda. Ne etti, 270W
    Bu makinada hiç ram, anakart, optik okuyucu(CD-Rom, DVD-Rom), Hard disk, Fan yok mu?
    Ha çalışmaz mı, çalışır ama deli gibide ısınmaya başlar bir yerden sonra. Sonra alırsın eline kül olmuş psuyu oturur durursun.

• quote:

AMD Phenom™ II X6
    ATI Radeon™ HD 5830 Graphics
    Peak TDP değeri : 125W + 175W = 300 W
    Hadi diyelim, 30 W'lık kısmını kullanacak kadar zorlamasın makinayıda. Ne etti, 270W
    Bu makinada hiç ram, anakart, optik okuyucu(CD-Rom, DVD-Rom), Hard disk, Fan yok mu?
    Ha çalışmaz mı, çalışır ama deli gibide ısınmaya başlar bir yerden sonra. Sonra alırsın eline kül olmuş psuyu oturur durursun.

eger 280w gercek bir psu ise yıllarcada 280 ceksen yanmadan(tabi calısma ömrü saati dolana kadar) calısabilmesi gerekmekte.. zaten olaydan bundan ibaret.. 280wlık kaynaktan 290 cekilebilir ama ısınmadan dolayı yanma durumu ancak boyle sartlarda olasabilir.

ayrıca resmi sitedeki peak degerlere fazla guven olmaz çok daha aldında olabiliyor cogu zaman..

• gaza geldim benim 400w psu ya 4way-sli gtx580 kurayım bari.
  • quote:

Ne etti, 270W

Saydıklarınız elbette vardı.Uzay sistem

quote:

Orijinalden alıntı: unsalonarici

gaza geldim benim 400w psu ya 4way-sli gtx580 kurayım bari.

Serbestsiniz İşlemcini iyi seç,en az 4 çekirdek olsun.Amd olsun biraz fazla güç çeksin OC'yi unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picco_z -- 26 Aralık 2010; 0:02:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: otoyolsb54

quote:

Orijinalden alıntı: Reşat95

aranıza yeni katıldım adım Reşat yalnız bi sorunum war anakartım msı740gm p-25 katalogta power led ve power switch diyo yalnız bende sadece pwer lled war yanı power swıtch yok napmam gerek yardım ederseniz cok sevinirim

yav güzel kardeşim burdaki konu o değil ki, ama yardımcı olak istersen birazdaha detaylı yazsan şu sıkıntını ne demek istediğin anlaşılmıyor. anakartın üstünde mi power switch yeri yok(böle bişey olma olasılığı yok gibi bişey biri sökmediyse) kasanda power switch kablosumu yok nedir tam bi sölesen..

kasadan gelen kablolarda power swict yok kardesim yardım edersen cok sevinirim bu yuzden bilgisayarı calıstıramıyorum

• O sistemin çalışması da normal (tabii kaç hafta çalışır orası bilinmez) insanların inanmaması da normal. Silverstone Strider 750W kullanıyorum ve yetmiyor. Belki yetmemezlik değil ama güç kaynağının verimliliği düştü sanırım. Şuanki sistemim Q9550, P5Q Deluxe, HD6870 eğer işlemciye overclock yaparsam 3.6 Ghz ve üstü hızlarda ekran kartı direkt artifact veriyor. Özellikle işlemciye ve ekran kartına aynı anda çok yüklenen oyunlarda anında sorun çıkıyor. Yeniden başlatmadan düzelmiyor. Eğer işlemciye overclock yapmazsam sorunsuz çalışıyor ekran kartı. Birkaç kişinin başına daha gelmiş bahsettiğim olay. Forumda da en son Tiestorn güç kaynağıyla ilgili sorun yaşamıştı aynı şekilde onunki de 750W olmasına rağmen çöküyordu sistemi.
    Kısacası 280Wattlık dandik bir güç kaynağı çalıştırabilir ancak şebekedeki bir sorunda sistemi koruyabilir mi yoksa kendisiyle beraber o sistemi de diğer tarafa mı götürür orası muamma.

• quote:

Orijinalden alıntı: GobliN

O sistemin çalışması da normal (tabii kaç hafta çalışır orası bilinmez) insanların inanmaması da normal. Silverstone Strider 750W kullanıyorum ve yetmiyor. Belki yetmemezlik değil ama güç kaynağının verimliliği düştü sanırım. Şuanki sistemim Q9550, P5Q Deluxe, HD6870 eğer işlemciye overclock yaparsam 3.6 Ghz ve üstü hızlarda ekran kartı direkt artifact veriyor. Özellikle işlemciye ve ekran kartına aynı anda çok yüklenen oyunlarda anında sorun çıkıyor. Yeniden başlatmadan düzelmiyor. Eğer işlemciye overclock yapmazsam sorunsuz çalışıyor ekran kartı. Birkaç kişinin başına daha gelmiş bahsettiğim olay. Forumda da en son Tiestorn güç kaynağıyla ilgili sorun yaşamıştı aynı şekilde onunki de 750W olmasına rağmen çöküyordu sistemi.
    Kısacası 280Wattlık dandik bir güç kaynağı çalıştırabilir ancak şebekedeki bir sorunda sistemi koruyabilir mi yoksa kendisiyle beraber o sistemi de diğer tarafa mı götürür orası muamma.

verimlilik meczusu oyle degil.. 750w kaynaktan max 750w alman gerekir muhtemelen 780w filanda verir tabi ama ısınmadan dolayı uzun kullanımda yanar..

verimlilikteki olay su sana 750w verebilmek için sebekeden 900w ceker.. ama verimlilik zamanla duser bu yuzden de 2-3 yıl sonra 1000w ceker ama ne olursa olsun sana 750w ı verir aşagıya duzmez.. o sorunda bence kaynaktan bagımsız bir olay.. kaynakla sorun arasında bir baglantı kuramadım acıkcası ne bileyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 26 Aralık 2010; 2:03:33 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GobliN

O sistemin çalışması da normal (tabii kaç hafta çalışır orası bilinmez) insanların inanmaması da normal. Silverstone Strider 750W kullanıyorum ve yetmiyor. Belki yetmemezlik değil ama güç kaynağının verimliliği düştü sanırım. Şuanki sistemim Q9550, P5Q Deluxe, HD6870 eğer işlemciye overclock yaparsam 3.6 Ghz ve üstü hızlarda ekran kartı direkt artifact veriyor. Özellikle işlemciye ve ekran kartına aynı anda çok yüklenen oyunlarda anında sorun çıkıyor. Yeniden başlatmadan düzelmiyor. Eğer işlemciye overclock yapmazsam sorunsuz çalışıyor ekran kartı. Birkaç kişinin başına daha gelmiş bahsettiğim olay. Forumda da en son Tiestorn güç kaynağıyla ilgili sorun yaşamıştı aynı şekilde onunki de 750W olmasına rağmen çöküyordu sistemi.

verimlilik meczusu oyle degil.. 750w kaynaktan max 750w alman gerekir muhtemelen 780w filanda verir tabi ama ısınmadan dolayı uzun kullanımda yanar..

verimlilikteki olay su sana 750w verebilmek için sebekeden 900w ceker.. ama verimlilik zamanla duser bu yuzden de 2-3 yıl sonra 1000w ceker ama ne olursa olsun sana 750w ı verir aşagıya duzmez.. o sorunda bence kaynaktan bagımsız bir olay.. kaynakla sorun arasında bir baglantı kuramadım acıkcası ne bileyim

Yanlış anlamışsın o anlamda kullanmadığım verimliliği Dediğin kısmını ben de biliyorum şebekeden fazla çekip yine yazılı değeri sağlamayı çalıştığını. Ancak verimlilikten başka uygun kelime bulamadım. Kısacası güç kaynağım yaşlandığı için artık görevini tam yerine getiremiyor öyle diyim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otoyolsb54

quote:

aranıza yeni katıldım adım Reşat yalnız bi sorunum war anakartım msı740gm p-25 katalogta power led ve power switch diyo yalnız bende sadece pwer lled war yanı power swıtch yok napmam gerek yardım ederseniz cok sevinirim

yav güzel kardeşim burdaki konu o değil ki, ama yardımcı olak istersen birazdaha detaylı yazsan şu sıkıntını ne demek istediğin anlaşılmıyor. anakartın üstünde mi power switch yeri yok(böle bişey olma olasılığı yok gibi bişey biri sökmediyse) kasanda power switch kablosumu yok nedir tam bi sölesen..

kasadan gelen kablolarda power swict yok kardesim yardım edersen cok sevinirim bu yuzden bilgisayarı calıstıramıyorum

Kardeş bak sen o işle hiç uğraşma bence kasayı yeni aldıysan git götür geri sana doğru dürüst kasa versinler.

• İnanılmaz bir olay değil.300w bir psu ile asus 1gb 4870+ 3 tane 1 tb hdd + 4gb ram + q9450 oc + 2 tane dvd + titan fenrir + 6 tane 12lik fan çalıştırdım..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.