Şimdi Ara

Gerçek 280w psu ile hd 5830-x6 işlemci (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GuitarMania
    Ya çalışmaz değil çalışır (belki sistem reset atar ya da hiç açmaz arada) ama tehlikeli iş. Yani o sistem o güç kaynağına emanet edilmez..

Katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orijinalden alıntı: picco_z

Kızılay'a gitme durumum olursa mutlaka kamerası olan bir tel ile çekeceğim.

Hangi bilgisayarcı o? İsmi nedir?

Ekleme: HD5830 furmark güç tüketimi. 360W, bilgisayarcıya gidip, gözümle görmeden inanamayacağım.

Gerçek 280w psu ile hd 5830-x6 işlemci

bende görmeden inanmam evet arkadaşlarında dediği gibi psu olayı biraz abartılıyor ama şuanda farklı şekilde abartan var x6 cpu ve HD5830 u 280W psu çalıştıracagına hiç inanmıyorum, hadi 350W FPS , ASUS olsa olabilir diyicem

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

o psu güncel teknoloji ile üretilmiş kaliteli bir marka olsa ve gücünün tamamına yakınını 12v kanalından verebilse
    o sistemi uzun süre kullansanızda sorun olmaz..
    ama o psu nun 12v çıkışları yetersizdir.. sistemi çalıştırması pek birşey ifade etmez..hatta bir psunun gücünü aşan sistemleri çalıştırması herzaman iyi birşey değildir..
    o nedenle kaliteli güç kaynakları üzerinde yazan değerlerin bir miktar daha üzerinde güç çekilmesine izin verir daha fazla çekilmeye çalışıldığı zaman tehlikeli
    olmaması için güç vermeyi durdurur ve sistemi kapatır..kapatmıyorsa o güç kaynağının akım korumalarından şüphe duyulur..
    yeter,yetmez çok bile diyen arkadaşların bazıları herhalde güç kaynağının araba motoru gibi birşey olduğunu zannediyor..
    -arabanın arkasına 3 ton bağladım banamısın demedi vs-
    güç kaynağının içinde alt tarafı elektrik devreleri vardır ve kullanılan bileşenler de üzerinde yazan değerlerde sürekli çalışacak kalitededir..
    (tabii düzgün etiketlenmiş bir güç kaynağı ise)
    olması gerekenden fazla akım çekerseniz birgün psu ile birlikte sistemin bazı parçalarını da elinize alabilirsiniz..
    hiçbirşey olmayadabilir.. illa olacak diye birşey yok..
    kafası basan bir elektrikçiye 3lü-5li priz yaptırırsanız o bile soracaktır ne için kullanılacak diye..
    sürekli elektrik sobası vs kullanacaksanız daha kalın ve daha pahalı kablo kullanırlar.. çünkü piyasada satılan bazı 3 lü prizler
    sürekli yüksek güç çekildiğinde erir.. bu da yangın tehlikesi demektir..
    duyan gören olmuştur.. herkesin evinde yangın çıkacak diye birşey yok.. o kadar uzun süre kullanan nadirdir..kullananlarında çok azında o priz erir..
    mantık bu kadar basit.. rus ruletini seviyorsanız psu ya para vermezsiniz.. gidip köşe başı bilgisayarcısından 280w psu alıp keyfinize bakarsınız..

forumda güç kaynağı meselesi abartılıyor diyorsunuz..doğrudur abartılıyor..
    ama abartılıyor,abartılıyor derken bu defa tam tersi yönde abartılmaya başladı.. neredeyse gtx580 kullanana 300w psu önerilecek..
    güç kaynaklarının fiyatları da pahalı olsa gam yemeyeceğim..(extreme modeller hariç)

quote:

Orijinalden alıntı: Cherokee

Ya zaten bu psu konusunun forumda çok abartıldığı bilinen birşey. 280w evet o sistemi çalıştırır. Futuremark da yapabilirsiniz ama nereye kadar? Hatırlayan hatırlar nfs underground dı sanırım psu yakıyodu çok insanın psu su gitti bu oyunda. Kimininki 1 saat sonra kimininki 2 hafta sonra gitti. Bu iş belli olmuyo. Bunun yanında 100tl ye gayet kaliteli psu bulmak mümkün. Bi psu da 4 sene rahat götüreceği için bence 100tl verip keyfinize bakmak en güzeli. 750-800w öneren insanlar genelde elinde gtx480 i varken gtx580 e terfi etmeyi seven tipler oluyo. O ayırımıda kullanıcının yapması gerekiyo.

Katılıyorum...

bende deneme yaptım geçenlerde... coolermaster 460 watt (gerçek kombine 401 watt)

Pheneom x4 940 @ 3,5 ghz
    gts 250 (16x)
    8800GTS g92 (4x physx)
    anakart
    2 adet ddr2 ram
    3 adet 12 cm fan
    1 adet 8 cm fan
    2 adet 4 cm fan
    2 hdd (1 tanesi sistem)

Vantage testi yaptım sorunsuz

bu demek değildirki 7/24 bununla oyun oynayabilirim

hd4870 varken (ki o zaman e5300@3,9 vardı), PSU gerçekten ısınıyordu, ama ne gts 250 de, ne de 8800GTS de o kadar ısınmıyor...

ben bu PSU ile hd4850 crossfire kullanan gördüm forumda

• quote:

Orijinalden alıntı: miscellaneous

Arkadaşlar o değilde bizde eskiden Bmw E30 3.25 vardı biz onun arkasına 3.16 yazmıştık böle 3.16 görüpte kafa tutan arabaları rezil edioduk buda onun gibi bişeydir adam yapıştırmıştır üstüne makara olsun die sende görünce inanmışsndır :D

hahaha bu çok iyi :DDDD

• quote:

Orijinalden alıntı: 22mert

quote:

Orijinalden alıntı: miscellaneous

Arkadaşlar o değilde bizde eskiden Bmw E30 3.25 vardı biz onun arkasına 3.16 yazmıştık böle 3.16 görüpte kafa tutan arabaları rezil edioduk buda onun gibi bişeydir adam yapıştırmıştır üstüne makara olsun die sende görünce inanmışsndır :D

hahaha bu çok iyi :DDDD

çok sevdim bunu ya
    bende bilgisayarıma yapacam pentium 4 diyip corei5 çıkacam

• Bilgisayarcının adnını bilmiyorum.Tarifini gösterdim.Giden bakar.Mort olur döner 230w olur giriş.280 olmaz onu da bi zahmet bilelim.Ayrıca gts 250'lerin çift güç girişli olan modelleri de var ki sizinki ondan sanırım.
  • 12saat kullansın bakayım 3dmark kasalım azda heaven2 ortaya bide crysis ...

yaptım olacak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 23 Aralık 2010; 11:30:22 >
  • bende 3 yıl kadar önce en dandik everest marka 400w PSU ile 2 tane hd 3870 ve E6300 1.86ghz @ 3.4ghz kullanıyordum sonra 2 yıl sürmedi psu pert oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

12saat kullansın bakayım 3dmark kasalım azda heaven2 ortaya bide crysis ...

yaptım olacak!

Psu'yu ellediğimde zaten resmen yanıyordu

• quote:

quote:

yaptım olacak!

Fazla ısınma varsa su soğutmalı bir sistem tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

quote:

quote:

yaptım olacak!

Fazla ısınma varsa su soğutmalı bir sistem tavsiye ederim

• eminim son saatlerini yaşıyordur
  • Fantazi gibi geldi bana. 280 watt psu kendi fanını anca döndürür bu devirde
  • beim işlemci fanını elektigi ptizden geliyo anca
    quote:

Orijinalden alıntı: micarus

Fantazi gibi geldi bana. 280 watt psu kendi fanını anca döndürür bu devirde
  • Yaw adamın yaptığı oyun şu:
    Kaliteli bir psunun içini söküp dandik bir psunun içine takmıştır. Kablolarını filanda kesmiştir. Çok göze batmasın diye. Takmıştır o hayvani sistemi. Geleni geçenide "280watt ama çalıştırıyo, tavsiye ederim" diyordur. Başka açıklaması yok bunun. Normal şartlar altında 280watt psuya o sistemi takarsan psu aşırı yükten ya patlar yada içinde sigorta vardır. Kendini kapatır. Dediğim gibi adam çakallık etmiş orda. Dandik psuyu pahalıya satmak için.
  • aranıza yeni katıldım adım Reşat yalnız bi sorunum war anakartım msı740gm p-25 katalogta power led ve power switch diyo yalnız bende sadece pwer lled war yanı power swıtch yok napmam gerek yardım ederseniz cok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

Yaw adamın yaptığı oyun şu:
    Kaliteli bir psunun içini söküp dandik bir psunun içine takmıştır. Kablolarını filanda kesmiştir. Çok göze batmasın diye. Takmıştır o hayvani sistemi. Geleni geçenide "280watt ama çalıştırıyo, tavsiye ederim" diyordur. Başka açıklaması yok bunun. Normal şartlar altında 280watt psuya o sistemi takarsan psu aşırı yükten ya patlar yada içinde sigorta vardır. Kendini kapatır. Dediğim gibi adam çakallık etmiş orda. Dandik psuyu pahalıya satmak için.

Adamın işi gücü yoktu da açıp değiştirecek Yalnız etiket değiştirmiş olma olasığı fazla gibi gelmeye başladı ? Adam termal macunu alacaktım raflardan indirmeye üşenen adam içini mi değiştirecek

• quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

herkesın güç kaynagını verecek en az 100 lira parası yok

nolursa olsun sistemden kısıp iyi bir güç kaynağı almaları lazım
    -------
    bence ikisine en az 450 w olur sakın alma onu bütün sistem elinde patlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

pfff arastırmadan etmeden konusuyorsunuz sonra boyle oluyor.. yıllardır her testin sonuna nerdeyse guc kutetim degerleri koyuluyor bir kere merak edip bakmadınız mı yahu..
    http://www.pclabs.com.tr/2010/12/10/fermi-yine-sahnede-nvidia-geforce-gtx-570/5/ bak mesela benzer bir sistem..

yukte 5830 ile 245w guc cekmiş mesela...

Bak o değerlerin üstündeki mesajda da ne yazıyor.
    quote:

İşlemci gibi diğer bileşenler de yük altında olsaydı daha yüksek olacaktı. Bu değerlere bakıp güç kaynağı almayın, sadece kartlar arasındaki karşılaştırmaları görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 25 Aralık 2010; 10:50:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Reşat95

aranıza yeni katıldım adım Reşat yalnız bi sorunum war anakartım msı740gm p-25 katalogta power led ve power switch diyo yalnız bende sadece pwer lled war yanı power swıtch yok napmam gerek yardım ederseniz cok sevinirim

yav güzel kardeşim burdaki konu o değil ki, ama yardımcı olak istersen birazdaha detaylı yazsan şu sıkıntını ne demek istediğin anlaşılmıyor. anakartın üstünde mi power switch yeri yok(böle bişey olma olasılığı yok gibi bişey biri sökmediyse) kasanda power switch kablosumu yok nedir tam bi sölesen..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.