Şimdi Ara

Gerçek 280w psu ile hd 5830-x6 işlemci (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: boomerang19

quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

quote:

quote:

ulan yemin ederim anlamıyorum millet neden olmaz diyor allahım ya.. 5830 dedigin tum sistemle yukse cekse cekse 250w civarı guc cekerki 280wlık psu fazlasıyla yetiyor daha neyi tartısıyoruz biz??

cekse cekse 250 w ceker dıyorsun bu sadece ekran kartı ıcın dıer bılesenler kınetık enerjıylemı calısoyr ne mantıksız bır cumlu kurdgunun farkındasındır umarım.o sıstemın calısması ıcın en az ama en az 350 400 80+ verımlı bır psu olması lazım...

kusura bakma ama sadece ekran kartını olceceksek x2fermioc filan anca 250w ı gecebilir mantıksız konusan konu hakkında bilgisi olmayan sizlersiniz ben degil.. 5970 bile 250 civarı anca ceker tek basına ki ondan bile emin degilim..

Tmm sen haklısın 280 w lık psu ıle boyle bır sıstem cok rahat calısır

pfff arastırmadan etmeden konusuyorsunuz sonra boyle oluyor.. yıllardır her testin sonuna nerdeyse guc kutetim degerleri koyuluyor bir kere merak edip bakmadınız mı yahu..
    http://www.pclabs.com.tr/2010/12/10/fermi-yine-sahnede-nvidia-geforce-gtx-570/5/ bak mesela benzer bir sistem..

yukte 5830 ile 245w guc cekmiş mesela...

• arkadasım psu sıf demek cınc al git 12 volt kanalına 1000 watt anfi bagla gör sesi ac ac dene pot yarıda 3 saat calısın yeter
  • 550 watt xilence gerçek psu ile

core i7 975 @4 ghz
    adata 2x2 1866 ram
    gtx 580 - 5970- 6970 -6950 teker teker takıp test aldık..

ayrıca psu yu zorliip gtx 580 ve gts 250 pshyx kartı yaptık prizden en fazla cekilen guc 420 wattı
  • Ya zaten bu psu konusunun forumda çok abartıldığı bilinen birşey. 280w evet o sistemi çalıştırır. Futuremark da yapabilirsiniz ama nereye kadar? Hatırlayan hatırlar nfs underground dı sanırım psu yakıyodu çok insanın psu su gitti bu oyunda. Kimininki 1 saat sonra kimininki 2 hafta sonra gitti. Bu iş belli olmuyo. Bunun yanında 100tl ye gayet kaliteli psu bulmak mümkün. Bi psu da 4 sene rahat götüreceği için bence 100tl verip keyfinize bakmak en güzeli. 750-800w öneren insanlar genelde elinde gtx480 i varken gtx580 e terfi etmeyi seven tipler oluyo. O ayırımıda kullanıcının yapması gerekiyo.
  • Intel Core i7-920 @ 3.33GHz
    Intel DX58SO (Intel X58)
    Intel X25-M SSD (80GB)
    Memory: Patriot Viper DDR3-1333 3 x 2GB (7-7-7-20)
    AMD’s Radeon HD 5830

Tam yük altında değerler

Gerçek 280w psu ile hd 5830-x6 işlemci

280 watt belki az olabilir ama bu güç kaynağı işi fazla abartılıyor. Hani utanmasalar Atom işlemcili bir sistem için bile en az 400 watt güç kaynağı isteyecekler.
  • Kimseye yalan borcum yok.Hatta isteyen bilgisayarcının adını bilmiyorum ama görmek isteyen varsa milli piyango idaresinin arka sokağında dükkanı var.Apartman dairesi ikinci kat.Hatta o sokakta fotoğrafçılar vs var.2-3 bilgisayarcı falan var.Giden olursa mutlaka görsün.Uzay sistem.Güç kaynağı sorun.Yetmez falan deyin.Sonra çalışır halini göstecektir.Uzay sistem. His ı cooler hd 5830 Ben asusun 350 w psu ile 2 ay hd 4870 kullandım.Highpower 400w gayet yeterli gelir.İnanmayan ankara'daki arkadailar gitsin baksın

• o psu güncel teknoloji ile üretilmiş kaliteli bir marka olsa ve gücünün tamamına yakınını 12v kanalından verebilse
    o sistemi uzun süre kullansanızda sorun olmaz..
    ama o psu nun 12v çıkışları yetersizdir.. sistemi çalıştırması pek birşey ifade etmez..hatta bir psunun gücünü aşan sistemleri çalıştırması herzaman iyi birşey değildir..
    o nedenle kaliteli güç kaynakları üzerinde yazan değerlerin bir miktar daha üzerinde güç çekilmesine izin verir daha fazla çekilmeye çalışıldığı zaman tehlikeli
    olmaması için güç vermeyi durdurur ve sistemi kapatır..kapatmıyorsa o güç kaynağının akım korumalarından şüphe duyulur..
    yeter,yetmez çok bile diyen arkadaşların bazıları herhalde güç kaynağının araba motoru gibi birşey olduğunu zannediyor..
    -arabanın arkasına 3 ton bağladım banamısın demedi vs-
    güç kaynağının içinde alt tarafı elektrik devreleri vardır ve kullanılan bileşenler de üzerinde yazan değerlerde sürekli çalışacak kalitededir..
    (tabii düzgün etiketlenmiş bir güç kaynağı ise)
    olması gerekenden fazla akım çekerseniz birgün psu ile birlikte sistemin bazı parçalarını da elinize alabilirsiniz..
    hiçbirşey olmayadabilir.. illa olacak diye birşey yok..
    kafası basan bir elektrikçiye 3lü-5li priz yaptırırsanız o bile soracaktır ne için kullanılacak diye..
    sürekli elektrik sobası vs kullanacaksanız daha kalın ve daha pahalı kablo kullanırlar.. çünkü piyasada satılan bazı 3 lü prizler
    sürekli yüksek güç çekildiğinde erir.. bu da yangın tehlikesi demektir..
    duyan gören olmuştur.. herkesin evinde yangın çıkacak diye birşey yok.. o kadar uzun süre kullanan nadirdir..kullananlarında çok azında o priz erir..
    mantık bu kadar basit.. rus ruletini seviyorsanız psu ya para vermezsiniz.. gidip köşe başı bilgisayarcısından 280w psu alıp keyfinize bakarsınız..

forumda güç kaynağı meselesi abartılıyor diyorsunuz..doğrudur abartılıyor..
    ama abartılıyor,abartılıyor derken bu defa tam tersi yönde abartılmaya başladı.. neredeyse gtx580 kullanana 300w psu önerilecek..
    güç kaynaklarının fiyatları da pahalı olsa gam yemeyeceğim..(extreme modeller hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 18 Aralık 2010; 23:25:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

forumda güç kaynağı meselesi abartılıyor diyorsunuz..doğrudur abartılıyor..
    ama abartılıyor,abartılıyor derken bu defa tam tersi yönde abartılmaya başladı.. neredeyse gtx580 kullanana 300w psu önerilecek..
    güç kaynaklarının fiyatları da pahalı olsa gam yemeyeceğim..(extreme modeller hariç)

Almak için açmadım zaten konuyu bana garpi geldi.Niye sistemimi riske atayım.Arkadaşa o kadar dedim feel psu'lar sahtedir diye dinlemedi.Anakart ve psu yandı iyi ki diğerleri yanmadı.Onun gazına gelip highpower 460 w psu aldı.Sorunsuz kullanıyor şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi picco_z -- 18 Aralık 2010; 23:26:42 >

• herkesın güç kaynagını verecek en az 100 lira parası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhsacit

herkesın güç kaynagını verecek en az 100 lira parası yok

x6 ve 5830 veya bunların muadili parçaları alabiliyorsa onu da alacak gücü vardır diye düşünüyorum.
  • Ben 250W daytona markalı basit bir psu ile (kasanın kendi psusuydu)

p4 3.06 OC (3.80) (1.50-1.55V)
    2 gb ddr2 (1.90V)
    4 HDD
    5 FAN + psu fanı + ekran kartı fanı + işlemci fanı :) 8 fan yani
    geforge 7300 gt
    4 yıl boyunca gece gündüz kullandım
    5 ayda ati radeon 4650 ile kullandım
    Birgün olsun sorun yaşamadım :)

yeni sistem topladım psu şuan harici hddlerime güç veriyor halen :)
    Düzenli olarak açıp tozunu alırım (sadece transistörlerin lehimli olan yerler biraz ısıdan rengi solmuş okadar)
  • Arkadaşlar o değilde bizde eskiden Bmw E30 3.25 vardı biz onun arkasına 3.16 yazmıştık böle 3.16 görüpte kafa tutan arabaları rezil edioduk buda onun gibi bişeydir adam yapıştırmıştır üstüne makara olsun die sende görünce inanmışsndır :D
  • quote:

quote:

ulan yemin ederim anlamıyorum millet neden olmaz diyor allahım ya.. 5830 dedigin tum sistemle yukse cekse cekse 250w civarı guc cekerki 280wlık psu fazlasıyla yetiyor daha neyi tartısıyoruz biz??

cekse cekse 250 w ceker dıyorsun bu sadece ekran kartı ıcın dıer bılesenler kınetık enerjıylemı calısoyr ne mantıksız bır cumlu kurdgunun farkındasındır umarım.o sıstemın calısması ıcın en az ama en az 350 400 80+ verımlı bır psu olması lazım...

80+ verimliliği yanlış biliyorsunuz

• bende asus 300w power ile hd 3850, athlon 2 250 _3.0 ghz, 2 gb ddr3 kingston 1333, 500 gb+ 160 gb hdd 500 gb philips harici takılı; normal çalışıyor sistem, hatta işl emci ve ram i %10 over clock dahi yaptım denedim çalıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otoyolsb54

bende asus 300w power ile hd 3850, athlon 2 250 _3.0 ghz, 2 gb ddr3 kingston 1333, 500 gb+ 160 gb hdd 500 gb philips harici takılı; normal çalışıyor sistem, hatta işl emci ve ram i %10 over clock dahi yaptım denedim çalıştı.

Gördüğüm sistemde oc yoktu.Cpu-z ve gpu-z'a göre
  • Sistem bileşenlerine binlerce doları yatırıpta okadar bileşeni emanet edeceğimiz güç kaynağının noname ve sistemin güç ihtiyacını sınırlarda karşılayabileceği bir güç kaynağı olması bana çok saçma geliyor. Örneğin 500w güç ihtiyacı olan bir sistemin 650-750w gibi bir güç kaynağıyla kullanılması bence gayet mantıklı her zaman bi refah payı olmalı. Ayrıca benim 450 w lık termaltake güç kaynağıma 4870 taktğım zamanlarda yaşadığım stabilite problemleri sayesinde pc kasasını pencereden aşağıya sallamayı düşünmüştüm. 750w lık psu ya geçtikten sonra problemlerim çözüldü.
  • Benim 6870 & 1055 t yi powerle çalıştırmıyorum bitane Hamster aldım kafesinide kasanın yanına koydum o içine girio dönen şeyi var ya o koştukça süper performans alıyorum ama oyun oynucağım zaman odamda bitane koşu bandım var pcyi ona bağlıorum offf deme keyfime :D:D:D:D:D bune kardeşim yaaa saçmalamayın gözünüzü seviim :D
  • 280 watt alma bosver o x6 dedigin islemci 125 w cekirdekleri kisma olayi var 30 watt a kadar dusuruom 5830 da bosta 20 watt falan anakart ram hdd 100 watt de ama iste bi gta 4 ac bakayim p su ya noluo sadece ekran karti 180 watt islemci 125 watt etti sana 305 watt
  • quote:

Orijinalden alıntı: picco_z

Kızılay'a gitme durumum olursa mutlaka kamerası olan bir tel ile çekeceğim.

Hangi bilgisayarcı o? İsmi nedir?

Ekleme: HD5830 furmark güç tüketimi. 360W, bilgisayarcıya gidip, gözümle görmeden inanamayacağım.

Gerçek 280w psu ile hd 5830-x6 işlemci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 20 Aralık 2010; 14:24:16 >

• sakın 230 voltu 280 wat görmüş olma.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.