Şimdi Ara

GERÇEK BİR EKONOMİST - ÖZGÜR DEMİRTAŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
8
Favori
6.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özgür DEMİRTAŞ,ekonominin ne olduğunu ve nasıl yönetilmesi gerektiğini bahsederken, ekonomiyle doğrudan ilişkili olduğu eğitim, anti-milliyetçilik, özgürlük vs. gibi konulara da haklı olarak değiniyor.

Söylediklerinde çok haklı. Gelişmiş ülkeler buna örnektir. Ayrıca, Bencil değil, benci bir anlayıştır Özgür Demirtaş'ın anlattıkları, ve bunun neresi yanlış anlamış değlim?

Hergün devlet vergilerinden ağlayanların, sosyal devleti savunmaya hakkı yoktur, çünkü o salak saçma sosyal yardımlar ve devlet yatırımları nedeniyle o vergiler bizim sırtımızda.

Özgür Demirtaş ise ne diyor? Kardeşim devlet bu işi beceremiyor, bırakın millete balık vermek yerine, vergileri düşürerek yatırımı arttırsın, insanlar dilenci değil iş sahibi olsun.

Devlet işletmecilik yapmasın, vergileri düşürün zaten özel sektör o yatırımları yapar. üstelik devletten bin kat daha iyi yapar diyor.

Her zaman yazıyorum, ya adam gibi liberal ekonomiyi öğreneceğiz, ya da biraz acıtarak öğretecekler!!!

• Bu adamı dinleyin diye o kadar söylüyordum nihayet birileri çıkmış..
  • Güzel konu, azınlıkta da olsa doğru şeyler anlatan doğru insanları takip eden insanların olması umut verici.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozgur demirtas sadece dogru konusan biridir. Urettigi,ulkemizi yurtdisinda tanittigi ne var soruyorum size? Gercekten bir ekonomist ariyorsaniz daron acemogluna bakin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heee dostum heeee bir de şu var bu ülke de ya hükümetin yanında olursuncular var eyvallah yok diyemem kişilikleridir bu bir de bu ülke de vatanın iyi kötü hangi gün olursa olsun yanında olanlar var ahhh işte bunların benim başımın üstünde yerim var ve hep onların izinden gitmek isterim ve dua da ederim rabbim o yolun dışına atmasın beni diye.. Ve bir de kimler vardır biliyor musun bu ülke de başta kim varsa onların yaptıklarını iyi olsun kötü olsun bu kişiye göre değişir yapılanlar işte bunları alıp malzeme olarak kullanıp sağa sola yazanlar var ya işte o kişilerden biri de bu resimdeki kişi imiş sayende tanımış olduk teşekkür ederim o yüzden ve bu kişinin peşindende gidecek olanlar bellidir belli azınlık kişiler o yüzden sorun yok seçim o azınlığın..
  • gerçek bir ekonomist olma koşulu nedir sizin nezdinizde? Veya Özgür hocanın akılcı sözlerinden ziyade neyi baz alarak böyle bir konu açma gereği duydunuz?
  • Youtube da dolaşırken yeni keşfettiğim değerli insanlardan birisi.

Bugün parti kursa oyum bu adama.

Ama siyaset ile işi yok adamın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 29 Aralık 2017; 10:31:18 >
  • Bikaç yıldır takip ediyorum ekonomistliğinin yanında hayat görüşü filan da eşsiz bir insandır, geçen gün tutuklandığını fln duydum aslı var mıdır bilemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes demiş ki bilinen şeyleri söylüyor. Adamın savunduğu fikirler hiçbir siyasinin işine gelmez. Yapısal reformlara vurgu yapıyor, yargıda şeffaflık gibi yatırımcıya güven veren beyanları var.

Bu hükümet yada başka bir hükümet yapısal reformlara yönelirse oy kayıpları yaşanır. Pekte cesaret edemezler o yüzden. Özgür hocanın da dediği gibi bıçak kemiğe dayanınca sarılıyoruz.

Kısa vadeli çözümler üretiliyor. Uzun vadeli çözümler halkada cazip gelmiyor kimden bahsediyoruz arkadaş yaya geçicinde durup yol verdiğimde arkadan dadaaaat kornaya kitlenen, 90 derecelik (ne 90ı neredeyse U dönüşü)yola dönerken 300-400 m önce sinyal vermeme rağmen dönmeden yavaşladığım için kornaya asılıp söve söve giden ( adama göre 100km ile giderken kırmam lazım direksiyonu) millete mi anlatıcaksın uzun vadeli çözümleri.

Uzun vade çözüm nedir, tarım alanlarına yatırım yaparsın 5-10 sene değil, 20-30 sene sonra meyvesini yersin misalen.

Asgari ücret artırımı siyasi propoganda olmuş, bunun için oy verecek milletiz. Her kesimden. Al arttıda ne oldu herşey pahalı geliyor. Millet sanıyorki 300-400 fazla alırsam rahat yaşarım.

Yapısal reformlar bu ülke için ŞART, yeterki millet anlayışlı olsun. Fakat zor ama olmaz değil. Sadece bıçak kemiğe dayanmadan olsa keşke.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Heee dostum heeee bir de şu var bu ülke de ya hükümetin yanında olursuncular var eyvallah yok diyemem kişilikleridir bu bir de bu ülke de vatanın iyi kötü hangi gün olursa olsun yanında olanlar var ahhh işte bunların benim başımın üstünde yerim var ve hep onların izinden gitmek isterim ve dua da ederim rabbim o yolun dışına atmasın beni diye.. Ve bir de kimler vardır biliyor musun bu ülke de başta kim varsa onların yaptıklarını iyi olsun kötü olsun bu kişiye göre değişir yapılanlar işte bunları alıp malzeme olarak kullanıp sağa sola yazanlar var ya işte o kişilerden biri de bu resimdeki kişi imiş sayende tanımış olduk teşekkür ederim o yüzden ve bu kişinin peşindende gidecek olanlar bellidir belli azınlık kişiler o yüzden sorun yok seçim o azınlığın..

Aktroll dediklerinden hiçbir şey anlamadım

• Bu ülkede doğruyu konuşmak bile eleştiriler. " Ama bunu herkes biliyor.." uyguluyor musun? Hayır..

• Beykoz Sekoyası kullanıcısına yanıt
    ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scooting2563 -- 30 Aralık 2017; 19:25:58 >
  • Kesinlikle izleyin yıllar,önce izledim ama aklımdan çıkmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

Aklıma bu video geldi bir an :)

Bu beyinle nasıl bu yaşlara gelmiş diyecemde yaşadığımız bu ülkede zeka seviyesi olarak ortalamadan yüksek bile denilebilir.

• adolf1 kullanıcısına yanıt
    Atatürkçü değil mi yani???:(((

• Gielenberg G kullanıcısına yanıt
    Herkesin bildiği falan yok abi, belirli başlı kişiler var işte bunları anlatan ve söyleyen...

Allah aşkına Banu Avar'ın bildiğini izleyen dinleyen dışında kaç kişi biliyor ki?

• Meyve veren ağaç taşlanır...

• quote:

Orijinalden alıntı: turkpasscenter

quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Heee dostum heeee bir de şu var bu ülke de ya hükümetin yanında olursuncular var eyvallah yok diyemem kişilikleridir bu bir de bu ülke de vatanın iyi kötü hangi gün olursa olsun yanında olanlar var ahhh işte bunların benim başımın üstünde yerim var ve hep onların izinden gitmek isterim ve dua da ederim rabbim o yolun dışına atmasın beni diye.. Ve bir de kimler vardır biliyor musun bu ülke de başta kim varsa onların yaptıklarını iyi olsun kötü olsun bu kişiye göre değişir yapılanlar işte bunları alıp malzeme olarak kullanıp sağa sola yazanlar var ya işte o kişilerden biri de bu resimdeki kişi imiş sayende tanımış olduk teşekkür ederim o yüzden ve bu kişinin peşindende gidecek olanlar bellidir belli azınlık kişiler o yüzden sorun yok seçim o azınlığın..

Aktroll dediklerinden hiçbir şey anlamadım

Anlayabilseydin zaten bugün bu hal de olmazdık..

• quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

Aklıma bu video geldi bir an :)

Esnaf zihniyeti. Türkiye'nin son 25 yıldaki zihniyeti bu işte hocam maalesef. 10 daha koy 10 daha koy 10 daha koy ee sonra ? Savaştayız diyor ya ölücez ya ayakta kalıcaz diyor iyi diyor hoş diyor da bu goygoylar ülkü ocaklarında sol örgütlerde 70lerde 80lerde kaldı. 30 koyabiliyorsan git uzay üssü kur fabrika kur ne bileyim reaktör kur ama apartman dikme..

• Herkes fikir üretir,önemli olan üretebilir misin ? Fabrika açmak içim kaç kişiye rüşvet vermen gerekiyor ? Kendi üretimini yapmak için kaç milletvekili tanıdığın olması gerekiyor ? Açtığın yeri savunman için kaç amir tanıman gerekiyor ? Yaptığın satışlardan rüşvet niyetine vergi cezası yememek için kaç müfettiş tanıman gerekiyor ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.