Şimdi Ara

GERÇEK BİR EKONOMİST - ÖZGÜR DEMİRTAŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
8
Favori
6.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tanıyan vardır yoktur, kendisi bu ülkenin yetiştirdiği ender ekonomist ve profesörlerdendir. Son derece yenilikçi, akılcı, bilime ve eğitime aşırı önem veren ve bu alanda çalışmalarına devam eden gerçek bir yurtseverdir. Kendisini Twitter'dan takip ediyorum paylaştıklarına bakınca biz ne kafadayız bu adam ne kafada demekten kendimi alamıyorum. Adeta bilimle ve teknoloji ile kafayı bozmuş. Geleceğin bilim ve teknoloji dünyası olacağını her fırsatta dile getiriyor ki bu gelişmeler de onu gösteriyor.
    Paylaştıklarına lütfen bakın. Bunlar ne ya, bu ne zaman çıktı, böyle bir şey olabilir mi demekten kendinizi alamıyorsunuz.
    İşte ülke olarak böyle değerlere sahip çıkmalıyız. Böyle adamlar yetiştirmeliyiz, eğitmeliyiz ki geleceğin dünyasında söz sahibi olalım. Ancak bakıyorum da o kadar boş işlerle uğraşıyoruz ki. Ülkenin sözde rektör ve profesörü bile ''okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor ben cahil halka güveniyorum. Ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır.'' diyebiliyor. Ve görüyoruz ülkenin ne kadar güzel yönetildiğini.
    Neyse uzatmayayım Özgür Bey'in twitter'da paylaştığı güzel bulduğum birkaç sözünü de paylaşıyorum. Belki okumak istersiniz.

Güçlü ülke olma sırrı:
    Bilime yatırım yap
    Eğitimi evrensel,
    Hukuku üstün yap.
    İdeoloji kavgası yapma
    İşi bilene ver
    Arkana yaslan uçuşu izle

Bilimin karşısında duran,
    Bilim adamını kısıtlayan,
    Bilimin üstüne söz koyan,
    Her toplum:
    Önce Fakirleşecek,
    Sonra Yok olacak.

Her köye otoyol,
    Her nehre asma köprü,
    Her şehre Dünya çapında havalimanı da yapsanız,
    Hukuk, Eğitim ve Özgürlük,
    konusuna eğilmeden:
    kalkınamaz, gelişemez, bir adım ilerleyemezsiniz.

Bir ülkeyi:
    Dizleri üstüne çökertmenin,
    Yavaşça acı çektirerek yok etmenin,
    En etkili yolu:
    Eğitim sistemini kötüleştirmektir.

Betona gömülen para:
    Geri gelmez,
    Nakit akışı yaratmaz,
    Günü Kurtarır,
    Bizi Kurtarmaz.

Bilime:
    Üvey Evlat muamelesi yapan ülkelere,
    Hayat:
    Üvey ülke muamelesi yapacak.

Arabalara takılan cam filmi yasağını,
    Ülkenin Ekonomisi ve Eğitiminden, daha fazla önemsediğimiz sürece,
    Türkiye'nin beli doğrulmaz.

• adamin tvde dedikleri iyi hos da bunu akli basinda olan herkes soyluyor. muhalif kesim fazla buyutuyor bence. yani adamin dediklerini belki akplilerin egitimsiz kesimi bile diyordur. bakanliga deneyimli kisiler lazim. bence en uygun aday ali babacan'dir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Sevdamız Türkiye

adamin tvde dedikleri iyi hos da bunu akli basinda olan herkes soyluyor. muhalif kesim fazla buyutuyor bence. yani adamin dediklerini belki akplilerin egitimsiz kesimi bile diyordur. bakanliga deneyimli kisiler lazim. bence en uygun aday ali babacan'dir.

Ali Babacan ekonomiden sorumlu devlet bakanı olmadan önce böyle bir tecrübesi var mıydı ?
  • Tek Sevdamız Türkiye kullanıcısına yanıt
    Biliyorlar da ne değişiyor? Adam ne söylüyorsa tam tersini yapıyoruz.
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    suan ekonomi kritik seviyede, ha almanya ingiltere abd olsak gelsin yapsin gorevini. ama sonra olay ozgur beye patlarsa suclu ilan edilir sizin basiniz agrir.

• Aklıma bu video geldi bir an :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

Aklıma bu video geldi bir an :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt
  • Bunlar Dünya'nin 100 yüzlerce yıl öncesinden öğrendiği şeyler fakat bizde uygulaması yok. Bizim gibi gelişmemiş ülkelerde insan gücüne ihtiyaç azaldikça kaos a sürüklenecek.

• Özgür hocanın dedikleri ilk defa söylenmiş şeyler değil. Herkes biliyor bunları.

Fakat Özgür hocanın farkı, medya iktidarın tekeline geçmiş iken, ortalık yandaş ile dolmuş iken çıkıp ısrarla bunları söylemesi.

Bu yüzden el üstüne tutuluyor ve destekleniyor.
  • Siyasete girmek için fazla ahlaklı ve temiz. İnşallah hiçbir zaman içine girmez uzaktan yol gösterir...
  • Liberal
    Kapitalist
    Küreselci
    Adem-i Merkeziyetçi
    Ulus Devlete karşı
    Türk'e karşı, mikro milliyetçi
    AB ve ABD politikalarını savunan
    AB ve ABD hayranı
    seküler - laik belki ateist
    Devlet olgusuna düşman
    bireyci
    hedonist
    pragmatist
    oportunist

birisi olduğunu düşünüyorum.
    youtube da ne kadar videosu varsa hepsini izledim, ayrıca bloombergHT de katıldığı programları da izledim...
  • adolf1 kullanıcısına yanıt
    yazdıklarında haklı olabilirsin. fakat şunların neresi yanlış?

Bilime yatırım yap
    Eğitimi evrensel,
    Hukuku üstün yap.
    İdeoloji kavgası yapma
    İşi bilene ver
    Arkana yaslan uçuşu izle
  • screws_conv S kullanıcısına yanıt
    ben söyledikleri yanlış demedim zaten.
    doğru şeyler söylüyor.

hayata bakış açısı bana ters sadece.
    onu belirtmeye çalıştım.

örneğin ekonomist Atilla Yeşilada, baya takip ederim. doğru şeyler söyler, dürüst birisi
    ama kapitalist bir bakış açısı var. mevcut ekonomi düzenine bir itirazı yok. kurgulanmış
    bu düzende dürüst-doğru öneriler sunuyor.
  • Bilime yatirim yap

Egitime yap

...

...

Diyen adami uçuruyorsunuz ee bu herkes söylüyor

Adam hep konuşuyor ben olsam yok böyle olmalı

Vs vs

Kendisinin Tr ve Dunya Ekonomisine dair kac tane kitabi var

Neyi öneriyor çözümü ne ama yok kitabıda yok çözümüde

• quote:

Orijinalden alıntı: adolf1

ben söyledikleri yanlış demedim zaten.
    doğru şeyler söylüyor.

hayata bakış açısı bana ters sadece.
    onu belirtmeye çalıştım.

örneğin ekonomist Atilla Yeşilada, baya takip ederim. doğru şeyler söyler, dürüst birisi
    ama kapitalist bir bakış açısı var. mevcut ekonomi düzenine bir itirazı yok. kurgulanmış
    bu düzende dürüst-doğru öneriler sunuyor.

Selam,

Aslında bu gerçekçilik. Bazı şeyler dünyada artık değiştirilemez.

Fakat her ülke eğitim sistemini ve kaynaklarını nereye kullanacağını değiştirebilir.

Yani eğer değişmez şart kapitalizm ise sizde bu çarkta ülke olarak büyük dişliler çıkartıp çarkta monte etmelisiniz.

Bununda tek imkanı gençliğinizi kusursuz yetiştirmeli, başka ülkelere kaptırmamalı, teknoloji tüketen değil üreten olmalısınız.

Bugün güney Kore, Tayvan, Japon ülkelerinin şirketlerine baktığınızda bunların örnekleriyle dolu.

Mesele sadece bilişim değil, endüstri ağır sanayide de durum geçerli.

Ülkemizi kalkındıracak olan mühendisler neredeyse okul farketmeksizin çok vasat eğitim alıp boş olarak mezun oluyorlar. Üniversiteler formüller sorular ezberleterek mühendis mezun ettikçe sizin sanayiniz montaj sanayi olmaktan öteye geçemez.

Kendini yetiştirmiş olanlarda kaçıp amerikaya almanyaya gider.

Bütün mesele ülkede liyakatın sağlanabilmesi. Hakeden hakettiği koltukta oturduktan sonra herşey çok farklı olabilir.

• Tek Sevdamız Türkiye kullanıcısına yanıt
    Söyle yöneticilerine adamın dediklerini uygulasınlar o zaman. Adam bilale anlatır gibi anlatıyor ne yapsın?

Bir kişi bir konuyu ne kadar basite indirgeyerek anlatabiliyorsa, o konuya o kadar hakimdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Populist şeyler söylüyor milletinde işine geliyor yok bilime sanata önem verelim vs.Bunları tüm Dünya biliyor zaten.Yunanistan ekonomik krizinde Valve'nin ekonomisti gelmişti adam baktı olmuyor yapamadığını söyledi bıraktı.Özgür Demirtaş'ın böyle bir kariyeri bile yok.Sırf laf akademik yazı gerçek hayat çok farklı.Çok fazla abartıyorsunuz hem dolar mevzusunda da yanıldı.Hiç bir şey yapılmamasına rağmen dolarda artış sınırlı kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Populist şeyler söylüyor milletinde işine geliyor yok bilime sanata önem verelim vs.Bunları tüm Dünya biliyor zaten.Yunanistan ekonomik krizinde Valve'nin ekonomisti gelmişti adam baktı olmuyor yapamadığını söyledi bıraktı.Özgür Demirtaş'ın böyle bir kariyeri bile yok.Sırf laf akademik yazı gerçek hayat çok farklı.Çok fazla abartıyorsunuz hem dolar mevzusunda da yanıldı.Hiç bir şey yapılmamasına rağmen dolarda artış sınırlı kaldı.

Hiçbir şey yapılmamasına mı rağmen? Faizler kaç hocam şu an?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orlando DeJoseph

quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Populist şeyler söylüyor milletinde işine geliyor yok bilime sanata önem verelim vs.Bunları tüm Dünya biliyor zaten.Yunanistan ekonomik krizinde Valve'nin ekonomisti gelmişti adam baktı olmuyor yapamadığını söyledi bıraktı.Özgür Demirtaş'ın böyle bir kariyeri bile yok.Sırf laf akademik yazı gerçek hayat çok farklı.Çok fazla abartıyorsunuz hem dolar mevzusunda da yanıldı.Hiç bir şey yapılmamasına rağmen dolarda artış sınırlı kaldı.

Hiçbir şey yapılmamasına mı rağmen? Faizler kaç hocam şu an?

Faiz beklentisi 100dü ; Merkez bankası 50 puan artırdı.Herkes vay olur mu vs dedi ne oldu hiç bir şey olmadı.Bence hiç artırmasaydı da olurdu.Türkiye ekonomisi yalan bir ekonomi Reza Zarrab sadece buzdağının görünen kısmı.Kaynağı belirsiz Milyarlarca dolar para giriyor. Türkiye'nin başına bu işlerden anlayan bir ekonomist getirmen lazım.Misal Hakan Atilla.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.