Şimdi Ara

GERÇEK BİR EKONOMİST - ÖZGÜR DEMİRTAŞ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
105
Cevap
8
Favori
6.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam, yapici elestiri abartilmadikca faydalidir. mevcut hukumetin yanlis yaptigini dusundugunuz alanlari elestirmek karsi tarafin faydasina birseydir. Bu a partisi olsun B partisi olsun, onemli degil. Neticede bu ulkeyi seven herkes ulkenin daha iyi olabilmesini ister ve yanlis gordugu seylerin duzeltilerek daha parlak bir gelecege gidilmesini ister.

Eger cevrenizde sadece sizi oven insanlar olursa bu size zararli birseydir. Cunku sizin yaptiginiz yanlislari gorup, bunlari size soyleyip daha mukemmelesmenizi ister. Dikkat edin, genelde sizi en cok elestirenler annelerdir ama iyiliginizi de en cok onlar ister. O yuzden muhalefet olmasi onemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Hocam, yapici elestiri abartilmadikca faydalidir. mevcut hukumetin yanlis yaptigini dusundugunuz alanlari elestirmek karsi tarafin faydasina birseydir. Bu a partisi olsun B partisi olsun, onemli degil. Neticede bu ulkeyi seven herkes ulkenin daha iyi olabilmesini ister ve yanlis gordugu seylerin duzeltilerek daha parlak bir gelecege gidilmesini ister.

Eger cevrenizde sadece sizi oven insanlar olursa bu size zararli birseydir. Cunku sizin yaptiginiz yanlislari gorup, bunlari size soyleyip daha mukemmelesmenizi ister. Dikkat edin, genelde sizi en cok elestirenler annelerdir ama iyiliginizi de en cok onlar ister. O yuzden muhalefet olmasi onemlidir.
    Tebrik ederim aynı dediginiz gibi olmalı güzel bir açıklama yapmışsınız.. Keşke herkes sizin gibi görebilse akp yi de adam gibi eleştirenler çıkacak chp yi de adam gibi eleştirenler olacak diğerlerinin durumu malum biri akp ile ortak hareket etmeye başladı diğeri de yeni bir parti bir diğeri de zaten pkk ile anılıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 19 Mayıs 2018; 1:56:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: legal tender

quote:

Orijinalden alıntı: cengizhan66

liberal(libos) ekonomi nedir ? gunumuzde nasil uygulanir bunu ogrenmek gerek... uzun lafin kisasi bi tarafinizi iyicene acarsinizki batili yatirimci gelsin diye cunku butun kaderiniz batili yatirimcinin elindedir.
    adamin dedikleri tamamen sacma bilime yatirim yapmakmis ? neyle yapilcak bilim yapcam diyen ozel sirketlere parami vercen? aha adam yedi yedi yapmadi ya ne olcak?
    kactane universte acarsan ac nekadar kaliteli ogrenci yetistirirsen yetistir batidan 5-10 milar dolariyla batili yatirimci gelmedikce sonuc 0 bakiniz Ukranya halkin 60% fazlasi universte mezunu universteleri sovietler zamaninda cok kaliteliydi dunyanin en buyuk ucagi antanov u yaptilar ki daha neler neler...

Liberal için parantez içinde liboş yazamazsın. İlla farklı bir kelime yazmak istiyorsan liberteryen de.

Cem tokerin gerçekten güzel bir lafı var

“Muhazafakarlara elinde evrak çantasıyla yok yok sen liberalsin diyenlere liboş denir”

Alıntıları Göster
    Türkiye'deki yanlış liberalizm algısı bir gün beni öldürecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Populist şeyler söylüyor milletinde işine geliyor yok bilime sanata önem verelim vs.Bunları tüm Dünya biliyor zaten.Yunanistan ekonomik krizinde Valve'nin ekonomisti gelmişti adam baktı olmuyor yapamadığını söyledi bıraktı.Özgür Demirtaş'ın böyle bir kariyeri bile yok.Sırf laf akademik yazı gerçek hayat çok farklı.Çok fazla abartıyorsunuz hem dolar mevzusunda da yanıldı.Hiç bir şey yapılmamasına rağmen dolarda artış sınırlı kaldı.
    yapamıyor diye. avrupa istemiyor diye ayrıldı adam.
    böyle bir kariyer bile yok derken valve ı kariyerden saymıyorsundur umarım bir ekonomist için

edit: faiz ve dolar konusunda da kimin haklı olduğunu aylar sonra gördük :D
    neyse ki yazı kalıyor da ders cıkarıyoruz bakıp başkaları adına utanıp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 19 Mayıs 2018; 6:41:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adolf1

Liberal
    Kapitalist
    Küreselci
    Adem-i Merkeziyetçi
    Ulus Devlete karşı
    Türk'e karşı, mikro milliyetçi
    AB ve ABD politikalarını savunan
    AB ve ABD hayranı
    seküler - laik belki ateist
    Devlet olgusuna düşman
    bireyci
    hedonist
    pragmatist
    oportunist

birisi olduğunu düşünüyorum.
    youtube da ne kadar videosu varsa hepsini izledim, ayrıca bloombergHT de katıldığı programları da izledim...

AKP yi mi destekliyor? Bu yazdıklarını da AKP ve RTE yapıyor zaten demek farkları yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

yapamıyor diye. avrupa istemiyor diye ayrıldı adam.
    böyle bir kariyer bile yok derken valve ı kariyerden saymıyorsundur umarım bir ekonomist için

edit: faiz ve dolar konusunda da kimin haklı olduğunu aylar sonra gördük :D
    neyse ki yazı kalıyor da ders cıkarıyoruz bakıp başkaları adına utanıp

Alıntıları Göster
    Valve'yi kariyerden mi sayıyormuşum ben de senin adına utandım.https://www.forbes.com/sites/oliverchiang/2011/02/15/valve-and-steam-worth-billions/#1156622833f4
    Al şu makaleyi oku

Ben faiz dolarla düşmez diye bir mantık getirmedim.O gün dolar arttı 3.90 oldu müdahele yapılmadı senin çok bilmiş hocan cak cuk etti 1 sene sonra 3.6 oldu.Bütün yazıları okusanız benim daha önce doların artacağını söylediğimi görürsünüz Fed faiz artıyor dolar artıyor Robotta yapsın artacak Uzay Gemisi de zaten bunları bütün Dünya biliyor.Bunlar için milyarlarca dolar yatırım gerekiyor Türkiye gibi ülkeler bunu yapamaz.Sizin gibi safları populist laflarla kandırıyor.

Özgür Demirtaş Fan Clubu kurun en iyisi siz.
    Başlığı da sürekli hortlatıyorsunuz bir Pr çalışması yapıyorsunuz galiba.

Özgür Demirtaş gibi olmuş mu kanka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 19 Mayıs 2018; 10:19:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

quote:

Orijinalden alıntı: adolf1

Liberal
    Kapitalist
    Küreselci
    Adem-i Merkeziyetçi
    Ulus Devlete karşı
    Türk'e karşı, mikro milliyetçi
    AB ve ABD politikalarını savunan
    AB ve ABD hayranı
    seküler - laik belki ateist
    Devlet olgusuna düşman
    bireyci
    hedonist
    pragmatist
    oportunist

birisi olduğunu düşünüyorum.
    youtube da ne kadar videosu varsa hepsini izledim, ayrıca bloombergHT de katıldığı programları da izledim...

AKP yi mi destekliyor? Bu yazdıklarını da AKP ve RTE yapıyor zaten demek farkları yok.

Alıntıları Göster
    Wikileaks belgelerinde Berat Albayrak'a attığı mail var.Danışmanlık talebinde bulunuyor.Bundan 3-4 sene önceye kadar Akp ile aynı kafada bir adamken sonra Akp Rusya'ya Çine'e dümene kırınca bu da Amerika tarafında kalıyor bu kadar basit.

• quote:

Wikileaks belgelerinde Berat Albayrak'a attığı mail var.Danışmanlık talebinde bulunuyor.Bundan 3-4 sene önceye kadar Akp ile aynı kafada bir adamken sonra Akp Rusya'ya Çine'e dümene kırınca bu da Amerika tarafında kalıyor bu kadar basit.

Demek gerçekten AKP ile aynı yolda. Peki neden gelişim teknoloji falan anlatıyor. Normalde bati bizim gelişime uzak sabit fikirli kişilerin fikirlerine bağlı eğitim seviyesi düşük bir toplum olmamızı sever.

Pozitif öneriler vererek bir nevi manipülasyon bu yapıyor.?

• RocknRoll@ R kullanıcısına yanıt
    1dk simdi. Doların şimdiye gore düşük olduğu 1.30-2 TL seviyelerinde iken yatırımlar yapılsa sanayi arge teknoloji altyapısı bilişim falan yinede günümüze geldiğinde doların bu seviyelere çıkacağını mi düşünüyorsunuz.?

• quote:

1dk simdi. Doların şimdiye gore düşük olduğu 1.30-2 TL seviyelerinde iken yatırımlar yapılsa sanayi arge teknoloji altyapısı bilişim falan yinede günümüze geldiğinde doların bu seviyelere çıkacağını mi düşünüyorsunuz.?
    Yapılsa başarılı olacağının garantisi var mı? Milyar dolarlık Nokia batış noktasına geldi. Philips her gün küçülüyor.Japonya'da bir çok firma Çin ile baş edemedi ürün gruplarını Vestel gibi firmalara satmak zorunda kaldı. Tesla için bile şu an iflas dedikoduları var Elon Musk sürekli kaynak bulmanın peşinde. Sorunun cevabı bu yatırımları yapmak istese Koç,Sabancı,Doğuş gibi firmalar yapardı neden yapmadılar sormak lazım? Demekki riskli buluyorlar.
    Risk mi? Güldürmeyin insanı. Adam ithal getir kârı ittir SAT ile cebini dolduruyor niye ugrassin. Bugün doğuş oto VW denir neler kazanıyor kim bilir kalkıp neden yerli araba yapsın?

Devlet çoğulcu vergi yönetimi yerine belli kesimlere yüklenip parayı alıyor neden sermayeye yatırım yapın desin? Saydığınız ülkelerdeki firmaların maliyet durumları ile bizdeki ayni mi? Japonya Fransa Almanya kaç pars maaş veriyorlar biliyorsunuz. Biz gelişmekte olan ülkeyiz gelişmiş ülkelerde seviyeler yüksek büyük firmaları zorlayan arkasından ittirenler var. Neden vestel bir huwai olmuyor? Neden bir xiomi bizde çıkmıyor?/neden yatırım yapayım batarim kafasıyla gidersek hiçte olmaz.

Siz şimdi diyorsunuz ki hükümetin hic sucu yok dolar zaten çıkacaktı zamanında paraları betona gommeleri yanlış değil. Sizde mi dış güçler bizi bozuyorculardan siniz?

• quote:

Risk mi? Güldürmeyin insanı. Adam ithal getir kârı ittir SAT ile cebini dolduruyor niye ugrassin. Bugün doğuş oto VW denir neler kazanıyor kim bilir kalkıp neden yerli araba yapsın?

Devlet çoğulcu vergi yönetimi yerine belli kesimlere yüklenip parayı alıyor neden sermayeye yatırım yapın desin? Saydığınız ülkelerdeki firmaların maliyet durumları ile bizdeki ayni mi? Japonya Fransa Almanya kaç pars maaş veriyorlar biliyorsunuz. Biz gelişmekte olan ülkeyiz gelişmiş ülkelerde seviyeler yüksek büyük firmaları zorlayan arkasından ittirenler var. Neden vestel bir huwai olmuyor? Neden bir xiomi bizde çıkmıyor?/neden yatırım yapayım batarim kafasıyla gidersek hiçte olmaz.

Siz şimdi diyorsunuz ki hükümetin hic sucu yok dolar zaten çıkacaktı zamanında paraları betona gommeleri yanlış değil. Sizde mi dış güçler bizi bozuyorculardan siniz?
    Ben muhalifim bu adamlar betona gömerken Amerika dolar basıp tüm Dünya'ya gönderiyordu o zaman işler güzeldi kimse laf edemiyordu çünkü edeni alaşağı ediyorlardı. Diyorumki Özgür Demirtaş 3-4 sene önce Akp ile aynı taraftaydı.O zaman muhaliflik yaptı mı yok. Wikileakste Berat Albayrak'a danışmanlık için attığı mailleri var diyorum.Şimdi gelmiş popular bilim tweetleri ile muhaliflere şirinlikler.Özgür Demirtaş o yazdığı konularda herhangi bir uzmanlık sahibi değil.Robot firmasında çalışır karlılığı görür feasible olduğunu söyler anlarım.Misal Selçuk Bayraktar adam insansız hava aracı yapıyor.Siyasi görüşüm farklı olsa da adamın bir başarısı var.Onun insansız hava uçakları ile dediklerini ciddiye alırım.

Bu arada bu konuya bir daha yazmayacağım.Yazılanlar iyide olsa kötüde olsa reklam olarak dönüyor çünkü.Pr çalışmasında başarılar.Gerçekten bir ekonomist arıyorsunuz Mahfi Eğilmez'e bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 19 Mayıs 2018; 13:20:28 >

Robot yapmak illa kâr için olmaz. Patent satarsiniz. Amerika dolar basarken o ucuzluk ta Brezilya Arjantin gibi ülkeler kendini düzlüğe çıkardı. Şimdi haberlerde hiç denk gelmedim Brezilya yada Arjantin ekonomik sıkıntıda diye.

Neden gelişmekte olan 5 ulkeden sadece Türkiye bu denli sıkıntıda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 19 Mayıs 2018; 13:17:49 >
  • quote:

Robot yapmak illa kâr için olmaz. Patent satarsiniz. Amerika dolar basarken o ucuzluk ta Brezilya Arjantin gibi ülkeler kendini düzlüğe çıkardı. Şimdi haberlerde hiç denk gelmedim Brezilya yada Arjantin ekonomik sıkıntıda diye.

Neden gelişmekte olan 5 ulkeden sadece Türkiye bu denli sıkıntıda?
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-44055885
    Para birimi Arjantin pesosunun bu yılın başından beri dolara karşı yüzde 18 değer kaybetmesiyle ekonomisi zor bir süreçten geçen Arjantin, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) borç istediğini açıkladı.

Anladım. Demek ki yatırım yapmak arge teknoloji falan hikâye diyorsunuz.

• Dolar 2.6 iken bakın ne demiş. Üzerinden geçen sürede 2 lira daha artan dolar. Demekki adamı hiç sallamamış liyakatsız cahiller.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım. Demek ki yatırım yapmak arge teknoloji falan hikâye diyorsunuz.
    Hollanda gibi gelişmiş bir ülkenin en önemli ihracat kalemi tarım.İspanya turist rekoru kırıyor.İtalya Dünya giyimini yönlendiriyor.Bende Demekki siz bunlar gereksiz diyorsunuz diye demogoji yapmalıyım.

Vakit kaybı konusunda haklısınız.Ben yazdıklarımda arge teknoloji gereksiz demedim.Yukarıdaki cümlede İspanya sadece Turizmden kazanıyor gibi bir yazı yok.Neye inanmakta özgürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 19 Mayıs 2018; 14:33:34 >
  • MDemirbas14 kullanıcısına yanıt
    Mesela?

• quote:

Hollanda gibi gelişmiş bir ülkenin en önemli ihracat kalemi tarım.İspanya turist rekoru kırıyor.İtalya Dünya giyimini yönlendiriyor.Bende Demekki siz bunlar gereksiz diyorsunuz diye demogoji yapmalıyım.

Hollanda sadece tarımdan İspanya sadece turisten İtalya sadece giyimden kazanıyor diye düşünen biriyle boşa vakit kaybı yapmamayi düşünüyorum.

Sayılan ülkeler de teknoloji var sattıkların sadece tahıl ceket yada hotel odası değil. Öyle olsa avrupanın tekstil üretim merkezi idik bir aralar
    Tarım merkezi idik bir aralar.
    Turizimde etkiliydik bir aralar. Şimdiye avrupa da birinci olmamız gerekirdi. Demek olmuyor.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Konuda da tartışılıyor adam ajan mi yok bilmem ne. Adam diyor reformu sürecinde destek verdim sonradan bozdular kendilerini diye.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.