Şimdi Ara

GERÇEK BİR EKONOMİST - ÖZGÜR DEMİRTAŞ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
8
Favori
6.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cengizhan66

liberal(libos) ekonomi nedir ? gunumuzde nasil uygulanir bunu ogrenmek gerek... uzun lafin kisasi bi tarafinizi iyicene acarsinizki batili yatirimci gelsin diye cunku butun kaderiniz batili yatirimcinin elindedir.
    adamin dedikleri tamamen sacma bilime yatirim yapmakmis ? neyle yapilcak bilim yapcam diyen ozel sirketlere parami vercen? aha adam yedi yedi yapmadi ya ne olcak?
    kactane universte acarsan ac nekadar kaliteli ogrenci yetistirirsen yetistir batidan 5-10 milar dolariyla batili yatirimci gelmedikce sonuc 0 bakiniz Ukranya halkin 60% fazlasi universte mezunu universteleri sovietler zamaninda cok kaliteliydi dunyanin en buyuk ucagi antanov u yaptilar ki daha neler neler...

Liberal için parantez içinde liboş yazamazsın. İlla farklı bir kelime yazmak istiyorsan liberteryen de.

Cem tokerin gerçekten güzel bir lafı var

“Muhazafakarlara elinde evrak çantasıyla yok yok sen liberalsin diyenlere liboş denir”

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ozgur demirtas iyi ekonomist ama benim favorim Atilla Yesilada ulkemizi cok iyi taniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TITAN291

quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

Aklıma bu video geldi bir an :)

Binicem üstüne, vurucam kırbacı vurucam kırbacı!

• quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

quote:

Orijinalden alıntı: Umut K.

Yetmedi mi 10 daha satarım diye kombo yaptı ya yarıldım orada😂😂😂

O adam haklı çıktı yalnız; Özgür Demirtaş'a göre dolar uçacaktı kaçacaktı hiç bir halt olmadı.

Kim haklı çıktı? Merkez Bankası'nın elindeki "kullanılabilir" rezervi 30-35 milyar dolar civarında iken, "bir on, yetmedi bir on daha, bir on daha" dersen saçmalama katsayısını sonsuza taşırsın. Elinde Katar'ın 3-4 ay önce dediği gibi kullanılabilir 200 milyar doların olur o zaman zaten bir "gazetecinin" lafına bakılmaksızın piyasaya müdahale edilir. Elinizde kullanılabilir rezerviniz yoksa da para politikası araçlarından "faiz" silahınızı çekersiniz. Ancak ülkenizde faiz mi enflasyonun sebebidir yoksa enflasyon mu faize sebep olur gibi yaman bir tartışma varsa faize de "dokunamazsınız".

Şu anda doların bu seviyede olmasının 2 temel nedeni var:

1. Varlık fonunun borsa üzerindeki etkisi
    2. Güçlü dolar istemeyen Trump yönetimindeki ABD

Ancak bu iki nedenden biri etkisini kaybetmeye başladığında ise doların gerçek değerinin neresi olduğunu hepimize gösterecekler.

• RocknRoll@ R kullanıcısına yanıt
    Ne kadar boş yapmışsın

• yiğit bulut verelim ama jölesi sizden.
  • nasil diyemem ? liberal ekonominin kaynagi laissez faire degilmi? 2018 yilina gircez hala laissez faire nin destekcisi cikmasi cok sasirtici
  • quote:

Orijinalden alıntı: adolf1

ben söyledikleri yanlış demedim zaten.
    doğru şeyler söylüyor.

hayata bakış açısı bana ters sadece.
    onu belirtmeye çalıştım.

örneğin ekonomist Atilla Yeşilada, baya takip ederim. doğru şeyler söyler, dürüst birisi
    ama kapitalist bir bakış açısı var. mevcut ekonomi düzenine bir itirazı yok. kurgulanmış
    bu düzende dürüst-doğru öneriler sunuyor.

Bunu belirtmene neden gerek var?

beş para etmez bir bakış açısı daha.. Nasıl bu kadar sığ olunur anlamıyorum

Söylediklerinde haklı fakat bakış açısı bana ters.. işte Türkiyenin bu halde olmasını açıklayan cümle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiNe

quote:

quote:

O adam haklı çıktı yalnız; Özgür Demirtaş'a göre dolar uçacaktı kaçacaktı hiç bir halt olmadı.

Kim haklı çıktı? Merkez Bankası'nın elindeki "kullanılabilir" rezervi 30-35 milyar dolar civarında iken, "bir on, yetmedi bir on daha, bir on daha" dersen saçmalama katsayısını sonsuza taşırsın. Elinde Katar'ın 3-4 ay önce dediği gibi kullanılabilir 200 milyar doların olur o zaman zaten bir "gazetecinin" lafına bakılmaksızın piyasaya müdahale edilir. Elinizde kullanılabilir rezerviniz yoksa da para politikası araçlarından "faiz" silahınızı çekersiniz. Ancak ülkenizde faiz mi enflasyonun sebebidir yoksa enflasyon mu faize sebep olur gibi yaman bir tartışma varsa faize de "dokunamazsınız".

Şu anda doların bu seviyede olmasının 2 temel nedeni var:

1. Varlık fonunun borsa üzerindeki etkisi
    2. Güçlü dolar istemeyen Trump yönetimindeki ABD

Ancak bu iki nedenden biri etkisini kaybetmeye başladığında ise doların gerçek değerinin neresi olduğunu hepimize gösterecekler.

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/2082210-merkez-in-brut-doviz-rezervleri-azaldi şuraya bakarsanız dolardaki azalışa göre rezervler arasında korelasyon olduğunu göreceksiniz.Adamın dediği gibi müdahale olmadı zaten ben bütün programı izledim bu adam genel anlamda haklı çıktı diyorum.Özgür Demirtaş faiz artışı olmazsa dolar uçar kaçar dedi.Merkez bankası mümkün olan minumum artışı yaptı.Dolar uçmadı kaçmadı.

1-Varlık fonu düşünüldüğü kadar başarılı olmadı.Hatta fonun başkanı değiştirildi bu başarısızlık üzerine.
    2-Trump Amerikan Merkez Bankasına etki edemez orası bizimkine benzemez bağımsız bir yapısı vardır.

Hep söylüyorum Dolarda artış yukarı yönlüdür.Amerika 2006'dan beri sürdürdüğü parasal genişlemeyi durdurdu.Gelişmekte olan piyasalardan dolar çıkışı olmak zorunda.En kral ekonomisti getirin önleyebileceği %5-10tur. Son sözüm; Robot,Roket yapmalıyız gibi Populist laflara kanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: adolf1

Liberal
    Kapitalist
    Küreselci
    Adem-i Merkeziyetçi
    Ulus Devlete karşı
    Türk'e karşı, mikro milliyetçi
    AB ve ABD politikalarını savunan
    AB ve ABD hayranı
    seküler - laik belki ateist
    Devlet olgusuna düşman
    bireyci
    hedonist
    pragmatist
    oportunist

birisi olduğunu düşünüyorum.
    youtube da ne kadar videosu varsa hepsini izledim, ayrıca bloombergHT de katıldığı programları da izledim...

Aynen de öyle birisi. Dini imanı para olanlar için mükemmel biri olabilir ama işin aslı hiç de öyle değil. ABD mandacılığına yakın şeylerden bahsediyor.
  • Bravo liseli isyanında bir numaraymış :) ezber yaptırdınız bize ühü ühü :) e sonra sorgulayınca da eylem cart curt yapınus gezi yapıyonus dolar euro fırlıyor bakın hala düzeltemedik :) reise itaati elden bırakmamak lazım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serbest ekonominin alternatifi var mı arkadaşlar? En iyi ekonomi anlayışlı bugüne kadar elde edilmiş liberal ekonomi değil mi?

• Bu adamın videolarını falan izledim, TV de denk geldim. Ben de twitterdan takip ediyorum. Bu adamın kafasında ülke yöneticileri olsun bakanlar olsun, dünya Türkiyeyi parmakla göstermezse gider ihtahar ederim, NET. Fakat adamın vizyonunu anlayacak millet bizde yok o da ayrı bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Bu adamın videolarını falan izledim, TV de denk geldim. Ben de twitterdan takip ediyorum. Bu adamın kafasında ülke yöneticileri olsun bakanlar olsun, dünya Türkiyeyi parmakla göstermezse gider ihtahar ederim, NET. Fakat adamın vizyonunu anlayacak millet bizde yok o da ayrı bir konu.

Aynen hocam. İşte diyorum ya bizimkiler Türkiye sosyal devlettir eğitim bedava olmalı, çalışmayanlara bakmalı der, sonra da bu vergiler neden bu kadar yüksek diye ağlar.

Demitaş hoca hepsini çok güzel özetliyor. Mesele iste bunu kabullenmek.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bu arkadaş nerede acaba?

Cevap tarihinden bugüne kadar Türk Lirası %20 değer kaybetti. Bir başka ifadeyle cebinizdeki 100-TL nin satın alma gücü 80-TL ye düştü.

Haklı çıktı yalnız dediğiniz "o adam" şu anda ekranlarda doları düşürmek için merkez bankası faizi arttırmalı diye yırtınıp duruyor. Öyle "şakkadanak" 10 milyar, bir on daha, bir on daha olmuyormuş efendim!

• quote:

Orijinalden alıntı: AdReNaLiNe

Bu arkadaş nerede acaba?

Cevap tarihinden bugüne kadar Türk Lirası %20 değer kaybetti. Bir başka ifadeyle cebinizdeki 100-TL nin satın alma gücü 80-TL ye düştü.

Haklı çıktı yalnız dediğiniz "o adam" şu anda ekranlarda doları düşürmek için merkez bankası faizi arttırmalı diye yırtınıp duruyor. Öyle "şakkadanak" 10 milyar, bir on daha, bir on daha olmuyormuş efendim!

Alıntıları Göster
    Sanki o adamı dinlediler de 10 milyar dolar bozdurdular.Aradan 1.5 yıldan fazla süre geçti.Ekonomi Yönetimi 3 maymunu oynuyor.Kaç milyar dolar bozuldu elinde bir veri var mı?Ben o süre içinde adamın haklı çıktığını 1 yıl içinde tekrar büyük artış yapmadığını söyledim.O gün 3.9dan dolar alanlar 1 yıl bekleseler bile o fiyata ulaşmayınca zararına satış yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 16 Mayıs 2018; 0:26:9 >

• quote:

Sanki o adamı dinlediler de 10 milyar dolar bozdurdular.Aradan 1.5 yıldan fazla süre geçti.Ekonomi Yönetimi 3 maymunu oynuyor.Kaç milyar dolar bozuldu elinde bir veri var mı?Ben o süre içinde adamın haklı çıktığını 1 yıl içinde tekrar büyük artış yapmadığını söyledim.O gün 3.9dan dolar alanlar 1 yıl bekleseler bile o fiyata ulaşmayınca zararına satış yaptılar.

Alıntıları Göster
    Hala da aynı kafalar. O gün için de bugün için de merkez bankasının "şakkadanak" satabileceği 10 milyar doları malesef yok. Hala daha populist söylemlere inanıp merkez bankasının 100 milyar dolardan fazla "kullanılabilir" rezervi olduğunu zannediyorsunuz. O rezervin %80 i emanet. Atalarımız buna "el şeyiyle gerdeğe girmek" diyorlar.

Sizin zannettiğiniz gibi ekonomi yönetiminin elinde yapacağı hiçbir şey yok. Faizi elleyemiyor yukarıdan fırça yiyecek yoksa. Piyasaya dolar süremiyor elindeki bitirecek. Az az piyasaya verdiğini de alttan geri topluyor. Böyle dolar düşer mi?

• Adam çok doğru konuşmuş da biz forumda takılanlarda( ekonomist olmadan) üç aşağı, beş yukarı aynı şeyleri söylemiyor muyuz? Dinleyen kim?

• Guclu bir ulke olmanin 3 yolu var.

Arge uretim ve pazarlama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

Adam çok doğru konuşmuş da biz forumda takılanlarda( ekonomist olmadan) üç aşağı, beş yukarı aynı şeyleri söylemiyor muyuz? Dinleyen kim?
    Evet, forumda da benzer şeylerden bahsediliyor. Çünkü sorunların kaynağını görebilmek zor değil. Çözüm basit ama ideolojiye kurban gidiyor bu çözümler. E bir de forumdaki insanlar cahil değil. Ekonomistleri takip ediyorlar iyi kötü. Onlar da benzer şeyleri söylediği için forumdaki insanların düşüncelerine de yansıyor haliyle.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.