Şimdi Ara

Gerçek Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
9
Favori
52.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet beyler birçok arkadaşın bu tarifi aradığını biliyorum. internette gezinen tariflerin hiçbirinin alakası yok dışarıdaki çiğ köftelerle sonunda doğru tarifi buldum. tarif sayın malatyalı ustanın tarifidir.. tarife geçelim.

    1 Kilo İçin Gerekli Malzemeler
    1 Kilo ince bulgur
    3 Çorba kaşığı biber salçası ( acısız )
    3 Çorba kaşığı domates salçası
    4 Çorba kaşığı ketçap
    4 Çorba kaşığı isot
    1.5 Su bardağı sıvı yağ
    2 Çorba kaşığı toz bulyon bulamazsanız tablet de olur. [dana etli]
    3 Çorba kaşığı pul biber
    3 Çorba kaşığı çiğ köfte baharatı [ kimyon, yenibahar, karabiber, kişniş, sumak, tarçın, zencefil ]
    Yarim çay kaşığı daha tarçın
    2 Çorba kaşığı kirmizi toz biber ( acısız )
    200 gr Ceviz içi


    Bir kilo bulgur tepsiye dökülür üzerine 200 gr ceviz tozumuz ilave edililir.
    Domates salçası , biber salçası , sıvı yağ, ketçap , isot, pulbiber , çiğ köfte baharatı , tarçın , toz biber bir kabın içerisinde toplanır , karışım krema halini alana kadar karıştırılır. .
    Tepsinin içideki cevizli bulgura 6 su bardağı sıcak su ilave edilir(kaynar değil) , bulgur ıslatılır . Bulgur sakız halini alana dek
    yoğurma işlemi yapılır.
    Bu arada 2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı toz bulyon atılır ve 5 dk kaynatılır.
    Kabın içersindeki salçalı baharatlı sosumuz da yumuşamış bulgura ilave edilir , tekrar yoğrulmaya
    devam edilir.
    Kaynamış et suyumuzu bulgura ilave edip tekrar yoğurma işlenmine devam ederiz .
    Köftemizin tuzunu kontrol edip tuz ilavesi yapabilirsiniz .Bulyon tuzlu olduğu için bu işlemi et suyumuzu
    ekledikten sonra yapmanız iyi bir tercih olacaktır. Unutmayın etsiz köftemiz sakın kıvamında olmalıdır.
    Tepsinin kenarına yığıp dinlendirmeye bırakalım. soğuyunca buzdolabında 5,6 saat dinlendirelim. hemen tüketmeyin.
    Önemli olarak ; ev yapımı hazır salçalar ve bulyonlar yeterince tuzlu oluyor . Buna göre yukardaki tuz miktarını kullanırken dikkat edin , ya da hiç kullanmayın
    Çiğ köftemizi yaparken içerisine nar ekşisi , limon suyu katmayın , bu yöntem kısır yapımında kullanılır.
    Marulla servis ediniz , kıvırcık lezzetinden biraz mahrum edebilir.
    Soğan , sarımsak kullanmak isterseniz toz halinde temin etmelisiniz .
    Çiğ köftemizin sosundan biraz daha yapıp acı severler için ikramda bulunabilirsiniz.

    Malatyalı ustamızdan Sos Tarifi : 4 corba kasigi isot , 1 çay bardagi nar ekşisi , yarim çay bardağı sıvı yag , yarım limon sıkıp güzelce karıştırın sonra da cigköfte ile servis yapın

    Afiyet olsun

    baharat bu ölçülerle katacaksınız.

    Yebibahar: 1 Çorba kaşığı
    Kişniş: 1 Tatlı kaşığı
    Sumak: 1 Tatlı kaşığı
    Kimyon: 1 Tatlı kaşığı
    Karabiber: Çeyrek tatlı kaşığı
    Tarçın: Çeyrek tatlı kaşığı
    Zencefil: Çeyrek tatlı kaşığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 21 Kasım 2013; 18:05:49 >







  • İyi güzelde çok teferruatlı valla.Kim uğraşacak bunla.Gider dışarda yerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lu£

    İyi güzelde çok teferruatlı valla.Kim uğraşacak bunla.Gider dışarda yerim.

    bu malzemelerle yapılan çiğ köfte işlem sonunda 3 kilo oluyor hocam. kilosu 5 tl civarına geliyor. dışarıda 25 lira kilosu..
  • Lütfen dalga geçtiğini soyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Playinq

    Lütfen dalga geçtiğini soyle

    hangi konuda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lu£

    İyi güzelde çok teferruatlı valla.Kim uğraşacak bunla.Gider dışarda yerim.

    Sana çiğ köfte ısmarlıyayım mı acı acı
  • Bu işlerler meraklı bir arkadaş var göstereyim denesin.Bim'deki hazırı alıp yapıyoruz her zaman.Bu arada sağol.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thrax

    Bu işlerler meraklı bir arkadaş var göstereyim denesin.Bim'deki hazırı alıp yapıyoruz her zaman.Bu arada sağol.

    bimde hazır çiğ köfte setleri varmıki? eskiden vardı sonradan kaldırıldı diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thrax

    Bu işlerler meraklı bir arkadaş var göstereyim denesin.Bim'deki hazırı alıp yapıyoruz her zaman.Bu arada sağol.

    bimde hazır çiğ köfte setleri varmıki? eskiden vardı sonradan kaldırıldı diye biliyorum

    Şu an var mı bilmiyorum ama harcını alıp yapmak güzel oluyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yeur

    Bu işlerler meraklı bir arkadaş var göstereyim denesin.Bim'deki hazırı alıp yapıyoruz her zaman.Bu arada sağol.
    evde waffle yaparım da bunu yapmam, sait çiğköfte akar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thrax

    Bu işlerler meraklı bir arkadaş var göstereyim denesin.Bim'deki hazırı alıp yapıyoruz her zaman.Bu arada sağol.

    bimde hazır çiğ köfte setleri varmıki? eskiden vardı sonradan kaldırıldı diye biliyorum

    Evet halen satılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    evet beyler birçok arkadaşın bu tarifi aradığını biliyorum. internette gezinen tariflerin hiçbirinin alakası yok dışarıdaki çiğ köftelerle sonunda doğru tarifi buldum. tarif sayın malatyalı ustanın tarifidir.. tarife geçelim.

    1 Kilo İçin Gerekli Malzemeler
    1 Kilo ince esmer bulgur
    3 Çorba kaşığı biber salçası
    3 Çorba kaşığı domates salçası
    4 Çorba kaşığı ketçap
    6 Çorba kaşığı isot
    1.5 Su bardağı sıvı yağ
    2 Çorba kaşığı toz bulyon [dana etli]
    3 Çorba kaşığı pul biber
    4 Çorba kaşığı çiğ köfte baharatı [ kimyon, yenibahar, karabiber, kişniş, muskat, tarçın, zencefil ]
    Yarim çay kaşığı daha tarçın
    4 Çorba kaşığı kirmizi toz biber
    1 Çorba kaşığı tuz
    200 gr Ceviz içi


    Bir kilo bulgur tepsiye dökülür üzerine 200 gr ceviz tozumuz ilave edililir.
    Domates salçası , biber salçası , ketçap , isot , çiğ köfte baharatı , tarçın , toz biber bir kabın içerisinde toplanır , karşım krema halini alana kadar çırpılır .
    Tepsinin içideki cevizli bulgura sıcak su ilave edilir , bulgur ıslatılır . Bulgur sakız halini alana dek
    yoğurma işlemi yapılır.
    Bu arada 2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı toz bulyon atılır ve 5 dk kaynatılır.
    Kabın içersindeki salçalı baharatlı sosumuz da yumuşamış bulgura ilave edilir , tekrar yoğrulmaya
    devam edilir.
    Kaynamış et suyumuzu bulgura ilave edip tekrar yoğurma işlenmine devam ederiz .
    Köftemizin tuzunu kontrol edip tuz ilavesi yapabilirsiniz .Bulyon tuzlu olduğu için bu işlemi et suyumuzu
    ekledikten sonra yapmanız iyi bir tercih olacaktır.
    Son olarak yağımızı ilave edelim ve yoğuralım . Unutmayan etsiz köftemiz sakız kıvamında olmalıdır.
    Tepsinin kenarına yığıp dinlendirmeye bırakalım.

    Önemli olarak ; ev yapımı hazır salçalar ve bulyonlar yeterince tuzlu oluyor . Buna göre yukardaki tuz miktarını kullanırken dikkat edin , ya da hiç kullanmayın

    Çiğ köftemiz uygun kıvamı aldıktan sonra dinlendirmeye bırakın , hemen tüketmeyin.
    Çiğ köftemizi yaparken içerisine nar ekşisi , limon suyu katmayın , bu yöntem kısır yapımında kullanılır.
    Marulla servis ediniz , kıvırcık lezzetinden biraz mahrum edebilir.
    Soğan , sarımsak kullanmak isterseniz toz halinde temin etmelisiniz .
    Çiğ köftemizin sosundan biraz daha yapıp acı severler için ikramda bulunabilirsiniz.

    Malatyalı ustamızdan Sos Tarifi : 4 corba kasigi isot , 1 çay bardagi nar ekşisi , yarim çay bardağı sıvı yag , yarım limon sıkıp güzelce karıştırın sonra da cigköfte ile servis yapın

    Afiyet olsun

    Hocam şimdi bunu yaptık diyelim dışardan hazır aldığımız gibi oluyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noldu La

    quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    evet beyler birçok arkadaşın bu tarifi aradığını biliyorum. internette gezinen tariflerin hiçbirinin alakası yok dışarıdaki çiğ köftelerle sonunda doğru tarifi buldum. tarif sayın malatyalı ustanın tarifidir.. tarife geçelim.

    1 Kilo İçin Gerekli Malzemeler
    1 Kilo ince esmer bulgur
    3 Çorba kaşığı biber salçası
    3 Çorba kaşığı domates salçası
    4 Çorba kaşığı ketçap
    6 Çorba kaşığı isot
    1.5 Su bardağı sıvı yağ
    2 Çorba kaşığı toz bulyon [dana etli]
    3 Çorba kaşığı pul biber
    4 Çorba kaşığı çiğ köfte baharatı [ kimyon, yenibahar, karabiber, kişniş, muskat, tarçın, zencefil ]
    Yarim çay kaşığı daha tarçın
    4 Çorba kaşığı kirmizi toz biber
    1 Çorba kaşığı tuz
    200 gr Ceviz içi


    Bir kilo bulgur tepsiye dökülür üzerine 200 gr ceviz tozumuz ilave edililir.
    Domates salçası , biber salçası , ketçap , isot , çiğ köfte baharatı , tarçın , toz biber bir kabın içerisinde toplanır , karşım krema halini alana kadar çırpılır .
    Tepsinin içideki cevizli bulgura sıcak su ilave edilir , bulgur ıslatılır . Bulgur sakız halini alana dek
    yoğurma işlemi yapılır.
    Bu arada 2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı toz bulyon atılır ve 5 dk kaynatılır.
    Kabın içersindeki salçalı baharatlı sosumuz da yumuşamış bulgura ilave edilir , tekrar yoğrulmaya
    devam edilir.
    Kaynamış et suyumuzu bulgura ilave edip tekrar yoğurma işlenmine devam ederiz .
    Köftemizin tuzunu kontrol edip tuz ilavesi yapabilirsiniz .Bulyon tuzlu olduğu için bu işlemi et suyumuzu
    ekledikten sonra yapmanız iyi bir tercih olacaktır.
    Son olarak yağımızı ilave edelim ve yoğuralım . Unutmayan etsiz köftemiz sakız kıvamında olmalıdır.
    Tepsinin kenarına yığıp dinlendirmeye bırakalım.

    Önemli olarak ; ev yapımı hazır salçalar ve bulyonlar yeterince tuzlu oluyor . Buna göre yukardaki tuz miktarını kullanırken dikkat edin , ya da hiç kullanmayın

    Çiğ köftemiz uygun kıvamı aldıktan sonra dinlendirmeye bırakın , hemen tüketmeyin.
    Çiğ köftemizi yaparken içerisine nar ekşisi , limon suyu katmayın , bu yöntem kısır yapımında kullanılır.
    Marulla servis ediniz , kıvırcık lezzetinden biraz mahrum edebilir.
    Soğan , sarımsak kullanmak isterseniz toz halinde temin etmelisiniz .
    Çiğ köftemizin sosundan biraz daha yapıp acı severler için ikramda bulunabilirsiniz.

    Malatyalı ustamızdan Sos Tarifi : 4 corba kasigi isot , 1 çay bardagi nar ekşisi , yarim çay bardağı sıvı yag , yarım limon sıkıp güzelce karıştırın sonra da cigköfte ile servis yapın

    Afiyet olsun

    Hocam şimdi bunu yaptık diyelim dışardan hazır aldığımız gibi oluyor mu?

    evet hocam bizzat malatyalı ustamızın tarifidir. sonuç mükemmel oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Al-Tair

    quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thrax

    Bu işlerler meraklı bir arkadaş var göstereyim denesin.Bim'deki hazırı alıp yapıyoruz her zaman.Bu arada sağol.

    bimde hazır çiğ köfte setleri varmıki? eskiden vardı sonradan kaldırıldı diye biliyorum

    Şu an var mı bilmiyorum ama harcını alıp yapmak güzel oluyor

    onun çiğköfteyle alakası yok iğrenç birşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Noldu La

    quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    evet beyler birçok arkadaşın bu tarifi aradığını biliyorum. internette gezinen tariflerin hiçbirinin alakası yok dışarıdaki çiğ köftelerle sonunda doğru tarifi buldum. tarif sayın malatyalı ustanın tarifidir.. tarife geçelim.

    1 Kilo İçin Gerekli Malzemeler
    1 Kilo ince esmer bulgur
    3 Çorba kaşığı biber salçası
    3 Çorba kaşığı domates salçası
    4 Çorba kaşığı ketçap
    6 Çorba kaşığı isot
    1.5 Su bardağı sıvı yağ
    2 Çorba kaşığı toz bulyon [dana etli]
    3 Çorba kaşığı pul biber
    4 Çorba kaşığı çiğ köfte baharatı [ kimyon, yenibahar, karabiber, kişniş, muskat, tarçın, zencefil ]
    Yarim çay kaşığı daha tarçın
    4 Çorba kaşığı kirmizi toz biber
    1 Çorba kaşığı tuz
    200 gr Ceviz içi


    Bir kilo bulgur tepsiye dökülür üzerine 200 gr ceviz tozumuz ilave edililir.
    Domates salçası , biber salçası , ketçap , isot , çiğ köfte baharatı , tarçın , toz biber bir kabın içerisinde toplanır , karşım krema halini alana kadar çırpılır .
    Tepsinin içideki cevizli bulgura sıcak su ilave edilir , bulgur ıslatılır . Bulgur sakız halini alana dek
    yoğurma işlemi yapılır.
    Bu arada 2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı toz bulyon atılır ve 5 dk kaynatılır.
    Kabın içersindeki salçalı baharatlı sosumuz da yumuşamış bulgura ilave edilir , tekrar yoğrulmaya
    devam edilir.
    Kaynamış et suyumuzu bulgura ilave edip tekrar yoğurma işlenmine devam ederiz .
    Köftemizin tuzunu kontrol edip tuz ilavesi yapabilirsiniz .Bulyon tuzlu olduğu için bu işlemi et suyumuzu
    ekledikten sonra yapmanız iyi bir tercih olacaktır.
    Son olarak yağımızı ilave edelim ve yoğuralım . Unutmayan etsiz köftemiz sakız kıvamında olmalıdır.
    Tepsinin kenarına yığıp dinlendirmeye bırakalım.

    Önemli olarak ; ev yapımı hazır salçalar ve bulyonlar yeterince tuzlu oluyor . Buna göre yukardaki tuz miktarını kullanırken dikkat edin , ya da hiç kullanmayın

    Çiğ köftemiz uygun kıvamı aldıktan sonra dinlendirmeye bırakın , hemen tüketmeyin.
    Çiğ köftemizi yaparken içerisine nar ekşisi , limon suyu katmayın , bu yöntem kısır yapımında kullanılır.
    Marulla servis ediniz , kıvırcık lezzetinden biraz mahrum edebilir.
    Soğan , sarımsak kullanmak isterseniz toz halinde temin etmelisiniz .
    Çiğ köftemizin sosundan biraz daha yapıp acı severler için ikramda bulunabilirsiniz.

    Malatyalı ustamızdan Sos Tarifi : 4 corba kasigi isot , 1 çay bardagi nar ekşisi , yarim çay bardağı sıvı yag , yarım limon sıkıp güzelce karıştırın sonra da cigköfte ile servis yapın

    Afiyet olsun

    Hocam şimdi bunu yaptık diyelim dışardan hazır aldığımız gibi oluyor mu?

    evet hocam bizzat malatyalı ustamızın tarifidir. sonuç mükemmel oluyor.

    Akşam deneyelim o zaman bakalım sonuç ne olacak ketçap olması ilginç doğrusu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noldu La

    quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Noldu La

    quote:

    Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

    evet beyler birçok arkadaşın bu tarifi aradığını biliyorum. internette gezinen tariflerin hiçbirinin alakası yok dışarıdaki çiğ köftelerle sonunda doğru tarifi buldum. tarif sayın malatyalı ustanın tarifidir.. tarife geçelim.

    1 Kilo İçin Gerekli Malzemeler
    1 Kilo ince esmer bulgur
    3 Çorba kaşığı biber salçası
    3 Çorba kaşığı domates salçası
    4 Çorba kaşığı ketçap
    6 Çorba kaşığı isot
    1.5 Su bardağı sıvı yağ
    2 Çorba kaşığı toz bulyon [dana etli]
    3 Çorba kaşığı pul biber
    4 Çorba kaşığı çiğ köfte baharatı [ kimyon, yenibahar, karabiber, kişniş, muskat, tarçın, zencefil ]
    Yarim çay kaşığı daha tarçın
    4 Çorba kaşığı kirmizi toz biber
    1 Çorba kaşığı tuz
    200 gr Ceviz içi


    Bir kilo bulgur tepsiye dökülür üzerine 200 gr ceviz tozumuz ilave edililir.
    Domates salçası , biber salçası , ketçap , isot , çiğ köfte baharatı , tarçın , toz biber bir kabın içerisinde toplanır , karşım krema halini alana kadar çırpılır .
    Tepsinin içideki cevizli bulgura sıcak su ilave edilir , bulgur ıslatılır . Bulgur sakız halini alana dek
    yoğurma işlemi yapılır.
    Bu arada 2 su bardağı suya 2 yemek kaşığı toz bulyon atılır ve 5 dk kaynatılır.
    Kabın içersindeki salçalı baharatlı sosumuz da yumuşamış bulgura ilave edilir , tekrar yoğrulmaya
    devam edilir.
    Kaynamış et suyumuzu bulgura ilave edip tekrar yoğurma işlenmine devam ederiz .
    Köftemizin tuzunu kontrol edip tuz ilavesi yapabilirsiniz .Bulyon tuzlu olduğu için bu işlemi et suyumuzu
    ekledikten sonra yapmanız iyi bir tercih olacaktır.
    Son olarak yağımızı ilave edelim ve yoğuralım . Unutmayan etsiz köftemiz sakız kıvamında olmalıdır.
    Tepsinin kenarına yığıp dinlendirmeye bırakalım.

    Önemli olarak ; ev yapımı hazır salçalar ve bulyonlar yeterince tuzlu oluyor . Buna göre yukardaki tuz miktarını kullanırken dikkat edin , ya da hiç kullanmayın

    Çiğ köftemiz uygun kıvamı aldıktan sonra dinlendirmeye bırakın , hemen tüketmeyin.
    Çiğ köftemizi yaparken içerisine nar ekşisi , limon suyu katmayın , bu yöntem kısır yapımında kullanılır.
    Marulla servis ediniz , kıvırcık lezzetinden biraz mahrum edebilir.
    Soğan , sarımsak kullanmak isterseniz toz halinde temin etmelisiniz .
    Çiğ köftemizin sosundan biraz daha yapıp acı severler için ikramda bulunabilirsiniz.

    Malatyalı ustamızdan Sos Tarifi : 4 corba kasigi isot , 1 çay bardagi nar ekşisi , yarim çay bardağı sıvı yag , yarım limon sıkıp güzelce karıştırın sonra da cigköfte ile servis yapın

    Afiyet olsun

    Hocam şimdi bunu yaptık diyelim dışardan hazır aldığımız gibi oluyor mu?

    evet hocam bizzat malatyalı ustamızın tarifidir. sonuç mükemmel oluyor.

    Akşam deneyelim o zaman bakalım sonuç ne olacak ketçap olması ilginç doğrusu

    hocam baharatların bir ölçüsü var sakın eşit koymayın.

    Kimyon: 1 tatlı KAŞIĞI
    Yebibahar: 1 çorba KAŞIĞI
    Karabiber: 1/4 tatlı KAŞIĞI
    Kişniş: 1 tatlı KAŞIĞI
    Muskat: 1/2 tatlı KAŞIĞI
    Tarçın: 1/4 tatlı KAŞIĞI
    Zencefil: 1/4 tatlı KAŞIĞI

    baharatların ölçüsü bu. elinizde ne kadar varsa bu ölçülerle birbirine karıştırın. 7 türlü baharatınız hazır olacak.




  • Aslinda evde kimse olmazsa denenir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DISCOVERY SCIENCE

    Aslinda evde kimse olmazsa denenir.
    Hafta sonu yapıcam haber ederim
  • etsizcigkofteci.blogspot.com
    Gerçek Etsiz Çiğ Köfte Tarifi | Malatyalı Usta
    http://etsizcigkofteci.blogspot.com/2011/12/malatyal-usta-gercek-cig-kofte-tarifi-1.html



    İNTERNETTE VAR AYNISI KOPYA




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soldier44

    etsizcigkofteci.blogspot.com
    Gerçek Etsiz Çiğ Köfte Tarifi | Malatyalı Usta
    http://etsizcigkofteci.blogspot.com/2011/12/malatyal-usta-gercek-cig-kofte-tarifi-1.html



    İNTERNETTE VAR AYNISI KOPYA

    mesajın başında malatyalı ustamızın tarifidir diye belirttim zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 12 Kasım 2013; 16:46:09 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.