Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Bu yakit konusuna ne kadar cok takiliyorsunuz. Sahsen ben bu kadar takip etsem kafayi yerim.

Arabaya 40+ bin lira para ayiracaginiza, 15 binlik bir arac alin. Kalan parayi da yakita verin olsun bitsin.

Hep kaz eti... olmaz.

Takıldığımız falan yok, bilgi paylaşıyoruz. sizin için bir arabanın ne yaktığı önemli olmaya bilir ama buna önem veren, merak eden insanlarda olabileceğini düşünmelisiniz bence,
    ve sonrasında da o insanları küçük düşürmeye çalışmak için 40 lik araca bineceğinize 15.000 lik araca binin demeniz tek kelimeyle saygısızlık olmuş.

Ne saçma bir mantık?

40-50.000 bandın da daha donanımlı/daha genç/daha sorunsuz vs. araç alabilecek kişi, neden gidip 15.000TL ye 15 yaşında araç
    alıp kendini rezil etsin anlayamadım?

15.000TL lilk araç arayışında olan 17-18'i zorlar. Ama ihtiyaç ve beklentisi doğrultusunda 50.000TL lik araç arayışında olan adam
    gidip 15.000TL lik araç alıp "paranın gerisini yakıta harcayayım" demez.

Öyle bir dünya yok...

Elbette! Şartlar ve durum müsait ise en uygun araca binilir. Ve elbette ki! yürütme maliyetleri her zaman göz önünde bulundurulur.

hocam arkadas bize aklinca laf vuruyor iste, aslinda hic kaale almamak lazim ama ne yaparsin.

Arkadasim lutfen, oyle bir niyetim kesinlikle yok.

Sadece empati yapip, kendimi yakit notlari tutan insanlarin yerine koydum. Ve yakit tuketimini kontrol etmenin beni cok rahatsiz edecegini belirtmek istedim. Galiba yanlis anlasildim.

Ayrica ben, cok sukur 40-50bin liralik arac alabilecekken, 15bin liralik arac almis ve yilda yaklasik 25bin km ortalama ile kullanan insanim.

Yanlis anlasildiysam kusura bakmayin. Mesaji silemiyorum yoksa silecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

Bu yakit konusuna ne kadar cok takiliyorsunuz. Sahsen ben bu kadar takip etsem kafayi yerim.

Arabaya 40+ bin lira para ayiracaginiza, 15 binlik bir arac alin. Kalan parayi da yakita verin olsun bitsin.

Hep kaz eti... olmaz.

Takıldığımız falan yok, bilgi paylaşıyoruz. sizin için bir arabanın ne yaktığı önemli olmaya bilir ama buna önem veren, merak eden insanlarda olabileceğini düşünmelisiniz bence,
    ve sonrasında da o insanları küçük düşürmeye çalışmak için 40 lik araca bineceğinize 15.000 lik araca binin demeniz tek kelimeyle saygısızlık olmuş.

Ne saçma bir mantık?

40-50.000 bandın da daha donanımlı/daha genç/daha sorunsuz vs. araç alabilecek kişi, neden gidip 15.000TL ye 15 yaşında araç
    alıp kendini rezil etsin anlayamadım?

15.000TL lilk araç arayışında olan 17-18'i zorlar. Ama ihtiyaç ve beklentisi doğrultusunda 50.000TL lik araç arayışında olan adam
    gidip 15.000TL lik araç alıp "paranın gerisini yakıta harcayayım" demez.

Öyle bir dünya yok...

Elbette! Şartlar ve durum müsait ise en uygun araca binilir. Ve elbette ki! yürütme maliyetleri her zaman göz önünde bulundurulur.

hocam arkadas bize aklinca laf vuruyor iste, aslinda hic kaale almamak lazim ama ne yaparsin.

Arkadasim lutfen, oyle bir niyetim kesinlikle yok.

Sadece empati yapip, kendimi yakit notlari tutan insanlarin yerine koydum. Ve yakit tuketimini kontrol etmenin beni cok rahatsiz edecegini belirtmek istedim. Galiba yanlis anlasildim.

Ayrica ben, cok sukur 40-50bin liralik arac alabilecekken, 15bin liralik arac almis ve yilda yaklasik 25bin km ortalama ile kullanan insanim.

Yanlis anlasildiysam kusura bakmayin. Mesaji silemiyorum yoksa silecegim.

o zaman kusura bakmayın hocam gercekten yanlis anladik. Iyi forumlar.

• 2015 model 11500 kmde 520 uzun donem yol bilgisayari verisi. (araç kiralama şirketinin ve kiralık kullanılan bir araç)

Düzeltme: Fotoğraf yüklenmemiş (ve şu anda da yüklenemiyor) ama veriyi paylaşayım fotoğrafı sistem izin verince yüklerim.
    ortalama hız 48.7 ortalama tüketim 11.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 22 Ocak 2016; 19:27:30 >
  • Yukaridaki mesaja ekleyemedim mecburen buraya yukledim
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• Son 70 gunluk tamami sehir ici kisa mesafe kullanim degerim. Guzergahim cok kisa ve yokuslu, tamamen sehir ici, kullanim tarzi normal, lastikler kislik (ug8) aracta surekli 2 yetiskin 2 cocuk var. Ve haftanin hergunu arac kullaniliyor. (Arac astra h 1.4 easytornic benzinli) Not: bilgisayar verisi pompa ile surekli teyit ediliyor hata payi yok sayilir %1-1,5 arasi

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Hocam az çıkın gezin. Hep evden işe işten evr olmaz Şaka bir yana sizin sorun kısa mesafe.

Ben mesela eşimi bırakıyorum 1km, oglani bırakıyorum 1km, işe gidiyorum 10km. Kontak kapatmadan 10-15 oluyor.

Biraz önce kahvaltıya geldim bir arkadaşa. Sarıyer -Başakşehir 21km.

Istanbulda arkadaşlar trafikten dert yanıyor ama diğer şehirlerde de bu kısa güzergah sorunu var. Çorluda mesela nereye gidersen 3km-5km bi de altyapı eksikliği nedeni ile mimmacik yerde 2-3 dk isiklarda bekleyebiliyorsun mesela. Bi bakıyorsun adamın ortalaması benden yüksek çıkmış.

700-800 km ortalaması 20km nin altı olan gördüğüm tek kisisin hocam. Bu ortalama "o araç 9-10lt" yakar lafını çok kolay sarfeden forumdaki arkadaşların kulağına küpe olsun. Bakın insan gibi kullanımda ancak kısa mesafelerde görülebilecek bir değer 10litreler. Bu ortalama bu araç çok yaktı değil tam tersine dikkatli kullanıldı demek..

Bu ortalama hız ile ayarsiz gaza yuklense 14 olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Hocam az çıkın gezin. Hep evden işe işten evr olmaz Şaka bir yana sizin sorun kısa mesafe.

Ben mesela eşimi bırakıyorum 1km, oglani bırakıyorum 1km, işe gidiyorum 10km. Kontak kapatmadan 10-15 oluyor.

Istanbulda arkadaşlar trafikten dert yanıyor ama diğer şehirlerde de bu kısa güzergah sorunu var. Çorluda mesela nereye gidersen 3km-5km bi de altyapı eksikliği nedeni ile mimmacik yerde 2-3 dk isiklarda bekleyebiliyorsun mesela. Bi bakıyorsun adamın ortalaması benden yüksek çıkmış.

700-800 km ortalaması 20km nin altı olan gördüğüm tek kisisin hocam. Bu ortalama "o araç 9-10lt" yakar lafını çok kolay sarfeden forumdaki arkadaşların kulağına küpe olsun. Bakın insan gibi kullanımda ancak kısa mesafelerde görülebilecek bir değer 10litreler. Bu ortalama bu araç çok yaktı değil tam tersine dikkatli kullanıldı demek..

çorluda yaşıyorum arabayla şehir içine gitmek zülum. Altyapı sıfır.sadece bina dikmekle şehir olunmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

geziyorum hocam bu 70 gün içinde bayağı yer gezdim ama kendi aracımla değil 3-5 gün içinde de kendi aracımla şehir dışına çıkacağım zaten o yüzden veriyi paylaşayım istedim çünkü sıfırlayacağım.
    bu arada bu veriye bakan arkadaşlar eğer bu tarz kısa mesafe araç kullanmıyorlarsa (yani bu konuda tecrübeleri yoksa) bu veri onlara çok fazla gelecektir ancak tam aksi bu veri kullanım koşulları baz alındığında çok başarılı bir veri, mesela bu araç 1.6 tork konvertörlü yine aynı ağırlıkta ve aynı şekilde kullanılan c segmenti bir başka araç olsaydı yakıt tüketimi 14-16 litre arasında seyrederdi.(en iyi ihtimalle)
    veya bu araç dizel bir araç olsaydı tüketim yine 9-10 litre aralığında seyrederdi.(çünkü motor ısınmıyor)
    (yazdığım veriler tahmin değil denediğim veriler)
    ve dediğiniz gibi agresif bir kullanımla 13-14 litre işten bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 23 Ocak 2016; 10:46:43 >

• Transporter 2.0 140 lık kullanıcısınım.Şuanda işte olduğum için fotoğraf çekemiyorum.Araba şehir içi 12.8 litre kullanım gösteriyor.Gördüğümden beri evin önünde yatıyor.Uzun yolda. İstanbul Aydın yarım depo mazot ile geldim.

• Fluence 1.5 dci privilege 105 hp manuel. Ankara kış ayı. Yani son 7 günlük olay.

Yapılan km:175
    Ortalama hız: 19 km/h
    Yakıt tüketimi: 7.6 litre (bire bir doğru kesinlikle sapma yok)

hava sıcaklığı : -2 ile -10 arasında değişiyor
    Gezilen yerler 1. Ve 2. Vites hep. 3e neredeyse hic atılmadı. Video var foto yok malesef. TOTAL DOCO

Ortalama hız 28 km/h
    Yakıt tüketimi: 6.8 litre
    Yapılan km: 821 km SHELL NITRO

• megane 2 80 beygir dizel, Ankara-Istanbul arası (bolu dağı dahil, tünel kapalıydı) yaklaşık 300 km ortalama 3,3 lt. hız sabitleme araçta yok ama ortalama hızı 90 da tutturmuşum.

https://www.youtube.com/watch?v=YGqNOCt7Bwc
  •  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)
  • Mercedes E220 CDI 170ps Ankara ici bayagi uzun sureli yakit tuketimi:

• erincar kullanıcısına yanıt
    aracı biz mi tahmin ediyoruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: etkinus

aracı biz mi tahmin ediyoruz :)

Sırf tüketim önemlidir diye düşündüm dizel auris hocam
  • Arkadaşlar yanlış anlamayin ama konu rekor değerlerimizin paylaşılması değil konu gerçek tüketim değerlerinin paylaşılması, ilk mesajda belirtilen sekilde paylaşımlarla özen gösterirsek bilgi arayan insanların işine yarar

• 2001 model W220 kasa Mercedes S600 V12 - İstanbul şehir içi ağırlıklı olarak hafta sonları ve çokça köprü geçişi içeren uzun vadeli tüketimim

• quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

2001 model W220 kasa Mercedes S600 V12 - İstanbul şehir içi ağırlıklı olarak hafta sonları ve çokça köprü geçişi içeren uzun vadeli tüketimim

çok iyi bir değer bence Maşallah

• Benim kullanımımla 520 (1.6) tamamen karma bir kullanim sitili (yeri geldi surat denendi yeri geldi sehir icinde tikanik trafikte kullanildi ama guzergahin buyuk kismi sehir disi)
    güzergah: izmir havaalanı kusadasi, kusadasi ve etrafını gezip tekrar İzmir ve İzmir şehiriçi sonrasinda tekrar havaalanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 27 Ocak 2016; 11:53:06 >
  • insignia 1.6 cdti active select
    araç sıfır ve 19 inç lastikleri var güzergahın çok büyük kısmı şehir dışı ancak ortalama hız sizi yanıltmasın agresif bir sürüş sitiliyle araç denenmek amacıyla sık sık ara hızlanma durma kalkma vesaire gibi atraksiyonlara girişilmiştir.

Aracı ben aldığımda 124 km’nin ortalaması 6,7 litre idi benim kullanımımla o veri şu anda 507,5 km’nin ortalaması olarak 7,1 litre görünüyor ortalama süratte 66 km. hemen bir oran orantı kurarsak benim kullandığım kısma isabet eden ortalama tüketim 7,3 litre yapıyor.
    Kullandığım 383 km yi bu 7,3 litre ile çarparsak yol bilgisayarına göre 28 litre yakıt tüketmişim, benzinlikte depoyu tabanca atıncaya kadar doldurdum ve sonuç olarak 28.41 litre aldı yani hesap doğru.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.