Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: tyrant1907

2001 model W220 kasa Mercedes S600 V12 - İstanbul şehir içi ağırlıklı olarak hafta sonları ve çokça köprü geçişi içeren uzun vadeli tüketimim

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

çok iyi bir değer bence Maşallah

V12 besleyen benzinine katlanacak 1.6 araçların 10 litre yaktığı yerde bence de gayet güzel

• En çok da, aynı istasyon, aynı pompa, aynı tabanca kombinasyonlarını nasıl tekrar bir araya getiriyorlar onu çok merak ediyorum.

Tamam ben de aynı istasyon olmasına özen göstermeye çalışırım, isteyince bunu da sağlarım. Lakin, istasyona girince hemen boştaki pompacı gel-gel işareti yapıyor, önce ki benim aldığım pompa da dolu, n'apıyorsunuz, "hayır, kadeşim ben şu pompayı bekliyorum" deyip, kenar da bekliyor musunuz?
    Şansınıza bir de deposunu dolduran, sonrasında sallana sallana kartla ödemeye giden, hadi ordan içeri girmişken, ihtiyacını da gideren birine rastlarsanız; bu sırada siz saç baş yolup bekliyor musunuz?

Yok yok, ben de takıntılıyım ama bu kadar da değilim yine de halime şükredeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: thall

En çok da, aynı istasyon, aynı pompa, aynı tabanca kombinasyonlarını nasıl tekrar bir araya getiriyorlar onu çok merak ediyorum.

Tamam ben de aynı istasyon olmasına özen göstermeye çalışırım, isteyince bunu da sağlarım. Lakin, istasyona girince hemen boştaki pompacı gel-gel işareti yapıyor, önce ki benim aldığım pompa da dolu, n'apıyorsunuz, "hayır, kadeşim ben şu pompayı bekliyorum" deyip, kenar da bekliyor musunuz?
    Şansınıza bir de deposunu dolduran, sonrasında sallana sallana kartla ödemeye giden, hadi ordan içeri girmişken, ihtiyacını da gideren birine rastlarsanız; bu sırada siz saç baş yolup bekliyor musunuz?

Yok yok, ben de takıntılıyım ama bu kadar da değilim yine de halime şükredeyim..

ben üzerime alınıp size bir soruyla cevap vereyim
    mesela benzin aldığımız istasyon boş bir istasyon olabilir mi?
    ankara-istanbul gibi şehirlerde bu olay zordur ama diğer illerde hiçte zor veya sizin tahmin ettiğiniz gibi meşakkatli bir iş değil.
    hele takıntıyla falan hiç ilgisi yok direk gidip aynı pompadan her zaman yakıt alabiliyorum ve bunun için hiçte beklediğimi hatırlamıyorum.

Bence bazı şeyleri fazla büyütüyorsunuz, birazcık empati yeterli

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Tabii ki empati yaparak bu soruyu sordum, "bunu nasıl sağlıyorsunuz?" diye. Lakin, empatiyi benden beklerken sizde, empati yapmadınız sanırım. Siz de, benim gibi istasyonlardan alıyorsanız mesela, İstanbul Merter Shell, Yenibosna Opet bu istasyonlarda 25-30 pompa var ve 7/24 neredeyse pompalar dolu hele pik saatlerde kuyruğa bile girersiniz. İstanbul da olanlar için bu örneğini verdiğim iki istasyon gibi olmasa da diğer istasyonlarda pompa sayısı daha az olunca benzer yoğunluk yaşandığını bildiğim için, bu noktada bile alabilenler var ise, bunu nasıl başardıklarını sordum.
    Elbette, anadolumuzun güzide şehirlerinde o kombinasyona ulaşmak daha kolay alabileceğinden onlar için sormadım bu durumu, sizde burayı kaçırmışsınız.
    Diğeri ise, Aslında bu aynı pompa olayına 3-4 sene önceki LPG'li aracımda ben de dikkat etmeye çalışıyordum zira, her pompanın basınç oranı farklı olabiliyor hatta hava ısı durumuna dikkat ederek akşam saatlerinde almaya özen gösterirdim. Fakat, akaryakıt için aynı tabanca olayında çok değişkenlik göstereceğini düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: thall

Tabii ki empati yaparak bu soruyu sordum, "bunu nasıl sağlıyorsunuz?" diye. Lakin, empatiyi benden beklerken sizde, empati yapmadınız sanırım. Siz de, benim gibi istasyonlardan alıyorsanız mesela, İstanbul Merter Shell, Yenibosna Opet bu istasyonlarda 25-30 pompa var ve 7/24 neredeyse pompalar dolu hele pik saatlerde kuyruğa bile girersiniz. İstanbul da olanlar için bu örneğini verdiğim iki istasyon gibi olmasa da diğer istasyonlarda pompa sayısı daha az olunca benzer yoğunluk yaşandığını bildiğim için, bu noktada bile alabilenler var ise, bunu nasıl başardıklarını sordum.
    Elbette, anadolumuzun güzide şehirlerinde o kombinasyona ulaşmak daha kolay alabileceğinden onlar için sormadım bu durumu, sizde burayı kaçırmışsınız.
    Diğeri ise, Aslında bu aynı pompa olayına 3-4 sene önceki LPG'li aracımda ben de dikkat etmeye çalışıyordum zira, her pompanın basınç oranı farklı olabiliyor hatta hava ısı durumuna dikkat ederek akşam saatlerinde almaya özen gösterirdim. Fakat, akaryakıt için aynı tabanca olayında çok değişkenlik göstereceğini düşünmüyorum.

hayır hocam aksine empati yaptığım için yazımda istanbul ve ankara'da bunu sağlamak zor diye özellikle belirttim. Ancak siz yazarken direk karşınızdakini küçümseyici, dalga geçici bir uslup belirleyince geri dönüşüde sizin uslubunuza göre oluyor. Ben burada bazı veriler paylaşırken özen gösterip emek harcayarak veri paylaşıyorum bu ne benim takıntılı bir insan olmamadan, nede birşeyleri ispat etme çabamdan kaynaklanıyor, forumu sadece lak lak etmek, dalga geçmek amacıyla kullanmıyorum ve emek vererek derlediğim/yorumladığım bilgileri en ince ayrıntısıyla paylaşmak istiyorum.

son yazdığınızda ise haklısınız, Lpg de aynı pompa olayı sizinde dediğiniz gibi ölçümlerde daha önemlidir. Benzin ve dizelde ise uzun kmlerin ortalamasını alıyorsanız çok fark etmez çünkü tabancanın attığı yerlerin farkları 0,5-1 hadi çok çok olsun 2 litre olabilir bu ise 5000 km lik bir ölçümde ancak virgülden sonraki rakamları etkiler fakan tek depoluk veya tek depodan daha az yakıtların ölçümünde bunlar %5 e varan sapmalara işaret eder dolaysıyla bu şekilde kısa ölçümlerde belirtilmesi veya buna özen gösterilmesi iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 27 Ocak 2016; 15:32:23 >

• 2.4lt benzinli
    çok trafik ışıklı, tek uzun yokuş çıkmalı ve inmeli, arada dip gaz, günlük en az 40-50 km, iki kişi, sabah erken ve iş çıkışı kullanım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.caucasian -- 27 Ocak 2016; 16:10:57 >

Abi o şartlar'a göre az yakmış,1.6 Tork konvetörlü 5 ileri fb7 bir arkadaşımda var.Standart sakin sakin Samsun-Ankara çevre yolundan gidip geliyor ort tüketimi 8,5 lt civarı Hafta sonu sıfırladım biraz şehir içine girdik,piazza'ya gittik,trafiğe takıldık derken
    11 Lt oldu O Şartlarda temiz 13-14'ü var
  • ortalama hava sicakligi -10 derecelerde,

ortalama hiz 20 km/h

ortalama tuketin 19 l/100

motor soguk iken ortalama 4 km gidip motor durduruluyor. 5-6 saat sonra ayni yol geri gidiliyor. Genelde dur-kalkli yol. yerler kar ve buzlu- kis lastikli arac, 3.8L 260 beygirlik benzinli motor.

burada 1.6 litrelik benzinli motorlara 13-14 l/100 yakar denilince az yaktirdigimi dusunuyorum. uzun yolda yaklasik 120 km/s ortalama ile yaklasik 9 l/100 yakiyor.

Arac 2005 pontiac grand prix gtp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 28 Ocak 2016; 16:37:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

ortalama hava sicakligi -10 derecelerde,

ortalama hiz 20 km/h

ortalama tuketin 19 l/100

motor soguk iken ortalama 4 km gidip motor durduruluyor. 5-6 saat sonra ayni yol geri gidiliyor. Genelde dur-kalkli yol. yerler kar ve buzlu- kis lastikli arac, 3.8L 260 beygirlik benzinli motor.

burada 1.6 litrelik benzinli motorlara 13-14 l/100 yakar denilince az yaktirdigimi dusunuyorum. uzun yolda yaklasik 120 km/s ortalama ile yaklasik 9 l/100 yakiyor.

Hocam araç nedir acaba bu şekilde bir yol bilgisayarı ilk kez gördüm. Bugün 1.6 at aracı olan bir arkadaşım 15 litre ortalamasından bahsetti nedense ben hiç sasirmadim bugün forumda bir arkadasta 1.6 dizel ile kısa mesafe kullanımında 10 litre yaktigindan şikayet ediyordu. Yanı aslında ortalama hızı düşük olan herkes kış kullanımında 10 litreyi geçiyor ancak kimse paylaşmıyor. Bakın bu konu yıllardır burada var ancak konunun amacına uygun olmayan paylaşımları çıkın paylaşılan veri o kadar az ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

onu yazmayi unutmusum. Arac 2005 pontiac grand prix gtp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

onu yazmayi unutmusum. Arac 2005 pontiac grand prix gtp.

Türkiye de değilsiniz galiba

• Ulan be bu konuyu ne zaman gorsem keske 1.2 corsanin ort. Yakit degeri gostergesi olsa diyorum soyle guzel bi şov yapardim 9-10 litre arasi

• Bursa-Izmit arasi o kadar trafik lambasina ragmen 5.1 lt / 100km. Arac Grande Punto 1.4 FIRE 8V.

• Ford Fiesta tdci 20102 aracımla Kütahya-Lapseki yolculuğu yaptım.Bozüyük te depoyu doldurdum sayaçları sıfırladım.Araçta 2 kişiydik ,arka koltuklar ve bagaj eşya doluydu.Hızım ortalama 100 km idi.Sonuç olarak 344 km yol yaptım, ortalam 4.7 yakıt tüketmişim aracımın yol bilgisayarı + 0,2 lt sapma gösteriyor bunuda hesaba kattığımda 4.5 lt gibi bir sonuç ortaya çıkıyor.

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufradirisi01 -- 1 Şubat 2016; 15:34:40 >

• Araç 318i M paket henüz 1300 km de şu an, Ankara-İstanbul yolculuğu verisidir.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)[simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armany -- 6 Şubat 2016; 19:58:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç: 2012 Opel Corsa 1.3 cdti 75 hp
    Güzergah: İstanbul Maltepe-Edirne Merkez
    Kullanım: Yolun büyük kısmı 105 km sabit hızla gidildi, 2 kere 140 km hıza çıkıldı, İstanbul şehir içinde (yaklaşık 30 km) trafikten dolayı 85-110 km arası gidildi.
    Hava edirneye vardığımda -1 dereceydi, motor tamamen soğukken çalıştırıldı, araçta 2 kişi + bagaj ve arka koltuklar eşyayla doluydu.

• Astra k 1.6 cdti 136 hp s&s 500 kmsi şehirdışı 1900 km ankara içi en az %40 tempolu, kış lastikleriyle(c etiket değeri) aralık-şubat kullanım verisi 5.5 litre.

Son 1500 kmdir ortalama hızı sıfırlamadım ve 25.2 km olarak görünüyor.

Pompa verisi ile hesapladığımda maksımum 0.4'lüK bir sapma gordum. Bunu da eklersek 5.9 oluyor.

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

• Aracım Renault Megane 2 2009 model 1.5 dci BVA Otomatik vites 100 BG olanlardan, 139 bin küsurde... Ankara-Adana arası. % 80-90 şehirlerarası geri kalan şehiriçi. Hava sıcaklığı -4 +8 arası. Araç 4 kişi arka boşluk 2 valiz , bagaj full dolu tüketim değeri 4 lt/100 km. Yakıtı 2.99 TL/lt'den almıştım kilometrede 11.96 TL/km yakıt tüketimi resimler aşağıdadır.

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJlogic -- 9 Şubat 2016; 14:26:38 >

• Yeni astra 1.6 cdti 136 hp Ankara-çorum gidiş dönüş

Kış lastikleri + 2 kişi

Daha iyisi ancak hybrid olur sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebati06 -- 14 Şubat 2016; 11:10:25 >

• redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hocam Pazar günü akşam saatlerinde sırf anayoldan sağ tarafa dönüp köprüye bağlandıktan itibaren Piaazzanın otoparkına inene kadar dur kalk yapmaktan 10 liralık benzin harcıyoruz

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.