< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (12. sayfa)
-
-
Hocam neti henuz belli olmadi sene sonu belli olcak ama yuzde 16-17 gibi bir vergi kesintisi olacak. 3400usd gibi net yapiyor oda.
Mern stack olarak degil. .net core + react ama spesifik bir dilde calismiyorum yarin yeni proje gelir angular+java derler ona da adapte olabilirim.
Writing bilgisine ihtiyacin yok essay yazmiyoruz, dokuman isi olabilir ama henuz bende olmadi. Speaking ortalama olsa yeterli zaten 2-3 ay icinde akici hale gelecektir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam işe alım mülakatlarında leetcode tarzı sorular soruldu mu size ?
Birde ingilizce speaking için ne tavsiye edersiniz ?
-
Bi kesim iş bulamıyor, bi kesim 15 bin liraya işe başlıyor. Yazılım sektöründe bu kadar fark olmasının sebebi nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O tarz cok soru olmadi, yaptigim isleri anlattiktan sonra teknige cok girmedi.
Speaking icin cambly vs. tavsiye edebilirim.
Benimde cok iyi degildi hatta gorusmelerde diyordum bunu, karsi tarafta sorun yok yeterli ingilizcen var dediler hep, bi sekilde alisiyorsun
15 bin tl verdigi adam sayesinde milyon dolarlik projeler yapiyorlar ve bu projelerin cogu firmalarin yeterli elemana sahip olmamasindan dolayi alinamiyor.
Bir cok firma suan 30-40 bin tl maas vermesine ragmen eleman bulamiyor.
Hocam çünkü iş kişinin kendisinde bitiyor.
Okuldan alınan diploma hiç bir işe yaramıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çünkü herhangi bir diplomanın, lisansın vs. tek başına bir işe yaramadığı bir alan yazılım. Tamamen bilgi birikimine ve becerine bakıyor. Ucu bucağı yok, 10 yıl deneyimli yazılımcının bile tüm boş zamanlarında çalışabileceği kadar öğrenilecek şey var ve aşırı dinamik, bugün öğrendiğin 5 yıl sonra geçersiz olabiliyor. Piyasayı yakalayabilene havadan iş yağar.
-
Yeni mezun birisine milyon dolarlık projeyi kimsenin vericeğini sanmıyorum. 30-40 bin tl maaş beğenmeyen kesim senior seviyesine gelmiş kalifiye yazılımcılar.
Bu kadar ihtiyaç varsa düşük maaşla da olsa yeni mezunların iş bulabilmesi lazım ama aynı seviyede bi yazılımcı yüksek maaşla iş bulabilirken diğeri iş bulamayabiliyor.
Tekrar söylüyorum, "aynı seviyede" dediğini sırf yaşa bakarak söylüyorsun, ama aynı seviyede değil o insanlar. Biri düşük maaşa iş bulurken biri bulamazsa şans olabilir, ama yüksek maaşa başlayan ile iş bulamayan arasında ciddi bir fark var.
Bir projedeki işlerin hepsi aynı zorlukta değildir. Kıdemli elemana da iş düşer Junior elemana da. Elbette ki büyük bir projeyi bir grup tecrübesiz elemana vermezler ancak bu elemanlar tecrübesiz olmalarına rağmen işten anlıyor ve de çabuk öğreniyorsa, kıdemli birinin altında güzel işler çıkartabilirler.
Şu an sektörde iş bulamayan adam ya kötü okuldan mezundur ya da okul vakti yatıp, bir şeyler yapmamıştır. En azından sektörde kullanılan bir dil ya da kütüphane ile uğraşıp temellerini sağlam öğrenirsen zaten Juniordan beklenilen seviyeye geliyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan sektörde iş bulamamak imkansıza yakın gerçekten ama biraz aramayı da bilmeli. şöyle şirketler var arkadaşlar, örneğin ben biriyle tanıştım, bilgisayar ört. okumuş kötü bir okulda ama siber güvenlikle ilgili okulda bir ödev yapmış, ki aslında verinin ne kadar önemli olduğunu falan anlatan bir kurs vs hazırlamış yani, kodluk bir şey de yok, bu kişiyi sırf ilgisinden ötürü siber güvenlik pozisyonunda yardımcı diye almışlar. Sordum beyaz şapkalı hackerlıkla falan mı ilgileniyordun vs diye yok hiç o işlere girmedim dedi.
Yani bazı firmalar var kılı kırk yarar bazıları da ben hevesli birilerini alayim burada yetiştiririm diyor. Tabii ücretler de ona göre.
Yalniz yukarda diploma önemsiz diyen arkadaşlara katılmıyorum. Tabi ki her şey değil ama ilk olarak top seviye okullarda okumak her zaman bir artı. Ortalama da senin çalışkanlığını vs gösteriyor bir yerde. Bu kişi okulda çalışmış demek ki burada bir eğitim sürecinden geçer ve istediğimiz katkıyı önünde sonunda alırız diye bakıyorlar.
Hatta bazı mülakatlara katıldım, tabii sadece izlemek amaçlı, değerlendirici aşamasında değil henüz, mesela artık iyi insan arayanlar da çok, mülakatta pozitif etki bırakmak önemli. Sonuçta hergun bu kişilerle iş yapacaksın, tutumu yaklaşımı, tepkileri vs önemli. Kaldi ki kurumsal firmalardan bazilari işe alımlarda adayalara topluca oyun oynatıyor, veya bir konu üzerinde tartıştırıp yaklaşimlarını inceliyor. Bu tarz şeyler yeni mezunlara yapılır tabii yanlış anlaşılmasın.
Neyse yurt dışı iş bakın gençler en iyisi o.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gençler TR koşullarını göz önüne alırsak, evet ilk işinizi bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Bazı yerlerin kapısından bile geçemeyebilirsiniz, örn. büyük savunma sanayii firmaları gibi. Ama bu sıkıntılar en fazla 2 sene içinde biter. Hatta şu an bu süre yazılımcılar için 1-1.5 seneye kadar bile düştü diyebilirim. Sonrasında bir kaç ortalama saplantılı savunma sanayii firması dışında elinizi sallasanız iş bulursunuz yazılımda. İlk işi atlatınca biraz da işinizi seven biriyseniz başarı kaçınılmaz.
Ama bazı kesim arkadaşlar var örneğin bu çağda bu imkanlarla hala ingilizce bilmeyen YDS gibi neredeyse tamamen okuduğunu anlama, anlamlandırmaya yönelik bir sınavdan 50 puan bile alamayan ve iş başvurusu yapıp bu haliyle cidden tercih edilmeyi bekleyen insanlar var.
-
Yurtdışına remote olarak çalışırken, Türkiyede sigortayı yatırıyor musunuz, yatırıyorsanız nasıl oluyor acaba?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet bagkur
Hocam tabi ki yeni mezuna verilmiyor ama ekibe veriliyor ve o ekibin bir cogu ya yeni mezun yada 2-3 yillik tecrubesi olan insanlar o yuzden her projenin yeni mezun ya da az tecrubeli calisana da cok ihtiyaci var.
2-3 yillik ama kendini gelistirmis birisi de 25k + ustu teklif almasi cok olagan bir durum suan.
Olay maas begenmemekten cok artik yazilimcilar iste seciyor cunku sirketler parayi zaten veriyor ama yazilimci kendini gelistiremeyecegi eski teknoloji kullanan ve sadece bugfix yapilan isleri de tercih etmiyor, o yuzden eleman bulmak cok zor ve daha da zorlasacak
Teşekkür ederim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Maden mühendisi
<1 yıl tecrübe
Ankara
Maaş brüt, bu ay 10 bin e yakın yattı
Yan hak: araba, çift ticket, öss
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X