Tüm bu kavgalarımızdan çıkan sonuç şu: Hep dediğim gibi, hayatımı da bu gerçeklik şekillendiriyor. Dünya görüşlerimiz, siyasi sosyal tercihlerimiz; karakterlerimize, tabiatlarımıza göre oluyor, o da doğuştan geliyor, e yaratan da zaten insanları kendisine inanan inanmayan iyi kötü diye ayırmış. İnanıyorsan ve öbür taraf yoksa sorun yok, varsa kazanıyorsun, ,inanmıyorsan öbür taraf yoksa sorun yok, ama varsa kaybediyorsun, Allah sizi affetsin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 9 Şubat 2025; 23:10:17 > |
Geziden önce dolar 1,69, enflasyon %6,13 faiz %4, 52 idi ve yine memnun değillerdi. (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yazınızı okuduktan sonra olma olasılığından dolayı inandığınızı anlıyorum. Risk almamak için.
Dünya görüşünüz bu şekilde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır olasılıktan dolayı değil, iman insanın içinde/tabiatında ya vardır ya yoktur, onu da doğuştan getiririz, kiminde daha kuvvetli kiminde daha azdır. Ben sadece olayı;
akıl mantık hesabı ile anlatmaya çalıştım bir önceki postumda.
-
Bu yazdıklarım ve açtığım konu, psikoloji ödevimin parçasıydı diye kıvırtmaya kalkıyorsun. Madem politik görüşün ve inandığın parti çok iyi, bize iyi yönlerini anlat da bilelim. Ama islamı kullanarak geldiler, fakat her türlü Allah emrinin tam tersini yaptılar, bunu tasvip etmiyorum diye dürüst ol, biz de bilelim ki, Albatros akp li ama dürüst, dik ve sağlam adamdır. Ama böyle kıvırtmaya kalkınca, omurgasız olduğun her halinden belli oluyor. Cevap veremeyince, gene camilerin kubbeleri, ezan, bayrak muhabbetine sarılıyorsunuz. O sizin aranızda ve cahiller arasında geçerli, bize sökmüyor.
Senin müslümanlığın da bizi ilgilendirmiyor, istersen yahudi ol, bana ne.... Ama başın sıkışınca Allah edebiyatına sığınman, zır cahil olduğun izlenimi uyandırıyor bende. Allah senin gibilere yardım etmiyor, bunu bil de..... Sen istiyorsan inanmaya devam et.... Gönderdiği kitapta, sayfalar dolusu lanetlediği halk, kendisine inanan halkı telef ediyor, o da oturup seyrediyor öylece. Ya da karısını öldürene, hırsızlık yapana, çalana, hak yiyene, tecavüz edene birşey yapmıyor, yapanın yanına kar kalıyor.
Adaletin olmadığı bir toplumda, adalet korkusu olmazsa, o toplumda ahlaksızlık ve insaniyet kalmaz. Önce insan ol, sonra müslüman mı olursun, satanist mi olursun, yahudi mi olursun, ne olacaksan ol.... Önce insanlık.... Bunca yıllık savunduğun iktidarda, her türlü pislik döndü ve kimseye birşey olmadı. Yapanın yanına kar kaldı. Demek ki ilahi adalet diye birşey yok. Hani her türlü adaleti öbür dünyaya atıyorsunuz ya.... Bu dünyada o ilahi adaleti göremezsek, kim neden niye korksun öbür dünyadan? İşte insanlar böyle ateist ve deist oluyorlar. Bu da inandığın ve desteklediğin partinin ve şahısların, yüzsüzlük yaparak neden oldukları sonuç bu. Hala bizi korkutmaya çalışıyorsun.
Müslümanlıktan dem vurup, her türlü desteklediklerinn yediği haklar yüzünden Allah asıl seni affetsin. Zaten doğru okuyabilsen, inandıklarının da müslüman olmadığını çözersin ama gözüne perde inmiş, birşey göremiyorsun sen
-
Akıl mantık hesabınız tutmamış o zaman.
Tekrar hesaplamayı deneyiniz.
2013 Mayıs IMF' in borcunun kapatılması ve Kemal Derviş' in sıkı para politikalarının bitişidir.
bloomberght
Türkiye IMF'ye son taksidini ödedihttps://www.bloomberght.com/turkiye-imfye-son-taksidini-odedi-1355509
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 10 Şubat 2025; 3:7:24 > -
laaa sabah sabah ne guldum, akil ve mantik hesabiyla haaaolum cok iyi laaaa
gozumden yas geldi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bizim müslüman , islam yolunda hak hukuk mücadelesi veren
yoksulu yetimi koruyan vatandaş ile insan ile sorunumuz yok
aynı cuma namazına aynı bayram namazına hep birlikte gidiyoruz, aynı Allah a dua edip; sağlıklı güzel yaşam talebimiz var.
sizin gibi yoldan çıkmış , amacından sapmış güruh tarafından sürekli mobing e uğrayan şahıslara karşı tavrımız.
aynen aynen 12 yıl geçmiş üzerinden onun yüzünden olmuş herşey.
YERSEN....
-
Gezi ile Doların artmaya başlamasının hiç bir alakası yok.
AKP sürekli gezi olduğu için dolar yükseldi vs. diyor kendi beceriksizliğini gezi olaylarına yüklemeye çalışıyor.
bir kaç defa dolar grafiği yayınlamıştım orada da belli oluyor.
doların artmaya başlaması 2-3 mayıs gibi FED başkanı Bernanke'nin "faiz artışı" açıklamasından sonra başladı.
gezi olayları ise 30 mayısta kitlesel hale geldi.
mayıs 2013 dolar / TL grafiğine bakarsanız zaten belli oluyor artmaya başlaması...
-
Doları arttıran gezi değil ama evet o zaman da muhalifler ekonomiden memnun değillerdi.
En büyük eleştirileri tüm paranın inşaata gömülmesiydi.
Şu an muhaliflerin umut bağladığı aday laz bir müteahhit.
Yani muhalefet de çöp.
Keşke parayı inşaata bastığımız için inşaat alanında iyi olup diğer tüm alanlarda kötü olsaydık ama malesef inşaat dahil tüm alanlarda kötüyüz.
Para inşaata basıldığı halde kira maaşa gidiyor.
Para inşaata basıldığı halde depremde sıfır rezidanslar kum gibi çöküyor.
Para inşaata basıldığı halde sıfır yaşında apartmanda 3 kat üstümdeki komşunun sesinden evde televizyonu duyamıyorum.
Almanya'ya-Hollanda ekseninde ki ansızın bir plan dahilin de olmayan 15 günlük bir seyahatimizde daha önce de dile getirilen gibi Türk Lirasının değerini tekrar ve bizzat yaşamış olduk.
Bu benim adıma memnuniyet vericiydi.
-
İnşaat hakkında TOKİ konutlarının yapısal özellikleri örnek alınmalı. Türkiyemizin içinde bulunduğu deprem kuşağında başa gelen tüm depremleri TOKİ konutları sorunsuza yakın atlattı.
Bu bir başarı örneğidir.
Toki nasıl yapıyor binalarını? Bildiğim kadarıyla Türkiye şartlarında betonarme perdelerle olması gerektiği gibi yapısal imalat yöntemi ile çözüyor. Çerçeve sistemini yüksek binalarda pek kullanmıyor.
Ayrıca Toki konutlarının olduğu yerleşim planlarına bakın bir de belediyenin yerleşim planlarına ve ruhsat verdiği şehir yapılaşmasına bakın. Belediyelerin olduğu yerler tam bir keşmekeş içerisinde.
Bana kalırsa belediyelerin İmar yetkileri ellerinden alınıp TOKİ gibi kurulacak bir başkanlığa verilmeli.
Günümüzde ısı ve ses yalıtımı olmayan inşaatlar yapılmaya devam ediliyor olması ayrı bir problem. Bunlara nasıl müsade ediliyor akıl alır gibi değil.
Not: Türkiye'de 1m3 beton 1m3 paketlenmiş içme suyundan daha ucuz.
-
Amerikadan Türkiye böyle gözüküyor demekki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sakin ol şampiyon,
bu olaylar darbe gezi , rahip burunsun olayı deprem vs. tetikliyor ülke ekonomisini olumsuz yönde,
bu bir süreç, bir anda fırlamaz öyle.
-
tamam işte bende onu diyorum gezi de %10 artmış hadi diğer dediklerinde de %90 artsın kalan %1800 dolar artışını nasıl açıklayacaksın? Aslına bakarsan en güzel açıklama bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 10 Şubat 2025; 21:43:2 > -
ben de bu yıllar alan bir süreç diyorum %1800 e hepsi etki ediyor sadece fed in faiz kararı ile alaka kurarsak başımıza gelen kendi elimiz ya da başkasının eli ile olan musibetleri aklamış oluruz, onlar da etki etti.
-
e hani dünya deviydik? teğet falan geçmişti, 2023 de lozan bitiyordu. hepsi masal diyorsun yani?
-
Taktir edersiniz ki ben ak parti yönetiminin her dediğini aklamak durumunda pozisyonunda değilim, ben sadece iyilik güzellik olsun yapacağına inandığım için oy attım,
-
yorum yok kabul ettiğini anlamış olduk.
-
Yaptı mı sana "iyilik ve güzellik"
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X