hep söylüyorum bu ülkede ekononimin iyi kötü olması savaşı değil ideoloji savaşı var, ideoloji deyince islam anti islam savaşı anlamayın, milliler ile anti millilerin savaşı var. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 8 Şubat 2025; 18:46:28 > |
Geziden önce dolar 1,69, enflasyon %6,13 faiz %4, 52 idi ve yine memnun değillerdi.
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Zavallılar önceleri şahlanıyoruz, şöyle ucacağız böyle kaçacağız derken artık durumu kabullendiler, şimdide suçu geziye atmaya çalışıyorlar. Çaresizlik ve basiretsizlik böyle birşey
-
www.aa.com.tr
Gezi olayları Türk ekonomisine ağır hasar verdihttps://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/gezi-olaylari-turk-ekonomisine-agir-hasar-verdi/1738501 -
2010 senesinde 1.39 TL imiş dolar.
Niye yükselmiş gezi olmadan önce?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buna inandığınızı düşünmüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten dolar çok az da olsa artıyordu yıllara göre ama gezi katladı, ama konuda buna değinilmiyor.
-
Dolar/tl ve enflasyon grafikleri nette mevcut oldugu halde
Haaalen, gezi aşşaaa gezi yukarııı..
Tabi;
İnanan olunca, yalan söylemek daha kolay oluyor...
Bu tarz üyelerin devamlı algı yapmaya çalıştığını söyleyince biz suçlu oluyoruz sonra.
-
evet nette var ben bu konudan verdiğimiz bilgilerden farklı bir durum göremedim.
-
Doğrudur milli olan, millet olan biziz. Türk'üm demeye korkanlar millet olamaz. Siz ümmetsiniz.
-
Evet ümmetiz ama yüce Allah bize kimliğinizi ben verdim kabul ediyorum dilediğimi de yüceltirim demiş evet biz Müslüman olan Türk milletiyiz ya siz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 8 Şubat 2025; 20:18:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu nasıl bir kafa, müslümanım deyip yalan algı peşinde koşuyorsun göstere göstere.
Daha kendinizi tanıyamamışsınız. Sizin tanımız siyasal islamcı, arap milliyetçisi'dir. Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol.
-
Az dediğin %22 artış.
%22 az mı?
Bana sahip olduğun her seyin %22'sini versene.
Çok az nasılsa.
Arap milliyetçisi siyasal islamçı tabirleri sizin Allaha inananlara teslim olmuş olanlara verdiğiniz isim. inanmadığınız için böyle görüyorsunuz kendi dünyanızdan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 8 Şubat 2025; 20:27:30 > -
evet geziden sonra da fırlamış ondan önce azar azar ço k az artışlar var.
-
Tamam işte bana her şeyinin %22'sini ver. Azıcık bir şey işte.
Hem ümmet hem millet olmaz. O dine iman ettiysen milliyetini kaldırıp çöpe atmışsın demektir. İslama iman eden bir kişi için dinsiz biri kendi milletinden olsa bile düşman hükmündedir. İman eden biri ise hangi milletten olursa olsun kardeş sayılır. E nerde kaldı millilik? Nerde kaldı milliyetçilik?
İdeoloji savaşı dediğin doğru ama bizim davamızı sahiplenemezsiniz. Biz sadece Türklüğümüzü korumak amacındayız. Dinle minle işimiz yok. Hele hele başka milletin diniyle hiç işimiz olmaz. Sen de ki benim amacım bu topraklarda arap dinini hakim kılmaktır. Düşman olsak bile saygı duyarız, ikiyüzlü demeyiz. Ama böyle olmuyor. Taktığınız milliyetçilik maskesi suratınıza oturmuyor bir türlü.
-
Millet ne demek araştır zaman içinde ortak tarihe kültere geçmişe dine sahip olan demek, evet etnisite ile oluşan milletler de vardır, ama bizim ucunu çektiğimiz Anadolu topraklarında inandığımız millet tanımı budur. asla etnisiteye ırkçılığa indirgenemez, zaten butün savaşlarımız bu anlaşmazlıktan çıkmıyor mu hep dedik ya ekonomik değil ideolojik savaş var diye aslında.
-
Aga bak şimdi, Işıd'da kendini müslüman olarak görür, hemde sen yanlarına gitsen seni kafir olarak görürler. Afganistan, Hindistan'da toplu tecavüzlerdekilerde sorsan ben müslümanım der. Yani kendi dünyandan kendini nasıl gördüğün önemli değil anlatabildim mi.
Sen siyaset üstü olarak, bir müslüman olarak ekonominin tüm sorunlarını alıp, gezi olaylarına bağlaman hangi müslümanlığa, hangi Allah inancına sığar önce bunu açıkla.
-
"Dolar gezide katladı"
iddianızı, dolar/tl grafikte gösterebilirmisiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu nasıl bir kafa, müslümanım deyip yalan algı peşinde koşuyorsun göstere göstere. |
|
Kusura bakma albatros efendi , 25 yıldır ülkeyi yönetip sucu geziye atıp ..ühüü ühüü diye ağlamayın , feto ya ne istediyse verdiniz,,.ülkenin tasını taragını peskes cektiniz, sonra bu kurumları TVF ye aktarıp yönetim kurulu vs görevlerde 4 5 maaşlı yandaslar yarattınız . Dinci ümmetci siyasetle toplumu ayrıstırdınız, ne idüğü belirsiz işidçi el kaideyi kimi bilmem ne bela milyonlarca göçmenle toplumun yapısını bozdunuz.. 3 liralık işleri 13 liraya 5 liralık işleri 25 liraya peşkeş cektiniz.. 128 milyar doları hiç ettiniz..,faiz sebeb enflasyon sonuç dediniz halkın belini büktünüz.. KKM diye bi illet cıkardınız zengin daha zengin fakir daga fakir oldu, eğitimin içine ettiniz bugunun üniv mezunu 30 sene öncesinin lise mezununun da cahil.. adaletin içine ettiniz Türkiye artık sayenizde dünyada özgürlük ve adalet indeksinde son sıralarda.. Gençlerde umut yok aklı basında olan yurtdışına nasıl giderim düşüncesinde .. rezilsiniz , kepazesiniz , ikiyüzlüsünüz ..
|
Doğrudur milli olan, millet olan biziz. Türk'üm demeye korkanlar millet olamaz. Siz ümmetsiniz. |
Evet ümmetiz ama yüce Allah bize kimliğinizi ben verdim kabul ediyorum dilediğimi de yüceltirim demiş evet biz Müslüman olan Türk milletiyiz ya siz
|
Kimbilir kaç kişiye daha atmıştım bu yazıyı . Okuduktan sonra ister fenerin şampiyon olmamasına bağlayın ister geziye , ister yerli milli olmayan vatan hayınlarına ... fed, kasım 2008'den sonra, konut piyasalarına, istihdama ve reel ekonomiye destek sağlamak amacıyla uzun vadeli faizleri düşürmek için, tahvil alımlarına başladı. parasal genişleme (qe) olarak da adlandırılan bu programların en önemli etkilerinden biri de, varlık alımları yoluyla piyasalara verilen paranın önemli bir kısmının gelişen piyasalara gitmesi oldu." bu dönemde döviz ucuzdu ve kolaylıkla elde edilebiliyordu. o dönemlerde bu parayı gelip geçici işlere değil, ekonomik çarkı genişletecek faaliyetlere yönlendirin dense de türkiye bunu yapmadı. mahfi eğilmez 21 ağustos 2013 tarihli yazısında bu durumu: "bedava para bitiyor" olarak duyurdu. çünkü, "dönemin fed başkanı ben bernanke'nin 22 mayıs 2013'te kongre'de yaptığı konuşmada, yılın ilerleyen dönemlerinde, varlık alımlarının hızında yavaşlamaya gidilebileceğini söylemeye yöneltti. "tapering" olarak adlandırılan bu safha, varlık alımlarının azaltılması anlamına geliyor ve zamanı geldiğinde varlık alımlarının sonlandırılması ve ardından da faiz artırımına gidilmesinin yolunu açıyor. bernanke'nin bu açıklamasını 19 haziran'daki basın toplantısında da tekrarlaması ile birlikte, uzun vadeli abd tahvil faizleri hızlı bir yükseliş gösterirken, dolar diğer para birimleri ve özellikle gelişen ülke paraları karşısında güçlendi. 2013 yılının yaz dönemindeki bu sert hareketlere, varlık alımlarının azaltılmasının yarattığı öfke anlamına gelen "taper tantrum" dendi." kaynak içlerinde türkiye, brezilya, rusya, çin ve güney afrika'nın bulunduğu kırılgan beşlinin başına gelenlerin açıklamasıdır bunlar aslında. kırılgan beşli, 2013 yılında bir morgan stanley finans analisti tarafından, büyüme hedeflerini finanse etmek için sıcak para sahibi yabancı yatırımlara fazlasıyla bağımlı olan gelişmekte olan piyasa ekonomilerini tanımlamak için kullanılmıştır. hatta türkiye, bu kırılgan beşli arasında, yatırımcılar tarafından en kırılganı olarak tanımlanmaktadır: "these fears were realized this week when turkey, seen by most investors as the most fragile of the fragile five, raised interest rates 4.25 percentage points on tuesday." 2008 mortgage krizi sonrası dolarları piyasaya saçan abd, "2013 yılında fed’in tahvil alımlarının azaltılacağı yönündeki açıklamasıyla yaşanan ‘taper tantrum’da dolar ve abd faizleri yükselirken gelişen ülke para birimleri ve tahvilleri altı hafta boyunca düşmüştü." kaynak ama türkiye'nin kötü ekonomisi sadece sıcak paranın suyunu çekmesinden kaynaklanmadı. 2004 yılında ab'ye giren ve 2014 yılına kadar türkiye ile benzer bir ekonomik büyüme seyri gösteren polonya ile bu tarihten sonra bir ayrılma meydana geldi. polonya ortalama olarak ekonomik büyüme performansını geliştirirken, türkiye ise ortalamada hep düşüşteydi. dolayısıyla bir fırsat dönemi göz göre göre kaçmış oldu. anlıyoruz ki, bizim için ekonomik refah belki bir küresel kriz sonrası başımıza konacak bir talihtir, bir şans meselesidir. bu pek de yurttaşların ekonomik performansına dayanmamaktadır. bilemiyorum. |
Benzer içerikler
- khk forum
- ariel boykot mu
- en cahil ülkeler sıralaması 2024
- iş kurmak istiyorum
- 3 katlı bina maliyeti
- disney plus üyelik iptali
- hyundai engelli araç fiyatları 2025
- 1 milyon tl havale ücreti
- ısı pompası mı doğalgaz mı
- noter bilgi mesajı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X