Şimdi Ara

GFLOPs MADD VE MULL Bellek bant genişliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • GFLOPs nedir arkadaşlar şu kadar GFLOPs saniyede hesaplanıyor diyor hesaplanan nedir
    bellek band genişliğinin hesaplamanın formulu nedir bir ekran kartının bellek bant genişliğini GFLOPs nasıl hesaplarız
    birde nVIDIA için MADD VE MULL deniyor bunlar nedir bunları açıklarsanız sevinirim

• yaw hiç kimse bilmiyormu koskoca forumda bir Allahın kulu yardımcı olamıyacakmı konulara baktığımd şu kadar gflosp bu kadar glops eder diyorsunuz bende hesaplamak istiyorum nedir bu gflosp
  • GFLOPs ile ifade edilen şey, tarayıcıların (shader'lerin) hesaplama gücüdür.

GeForce 8 ve GeForce 9 serisinde iki çeşit hesap vardır.

8800 Ultra için(örnek):

128(tarayıcı sayısı)*2(MADD)*1512(tarayıcı saat hızı, MHz) = 387,072 GFLOPs

128*3(MADD + MUL)*1512 = 580,608 GFLOPs

Bunların hangisinin geçerli olabileceği, duruma göre değişir, sanıyorum. Net bir bilgi yok. Ha, nVidia'ya sorarsanız, 580 GFLOPs geçerli.

Radeon HD 2 - 3'te tek bir hesap var:

3870 için(örnek):

320*2(MADD)*776(MHz) = 496,640 GFLOPs

Tabii, Radeon HD'nin tarayıcıları 5*64 yapısındayken, GeForce 8'inki 1*128 şeklinde. Bu, Radeon için bir dezavantaj olabiliyor.

Band genişliği hesaplanırken, GFLOPs olarak değerlendirilmez. Byte/sn, günümüze göre kolaylık olaraksa megabyte/sn, gibi değerlerle ifade edilir.

Gene 8800 Ultra üzerinden örnek verirsem:

2160(bellek saat hızı, MHz)*384(veriyolu genişliği, bit)/8 = 103680 MB/sn.

8'e bölmemizin sebebi, 8 bit = 1 byte meselesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Nisan 2008; 17:15:20 >

• sağolun dostum çok teşekkür ederim bilgi için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.