Bildirim
GFLOPs MADD VE MULL Bellek bant genişliği
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
yaw hiç kimse bilmiyormu koskoca forumda bir Allahın kulu yardımcı olamıyacakmı konulara baktığımd şu kadar gflosp bu kadar glops eder diyorsunuz bende hesaplamak istiyorum nedir bu gflosp -
GFLOPs ile ifade edilen şey, tarayıcıların (shader'lerin) hesaplama gücüdür.
GeForce 8 ve GeForce 9 serisinde iki çeşit hesap vardır.
8800 Ultra için(örnek):
128(tarayıcı sayısı)*2(MADD)*1512(tarayıcı saat hızı, MHz) = 387,072 GFLOPs
128*3(MADD + MUL)*1512 = 580,608 GFLOPs
Bunların hangisinin geçerli olabileceği, duruma göre değişir, sanıyorum. Net bir bilgi yok. Ha, nVidia'ya sorarsanız, 580 GFLOPs geçerli.
Radeon HD 2 - 3'te tek bir hesap var:
3870 için(örnek):
320*2(MADD)*776(MHz) = 496,640 GFLOPs
Tabii, Radeon HD'nin tarayıcıları 5*64 yapısındayken, GeForce 8'inki 1*128 şeklinde. Bu, Radeon için bir dezavantaj olabiliyor.
Band genişliği hesaplanırken, GFLOPs olarak değerlendirilmez. Byte/sn, günümüze göre kolaylık olaraksa megabyte/sn, gibi değerlerle ifade edilir.
Gene 8800 Ultra üzerinden örnek verirsem:
2160(bellek saat hızı, MHz)*384(veriyolu genişliği, bit)/8 = 103680 MB/sn.
8'e bölmemizin sebebi, 8 bit = 1 byte meselesi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Nisan 2008; 17:15:20 >
-
sağolun dostum çok teşekkür ederim bilgi için
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X