Şimdi Ara

Gıbırnet (Ana Konu) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.938
Cevap
144
Favori
644.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GIBIRNET

Merhaba The Hollow,

Fikirleriniz için teşekkür ederiz.

100Mbps üstü paketlerin olmamasının sebebi Türktelekom'un bu paketleri satışa kapatması oldu. BTK'nın SAYE alt yapısını Türktelekom'a devreye aldırmasının ardından 100Mbps üstü esnek paketleri görebiliriz diye düşünüyoruz :) Evet, bahsettiğiniz üzere farklı bir şeyler sunmak adına belirlediğimiz yol haritasına göre Temmuz ayında abonelerimiz, diğer firmalara göre oyunlarda aşikar bir şekilde düşük gecikmelerle önde olacaklar veya veri merkezimizde bulunacak olan oyun sunucuları ile İstanbul içi fiber bir hattan 3-5ms ile oyun oynamanın farkını hissedecek, Ücretsiz IPTV yayınlarımız ilede bunu destekleyeceğiz ve diğer hizmetlerimizi sunacağız. Ayrıca belirtmem gerekirki şirket politikası olarak hızlı yayılmaktan daha çok kontrollü yayılmayı tercih ediyoruz, referanslarımızla ilerlemek bizi diğer firmalardan ayıran etken oluyor.

iyi geceler dileriz.
    Ahmet bey bu iptv hizmeti çok güzel olur. Bir de ücretsiz daha ne isteriz

Sene 2020 ulusal kanalların internet yayınları çok kötü düzeyde, bazı kanallar youtube üzerinden veriyor ama oda çok değil. Yasal olanları iptv üzerinden full hd izlemek güzel olacaktır.

• GIBIRNET yazdıklarınızın tamamına yakınını üşenmeden okudum. Teknik yeterliliğiniz konulara hakim açıklamalarınızdan anlaşılıyor ayrıca iyi düzeyde softskilliniz var ve güven veriyorsunuz. Sizin gibi bir insanı bu sektörde gördüğüm için memnun kaldım. Her ISS'in sizin gibi 10 tane çalışanı olsa açık kayıt kalmazdı.

Ben Trakyadayım VDSL kullanıyorum, binada Kablonet fiber var ancak kutusunda duruyor, Türk Telekom sorgulamada Fibernet kullanabilirsiniz diyor ancak o da dairelere çekili değil. Bina 10 küsür yıllık eski sayılmaz fakat bina içi kablolama berbat kontrol ettim imkanı yok o hatları kabinlerden dairelere kırıp dökmeden çekemezler. Ben size geçersem fiber olmasını (daireye ethernet olucak galiba) isterim ancak bir çözüm bulamıyorum buna. Bir fikriniz varsa paylaşmanızı isterim. Vaktiniz varsa tabi, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toygar87 -- 30 Haziran 2020; 14:30:56 >
  • Merhabalar,

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz :) Kayıtların birikmesi iki taraf içinde büyük sorunlara sebeb olabiliyor diyelim :)

Özelden adres paylaşmanız durumunda kontrol sağlayabiliriz.

iyi günler dileriz.
  • GIBIRNET kullanıcısına yanıt
    Ben şundan korkuyorum bunu bir çok Alternatif İSS'de yaşadım.İlk başlarda güzel kampanyalar ve donanımhaber'de sizin gibi yetkili,bilgili insanların olumlu yaklaşımları.

Sonrasında 1 tane müşteri temsilcisi kullanıcı açıp firma yetkilisi olarak geliyor ve reklam veriliyor donanımhaber'e sonrasında kullanıcısı çoğalıyor on binlerce kullanıcı geçiş yapıyor sonrasında ise bir sürü sorunlar çoğalıyor ve konular açılıyor buraya atanan müşteri temsilcisi bir halt bildiği olmuyor robotik cevap verip geçiştiriyor sonuç olarak benim veya bizim tavsiye ettiğimiz İSS'de bunları görünce artık önermiyorum ve çevreme önermemelerini gerektiğini açıklıyorum.

Genellikle böyle oluyor bunlara çok dikkat edin ben 2015'den beri Altyapı ve İSS'lerden neler çektim evime fiber geldi ve Türk Telekom'dan hizmet alıyorum bir sürü Alternatif İSS'yi denedim en memnun kaldığım Türksat kablonet'ti malesef altyapımda yok umarım tüm illerde bu hizmeti verirsiniz ve denerim ki denedikten sonra hız ve ping karşılaştırması yaparım.

Vie.valve.net'e 28-30 Ms alıyorum ortalama Acıbadem'e 3-4 ms alıyorum.

Hızım 100/8 şu anda ama inşallah ileride bu hızlar artar diye umuyorum.

Bir de sormak isterim SAYE hakkında bilginiz var mıdır ? SAYE'ye geçiş yapılacaktı 3 ay ertelendi sizin de omurga yada cihazınız santrallere kurulacak mı yoksa kiralayacak mısınız bunları merak ederim.

Teşekkürler.

• NitroNos kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Hizmetlerimizin başlamasıyla güvende zamanla oluşacaktır :) Hizmet konusunda sadece TT alt yapısına bağlı kalmak istemiyoruz anlaşabildiğimiz takdirde Türksat ve SoL alt yapısı üzerindende sizlere destek vermek isteriz.

vie.valve.net için değerleriniz çok iyi ÖM olarak traceroute atmanız mümkünmüdür acaba ?

SAYE aslında bir çok açıdan eksik kalan bir proje diyebiliriz temeli tam olarak belirlenmediği için bazı tahminlerde veya tamamlandığı kadar yorumlarda bulunabiliyoruz fakat özellikle trafiğin nasıl taşınacağı konusu belirtilmediği için tam net bir bilgi vermemiz yanlış olabilir.

iyi geceler dileriz.
  • Çok eğlenceli konu ya :) Lütfen hep böyle mutlu olun mutlu edin :=)

Daha önce altyapı problemimi TurkNet'in çözememesi üzerine farklı operatörlere bakmaya başlamıştım. 3-4 sayfa geride mesajım var. Burak bey ile kısa ve tatlı bir sohbetimiz olmuştu telefonda.
    3-5 gün kadar sonra Milleni'ye geçişim tamamlandığında, ilk işim arıza kaydı bırakmak oldu. TurkNet'in 10 günde gönderemediği TT ekiplerini 2 günde gönderdiler sağolsunlar. Ne yazık ki evde yoktum, ekipler yapamadık altyapınız daha fazla desteklemiyor falan demiş evdekilere. Sinir krizi tabi. 100mbit aldığım bağlantı 15 gün sonra 3mbitten fazlasını desteklemiyormuş muş muş muş :=)
    Neyse akşam dönüp baktığımda max. değer 102mbit modem bağlantısı ise 99976kbps değerine setlenmişti. Çözüldü. Şimdilik mutluyum.

Çok enteresandır, bugün 70-80 ping arası oynadıktan 2 saat sonra tekrar cs:go ya girdiğimde ping 170 altına inmiyordu. Çağrı merkezini aradım. Hat değerleriniz yok ping bizden kaynaklı değil oynadığınız oyundan kaynaklıdır dediler :) Yahu diyorum yurtiçi ping değerleri 20den 60a çıkmış yurtdışı 80den 170e çıkmış nasıl sizden kaynaklı olmaz, yok efendim diyor kayıt oluşturamayız. Nalet olsun dedim. Sene 2020 ve ping oyun sunucusundan kaynaklıdır biz düzeltemiyoruz diyor... Allahtan(!) güvenli internet profili var da ona giriş çıkış yapmayı denedim. Başta bağlantı komple gitti sonra düzeldi. Muhtemelen CGNat kaynaklıydı... Umarım siz de ping bir sorun/arıza değildir diye düşünmüyorsunuzdur :p

Aslında aklımdan tamamen çıkmıştı ancak Burak beyle görüştükten sonra kendime verdiğim sözü hatırladım. 10 temmuz için numaramı bırakmıştım ön kayıt muhabbetine. Ararsanız geçeriz :=)

Balıkesir/Ayvalıktayım. Benim bildiğim VALVE, Cs:Go için lüksemburg sunucularına (lux.valve.net) bağlıyor Türkiyeyi. Pingleri oraya atıyordum hep. Ancak konuda ne hikmetse viyana sunucularının lafı dönmüş. Tracert atayım dedim. Daha önce TurkNetteyken atmamıştım, millenide enteresan şekilde timeout alıyorum...

Aşağıya değerleri bırakıyorum incelemek isteyen çıkarsa diye;

ping vie.valve.net
    Minimum = 56ms, Maximum = 58ms, Average = 56ms

ping lux.valve.net
    Minimum = 67ms, Maximum = 69ms, Average = 67ms

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/t9hs54

Son olarak, uzun bi mesaj oldu kusura bakmayın, yıllar önce Gmail ilk açıldığında sadece mevcut üyelerin davetiyeleri ile yayılıyordu, veya r10 sitesini bilirsiniz dışarıdan üye almıyorlar sadece içeridekiler referans olursa kaydolunabiliyor, ilk 1-2 ay sonrası bu tarz bir sistem yapsanız çok eğlenceli olur, üstelik viral de olur ortalıkta davetiye arayanlar hem merak hem ilgi uyandırırlar... :) Kapasite ve planladığınız abone sayılarına göre ise kişi başına düşen davetiye miktarını ayarlarsınız... Az düşününce çok saçma, çok düşününce çok rağbet görebilecek bir fikir :D

• Cemilian C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Hevesinizi kırmak istemem ama operatörü 3 ayda 1 defa değiştirebiliyorsunuz diye biliyorum. Ha sıfırdan abonelik yapacaksanız hiçbir diyeceğim yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cemilian C kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

İlginiz ve yorumunuz için teşekkür ederiz.

Latency(ping) ve packet loss için özel çalışmalarımız oluyor, alt yapımızı geliştirmek için firmalarla peering yapmak yerine sunucularını veya cache sitemlerini veri merkezimize kurmaları için teşvik ediyoruz. Bu abonelerimize yüksek oranda performans olarak geri dönüş sağlayacak.

Traceroute değerlendirmek adına hangi ilde ve alt yapıda kullanım yapmış olduğunu söyler misiniz ?

Fikrinizi değerlendirebiliriz, R10 mantığı uygulanabiliriz :)

iyi günler dileriz.

Sonradan gelen edit: Adresi Ayvalık olarak vermişsiniz sonradan farkettim, SOL alt yapısında geçen süre 22 ms olarak gözüküyor VDSL alt yapısında olduğunuz düşünülürse bu süre 6 ila 10 ms kadar daha düşürülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIBIRNET -- 1 Temmuz 2020; 10:34:9 >
  • mustafa_demir87 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Bildiğimiz kadarıyla yönetmenlikte bu tarz bir şey yok bilginzi olsun isteriz.

iyi günler :)
  • Marmaris'te hizmet veriyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 Temmuzu bekliyorum başvuru yapacağım fakat bağlanamamasından korkuyorum (sizden değil TT ekiplerinden) yine, bulunduğum bölgede TT ekipleri internet bağlamaya gelmiyor gerçekten aklım almıyor TT dışında ISS'den internet bağlatamıyorum FTTH alt yapım var ve adamlar babalarının çiftliği gibi takılıyor, aynı apartmanda kuzenim TT'ye başvuru yapıp bir gün içinde interneti bağlatıyor biz bir ay bekliyoruz aynı ekip gelsin diye ama gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_demir87

Merhabalar
    Hevesinizi kırmak istemem ama operatörü 3 ayda 1 defa değiştirebiliyorsunuz diye biliyorum. Ha sıfırdan abonelik yapacaksanız hiçbir diyeceğim yok.
    Selam. İlk abonelikten itibaren bilmemkaç ay taşıma yapamazsınız diyen de olmuştu. Aktivasyon sonrası 10-15 gün içinde sağlayıcı değiştirdim. Muhtemelen mobil hatlar içindir o 3 ay limiti

• DarthWorm kullanıcısına yanıt
    Merhaba DarthWorm,

10 Temmuz tarihinden itibaren Türkiye geneli alım yapabileceğiz :)

iyi günler dileriz.
  • 2Shakur kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

eğer mevcut bir internet kullanıcısıysanız tekrardan ekiplerin gelip hat açmalarına gerek yok bize geçiş yapmanız durumunda sadece daha kaliteli ve uygun fiyatlı bir internet kullanmış olacaksınız :)

iyi günler dileriz.
  • Yok, daha önce hiç internet kullanımı yapılmadı sarı kablo ilk günkü gibi öyle duruyor

• Sevgili GIBIR kardeş.
    Şimdi siz Netspeed'e mi bağlısınız yoksa çakması falanmı oluyorsunuz?
    Sözleşmeler falan aynı elden çıkmış gibi duruyor.

Gıbırnet (Ana Konu)

Gıbırnet (Ana Konu)

• 2Shakur kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Adresinizi yollamanız durumunda kontrol sağlayabiliriz :)

iyi akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GIBIRNET

Merhabalar,

İlginiz ve yorumunuz için teşekkür ederiz.

Latency(ping) ve packet loss için özel çalışmalarımız oluyor, alt yapımızı geliştirmek için firmalarla peering yapmak yerine sunucularını veya cache sitemlerini veri merkezimize kurmaları için teşvik ediyoruz. Bu abonelerimize yüksek oranda performans olarak geri dönüş sağlayacak.

Traceroute değerlendirmek adına hangi ilde ve alt yapıda kullanım yapmış olduğunu söyler misiniz ?

Fikrinizi değerlendirebiliriz, R10 mantığı uygulanabiliriz :)

iyi günler dileriz.

Sonradan gelen edit: Adresi Ayvalık olarak vermişsiniz sonradan farkettim, SOL alt yapısında geçen süre 22 ms olarak gözüküyor VDSL alt yapısında olduğunuz düşünülürse bu süre 6 ila 10 ms kadar daha düşürülebilir.
    SOL altyapı muhabbeti nedir? nette bir açıklama görmedim

• yusobreak Y kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Dikkatiniz için teşekkür ederiz fakat bazen araştırma eksikliği veya eksik bilginin insanı yanlış ithamlara itebileceğinin farkında olursanız seviniriz.
    İlk olarak görmüş olduğunuz formu oluşturmak için basit ama sınırlayıcı etkenler var:

-Minimum sayfa sayısı (abonelerimiz açısından ve ağaç katliamını önlemek adına)
    -Standart font tipi
    -Standart font büyüklüğü
    -Standart BTK kuralları
    -Formun herhangi bir ortamda desteklenmesi adına (HTML CSS olmadan vb.) basit geometriler kullanmak
    -Bilgi önem sıralaması

Farkındaysanız taahhütlü paketimiz olmadığı halde taahhütlü kutucuğu mevcut ve olmak zorunda olduğu için orda. Sözleşmenin görsel formundan daha çok alt kısımda kalan ve sizi yasal olarak bağlayıcı maddelere odaklanırsanız GIBIRNet olarak müşterilerimize olabilecek, minimum yasal sorumluluklar yüklediğimizide görebilirsiniz (1.2 Sayfa) ki bu sözleşmenin diğer sözleşmelerden ayıran en önemli kısmıdır.

iyi akşamlar dileriz.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.