Şimdi Ara

Gıbırnet (Ana Konu) (496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.971
Cevap
148
Favori
647.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gıbırnete 28.12.2023 tarihin de 2.640₺ peşin ödeme yaparak
    2024 yılı için 1 yıllık (12 ay ) internet satın almıştım.

Bir yıllık sürem bitmek üzereydi ve zamlı tarifeden ödeme yapmak istemediğim için 24.12.24 Netsime geçiş yaptım.

Bugün gıbırnetten den böyle bir SMS geldi. MH ile görüştüğümde 12 aylık sürem dolmadan abonelikten çıktığım için aralık ayının sanki hiç ödememişim gibi sayılacağını ve zamlı fiyattan ödeme yapmam gerektiği aktarıldı. Kampanya katılım şartların da böyle birşey yoktu. Peşin ödeyin zamdan etkilenmeyin sloganı vardı.

Şimdi bu haksızlık değil mi ? Hukuksal açıdan kendimi nasıl savunabilirim ?

(Haksız yere çıkan 2024 aralık ayı faturası)
    Gıbırnet (Ana Konu)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• troublemakerboy T kullanıcısına yanıt

Sözleşmenizi mutlaka inceleyin, imza atmış olduğunuz bir sözleşme vardır, onun bir nüshası elinizde olması lazım.

Sözleşmede böyle bir madde yoksa THH ile paranızı geri alabilirsiniz, önce o faturayı ödemeniz lazım sanırım.

• 01Mrt kullanıcısına yanıt
    Peşin ödeme kampanya olarak geçtiği için bi sözleşme yok. Şu tarz bir reklam görüp ödeme formunu doldurup peşin ödedim. Elimde ekran kaydı yok. Belki benim ile aynı dönem peşin ödeyip elinde elinde ekran kaydı olan varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.

Gıbırnet (Ana Konu)

1 yıllık peşin ödediğim 2.640₺ ilk gıbırnet sisteminde bakiyeme yüklendi. Her ay düzenli 220₺ düştü.

Son 3 ay kafalarına göre 380₺ fatura çıktı , 3 defa şikayet kaydı açtım özür dileriz deyip düzelttiler.. Abonelikten çıkarken de son bir söğüşleme çabası içerisindeler.

Edit:
    Mh ile konuştum whatsapp a yazın dedi , whatsap dan yazdım uygulamadan kayıt açın dedi. Sanırım zorla hiç kullanmadığım 370₺ hayali internet bedelini benden alacaklar

Gıbırnet (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troublemakerboy -- 2 Ocak 2025; 18:51:59 >

• Galiba şöyle bir ifade vardı; geri kalan iade, kullanılan aylar güncel tarife fiyatıyla hesaplanıp bakiyeden düşülüyordu.

Borç bundan dolayı olabilir.

• Şuna benzer bir ifade vardı; kampanya kısmında. Kampanya sonlandığı için şimdi yazmıyor.

Gıbırnet (Ana Konu)

Maalesef bu firma yokuş yapmayı çok sever biraz uğraşın bakalım sonuç ne olacak merak ettim.

Bence sistemsel bi arıza gibi geldi yazdıklarınıza nazaran, birkaç defa MH yi arayın durumu anlatın mutlaka isim sorun.

hakem heyetine başvurun kısa zamanda çözülür. Ayrıntılı bir şekilde izah edin sıkıntıyı.

• 01Mrt kullanıcısına yanıt
    Orta da kontrat sözleşme yok , tahhüt yok. Peşin ödenmiş indirimli internet var. Şimdiki tarifeler de 6 ay fiyat garantisi var 6 ay yasal hakkınızı kullanıp beğenmedim deyip çıktığınızı düşünün niye çıktın deyip 1 ay daha ceza kestikleni düşünün aynı muhabbet.

1 yıl süremin dolmasına 4 gün kala çıktım diye ceza olarak aralık sayılmıyor sanki ödememişim gibi ve en yüksek tarifeden ödüyorum. Eminim telefon da konuşurken kendi araların da kıs kıs gülüyorlardır g.den ne element uydurdun olm ya diye

Türkiye de internet aboneliği , teknoloji haberleşme sektörü maalesef yanlış kişilerin elin de . Çıkarken pavyon hesabı kurumsallıktan uzak.

Son olarak gıbırnet online da kayıt açıp uzlaşmaya çalışacağım. Geri vites asla yapmayacağım gerekirse avukata 10 katını veririm bunlara o üç kuruşu vermem.

.

• Bu gibirnet iyicene suyunu çıkarttı ne düzgün bir yetkili var ne iletişime geçebileceğimiz birileri bu nedir ya ? 19:00'dan sonra hızım düşüyor diye arıza kaydı oluşturdum. Sorun olmadığını belirttiler ama sanki çözüm bulmuşlar, teknik servis gelmiş gibi benden 300 TL para kesmişler. Bunun hakkında ne beni arayan oldu ne konu hakkında bilgi veren ve sorun halen devam ediyor. Gerçekten düpe düz dolandırıcılık

• Rizacan6767 R kullanıcısına yanıt

gigaspeed tavsiye ederim fiyat performans bence

• Bu gün herdaim giriş yaptığım bankamın internet şubesie giriş yapamadım ! mobilden çözüm merkezine yazdım. Baktılar internet şube kullanımı açık dediler. Opera-chrome vs faklı browser denettiler sonuç aynı. Sonra ben comnet kullanıyordum, patladı bizde mağdur olup gıbırnet e geçtim birkaç haftadır dedim. Hatta ilk faturam çıktı sizin otomatik ödemnede dedim.

Beni MH aradı YURTDIŞINA KAPALI sizin güvenlik ayarları dedi. Ben yurtdışında değilim ki aynı adres aynı ev aynı modem dedim. Siz yurtdışından işlem yapıyorsunuz gözüküyor kısıtlamanız var dedi. Denemek içöin yurtdışına işlemlere izin verdi , anında internet şubeden giriş yapabildim !

Özele gıbırnet bizi yurtdışından mı bağlı gösteriyor, yani duyuyordum bazı ISS firmalarının İŞP adres blokları yurtdıiı diye falan tam bir derin bilgim yok.

Bu şekilde gıbırnete gecince banka işlemlerinde yurtdışı ip kısıtlaması sebebli giriş yapamama sorunu yaşayan var mı?

bildiğim kadarıyla VPN vs kullanmıyorum. Bilindik DNS ler tanımlıdır bende google dns, open dns vs.

garip bir durum mu ? yoksa normal mi ? sorunu tam anlatabildim umarım.

ip adresim konumu Türkiye gözükmesine rağmen. FLUSH DNS vs yaptığım halde. Frklı tarayıcılardan girdiğim halde. CoımNetten GıbırNET e geçişte modemime hardreset yapmıştım yani default ayarlarda olduğu halde. VPN programı vs kullanmıyorum.

• City: Selcuklu
    • State/Region: Konya
    • Country: Turkiye
    • Postal Code: 42060
    • ISP: Gibirnet Iletisim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi
    • Time Zone: +03:00
    • IP2Location.com Results
    • IP Address: 149.86.141.169
    • ASN: 208972
    • City:
    • State/Region: Konya
    • Country: Turkey
    • Postal Code:
    • ISP: Ripe NCC ASN Block
    • Time Zone: +0300
    • IPData.co Results

149.86.141.169

Gıbırnet (Ana Konu)

ilave: https://www.maxmind.com/en/geoip-location-correction dan düzeltmeye başvurdum süreç 1 ayı gecebiliyormuş bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 5 Ocak 2025; 16:9:41 >

Son bir ay kala başka bir firmaya geçebilmeniz gerekiyor. Kaldı ki önce öde sonra kullan değil mi bu firma? Yani size gelen fatura Aralık ayına değil Ocak ayına ait. Kullanmadığınız ayın (Aralık) parasını peşin ödemişsiniz. 26 gün kullanmışsınız ve kalan 4 günü kullanmamışsınız. Yani sizin onlara borcunuz değil onların size 4 gün borcu var. O 4 günü size iade etmeleri gerekirken Ocak ayı için size fatura mı çıkartmışlar? Arayıp kullandığınız ayın değil kullanacağınız ayın parasını ödediğinizi ve bu sebeple kullanmadığınız 4 günün parasını isteyin. Ocak ayı içinde herhangi bir aboneliğinizin bulunmadığı için faturanın iptalini isteyin. Bı şaşıracakları kesin. Üstüne THH'ne başvurun aboneliğimi sonlandırdığım halde fatura çıkarttılar diye. Ama THH mevzusunu müşteri hizmetlerine de söyleyin şikayetçi olacağım diye. Sonra zaten iptal ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk.b -- 10 Ocak 2025; 20:19:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozturk.b O kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için , üste para almam gerektiği detayını not olarak bulunduracağım. Son ödeme tarihi bugün olduğu için mecbur ödedim.

THH ile ön görüşme yaptım. Benzer durumların çok sık yaşandığını. En hızlı ve pratik çözüm için önce haksız yere çıkan faturayı ödemem gerektiğini sonra sözleşme de adres kısmın da yazan mail adresine fazladan alınan hizmet bedeli için iade talebin de bulunmam gerektiğini bildirdiler. Mail attıktan sonra 10 gün için de dönmezlerse yada olumsuz dönüş olursa evraklarımı alıp başvuruyorum arabuluculuk olarak THH devreye giriyor. Süreç bu şekil de ilerliyor.

5 sene önce millenicom aboneliği sonlandırmıştım iptal için 40 takla attırdılar el yazısı ile abonelik iptal dilekçesi yazdırdılar modemi anlaşmalı ups kargo ile iade ettim. Her şeyi 10/10 yaptım. Kurtuldum sandım.

1 yıl sonra evime tebligat geldi modemi iade etmemişsiniz 2K modem bedeli + faiz + avukat borcum 4K civarı. Ama o zaman 4K çok sağlam para internete aylık 40₺ filan ödüyorum max. Başımdan kaynar sular indi. Allahtan eski telefonumdaki görseller icloud a yükleniyormuş modemi verirken tedbir amaçlı ups kargo etiketinin resmini çekmiştim. Takip no alıcı vs. hepsi yazıyor.

Millenicom mh arıyorum hesabımı silmişler tc mi girince muhattap bile olmuyorlar kadıköyde bi anlaşmalı avukat ofislerine yönlendiriyorlar. Avukatları ile görüşüyorum verdiğim takip numarasını umursamıyor bile bildiğin tefeci mafya ağzı ile konuşuyor ok yaydan çıktı bir kere hukuki süreç başladı mecbur ödemek zorundasın yoksa şöyle böyle olur deyip korkutuyor.

Çok uzun sürdü sürecin sonuçlanması ama “0₺” ödedim. Onlar haksız ben haklı bulundum. Yanlıs hatırlamıyorsam iadari para cezasına da döndü olay.

Tabi bunları yaşayınca Gıbırnete şükrediyorum. En sorunsuz internet aboneliğimdi diyebilirim. Fiyat artmasaydı kesinlikle ayrılmazdım. Ama şuanki sistem her yıl abonelik değiştirince mantıklı maalesef. Eski müşteri değersiz yeni müşteri değerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troublemakerboy -- 11 Ocak 2025; 1:44:10 >

• Download hızım sürekli dalgalı böyle bariz bir sorun var. Ya tt altyapısında sorun var yada başka bir şey. Atlantis kullanıyordum sırf bu yüzden gıbır geçtim ama bunda da aynı. Upload ile ilgili hiç bir problem yokken sadece download olarak olması... Bazen site sayfaları bile geç açılıyor hiç açılmadığıda oluyor.@GIBIRNET

Gıbırnet (Ana Konu)

Benle dalga geçiyor sanırım internetGıbırnet (Ana Konu) 

Gıbırnet (Ana Konu)

EDİT: Son güncel durum...

Gıbırnet (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 13 Ocak 2025; 20:12:51 >

• Gibir net kapandımı. Sürekli netim kopuyor. 5 6 saatir bağlantı yok. Önceden böyle değildi. 2 3 aydır günlük kesinti yaşanıyor. Google'dan gibir net arattığımda kalıcı olarak kapalı yazıyor.

• kucuker34 kullanıcısına yanıt

Ben de hiç kopma olmadı hocam internet stabil. İstanbuldayım.

Google dan baktım şimdi bu ne anlamadım bende dediğiniz gibi kalıcı olarak kapalı yazıyor

Gıbırnet (Ana Konu)
  • Perturbator kullanıcısına yanıt

Dünden beri 10 küsür saattir kapalı hocam. Hizmet açık gözüküyor ama hep kopuk. Netspeed geçeceğim. Google da kalıcı olarak kapalı olmuş. Bende şaşırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kesinti olmadı. 3 gündür torrent den veri maksımum hızda çekiyor.

online film dizi izleme yerlerinde rapid cloud vs sıkıntısız.

android tx box bağlı wifi ile sıkıntısız sorunsuz izliyoruz.

kablo ile bağlı pc de ve wifiş ile bağlı cep telefonlşarında sıkıntı yok.

GIBIRNET çalışıyor aktif faal sorunsuz sıkıntısız.

Sizin bölgede çalışma olup olmadığını kontrol edermisiniz. Geçen bizim sokakta TÜRKTELEKOM çalışma yapmış idi yarım gündenb fazla internet yok idi.

https://www.donanimhaber.com/internet-hiz-testi

bizim sokakta TÜRKTELEKOM omurgasının hız sınırı 74-79 mphs . Yani maksımum hız buna rağmen gayet iyi. Daha önce birçok ISS kullandım, TürkNET den memnundum ama fahiş zam yapınca ComNET e kaçtım onlarda patlayınca alalacele GIBIRNET e geçtim. Aklımda birkaç firma var idi ama fiyatlara bakmadan geçiş yaptım. ŞİMDİLİK MEMNUNUM.

sokaktaki hız sınırı ortalama 74-78 e göre 67-68 mphs gayet makul hız. Özellikle PixelDRAIN dae indirmeler çok stabil hızlı kesintisiz. Anında indiriyor.

Gıbırnet (Ana Konu)

Gıbırnet (Ana Konu)

Gıbırnet (Ana Konu)

Gıbırnet (Ana Konu)

Gıbırnet (Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 14 Ocak 2025; 12:10:32 >

• 
Sayfa: önceki 494495496497498
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.