Şimdi Ara

Gidon Ayarı Yaptım Vites Ayarı Gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • City sport 40ımda gidon boğazının açısını değiştirdim. 40tan 10 dereceye indirdim. Fakat tam takım sorunsuz calısan viteslerimde şöyle bi sıkıntı var. Anlatması biraz güç olucak ama

Ön 1deyken arka sorunsuz 1-8 arası calısıyor. Bunu normalde capraz zincir olayından dolayı kullanmam denemek icin cevirdigimde 1-den 8e kadar sorunsuz calısıyor.

Arkayı 1den 3e veya 4e getirip , önü 2ye getirene kadar her şey sorunsuz, önü 2 yaptiğim zaman arka 5-6 da sorun çıkarıyor. ya 6da takiliyor 5e atmiyor ya 5ten 6ya düşmüyor, vites 6dayken koldan 5e getiriyorum atmıyor 4e getiriyorum 5e atiyor sıra kayıyor , önü 1e düşürüp koldanda vitesi 5-4 yapiyorum bi kere anca öyle düzeliyor. Bu durumun yüksek kadansta sorun cıkarması mümkün.
    Eski bisikletimde 7 kere aktarıcı kırdıgım icin vites ayarını evde yapmiyorum.

Bisikletin garantiside duruyor , aldıgım yere güveniyorum ama biraz uzak , dahada güvendiğim yakında bir bisikletçi var, ayarını oraya yaptırsam tahmini ne kadar alırlar ve kaç liraya patlar ?

Not : Vites kolundan cıkan kablonun , vidayla gerginligini ayarlamayi denedim olmadı

• Arka aktarıcım

Gidon Ayarı Yaptım Vites Ayarı Gitti
  • Aynı bisiklet var ben de gidonu biraz indirmeyi düşünüyordum, boyle sıkıntı olacaksa hiç bulasmayayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_5553

Aynı bisiklet var ben de gidonu biraz indirmeyi düşünüyordum, boyle sıkıntı olacaksa hiç bulasmayayim

Acıkcası biraz mantiksiz geldi sonucta kablonun uzunlugu , gittigi yol aynı. Sorun ne cözemedim. Vitesi bi kenara bırakırsak bisikleti klasik şehir bisikleti havasından uzaklaştırdı benim gözümde, sürüşümüde olumlu etkilicegini düsünüyorum fakat henüz deneyemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Before Vendetta

quote:

Aynı bisiklet var ben de gidonu biraz indirmeyi düşünüyordum, boyle sıkıntı olacaksa hiç bulasmayayim

Acıkcası biraz mantiksiz geldi sonucta kablonun uzunlugu , gittigi yol aynı. Sorun ne cözemedim. Vitesi bi kenara bırakırsak bisikleti klasik şehir bisikleti havasından uzaklaştırdı benim gözümde, sürüşümüde olumlu etkilicegini düsünüyorum fakat henüz deneyemedim

Ben hızı biraz artirsam ruzgar engelinden dolayi fazla hizlanamiyorum biraz da kondisyon eksikliği var en fazla 35 kmye ciktim. Seleyi kaldirdim gidonu da biraz egik tutup rüzgar etkisini minimuma indirmek istiyorum daha iyi olur diye düşündüm

• quote:

quote:

quote:

Ben hızı biraz artirsam ruzgar engelinden dolayi fazla hizlanamiyorum biraz da kondisyon eksikliği var en fazla 35 kmye ciktim. Seleyi kaldirdim gidonu da biraz egik tutup rüzgar etkisini minimuma indirmek istiyorum daha iyi olur diye düşündüm

Bencede daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
    Yalnız hocam aman diyim şuna çok dikkat edin.
    Şimdi gidon boğazında derecelerin yazdıgı kısımda 2 tane sağlı sollu vida var, onun sol tarafındakine hiç elinizi sürmeyin, sağ taraftakini azıcık gevşetseniz boşa döncek kadar gevşese yeter. Bunu yaptıktan sonra sakın gidona asılmayın oynaticam diye, boğazın ön tekerleğe dönük yüzünde aşağı doğru bi vida var, asıl mesele o vidada başlıyor. Onu yavaş yavaş gevşeltin bi yerden sonra gidon düşecektir zaten.
    Ben o vidayi bugün keşfettim, öncesinde hem sağ hem sol vidayi sökmek için deli gibi abaniyodum. Acayip sinirlerim bozulmuştu bozuk gidon boğazım var falan filan diye

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bencede daha iyi bir sonuç alabilirsiniz.
    Yalnız hocam aman diyim şuna çok dikkat edin.
    Şimdi gidon boğazında derecelerin yazdıgı kısımda 2 tane sağlı sollu vida var, onun sol tarafındakine hiç elinizi sürmeyin, sağ taraftakini azıcık gevşetseniz boşa döncek kadar gevşese yeter. Bunu yaptıktan sonra sakın gidona asılmayın oynaticam diye, boğazın ön tekerleğe dönük yüzünde aşağı doğru bi vida var, asıl mesele o vidada başlıyor. Onu yavaş yavaş gevşeltin bi yerden sonra gidon düşecektir zaten.
    Ben o vidayi bugün keşfettim, öncesinde hem sağ hem sol vidayi sökmek için deli gibi abaniyodum. Acayip sinirlerim bozulmuştu bozuk gidon boğazım var falan filan diye

Tavsiye için sağolun deneyebilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    balans ayarı hakkında ?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Okumadimda git bisikletciye yaptir gormeden ogrenemezsin nasil yapildigini

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.