Şimdi Ara

gigabayte gtx 670 sistemde anlamsız aşırı kasma (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sistem imzamda yazan.eski anakartım arızalandı ve anakart değişiminden sonra bu sorun oluştu yeni aldığım anakartın arızalı olduğunu düşünüp iadesini istedim ancak 2. defa elime ulaşan yeni anakarttada aynı sorunun oluşması, bu sorunun anakartan kaynaklanmadığı yönünde. windows açıldığında sistemde inanılmaz bir kasma, takılma, donmalar oluyor ardından "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" hatası alıyorum. bunlar olurken fark ettiğim birşey var msi kombuster ile sistemi test ettiğimde (1280x720, aa kapalı) kartın tdp değeri %35 i geçemiyor ve aldığım fps 0 ila 10 arasında. sorun donanımsal mı yazılımsal mı karar veremiyorum. ve bazen "görüntü sürücüsü yanıtvermeyi kesti ..." hatasından sonra sistem normale dönüyor ve kasmalar olmuyor kartın grafik performansı olması gerkene dönüyor ancak sistemi yeniden başlattığım zaman aynı sorun birdaha oluyor. sıcaklıklar normal gözüküyor gpu: 50 derece civarı. cpu: 50 gibi (bu değerler yük altında)

ÇÖZÜM İÇİN DENEDİKLERİM:
    1. ramları söküp taktım ayrı ayrı denedim
    2. en son driverde dahil olmak üzere 5-6 farklı driver denedim
    3. 4 defa format attım
    4. biosta bildiğim bütün ayarları kontrol ettim. benim bildiğim tüm ayarlar normal gözüküyor
    5. güç kablolarını defalarca söküp taktım hepsi olması gerektiği gibi

EDIT: BİOS UPDATE İLE SORUN TAMAMEN ORTADAN KALKTI. TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalips1453 -- 24 Ocak 2013; 2:47:25 >

• ekran kartı dirverden oluyor bence eski drvere dön

ayrıca

şuraya bakmışmıydın

http://forum.shiftdelete.net/donanim-sorunlari-ve-cozumler/216831-goruntu-surucu-yanit-vermeyi-kesti-ve-bu-durumdan-kurtuldu.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

ekran kartı dirverden oluyor bence eski drvere dön

ayrıca

şuraya bakmışmıydın

http://forum.shiftdelete.net/donanim-sorunlari-ve-cozumler/216831-goruntu-surucu-yanit-vermeyi-kesti-ve-bu-durumdan-kurtuldu.html

ekran kartını satın aldığımda cd ile gelen driverı kurdum 301.xx gibi birşeydi ama çözüm olmadı kasma takılma donma hala devam ediyor

• biosta PCI-E Gen3 den Gen2 ye yani PCI-E 3.0 den PCI-E 2.0 ye değişim gibi bir seçenek varsa

Gen2 yani PCI-E 2.0 seçip kaydedip çıkın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cats.in.the.cradle

biosta PCI-E Gen3 den Gen2 ye yani PCI-E 3.0 den PCI-E 2.0 ye değişim gibi bir seçenek varsa

Gen2 yani PCI-E 2.0 seçip kaydedip çıkın.

zaten denedim kardeşim onu değişme olmadı.
  • mahalesef , kartınızın Z77 chipset li anakartlarda PCIE 3.0 ile kullanıldığında bahsettiğiniz sorunlara sebebiyet verebilen gigabyte gtx670lerden ( bütün gigabyte gtx670 lerde aynı sorun var demiyorum , bazılarında var ) olması ihtimali var .

benzer sorun yaşayanlar :
    http://forum.giga-byte.co.uk/index.php/topic,9144.0.html
    http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=9299.0

• kartınız için yeni bios var mı sitesinden kontrol edin .
  • quote:

kartınız için yeni bios var mı sitesinden kontrol edin .

gerçekten ilginç bozulan garantiye yolladığım ilk anakartım (msi z77a-gd65) de bu problemin aynısından yaşamıştım hatta tekrar ayarları pci-e 2 ye aldığımda sorun düzelmişti ama o zaman sistemde bu denli bir kasma yoktu. bunda masaüstünde mouse bile lag yapıyor windows donuyor. 2.0 falan aldım ama düzelme yok. fakat fark ettiğim birşey daha var anakartın biosdan gen3 disible yapıyorum ancak gpu z hala kartın 3.0 da çalıştığını söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apocalips1453 -- 23 Ocak 2013; 1:52:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apocalips1453

quote:

gerçekten ilginç bozulan garantiye yolladığım ilk anakartım (msi z77a-gd65) de bu problemin aynısından yaşamıştım hatta tekrar ayarları pci-e 2 ye aldığımda sorun düzelmişti ama o zaman sistemde bu denli bir kasma yoktu. bunda masaüstünde mouse bile lag yapıyor windows donuyor. 2.0 falan aldım ama düzelme yok. fakat fark ettiğim birşey daha var anakartın biosdan gen3 disible yapıyorum ancak gpu z hala kartın 3.0 da çalıştığını söylüyor.

Anakartın bios'unu update ettiniz mi peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatbkath

quote:

quote:

yok bios update yapmadım hiç

• ekran kartının biosu ne . gpuz görüntüsü koyabilir misiniz . bios update ile belki çözülebilir .
  • quote:

quote:

quote:

anakart bios update ile sorun tamamen ordan kalktı. yardım eden tüm değerli arkadaşlar çok saolun teşekkürler.

• quote:

ekran kartının biosu ne . gpuz görüntüsü koyabilir misiniz . bios update ile belki çözülebilir .

teşekkür ederim kardeşim yardımların için anakart bios update ile sorun çözüldü tamamen. aslında aklıma geldi benimde bios update yapmak ancak bu denli ciddi ve aşırı bir takılmanın, donmanın, rest atmanın, bios ile alakalı olacağına çok fazla ihtimal vermemiştim. her neyse tekrardan teşekkürler.
  • İyi bari, sorunun çözülmüş, bende sorunun çözüleceğini umarak sormadım o soruyu ama neyse ki sorun çözülmüş.
  • geçmiş olsun .
  • bende de x79 anakartta nvidia nın bios hack yoluyla pci-e 3.0 etkin edince hiçbir şey de sorun olmuyor. ancak pci-e tv kartında kanal değiştirirken bazen pc donuyor. pci-e 2.0 dönünce böyle bir sorun kalmıyor. spesifik bir durum olduğundan yabancı forumlarda da bir öneri ya da çözüm bulamadım.
  • Benimde ekran kartına göre çok basit kalan oyunlarda takılmalar var ne yaptıysam olmadı kasayı garantiye götürecem test için ancak son kez bu bios update falan denesem yararı olur mu ki daha önce hiç yapmadım update falan aldıgım gibi kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: UmtqnR

Benimde ekran kartına göre çok basit kalan oyunlarda takılmalar var ne yaptıysam olmadı kasayı garantiye götürecem test için ancak son kez bu bios update falan denesem yararı olur mu ki daha önce hiç yapmadım update falan aldıgım gibi kullanıyorum

bu tarz takılmalar başka sebeptende olabilir bence tüm windowsla ilgili sebepleri gözden geçirdikten format falan attıktan sonra bios update yapmanızı öneririm.
  • quote:

İyi bari, sorunun çözülmüş, bende sorunun çözüleceğini umarak sormadım o soruyu ama neyse ki sorun çözülmüş.

valla çözüldü haklıymışsınız hocam teşekkür ederim sizede
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UmtqnR

Benimde ekran kartına göre çok basit kalan oyunlarda takılmalar var ne yaptıysam olmadı kasayı garantiye götürecem test için ancak son kez bu bios update falan denesem yararı olur mu ki daha önce hiç yapmadım update falan aldıgım gibi kullanıyorum

bu tarz takılmalar başka sebeptende olabilir bence tüm windowsla ilgili sebepleri gözden geçirdikten format falan attıktan sonra bios update yapmanızı öneririm.

Format attım,farklı driverler denedim,ekran kartının guc kablolarını falan kontrol ettım ama yınede kasıyor çözüm bulamadım kartım 7950
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.