Şimdi Ara

gigabyte 560ti görüntü donuyor ama ses var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben ilginç bir sorun ile karşı karşıyayım. bir türlü bu soruna çözüm bulamadım.
    önceki ekran kartım ati 3850 idi. bu kart ile sorunsuz sistemimde oyun oynuyordum. donma falan yoktu.
    yeni dx11 li ekran kartı alayım dedim. vatan bilgisayardan Gigabyte 560ti O.C. ekran kartı aldım. aldığıma pişman oldum.
    oyun oynarken oyunlarda kilitlenmeler yapıyor. oyundan çıkmadan düzelmiyor. ilginç olanda ekran donuyor ama arkadan oyunun sesleri geliyor.
    psudan falan olabilir dediler 700w lik psu aldım sorun düzelmedi. bir fikri olan varmı.
    basit oyunlarda bu olay olmuyor.
    ısınma problemide yok. en fazla 65-70 derece oluyor kart.
    bütün çıkan nvidia sürücüleri denedim.
    xp,win7 32-64 bit te denedim aynı.
    ama şaşırğım nokta bazen olmuyor bu olay. ekran kartında bi sorun olsa bu her zaman olmaz mı.

denediğim oyunlar şunlar.
    dirt 3 - crysis 2 - mirror's edge - red faction armegeddon

Lütfen yardım edin bana. kafayı yedim resmen.

sistemim:
    ------------------
    intel core2 quad 9400 2.4mhz
    mainboard : gigabyte GA-EP43-DS3L
    psu 700w gerçek
    4gb ram

• Ana kartının chipsetini ve pci-e driverini yukle sorun cozulecektir. Bende AGP ekran kartlı bir ASROCK ANAKART VARDI ONDADA ANI SORUN VARDI. PC DONUYOR MOUSE FLN AMA DIER HERSEY CALSIODU AGP DRIVERİNİ YUKLEDİM DUZELDİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: met@lrock

Ana kartının chipsetini ve pci-e driverini yukle sorun cozulecektir. Bende AGP ekran kartlı bir ASROCK ANAKART VARDI ONDADA ANI SORUN VARDI. PC DONUYOR MOUSE FLN AMA DIER HERSEY CALSIODU AGP DRIVERİNİ YUKLEDİM DUZELDİ

malesef o yoluda denedim yine aynı sorun var.
  • Anakartının modelini yazarmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: poweralpha

quote:

Ana kartının chipsetini ve pci-e driverini yukle sorun cozulecektir. Bende AGP ekran kartlı bir ASROCK ANAKART VARDI ONDADA ANI SORUN VARDI. PC DONUYOR MOUSE FLN AMA DIER HERSEY CALSIODU AGP DRIVERİNİ YUKLEDİM DUZELDİ

malesef o yoluda denedim yine aynı sorun var.

Her şey ekran kartında sorun olduğunu gösteriyor, arada yapması bir şeyi değiştirmez, bence eğer özelliği varsa biraz daha voltaj verin yoksa saat hızlarını düşürün, ve kesinlikle monitorun kablosunu ve Güç girişlerini kontol edin

Not: Nerde nVidia ATi'den iyi diyenler ohooo "kurunc" nerdesin bak güzelim nvidia kart gitti (konuyla alakası yoktur)

• quote:

Anakartının modelini yazarmisin

gigabyte GA-EP43-DS3L
  • Şu an anakartının bios una bakıyorum Bios da vga ile ilgili bir duzeltme yapmislar Yani bios update yap anakartının
  • quote:

Şu an anakartının bios una bakıyorum Bios da vga ile ilgili bir duzeltme yapmislar Yani bios update yap anakartının

onuda yaptım. hatta sitesinde olmayan yapım aşamasında olan biosuda yükledim. aynı sorun var.
    ben ana karttan şüpheleniyorum ama. çünkü bazen ana karttan ayarları oynadığım zaman bilgisayar bir açılıyor bi kapanıyor.
    bu bir kaç kere oldu. sistem uyuşmazlığı olabilir mi saat frekans olayları falan.
  • Ekran kartını başka bir pc de deneme gibi bir imkanın varsa dene. Birde Biosdan Ram frekans hızı auto ise kendin manuel yap kac mhz ise
  • quote:

Ekran kartını başka bir pc de deneme gibi bir imkanın varsa dene. Birde Biosdan Ram frekans hızı auto ise kendin manuel yap kac mhz ise

evet ram frekans hızı auto da ama kaç mhz yapıcam ki?
  • quote:

quote:

Ekran kartını başka bir pc de deneme gibi bir imkanın varsa dene. Birde Biosdan Ram frekans hızı auto ise kendin manuel yap kac mhz ise

evet ram frekans hızı auto da ama kaç mhz yapıcam ki?

DDR2 ise 666 veya 333, DDR 3 ise 1066 güvenli değerlerdir
  • Ramin kac MHZ ise ona ayarla. 1600 SE 1600 1333 SE 1333 HANGİSİ İSE O :)
  • saf alkolle kartı iyice sil diş macunu yardımıyla belki düzelir.birde fana bak tam oturmuşmu diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 12 Ağustos 2011; 12:35:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

saf alkolle kartı iyice sil diş macunu yardımıyla belki düzelir.birde fana bak tam oturmuşmu diye.

diş macunu ne yaw alkolu anladımda diş macunuyla silinir mi diş fırçası olmasın o.

ramım 400mhz miş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sajuuk

Not: Nerde nVidia ATi'den iyi diyenler ohooo "kurunc" nerdesin bak güzelim nvidia kart gitti (konuyla alakası yoktur)

Bence Ekran kartının kudreti karşısında diğer donanım apışıp kalmıştır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

saf alkolle kartı iyice sil diş macunu yardımıyla belki düzelir.birde fana bak tam oturmuşmu diye.

diş macunu ne yaw alkolu anladımda diş macunuyla silinir mi diş fırçası olmasın o.

ramım 400mhz miş

diş fırçası yanlış yazmışım.
  • kimsenin başına böyle bişi gelmemiş anlaşılan.
    o kadar şey denedim ki bu sorun için 4 ay geçmiş.

sizce ne yapıym. vatan bilgisayardan almıştım kartı.
    garantiye soksalar bişi anlamazlar öyle her oyunda vermiyor hatayı. bazen veriyor bazen vermiyor.
    hemende vermiyor hatayı 10 dakika yada 20 dakika sonra veriyor. bişi anlamadım.
    zeten hatayı verdikten sonra oyunda 5 dakkada bir hata vermeye başlıyor. yani hata süresi kısalıyor.

benim sistemden olduğunuda bilmiyorum. önceki ekran kartımda(asus radeon 3850) böyle bi sorun yoktu.
    Kafayı yiycem

• Ram'inden kaynaklanıyor olabilir. Ram bilgisayarını donduruyordur
  • çok basit aslında hata veriyor dedigin oyunlardan biriyle başka makinede dene kartı.hem boşa garantiye yollamamış olursun belki deiger parçalardadır sorun.bir bilgisayarcıya gidip denemelerini rica edebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.