Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün bu anakartı, AMD athlon x2 5000 işlemci, OCZ fatality 2x1 1066 RAM aldım.
    elimde 500 GB seagate SATA HD, 300W GK vardı. Elden düşme VCD oynatıcıyı kasa olarak modifiye edeceğim inşallah.
    Sorularım yanıtlarsanız sevinirim:
    1-LCDTV(32'' SHARP HDREADY 1366x768) de aynı LCD monitördeki gibi berrak ve kaliteli (mat olmayan) x264 filmleri seyredebilecek miyim?
    2- HDMİ kablo ile bağlantıyı tavsiye eder misiniz?Hangi marka HDMİ kablo tavsiye edersiniz? HDMİ kablo ile ses transferi mümkün mü?
    3-1080P görüntülere sistemin yeteceğini düşünüyorum yoksa yanılıyor muyum?
    4- Ana makinamda(İntel C2D 6600) 800 Mhz lik 2x1 Gb ram var bu 1066lıkları onlarla değiştirsem daha mı mantıklı olur?
    5- XP kurmayı düşünüyorum. Media Center kursam x264 sürücülerini ve oynatıcılarını rahatça kurabilir miyim?Sizin tavsiyeniz ne olurdu?
  • arkadaşlar benim pc çok geç açılıyor nedeni ne olabilir.

işlemci:amd 64 athlon x2 +6000
    anakart: Gigabyte MA78GM-S2H
    ram:2 gb drr 2 667 mhz kinghston
    ekran kartı:zotac 8600 gt 512 mb gdrr 3 128 bit
    psu:400 walt
    harddisk:segate 250 gb 8 mb

sebebi ne olabilir sizce bundan önceki anakarttım da hemen açılıyordu pc ama şimdi beya uzun sürüyor...
  • almadan önce çok metettiler ama alan illaki bir problemle karşılaşıyor. açılıştakı yavaşlık, ses sistemi ayar sorunu, yetmezmiş gib şimdide makina oyun esnasında reset atmaya başladı. cpu resmen yanıyor. ne yaptıysam bu ısınmayı engelleyemiyorum.
    işlemci sogutucusunu dahi değiştirdim ama yok yok yok.
    aldığıma çok pişmanım çok. resmen 2 aydır makinadaki sorunlar ile uğraşmaktan ne flim izleye biliyorum nede oyun oynayabiliyorum.

bilgisayardan kendini soğutmak isteyen varsa kesinlikle bu kartı alabilir. çok beerikli bu konuda.
  • ya bende bu anakartı dün aldım sistemi kurduğuğumda resmen iğrendim ,asus board la 15 dakikada vista kurarken dün yarım saatin üstüne çıktı artı sistemin geç açılma sorunu sanırım genel bi sorun bakıcaz performansını daha test etmedim ama sanırım bu board dan fazla bişi beklememk lazım
  • Arkadaşlar iki gündür DL yapmaktan Foruma giremedim kart sahipleri baya çoğalmış ama bir okadar da sorunlar artmış. Ben ise daha önceki iletilerimdeki gibi çok önemli bir sorunla karşılaşmadım. şu anda iki haftayı aştı gayet güzel kullanıyorum. Yalnız bu kartı almadan evvel iyi bir araştırma yapmıştım genel olarak yukarıdaki bazı arkadaşların şikayet ettiği gibi Kartın aşırı ısınma problemi var hatta Güney köprüsü Soğ. levhasına el değmiyor bu daha öncede bahsedilmişti Geç açılma sorunu var ama ben bunu hiç dert etmiyorum; Tabii bazı arkadaşlar baya bir canları sıkılmış bu soruna fakat kart kullanımı ile ilgili önceki iletilere bakınca bunun herkezde böyle olduğu anlaşılıyor ve Bios upgrade şlede çözülmüyor hatta dahada sorun da çıkabiliyor. Tavsiyem hiç uğraşmayın zira ben kendi CD si ile gelen sürücüleri ve Bios kullanıyorum. No problem. Ses konusuna gelince benim PHILIPS'in biraz eski ama gelişmiş HOME CINEMA Sistemim var Kartın OPTIC çıkışını kullanarak direk bahsettiğim cihaza girdim daha ilk günden MPC ile sistemde AC3 FİLTER+COREAVC+XVIDCODEC hepsi bu elimdeki tüm x264 HD'leri hemde 13GB'lık EuReKa ripleri sorunsuz ve akıcı biçimde oynatıp DTS Sesleri alıyorum. Tabii bu ses çıkışı OPTIK ten olduğu gibi KOAKSİEL çıkıştanda olabilir Ses sisteminizin çıkış durumuna göre ayarlayacaksınız. 5.1 DTS ses'i sorunsuz ancak buşekilde alınır diyorum zira daha önceki PC de de aynı şekilde alıyordum Koaksielden. Sistemim, XPHOMEORJİNAL32BIT+Diğer bileşenler hepinizdeki gibi 800MHZKINGSTONRAMLAR+AMD5600İŞLEMCİ hepsi bukadar. Saygılar sunarım.

• ewt bi cok arkadas gibi benimde sistem cok gec açılıyor..ve bu beni cıldırtıyor..
  • Gigabyte MA78GM-S2H AMD780G/DDR2 S+GL+1394+16X 940
    A-DATA 2 GB(2*1) 800 MHz DDR2 RAM Vitesta Extreme
    Liteon DVDWR 20X Bulk SIYAH
    AMD Athlon 64 X2 5600+ (2.8 GHz) 2MB 940pin-D.Core
    Gigabyte GZ-X3 400W Atx Kasa Siyah
    Samsung 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2
    Asus VGA EAH3450/HTP 512 MB 64Bit DDR2 16X

arkadaşlar bugün bunların siparişini verdim.....
    sizce anakartı değiştirmelimiyim...tereddütte kaldım????
  • Ne Gerizekalı bi anakartmış ya memory timeing ayarları yok aynı işlemci aynı memory de eski anakartımın Command Rate i 1T iken bu anakartta 2T gigabyte a yazıklar olsun ya ne adam gibi overclock oluyor nede sorunları ve dertleri bitiyor. Alacak olan arkadaşlara tavsiyem birçok konuda işinizi görebilir fakat bazı ufak şeyler miğde bulandırabiliyor açıkçası. bu kadar paray bu anakart alınmaz bence yazık verdiğimiz paralara
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakan4262

Ne Gerizekalı bi anakartmış ya memory timeing ayarları yok aynı işlemci aynı memory de eski anakartımın Command Rate i 1T iken bu anakartta 2T gigabyte a yazıklar olsun ya ne adam gibi overclock oluyor nede sorunları ve dertleri bitiyor. Alacak olan arkadaşlara tavsiyem birçok konuda işinizi görebilir fakat bazı ufak şeyler miğde bulandırabiliyor açıkçası. bu kadar paray bu anakart alınmaz bence yazık verdiğimiz paralara

peki bu anakartın yerine hangisini alalım??
    ASUS??
    SAPPHIRE??
    BIOSTAR??
    ECS??
    HANGİSİ?? (780G LERİN İÇİNDEN?)
  • 1:49 sn yede acılan sistemi 59 sn ye indirdim..xp cubugu takılıp bekliyordu makina bir sure..simdi duzeldi...biostan raid olan yeri native ide olarak degiştirdim..hizlandı..sanırım kart sata2 oldugu icin satalarda sorun cıkartıyor..
  • ya da DS3H nasıl?
  • @paduwan bios menülerinin resimlerini bekliyorum hocam

Gerçekten bir sürü problem olmuş , birçoğumuzun yaşadığı verifying dmı pool data sorununa gigabyte ile mail alışverişi içindeydik en son mailime cevap vermediler ki , demekki kartla ilgili bir problem var.
    (1 haftadır bekliyorum).

Ses konusuna gelince , XP 32 bitte ses gerçekten iyi çıkıyordu şuan vista 32 bit ultimate kullanıyorum , ses netliğinde bozulma var ve sesler daha az çıkıyor , xp'de aldığım sesi alamıyorum vistada , ayrıyeten kendi ses yöneticisi çok karışık geldi bana, ayarlarken baya zorladı gerçekten , bu kartı alan arkadaşlar bilgisayar konusunda kendilerini baya geliştirecekler gibi

@Hakan4262

Hocam biosdaki gizli menüyü biliyorsundur umarım, konuyu tam okuyamadım bazı yerleri kaçırmış olabilirim ,

ctrl + f1 ile gizli bir menü açılıyor ve timing oc ayarları burada mevcut

Kolay gelsin şimdiden.

• bu kartı sorunsuz kullananlar nasıl başardıkları hakkında bilgi verebilirlermi?
  • yaw beyler acıl yarıdm lazım bana.makıne 1066mhz ram desteklıyor dıye anakartı aldık.sonra bıde corsaır dominator 1066mhz ram taktım.ramı 800mhz bıle gormuyor 750mhz olarak toplamda goruyor.1066mhz ram gorunmuyor.800de son.oc la bıle olmuyor o deger.ne yapmam lazım.bu anakartta 1066mhz ram takıpta 1066mhz goren standart olarak kım varsa hangı marka ram kullanıyor onu solesın yeter.bende ondan alayım.1066da baktım corsair yok lıstede ama lıstede olmayıpta anakartalrın cogu baya bır ram goruyor.listede o ram olmasa bıle.nasıl çözücem bu konuyu.bana bir yardım

kafam hep ya asus y gıgabyet dedı.hep gigabyte kullandım hiç sorun yaşamadım.asusta cok sorun yasadım.şimdi aklım geri git değiştir asus al diyor.ne yapcam deli oldum ben bu ram olayına.

ve şunuda sormak ıstıyorum.bu anakart cf destekjledıgı ıcın en az hangı model atı ekran akrtı alayım kı sıstem guzel goruntu versın oyunalrda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz_vga -- 21 Ağustos 2008; 3:11:00 >

• @cengiz_vga

Kingston marka kullanıyorum ve maalesef sadece Phenom'larla birlikte 1066MHz olabiliyor. (Not: Benimki Phenom)
    Artık ATI'nin yeni olan 8.8 sürücüsüyle Windows XP altında da Hybrid CF. olabiliyormuş, 3470 li fansız modellerden alabilirsin.

@crabpaw

kartı satın aldığım günden beri hiç sorun yaşamadım. kart bana Bios F5 olarak geldi ve Native IDE olarak ilk Windows XP kurulumda sorunsuz kurdum. Açılıştaki yavaşlık bende olmuyor. Ne ses sorunu var ne de başka birşey. Aklıma gelmişken sakın RAID 0 yapmayın, amannn deyim. IDE hem hızlıdır hem sorunsuz, kulağınıza küpe olsun.

@Z-DGİ

bu dmi pool sorunu bende olmadığına göre adamlar bu sorununuzu makro değil mikro olarak değerlendirmiş olabilirler. Yani toplamdaki kullanıcı sayısına göre değerlendirip düşük öncelikli bir sorun olarak log açılmış olabilir. Bu sorun herkesde oluyor olsaydı eminim ki öncelikli halledilmesi gereken bir problem olarak göreceklerdi diye düşünüyorum.

@akkaynak

Neden COREAVC kullanıyorsun? FFDShow kodeklerinin çok iyi görüntü kalitesi varken.
    Evet güney köprüsü aşırı ısınıyor ama sorun çıkarmadı. Benim kasam Lian Li'nin 25 cm'lik fanlı (yan kapakta) modellerinden olduğu için hiçbir bileşen aşırı ısınamıyor zaten.

Neticede görüntü (HDMI) ve ses (DTS) kalitesi en iyi olan anakartlardan biri olarak görüyorum, tecrübeyle sabit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 21 Ağustos 2008; 11:20:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: crabpaw

quote:

Orjinalden alıntı: hakan4262

Ne Gerizekalı bi anakartmış ya memory timeing ayarları yok aynı işlemci aynı memory de eski anakartımın Command Rate i 1T iken bu anakartta 2T gigabyte a yazıklar olsun ya ne adam gibi overclock oluyor nede sorunları ve dertleri bitiyor. Alacak olan arkadaşlara tavsiyem birçok konuda işinizi görebilir fakat bazı ufak şeyler miğde bulandırabiliyor açıkçası. bu kadar paray bu anakart alınmaz bence yazık verdiğimiz paralara

peki bu anakartın yerine hangisini alalım??
    ASUS??
    SAPPHIRE??
    BIOSTAR??
    ECS??
    HANGİSİ?? (780G LERİN İÇİNDEN?)

Benim düşünceme göre; şu an Türkiye'de satılmakta olan 780G'lerin içinde Gigabyte markası en iyi olanıdır.
    aksini iddia edenler olabilir, saygı duyarım

• hımmmm.yaw ne sacma ya ıllkı phenommu almak gerekıyor 1066mhz ram gormesı ıcın.offff offfffff
  • Hocam teşekür ederim valla bilmiyordum gizli menüyü son anda bu anakartı kullanmaya devam kararı aldım. ama yinede içime çok fazla sinmedi bu anakart yani aradan tam 2 yıl geçmiş önceki anakartlar kadar bile olamaması insanda ciddi hayal kırıklığı yapıyor. bide ufak şeyler gerçekten mide bulandırıyor kapanınca usb elektriklerinin kesilmemesi gibi. Neyse asıl performansını 1 2 ay sonra phenome işlemci alınca görecegiz ozamanda performansa veremezse ben gigabyte ın ...

quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

@paduwan bios menülerinin resimlerini bekliyorum hocam

Gerçekten bir sürü problem olmuş , birçoğumuzun yaşadığı verifying dmı pool data sorununa gigabyte ile mail alışverişi içindeydik en son mailime cevap vermediler ki , demekki kartla ilgili bir problem var.
    (1 haftadır bekliyorum).

Ses konusuna gelince , XP 32 bitte ses gerçekten iyi çıkıyordu şuan vista 32 bit ultimate kullanıyorum , ses netliğinde bozulma var ve sesler daha az çıkıyor , xp'de aldığım sesi alamıyorum vistada , ayrıyeten kendi ses yöneticisi çok karışık geldi bana, ayarlarken baya zorladı gerçekten , bu kartı alan arkadaşlar bilgisayar konusunda kendilerini baya geliştirecekler gibi

@Hakan4262

Hocam biosdaki gizli menüyü biliyorsundur umarım, konuyu tam okuyamadım bazı yerleri kaçırmış olabilirim ,

ctrl + f1 ile gizli bir menü açılıyor ve timing oc ayarları burada mevcut

Kolay gelsin şimdiden.

• quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_vga

hımmmm.yaw ne sacma ya ıllkı phenommu almak gerekıyor 1066mhz ram gormesı ıcın.offff offfffff

ewt bendede 1066 var ama 800 olarak goruyor..phenom almak gerekli...ileriye yatırım yapmak gibi bişi oldu bu bende...
  • arkadaşlar acilen yardıma ihtiyacım var
    xp kurarken bilgisayar kapanıyor neden olabilir??

Gigabyte MA78GM-S2H AMD780G/DDR2 S+GL+1394+16X 940
    A-DATA 2 GB(2*1) 800 MHz DDR2 RAM Vitesta Extreme
    Liteon DVDWR 20X Bulk SIYAH
    AMD Athlon 64 X2 5600+ (2.8 GHz) 2MB 940pin-D.Core
    Gigabyte GZ-X3 400W Atx Kasa Siyah
    Samsung 320 GB 7200 RPM 16MB SATA2
    Asus VGA EAH3450/HTP 512 MB 64Bit DDR2 16X
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.