Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu anakartla ilgili yorumlarını yazan herkese teşekkürler. Biz de paylaşalım.

Sistemi alalı dört gün oldu. Bugün BIOS'u yenilemek istedim. BIOS'umuz F3'tü. Son sürüm olan F5'in özelliklerine baktım, "Updated VGA ROM" ibaresi cezbetti. Anakartın CD'sindeki @BIOS yazılımıyla F5 BIOS'unu yüklemeye başladım. İçimde elektriklerin kesilmesi korkusu vardı. İlk kısım bitti. İkincisinin %30'larındayken WinXP, mavi ekran vermesin mi? Hata kodu: STOP 8E. Anakart açılmaz oldu. Clear CMOS jumper'ı, pil'in çıkarılması işe yaramadı. Emektar Floppy'imizin tozunu silerek sistem disketi oluşturup yeni BIOS'u koymak da fayda etmedi. Disket sürücüyü kontrol etmiyordu ki zaten. XPress BIOS Rescue adlı özelliği olmasına rağmen bu dahi devreye girmiyor. Klavyenin ışıklarının yanmaması durumun vahim olduğunun ispatı zaten.

Çok üzüldüm. Windows XP'ye, anakartın @BIOS yazılımına ve "Virtual DualBIOS"una güvendim. Güvenmekle hata ettim. BIOS yenilemesi yapacaklara tavsiyem: CD'de gelen @BIOS yazılımını kullanmak yerine, açılışta bahsedilen <End> tuşuyla girilen Q-Flash'dan BIOS'unuzu yenilemek en mantıklısı.

Şimdi ne olabilir? Teknik servisine yollayacağız. Umarım anakartımızı kurtarırlar.

Bu arada bir-iki not: 2GB Kingston HyperX 800'lük RAM'imizi BIOS, Auto ayarında 667 olarak tanıyordu. Manual edip gerçek ayarına (800mhz) geçtik. Mesele olmadı.

Açılıştaki Verifying DMI pool data yazında tıkanması bizde de oluyordu. Enteresan bir durum.

Çift çekirdekli işlemciye rağmen Windows XP'nin geç açılması elbette anakartın BIOS veya sürücülerinden kaynaklanması muhtemel. Ben yine de yavaşlığının failini SP3 olarak görüyorum. Sürücüleri geç yüklüyor gibi. Google'da "Boot slow XP Sp3" aratınca çok sayfalar çıkması boşuna değil. Peki suçlu kim? Sp3 mü anakart mı? Eğer imkanınız varsa, WinXP SP2'yle bir test yapmanızı öneririm.

Bunların haricinde anakart, işlemci ve SATA2 disk, eski sistemimiz olan Celeron 1100mhz, 384mb sdram ve tnt2 ekran kartı'dan fevkalade oldu. Tabii bu fevkalâdelik ancak dört gün sürdü. Şimdi eski sisteme geri döndük. Kıssadan Hisse: Elimizin altındaki harika sistemin kıymetini bilmeliyiz ve lüzumu olmadıkça BIOS'u tefisinden kaçınmalıyız, vesselâm.

• Herkese merhaba,
    Bu anakarttan ben de bir tane aldım.
    Fakat bir türlü HDMI dan LCD TV(Toshiba 46ZF355) ye sağlıklı görüntü veremiyorum.
    HDMI görüntü ile ilgili BIOS ta tek ayar var bu ayarda HDMI/DVI arasında geçiş yapıyor.
    Acaba PC açılırken windows açılmadan önce HDMI dan LCD ye görüntü direk geliyor mu.
    VGA dan CRT monitore bağladığımda hiç bir sorun yok. Fakat DVI ve HDMI ikisini de denedim olmuyor olmuyor. Catalyst ten LCD TV yi 2. görüntü olarak extend yaptığımda 640* 480 ve 720*5xx de görüntü extend olarak geliyor(genişletilmiş ekran) ama üstü 800*600, 1280*720, 1920*1080 görüntü yok. Fakat zaten televizyonu görüntüyü extend etmek için değil monitor olarak kullanabilmek için aldım(HD Film vesaire).
    Lütfen cevap verebilir misiniz. Bu akşam anakartı Vatan a iade ediyorum.
    Bu anakartı HTPC de kullanan bir çok kişi var ben de bu arkadaşların önerilerine göre bu anakartı aldım.
    Teşekkürler,

• beyler anakartı F5 olarak aldım ve Verifying DMI Pool... sorunu falan yaşamadım hiç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_vga

quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

@crabpaw

Hocam o kadar ısınmaması lazım sensörlerde arıza olabilir , soğutucuyu elinle kontrol et sıcaklık durumu nasıl bir bak.

yok hocam oc lada olmuyor.makıne dengesız calısıyor bol durum olunca.ıslemcı 5000 black edıtıon.oc ıle cok zor zaten deger kazanıyor.ramler 1066oluncada ıyıce oc olmuyor.bende bısey var ama ne.çözmem lazım

Hocam OC yaparken Ht frekansını düşürüyorsunuzdur umarım.

tamam oc la 1066goruyorsun.su an mesela amd le 1600 ıle corsaır ramlerı 1030mhz de calıstıyorsun ısemcı 3ghz yapınca.ıslemcıyı 3.5a getırınce ram salaklık yaratıyor.1100 yapmıyor meret.ama ben ramı duz 1066gormek ıstıyorum dıye aldım kı oc ıle ramı 1200 goreyım dıye.e ben bole oldugunu bılsem hıc almazdım.he anakart guzel oc yapıyor allahı var onbord anakart 400fsbx8carpan olarak bıle cok rahat acılıp kapanıyor.sıkntısı yok.nerdeyse gel benı 500fsb sınırı vaken 500 fsb yap bıde ole der gıbısınden ama zaten onbord kullandıgım sıstemı zormalak ıstemedım.ancak amd le 1600 ıle 3.5ghzde ramler 1100goruyorkı oda zaten bu ıslemcının gıttıgı en son nokta bana göre.cunku sonra hıc gıtmıyor hava sogutma ıle.phenom alıpta bu anakartta kullanmak ıstemem dogrusu.anakart guzel ama bu sorunu cok kotu.diğer taraftan onbord gpu ya saglam oc oluyor 850mhz yapıyorsun crysisi bile oynanıyor dusuk sevıyede.o yonden anakart cok ıı.ah bıde 1066destegı tam olsa ne olurdkı

almak ısteyenler alabılır hıc dusunmeden anakart super sadece 1066ram gıcıklıgı dısında

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz_vga -- 26 Ağustos 2008; 20:22:41 >

• F5 BİOSU EN SON VERSİYONMU ?
  • arkadaşlar neden uyarı verdiğini anlayamadım yardımcı olurmusunuz. -5600 işlemci-

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya
  • settings ten ayarları yapabilirsin fan hızı belli bir seviyenin altına düştümü alarm veriyor fan hızını kendin ayarlayabilir yada iptal edebilirsin ,kolay gelsin
  • Arkadaşlar herkeze iyi günler dilerim. Bir kaç sorum olacak;
    1. Anakart ısısı bendemi çok yoksa herkesin böylemi acep! Sistemi lik açtığımda 40C" sonra 43-44 lere çıkıyor gerçi İzmirdeyim cehennem sıcakları hala devam ediyor ama eski sistemimde bu kadar olmazdı.
    2. Kasa'ya ait iki egsoz fanım var ben bunları karttaki SYSFAN yazan yere paralel olarak bağladım dörtlü fişleri ile fakat fanlar çok düşük devirde dönüyor ve zannedersem kasa içi sıcak havayı yeterli dönmediği için atamıyor ve Anakart sıcaklığıda haliyle yüksek çıkıyor. Bu fanların değerini nasıl ve nereden arttırabilirim? Zira devirleri 750-800 arası gözüküyor oysa fanlar max: 1200rpm
    3. Üçüncü sorum Ben sistemi toplarken yeni bir UPS almıştım RECOM Marka BURADA Bu fanı taktım gayet güzel çalışıyor fakat kafamı kurcalayan şey şu; gördüğünüz gibi fan kısmı ayrı yerde birde on/off anahtar bölümünün olduğu ve on ışığının olduğu bölüm ayrı yerde tabii ben on/off kısmı kasanın arka açık olan penceresi var oraya taktım zaten boyutlarıda tam uydu fakat Fan kısmı kasa içersine denk geldi ve aşağı doğru yani Anakart içine doğru sistem çalışırken baktığımda bu fan üflüyor dışardaki açık olan kısımda dışarı üflüyor acaba ben bu Güç kaynağının konumunu yanlışmı taktım! Anakartın bir bakıma ısınması bu da olabilirmi! Fan kısmı acaba yukarı kasanın tavanı yani oraya çevirip yuvarlak bir delik açmakmı gerekir acep? Çok soru sordupum için kusura bakmayın uzman arkadaşların yardımını bekler saygılar sunarım.

• Arkadaşlar bu anakart ile ilgili birkaç sorum olucak overclock yaparken eskiden ben hep fsb yi arttırarak yapardım ve sorun olmazdı genelde anakart voltajları kendi ayarlardı. şimdi bu anakartta fsb yi arttırınca voltajı arttırıyormusunuz örneğin fsb yi 250 ye çıkarınca hangi degerleri ne yapıyorsunuz buraya biostaki overclok için degiştirdiğiniz degerleri yazarsanız bizde kendimize göre bir deger belirleyebiliriz. yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

beyler anakartı F5 olarak aldım ve Verifying DMI Pool... sorunu falan yaşamadım hiç.

Hocam , bios menülerinin resimlerini buraya aktarabilirmisiniz , DMI pool data sorununu hala çözemedik maalesef , paduwan arkadaşım aktarıcaktı ama , vakit bulamadı galiba.
  • yaw her gün bi ilginçlik ve yeni problem yaşamaya başladım bu kartla ,geçen akşam D ye baya bi arşiv yedekliyeyim dedim ,arkadaştan aldığım harici HDD den verileri Dkopyaladım gerekli programları kurdum makinayı kapattım ,sabah kalktım makiyaı açtım D ye girmeye çalıştım ki işte film burada koptu D sizlere ömür sanki ham bir bölümmüş gibi biçimlendirmemi istedi windows ve bende GİGABYTE ın yedi ceddini saydım çok önemli bilgilerim vardı içinde şimdi kara kara düşünüyom.......
  • Arkadaşlar ben bu anakartın taaaaa. overclok yapıyorum fsb 222 yapıyorum sorunsuz açılıyor fakat super pi testi çakılıyor buda demekki overclock yalan cpu ya 0.8 lik voltaj veriyorum makine açılmıyor. ram cas ras ları ile oynuyorum yine açılmıyor elimde jumper bios resetleme ile ugraşıp duruyorum. ben bu anakartı evde server yapmaya karar verdim koyucam bi disk standart atıcam köşye server yapıcam bu makine ancak böyle kullanılır desktop olarak hayatta bidaha gigabyte alırsam bidaha gibayte tövbe ne olursa olsun asustan şaşmayacağım. ah be epox firma batmasaydı çok güzel olucaktı adamlar harbiden güzel anakart yapıyorlardı. artık bişi denemeyecegim. bu anakarttı server olarak kullanıp kurtulacağım. hepsi bu işte. tek üzüldüğüm verdiğim parayı kesinlikle hak etmeyen bir anakart kesinlik çok pahalı kesinlikle kazık yediğim kanısındayım. zaten firmayı asusun satın aldığını duydum nekadar dogruysa demekki bu işi beceremediler bak asus hala dimdik ayakta vesselam kalın saglıcakla bu anakart ile ilgili yazdığım son mesaj.

• Merhaba arkadaşlar bende bu anakartın bi model üstü olan GA-MA78GPM-DS2H modelini aldım alalı 10 gün oluyor karttan memnunum fakat bi problemi var cool&quiet dogru düzgün çalışmıyor biostan aktif etmeme vede windows tan en az güç yönetimini seçmeme ragmen bir kaç işlemci driverida denedim fakat yine aynı bilgisayarı açtıgım zaman devrede olan cool&quiet bir flim açtığım zaman yada uydu kartımı açtığım zaman devre dışı kalıyor işlemci maxsimum hızında çalışmaya devam ediyor bütün uygulamaları kapatmama ragmen işlemci hızı maximumda kalıyor işlemcim semprom LE-1200 45w ramlarim ocz fatal1ty 1066 fakat özelliklere tıklayıp güç sekmesine tıklayıp uygula dedimde işlemci hızı 1ghz e iniyor bu anakarttan kullanan arkadaşlarım varsa böyle bi problemlem yaşıyorlarmı yad ne yapmamız gerekli biosun yeni sürümü yok aklıma gelen tek çare yeni bios çıktığında update etmek

• quote:

Orjinalden alıntı: hakan4262

Arkadaşlar ben bu anakartın taaaaa. overclok yapıyorum fsb 222 yapıyorum sorunsuz açılıyor fakat super pi testi çakılıyor buda demekki overclock yalan cpu ya 0.8 lik voltaj veriyorum makine açılmıyor. ram cas ras ları ile oynuyorum yine açılmıyor elimde jumper bios resetleme ile ugraşıp duruyorum. ben bu anakartı evde server yapmaya karar verdim koyucam bi disk standart atıcam köşye server yapıcam bu makine ancak böyle kullanılır desktop olarak hayatta bidaha gigabyte alırsam bidaha gibayte tövbe ne olursa olsun asustan şaşmayacağım. ah be epox firma batmasaydı çok güzel olucaktı adamlar harbiden güzel anakart yapıyorlardı. artık bişi denemeyecegim. bu anakarttı server olarak kullanıp kurtulacağım. hepsi bu işte. tek üzüldüğüm verdiğim parayı kesinlikle hak etmeyen bir anakart kesinlik çok pahalı kesinlikle kazık yediğim kanısındayım. zaten firmayı asusun satın aldığını duydum nekadar dogruysa demekki bu işi beceremediler bak asus hala dimdik ayakta vesselam kalın saglıcakla bu anakart ile ilgili yazdığım son mesaj.

Yorumunuzun tamamını okuyamadım, Oc denemelerinizi AMD'nin kendi yazılımı olan OverDrive ile yapmayı deneyin.

• merhaba,

dün bir sistem tasarlamışken anakartın burada işlendiğini gördüm.

sistemi lcd tv ile film seyretmek için (mkv) tasarladım. (lıyorum)

Gigabyte MA78GM-S2H AMD780G/DDR2 S+GL+1394+16X 940
    AMD Athlon 64 X2 4600+ (2.4 GHz) 940pin-D.Core
    Samsung CdRw+Dvd 16X52X32X52 Combo SIYAH
    Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL6 (KVR800D2N6/2G)
    High Power 350W Güç Kaynağı (5 Ide+5 SATA çıkışı)

samsung ide 250 gb hdd 16 mb cash

oc gibi bir talebim yok.

F5 bios a sahip bir kartı nereden bulabilirim? nasıl anlayabilirim? (almadan test ettirebilir miyim?)

düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim.

hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi green71tr -- 30 Ağustos 2008; 10:49:11 >
  • @green71tr

Linkten CPU-Z proğramını indirin , donanımlarınızla ilgili bir çok bilgiyi bulabilirsiniz.Bios sürümünü ise ,aşağıdaki resimde görüldüğü gibi öğrenebilirsiniz.

http://www.cpuid.com/cpuz.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 31 Ağustos 2008; 23:19:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: abebe123456
    Herkese merhaba,
    Bu anakarttan ben de bir tane aldım.
    Fakat bir türlü HDMI dan LCD TV(Toshiba 46ZF355) ye sağlıklı görüntü veremiyorum.
    HDMI görüntü ile ilgili BIOS ta tek ayar var bu ayarda HDMI/DVI arasında geçiş yapıyor.
    Acaba PC açılırken windows açılmadan önce HDMI dan LCD ye görüntü direk geliyor mu.
    VGA dan CRT monitore bağladığımda hiç bir sorun yok. Fakat DVI ve HDMI ikisini de denedim olmuyor olmuyor. Catalyst ten LCD TV yi 2. görüntü olarak extend yaptığımda 640* 480 ve 720*5xx de görüntü extend olarak geliyor(genişletilmiş ekran) ama üstü 800*600, 1280*720, 1920*1080 görüntü yok. Fakat zaten televizyonu görüntüyü extend etmek için değil monitor olarak kullanabilmek için aldım(HD Film vesaire).
    Lütfen cevap verebilir misiniz. Bu akşam anakartı Vatan a iade ediyorum.
    Bu anakartı HTPC de kullanan bir çok kişi var ben de bu arkadaşların önerilerine göre bu anakartı aldım.
    Teşekkürler,

sağlıklı görüntü alamadım derken hiç mi görüntü alamadınız,
    görüntü aldınızda istediğiniz kaliteyimi bulamadınız.?
    Hdmi den bağlandığında pc açılırken donanım yükleme ekranı dahi tv de gözüküyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

beyler anakartı F5 olarak aldım ve Verifying DMI Pool... sorunu falan yaşamadım hiç.

kartı nereden aldınız?
  • Verifying DMI POOL DATA sorununu yaşamayan arkadaşlar , bios resimlerini buraya aktarabilirlerse sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba,

PC konusunda çok tecrübeli değilim yardımınıza ihtiyacım var aşağıdaki konfigürasyonda bir HTPC topladım. Herşey çok mükemmel ama bir sorunum var.

PS3 kullanıyorum ve amfime HDMI üzerinden (Yamaha RX-V2700) MPCM decode edilmiş lossless ses yollayabiliyorum.

Ancak bu anakarttan ne yaptımsa HDMI üzerinden sadece 2 kanal decode edilmiş ses alabiliyorum. Speclerinde yazdığı gibi 7.1 çıkışı bir türlü yok.

Realtek'in siteisnden bir update indirdim ama sonuç aynı.

Gigabyte kullanım kılavuzunda yeralan ve bu ayarları kapsamlı yapabileceğim ekrana bir türlü ulaşamıyorum ben VISTA'nın sound ekranından birşeyler yapıyorum ama orada da 2 kanaldan başka bir seçenek yok.

Normal DVD bile 2 kanal decode edilmiş geliyor. Dolby Digital ve DTS ses alamıyorum.

Konfigürasyon

İşlemci AC750AMD26 AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ (2.6GHz) 1MB 940p
    Anakart AA877GIG00 GIGABYTE MA78GMS2H AMD780GDDR2 VGA+GLAN+SATA2 16X
    Bellek AB542KIN00 1 GB DDR2 800 MHz (KINGSTON) 2 Adet
    Sabit Disk AD450SEA39 500 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 32MB ST3500320AS
    Kasa Silverstone LASCALA LC-M16B
    DVD YazıcıKR505GOL16 LG GSA H20-N 20X8X20X DVD-RW 20X DVDRAM SATA SIYAH

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.