Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kartı Penta'dan aldım. eğer Bios sorunu yaşamak istemiyorsanız, kartı alırken dağıtıcınızdan biosu güncellemesini rica ediniz.

@Z-DGİ,

vala elime geçen kardeşimin fotoğraf makinesi idi, onu da geri verdim. malesef görüntüleri elime bir makine geçerse upload edebilirim.

@abebe123456,

HDMI-HDMI kablo mu yoksa dönüştürücü mü kullandınız? ben HDMI-HDMI kablo ile Samsung plazma ekranına görüntüyü sorunsuz olarak aktarabiliyorum.

@altanelk,

bahsettiğiniz cool&quiet sorununu tam anlamadım. Tam yükte 1GHz olarak mı çalışıyor yoksa boşta mı? cool&quiet in özelliği zaten cpu frekansını düşürmeye yarar, bu da enerji tasarrufu demektir, amaç da bu zaten. ama istediğiniz gibi çalışmıyorsa yaması çıkana kadar kapatın bu özelliği derim.

@metin929496,

eğer diske birşey yapmadıysanız Easy Recovery Pro ile dataları bir externala aktarabilirsiniz. Umarım Raid falan yapmadınız.

@akkaynak,

bütçeniz elveriyorsa bir tane Lian Li alın derim. yandan 25cm lik fanlı olanları süper. ayrıca önde ve arkada olmak üzere sessiz sayılabilecek özellikte 2 adet 12cm'lik fanla geliyor. Bu kasadan aldım ve kasa çok sıcak havalarda bile buz gibi, anakart güney köprüsüne rağmen ısınamıyor

edit:imla

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 1 Eylül 2008; 15:12:38 >

• @joyberk

Bu lian li'yi bende düşünüyorum hocam
  • Evet joyberk arkadaşım işlemci hızı 2.1ghz de takılı kalıyor 1.0ghz e inmiyor tekrar yani bende dedin gibi yeni bir sürücü yada bios çıkana kadar beklemeyi düşünüyorum başka çare yok teşekkürler
  • Tekrar merhaba,
    İlgili sorunumu gigabyte türkiye ye yönelttim.
    Şöyle bir cevap aldım.

GIGABYTE Merkez, problemin çözümü konusunda yongaseti üreticisi AMD ile yaptığı görüşmelerde benzer problemin başka bir Toshiba 42Z3030 modeli ile kendilerine geldiğini ve problem için çözüm araştırıldığı bilgisini almıştır. AMD firmasının yaptığı çalışmalardan çıkacak çözüme göre GIGABYTE Merkez bizleri bilgilendirecektir. Bilgilerinize

Yani problem toshiba ve Anakart arasında başka Tv ler ile görüntü alınması normal. Hatta ben başka model bir TOSHIBA dan bile görüntü aldım. Ama aynı model başka bir televizyonda yine görüntü alamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: abebe123456

Herkese merhaba,
    Bu anakarttan ben de bir tane aldım.
    Fakat bir türlü HDMI dan LCD TV(Toshiba 46ZF355) ye sağlıklı görüntü veremiyorum.
    HDMI görüntü ile ilgili BIOS ta tek ayar var bu ayarda HDMI/DVI arasında geçiş yapıyor.
    Acaba PC açılırken windows açılmadan önce HDMI dan LCD ye görüntü direk geliyor mu.
    VGA dan CRT monitore bağladığımda hiç bir sorun yok. Fakat DVI ve HDMI ikisini de denedim olmuyor olmuyor. Catalyst ten LCD TV yi 2. görüntü olarak extend yaptığımda 640* 480 ve 720*5xx de görüntü extend olarak geliyor(genişletilmiş ekran) ama üstü 800*600, 1280*720, 1920*1080 görüntü yok. Fakat zaten televizyonu görüntüyü extend etmek için değil monitor olarak kullanabilmek için aldım(HD Film vesaire).
    Lütfen cevap verebilir misiniz. Bu akşam anakartı Vatan a iade ediyorum.
    Bu anakartı HTPC de kullanan bir çok kişi var ben de bu arkadaşların önerilerine göre bu anakartı aldım.
    Teşekkürler,

• quote:

Tekrar merhaba,
    İlgili sorunumu gigabyte türkiye ye yönelttim.
    Şöyle bir cevap aldım.

GIGABYTE Merkez, problemin çözümü konusunda yongaseti üreticisi AMD ile yaptığı görüşmelerde benzer problemin başka bir Toshiba 42Z3030 modeli ile kendilerine geldiğini ve problem için çözüm araştırıldığı bilgisini almıştır. AMD firmasının yaptığı çalışmalardan çıkacak çözüme göre GIGABYTE Merkez bizleri bilgilendirecektir. Bilgilerinize

Yani problem toshiba ve Anakart arasında başka Tv ler ile görüntü alınması normal. Hatta ben başka model bir TOSHIBA dan bile görüntü aldım. Ama aynı model başka bir televizyonda yine görüntü alamadım.

quote:

Herkese merhaba,
    Bu anakarttan ben de bir tane aldım.
    Fakat bir türlü HDMI dan LCD TV(Toshiba 46ZF355) ye sağlıklı görüntü veremiyorum.
    HDMI görüntü ile ilgili BIOS ta tek ayar var bu ayarda HDMI/DVI arasında geçiş yapıyor.
    Acaba PC açılırken windows açılmadan önce HDMI dan LCD ye görüntü direk geliyor mu.
    VGA dan CRT monitore bağladığımda hiç bir sorun yok. Fakat DVI ve HDMI ikisini de denedim olmuyor olmuyor. Catalyst ten LCD TV yi 2. görüntü olarak extend yaptığımda 640* 480 ve 720*5xx de görüntü extend olarak geliyor(genişletilmiş ekran) ama üstü 800*600, 1280*720, 1920*1080 görüntü yok. Fakat zaten televizyonu görüntüyü extend etmek için değil monitor olarak kullanabilmek için aldım(HD Film vesaire).
    Lütfen cevap verebilir misiniz. Bu akşam anakartı Vatan a iade ediyorum.
    Bu anakartı HTPC de kullanan bir çok kişi var ben de bu arkadaşların önerilerine göre bu anakartı aldım.
    Teşekkürler,

46zf355 i aldım..yeni eve bi ay icinde kuracagım..buyuk ihtimalle bendede bu sorun cıkacak..bakalım gigabyte ne diyecek merakla bekliyorum...

• @abebe123456,
    @caution,

desenize yine uyum sorunu. benzer sorun ben de yaşadım. DVI çıkışından ViewSonic 20" 'te görüntü alamıyorum, sadece D-SUB (VGA) çıkışını kullanıyorum maalesef.

@Z-DGİ,

hocam eğer paran varsa (170-175 lira) hiç düşünme derim, inanılmaz kaliteli. vidaları bile alüminyum düşün artık

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 1 Eylül 2008; 15:22:27 >
  • ya arkadaşlar işlemciyi amd athlon 64 x2 dual core 5600+ 2mb cache istemiştim 1mb cache geldi, sordum ellerinde 2mb olanı yokmuş.
    aralarındaki fark nedir aydınlatırsanız sevinirim.
  • Arkadaşım iki işlemci arasındaki fark birinin 65nm olması digerinin 90nm olması senin 1mb cache li işlemcin yani eline ulaşan işlemcin 2.9ghz 1mb cache 65nm vede 65 watt gücündedir.90nm işlemci ise 2.8ghz 2mb cache 89watt gücündedir sana gelen işlemci güç tüketimi ve ısı üretimi konusunda daha cimridir gayet güzel bir işlemci güle güle kullan
  • bu anakartla 300 fsb nin üstüne çıkan oldumu.ben 300de kaldım amd 4000 ile.acaba işlemciden dolayı olurmu?

bendeki değerler bunlar

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=412132

• Arkadaşlar kimse yok mu yardımcı olacak ....

Üstadlar yardım ltf.
    quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

Arkadaşlar merhaba,

PC konusunda çok tecrübeli değilim yardımınıza ihtiyacım var aşağıdaki konfigürasyonda bir HTPC topladım. Herşey çok mükemmel ama bir sorunum var.

PS3 kullanıyorum ve amfime HDMI üzerinden (Yamaha RX-V2700) MPCM decode edilmiş lossless ses yollayabiliyorum.

Ancak bu anakarttan ne yaptımsa HDMI üzerinden sadece 2 kanal decode edilmiş ses alabiliyorum. Speclerinde yazdığı gibi 7.1 çıkışı bir türlü yok.

Realtek'in siteisnden bir update indirdim ama sonuç aynı.

Gigabyte kullanım kılavuzunda yeralan ve bu ayarları kapsamlı yapabileceğim ekrana bir türlü ulaşamıyorum ben VISTA'nın sound ekranından birşeyler yapıyorum ama orada da 2 kanaldan başka bir seçenek yok.

Normal DVD bile 2 kanal decode edilmiş geliyor. Dolby Digital ve DTS ses alamıyorum.

Konfigürasyon

İşlemci AC750AMD26 AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5000+ (2.6GHz) 1MB 940p
    Anakart AA877GIG00 GIGABYTE MA78GMS2H AMD780GDDR2 VGA+GLAN+SATA2 16X
    Bellek AB542KIN00 1 GB DDR2 800 MHz (KINGSTON) 2 Adet
    Sabit Disk AD450SEA39 500 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 32MB ST3500320AS
    Kasa Silverstone LASCALA LC-M16B
    DVD YazıcıKR505GOL16 LG GSA H20-N 20X8X20X DVD-RW 20X DVDRAM SATA SIYAH

• Hi-Def-man hemen hemen aynı konfigürasyona sahip olan sistemimde bende sizin gibi Yüksek filmleri izlerken yüksek filmlerin sesini OPTICAL kablo ile Sinema ses sistemine veriyorum tabii önceden kartın ses yöneticisinden ses konfigürasyonunu durumunuza göre ayarlıyorsunuz bunun haricinde Filter olarak AC3 Filter kullanıyorum onun ayarıda çok basit hepsi bu kadar sesler ister sürücüden DVD oynatayım yada HD'den yüksek film oynatayım sesile ilgili hiç bir problemim olmadı hatta diyebilirim ki bu kartın ses yongası süper yani ben çok beğendi daha önceki kullandığım kartlar hep ASUS idi bunun kadar kalite görememiştim. Sizin ses tesaisatınızla tek farkımız siz HDMI'den bağlanıyorsunuz bildiğim kadarıyla HDMI ara yüzü yüksek tanımlı filmleri 5.1 veya 7.1 sessi ile beraber aktaran bir son sistem burada aklıma gelen tek bir şey var oda HDMI kablo bazı kablolar arızalı çıkdığı gibi bazen videoyu aktarıp ses de problem çıkarabiliyor TF Forumlarında bu tür sorunları çok okudum. Birde bu kabloların 1.1 - 1.2 - 1.3 diye versiyonları var bidiğin ve okuduğuma göre 1.3 versiyonu 7.1 DTS seside aktaran 48 Bit'lik bir değere sahip imiş. Kolaylıklar diler saygılar sunarım.
    @Joyberk bu bahsettiğiniz kasa çok hoşuma gitti ve tam bizim sisteme göre zira beniki çok ısınıyor malum İzmir deyiz ve 7/24 kullanınca böyle oluyor. Sormak istediğim; Kasayı Fan kontrolcusu ilemi kullanıyorsunuz? böyle daha iyimi şu anda Firebal'de yok satmış bu kasa Inventusta var 110$+kdv ama fan kont. yok

• teşekkürler Akkaynak

Galiba sorunun çözümünü buldum dediğin gibi ses kodeklerini doğru olarak çözemiyorum ki ben 5.1 veya 7.1 HDMI'den yada Optic çıkıştan bitstream ses alabileyim.

Öncelikle bunu ayarlamam lazım .Deneyeceğim.

Saygılar.
  • arkadaşlar perşembe günü bu anakarttan alıcam fakat ram konusunda birşey sormam gerek;

http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_1-326-1476.html

bu bellekten 2 adet alıcam.. acaba bu belleği alan ve sorun yaşayan oldu mu? ya da sorun yaşar mıyım?

--
    birde yeni alanlar acaba revision kaç aldılar 1.0 mı yoksa 1.1 mi? ya da şöyle soruyum Türkiye'de hangi revision var? 1.1'i nerde bulabilirim?
  • tekrar selam,

bilgisayarı toplarken kendi yaptığım kontraplak kasanın içine yerleştiricem. (parça boyutlarına göre keserek minimum hacme ulaşmayı hedefliyorum.)

ciddi bir ısınma problemi yaşar mıyım? (film seyredip internette dolaşıcam, başkaca bir yüklenme olmaz)

F5 bios satan (penta dan başka) bildiğiniz bir yer var mı? (taksim civarındayım)

iyi günler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quentin86

arkadaşlar perşembe günü bu anakarttan alıcam fakat ram konusunda birşey sormam gerek;

http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_1-326-1476.html

bu bellekten 2 adet alıcam.. acaba bu belleği alan ve sorun yaşayan oldu mu? ya da sorun yaşar mıyım?

--
    birde yeni alanlar acaba revision kaç aldılar 1.0 mı yoksa 1.1 mi? ya da şöyle soruyum Türkiye'de hangi revision var? 1.1'i nerde bulabilirim?

bu soruma ek olarak birde d-sub çıkışı bulunuyor sanırım?

• @Quentin86 Bende Kingston 1GB 800MHZ iki adet Ramlerle çalıştırıyorum yaklaşık bir ayı geçti herhengi bir problem yok. Ve sizinde yaşayacağınızı sanmıyorum ayrıca D-Sub çıkışıda var.
    @green71tr Ben kesinlikle ısı problemi yaşayacağını düşünüyorum zira daha önceki iletilerime göz gezdirirsen anlarsın bu kart çok ısınıyor ve çok iyi bir modifiyeli kasa istiyor kanımca zira bende eski kasama takmıştım şimdi yukarıda bahsedilen kasayı almak üzereyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

@Quentin86 Bende Kingston 1GB 800MHZ iki adet Ramlerle çalıştırıyorum yaklaşık bir ayı geçti herhengi bir problem yok. Ve sizinde yaşayacağınızı sanmıyorum ayrıca D-Sub çıkışıda var.
    @green71tr Ben kesinlikle ısı problemi yaşayacağını düşünüyorum zira daha önceki iletilerime göz gezdirirsen anlarsın bu kart çok ısınıyor ve çok iyi bir modifiyeli kasa istiyor kanımca zira bende eski kasama takmıştım şimdi yukarıda bahsedilen kasayı almak üzereyim.

cevap için teşekkürler.

çok ısındığını söylemişsiniz. Ben Asus TA-D52 kasayla kullanıcam bu anakartı. PCLabs test etmiş ve sıcaklık değerleride normaldi kasada tek 12 cm'lik fan olmasına rağmen.
    Bu 780G'lere özel bir sıcaklık sorunumu var yani?

birkaç ay normal masaüstü olarak kullanılacak daha sonra HTPC kasa alarak öyle kullanıcam. Ayrıca onboard olarak kullanıcam ekran kartını.
    Fakat şimdi aklıma takıldı tek 12 cm'lik fanla E8400 işlemci 30 derecede çalışmış aldığım kasayla. Tabi bu anakart eğer 45 dereceyi geçmiyorsa yeterli olur.
    Yeterli olmazsa bir adette öne 12 cm takarım.

• @Quentin86 kart harbiden çok ısınıyor bunu yalnız ben söylemedim zaten baştan iletileri okursanız Güney köp. bakırına el değmiyor ve ben süreklide yüksek film de izlemiyorum son iki haftadır DL Yapıyorum yani PC boşta sayılır Anakart 40 derecenin altına indiremedi kasamda 4 tane 80 lik fan var ikisi yanlarda HDDler için diğerleri arkada Egsoz olarak çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

@Quentin86 kart harbiden çok ısınıyor bunu yalnız ben söylemedim zaten baştan iletileri okursanız Güney köp. bakırına el değmiyor ve ben süreklide yüksek film de izlemiyorum son iki haftadır DL Yapıyorum yani PC boşta sayılır Anakart 40 derecenin altına indiremedi kasamda 4 tane 80 lik fan var ikisi yanlarda HDDler için diğerleri arkada Egsoz olarak çalışıyor.

bu kartı beğenmiştim ama çok ısındığını okuyunca birde tek 12 cmlik fan kullanağımı düşünerek..

Sapphire 780G mATX anakart almaya karar verdim. Zaten ilerde mATX olan bir HTPC kasa alayım diyordum.
  • arkadaşlar benim kartın bios unu güncelledim fakat bi değişiklik göremedim f5 e yükselttim versiyonu ,acaba diyorum format mı atmam lazım farkı görmek için ne dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.