Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla C/F olarak yalnızca HD2400 ve HD3400 Kartlar kullanılıyor Kaynak BURADA
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

Bildiğim kadarıyla C/F olarak yalnızca HD2400 ve HD3400 Kartlar kullanılıyor Kaynak BURADA

C/F nedir??
  • quote:

Orjinalden alıntı: useryok

Arkadaşlar,

Bu anakarta AMD Phenom X3 8550, 2x1 GB Kingston 800 Mhz Ram, SAPPHIRE ATI HD 3870 512MB DDR3, 160 GB SATA2 Samsung HDD taktım ve WinXP SP3 kurdum. Ancak sistem açılırken PC kasıyor biraz takılıyor ve devam ediyor. Bu arada SATA Mode ACHI olarak ayarladım. RAID ve ACHI arasında ne gibi bir fark var. RAID yapıp kursam dahamı iyi olur...

ide yapın bios tan takılma yapmayı bırakacaktır..
  • Orjinalden alıntı: xanadu28

aklımda kaldıgı kadarıyla aynı sorun bendede oldu fakat halloluyor...kasa ile tv arasında hdmi kablonuzu takın..sonra tv nizden hangi hdmi girişine takmışsanız onu secin..ayrıca normal bilgisayar monitorunuzude pc ye bağlayın..goruntu yazılımınızı acın ve ayarlardan birinci ve ikinci monitor olarak secin...daha sonra biosta hdmi ayarı var bunu secip kaydedin ve tekrar başlatın...bu sefer goruntunun gelmesi gerek...ses gelmezse senin icin bi yazılım verebilirim...onu kurunca seside iletiyor...slmlar..

Walla hemen hemen herşeyi denedim. bugüne kadar çok pc'nin böle saçma problemlerini hallettim ama bu sefer zorladı. Hdmi-hdmi kablo ile bağlıyorum. Bios'tan dsub/hdmi seçiyorum. Onboard vga seçiyorum. dsubdan crt monitorumü bağlıyorum, hdmi den lcd yi bağlıyorum. 640*480 çözünürlükte ikiside sorunsuz. clone da oluyor extended de. Bu arada seste sorunum yok şimdilik pc ye hoparlor bağlı değil ama lcd den ses geliyor. Ama 640*480 üzerine çıktığında lcd tv kararıyor crt normal. en yeni bütün sürücüleri yükledim ama olmuyor. yüksek çözünürlükte ses de görüntüde gidiyor lcd den.

yapmayı unuttuğum birşey var mı acaba?

ben ilk olarak lcd monitoru bağladım oradaki ayarlara baktım.philips altın uclu hdmi kabloyu hdmi 1 girişine taktım.monitor 1 ve 2 olayı yaptım yanlış hatırlamıyorsam..toshiba tv yazısını gordum ati yazılmındaki bolumde..boardta bios guncellemesi yapmadım..(bios versiyonum f3)ilk olarak goruntu 800*600 pikselin uzerinde goruntu vermedi tv ye bende biostan hdmi a ayarladım....goruntuyu aldım ...ama bunlar deneme yanılmayla yaptıgım icin biraz uzun surdu..ekran kartının yazılımındaki ayarlarla ekrana tam oturturtum 1920x1080 goruntuyu..bu sefer ses alamadım..panelin kullanma klavuzu cok işe yaradı burada ve ses ile ilgili bulumde ses ayarlarının yazılımının bende yuklu olmadıgını farkettim..ve netten indirdim (aksama linkini atabilirim istersen) ses driverini yukledikten sonra ses alabildim..su an sorun yok..birde ilk denememde hdmi dayken yani pc den normal tv izlemeye gectikten sonra tekrar hdmi yani pc ye geciş yapamadım..ama sonra duzeldi..su an icin aklımda kalanlar bu şekilde...ama tv yi kaldırdım yeni eve kuracagım icin...
    -o/b ekranın hafızasu biosdan auto olarak ayarlı. 512 ye çıkarsam faydası olur mu sizce?
    -kasanın 250w olması hdmi çıkışının yüksek çözünürlüğü kaldırmamasına sebep olur mu? (gerçe 350W aopen ile de denedim fark yok)
    ya da başka ne olabilir? acaba bios ayarları mı yanlış? dsub/hdmi dışında başka ayar yapmak gerekiyor mu bios dan. bu arada açılışta da dos ekranı görünmüyor. ilk çıkan vista'nın mavi topu. şimdiden teşekkürler.

ati nin yazılımında ikinci tv olarak toshiba yı gormeniz lazım...

• quote:

Orjinalden alıntı: xanadu28

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

Bildiğim kadarıyla C/F olarak yalnızca HD2400 ve HD3400 Kartlar kullanılıyor Kaynak BURADA

C/F nedir??

Bu anakart ile C/F olmuyor .

Sadece Hybrid Crossfire yapabilirsiniz.

1-) C/F = Crossfire

CrossFire, destekleyen bir anakartta iki tane ATI Radeon yongalı ekran kartının birlikte çalıştırılmasıdır.

2-) H/C = hybrid Crossfire

Anakartın üstündeki on-board ekran kartıyla sonradan aldığın ekran kartını aynı anda kullanmanı sağlar yani ucuza daha iyi performans sunar.

• arkadaslar bu kartı bende aldım daha dun sorunla karsılastım yardım beklıyorum sızlerden

http://forum.donanimhaber.com/m_26550323/tm.htm
  • Orjinalden alıntı: caution

Orjinalden alıntı: xanadu28

aklımda kaldıgı kadarıyla aynı sorun bendede oldu fakat halloluyor...kasa ile tv arasında hdmi kablonuzu takın..sonra tv nizden hangi hdmi girişine takmışsanız onu secin..ayrıca normal bilgisayar monitorunuzude pc ye bağlayın..goruntu yazılımınızı acın ve ayarlardan birinci ve ikinci monitor olarak secin...daha sonra biosta hdmi ayarı var bunu secip kaydedin ve tekrar başlatın...bu sefer goruntunun gelmesi gerek...ses gelmezse senin icin bi yazılım verebilirim...onu kurunca seside iletiyor...slmlar..

ben ilk olarak lcd monitoru bağladım oradaki ayarlara baktım.philips altın uclu hdmi kabloyu hdmi 1 girişine taktım.monitor 1 ve 2 olayı yaptım yanlış hatırlamıyorsam..toshiba tv yazısını gordum ati yazılmındaki bolumde..boardta bios guncellemesi yapmadım..(bios versiyonum f3)ilk olarak goruntu 800*600 pikselin uzerinde goruntu vermedi tv ye bende biostan hdmi a ayarladım....goruntuyu aldım ...ama bunlar deneme yanılmayla yaptıgım icin biraz uzun surdu..ekran kartının yazılımındaki ayarlarla ekrana tam oturturtum 1920x1080 goruntuyu..bu sefer ses alamadım..panelin kullanma klavuzu cok işe yaradı burada ve ses ile ilgili bulumde ses ayarlarının yazılımının bende yuklu olmadıgını farkettim..ve netten indirdim (aksama linkini atabilirim istersen) ses driverini yukledikten sonra ses alabildim..su an sorun yok..birde ilk denememde hdmi dayken yani pc den normal tv izlemeye gectikten sonra tekrar hdmi yani pc ye geciş yapamadım..ama sonra duzeldi..su an icin aklımda kalanlar bu şekilde...ama tv yi kaldırdım yeni eve kuracagım icin...

ati nin yazılımında ikinci tv olarak toshiba yı gormeniz lazım...

Ati yazılımında Toshiba-Tv olarak görünüyor. Catalyst 8.9 u de yükledim. fark yok. 752X540? gibi bir çözünürlüğe çıkıyor. üztüne çıkınca görüntü de gidiyor sesde :(:(:(:

sanırım ya kart ile tv arasında bir uyumsuzluk var??

• quote:

Arkadaşlar,

Bu anakarta AMD Phenom X3 8550, 2x1 GB Kingston 800 Mhz Ram, SAPPHIRE ATI HD 3870 512MB DDR3, 160 GB SATA2 Samsung HDD taktım ve WinXP SP3 kurdum. Ancak sistem açılırken PC kasıyor biraz takılıyor ve devam ediyor. Bu arada SATA Mode ACHI olarak ayarladım. RAID ve ACHI arasında ne gibi bir fark var. RAID yapıp kursam dahamı iyi olur...

Hocam AHCI modu sabit diskin varsa NCQ desteğini aktif hale getiriyor. RAID 0 yada 1 için ikinci bir sabit diske ihtiyaç var. RAID 0 sabit disk performansını yükseltir, güvenlik düşüktür. RAID 1 veri güvenliğini yükseltir, performans değişmez. Bir de 4 diskle yapılan RAID 0+1 var. Veri güvenliği + performans demek.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 18 Eylül 2008; 11:50:10 >
  • Arkadaşlar GIGABYTE ATI RADEON HD 2400 XT 256MB GDDR3 ekran kartını onboard hd3200 ile nasıl crossfire yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • HDMI sorunu yaşayan arkadaşın TV sinde başka HDMI girişi varsa şunu deneyebilir.

Anakartta 2 adet HD çıkış var. Birisi DVI biri HDMI, Bunların birini DVI-HDMI kabloyla HDMI 1 e, diğerini HDMI-HDMI kabloyla HDMI2 veya HDMI3 e(bende HDMI 3) e takılı. Bu şekilde açın. Bende DVI-HDMI kabloyla bağlı olan sorunsuz çalışıyor. Sesi ise Anakarttaki hoparlör çıkışından HDMI 1 sese taktım. Anakartta da DVI çıkışı seçtim.
    Bu şekilde DVI dan HDMI a verilen görüntü sorunsuz.
    Böyle bir imkanınız varsa dener misiniz? Bende bu şekilde sorunsuz çalışıyor.
    Not: BIOS tan DVI dan HDMI a çevirirsem yine DVI dan gelen kablodan görüntü geliyor ama seste sorun yaşıyorum. Ayrıca çalışırken diğer kabloyu sökersem görüntü gidiyor. Kesinlikle bizim BIOS ta sorun. Çünkü başka bilgisayarlarda böyle maymunluklara gerek kalmıyor. Carrefour larda DVI-HDMI kablo bulabilirseniz 2YTL bende bu kablo ile çalışıyor. Hem de BIOS görüntüsü de sorunsuz.
    Not:Görüntü gelmezse TV deki kumandadan HDMI lar arası geçiş yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abebe123456 -- 18 Eylül 2008; 17:29:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: abebe123456

HDMI sorunu yaşayan arkadaşın TV sinde başka HDMI girişi varsa şunu deneyebilir.

Anakartta 2 adet HD çıkış var. Birisi DVI biri HDMI, Bunların birini DVI-HDMI kabloyla HDMI 1 e, diğerini HDMI-HDMI kabloyla HDMI2 veya HDMI3 e(bende HDMI 3) e takılı. Bu şekilde açın. Bende DVI-HDMI kabloyla bağlı olan sorunsuz çalışıyor. Sesi ise Anakarttaki hoparlör çıkışından HDMI 1 sese taktım. Anakartta da DVI çıkışı seçtim.
    Bu şekilde DVI dan HDMI a verilen görüntü sorunsuz.
    Böyle bir imkanınız varsa dener misiniz? Bende bu şekilde sorunsuz çalışıyor.
    Not: BIOS tan DVI dan HDMI a çevirirsem yine DVI dan gelen kablodan görüntü geliyor ama seste sorun yaşıyorum. Ayrıca çalışırken diğer kabloyu sökersem görüntü gidiyor. Kesinlikle bizim BIOS ta sorun. Çünkü başka bilgisayarlarda böyle maymunluklara gerek kalmıyor. Carrefour larda DVI-HDMI kablo bulabilirseniz 2YTL bende bu kablo ile çalışıyor. Hem de BIOS görüntüsü de sorunsuz.
    Not:Görüntü gelmezse TV deki kumandadan HDMI lar arası geçiş yapın.

saol dostum. dvi-hdmi kablom yok ama bir tane alıp denemek en iyisi galiba. laptop'dan sorunsuz bir şekilde hdmi-hdmi bağlantı kurduğum için bu kartta da çok uğraştım ama galiba olmayacak dediğin gibi.

• Bu kartla direk hdmi-hdmi kablo ile hiçbir dönüştürücü filan kullanmadan LCD Tv sini monitor gibi sorunsuz kullanabilen var mı?? varsa yaptıklarını bi anlatsın lütfeeennnn
  • xanadu dostum TV ile anakart arasındaki bir sorun var. Her TV ile oluşmuyor.
    Ben başka tvlerde benim bilgisayarı denedim sorunsuz görüntü aldım.
    Yani normal HDMI kablo ile çoğu zaman sorunsuz izleniyor. Sen benim dediğim gibi bir DVI kablo bul büyük ihtimal problem çözülecek. Sadece fazladan bir HDMI girişin dolu olacak.
  • eğer hdmi-hdmi ile olmuyorsa dvi-hdmi kablosuyla deneseniz de sonuç değişmez. anakart ile tv arasında bir uyumsuzluk var demektir. bu anakartın bazı lcd,tv lerle bir problemi var zaten. maalesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahbecan

quote:

Arkadaşlar,

Hocam AHCI modu sabit diskin varsa NCQ desteğini aktif hale getiriyor. RAID 0 yada 1 için ikinci bir sabit diske ihtiyaç var. RAID 0 sabit disk performansını yükseltir, güvenlik düşüktür. RAID 1 veri güvenliğini yükseltir, performans değişmez. Bir de 4 diskle yapılan RAID 0+1 var. Veri güvenliği + performans demek.

yaşadığım tecrübelerden dolayı RAID 0 kullanmanızı hiçbir zaman önermiyorum. RAID 1 ayarlarsanız yazma işlemi yavaş olacaktır ancak veri güvenliği yüksektir.
    en iyisi bence IDE kullanın, yok illa AHCI kullancam NCQ aktif olsun diyorsanız da sistemi yeniden kurmalısınız. biraz zahmetli iş.

• sony ile arası nasıl acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

quote:

Orjinalden alıntı: ahbecan

quote:

Arkadaşlar,

yaşadığım tecrübelerden dolayı RAID 0 kullanmanızı hiçbir zaman önermiyorum. RAID 1 ayarlarsanız yazma işlemi yavaş olacaktır ancak veri güvenliği yüksektir.
    en iyisi bence IDE kullanın, yok illa AHCI kullancam NCQ aktif olsun diyorsanız da sistemi yeniden kurmalısınız. biraz zahmetli iş.

Dediğin gibi dvi-hdmi kablo ile de görüntü alamadım. Benim emektar saphire X1600XT dvi çıkışından bağladım LCD yi saat gibi çalıştı. sanırım ya bu anakartta genel bir sorun var (biosunda) yada benim satın aldığım anakartın dvi ve hdmi çıkışları bozuk. çünlü anakartın dvi çıkışına dvi-vga dönüştürücü ile crt monitorü taktım yine görüntü yok. yarın tekmara(aldığım yere) götürüp bu kartın dvi veya hdmi çıkışından bi görüntü alın dicem bakalım ne olacak!

• dvi hdmi kablo ve hdmi hdmi kabloyu aynı anda bağladın mı.
    2 si aynı anda tv ye takılı olmalı bende öyle çalışıyor.
  • AMD Fusion for Gaming ile uyumluluğu test edilmiş anakartlar.

Biostar TForce TA780G
    Gigabyte MA790FX DS5
    Gigabyte MA78GM-S2H
    MSI K9A2 Platinum
    MSI K9A2 CF
    Asus M3A78-1
    Asus M3A32-MVP Deluxe
    Foxconn A7DA-S
  • selam arkadaşlar ,ben bu anakarttan memnun olan arkadaşlara sormak isterim ,nasıl beceriyorsunuz ben aldığım günden beri pc den nefret eder hale geldim ne müzik nede film izleyebiliyorum donuyor daha doğrusu takılıyor açılıştan hiç bahsetmiyorum 2 dakikanın üstü C den D ye 1 gb lık veriyi abartmıyorum 10 dakikan fazla sürede kopyalayamıyor defalarca format attım olmadı bios u güncelledim hiç fayda etmedi bu arada cpu X2 6000 RAM kinston 667 1 gb*2 kasa aopen 400 watt ,şimdi soruyorum nasıl bu anakarttan performans alıyorsunuz?????
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.