Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bu kahrolası kart beni çileden çıkardı ,şimdide durup dururken mavi ekran hatası verdi oysaki biosu güncelledim ve yeni format attım tam şimdi rahat edicem derken..... ne yapsak acaba bu kartı çöpemi atsak arkadaşlar ,merak ediyorum sorunsuz bi şekilde kullanan varmı bu board ı?
  • Arkadaşlar daha öncede sormuştum ama tam olarak anlayamadığım birşey var. Bu neyin sıcaklığı böyle:

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

Bir de everest'ten ss koyayım:

Bu ne yaman çelişkidir. Neden bu kadar sıcak. Oc olsun olmasın farketmiyor. Yük altında 108C'yi oluyor. Acaba kartta bir sorun mu var?

Kartı şuan kullanan arkadaşlar HW monitörden bir ss koyarlarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 5 Eylül 2008; 23:53:07 >

• arkadaşlar bizim kartlar tarih oldu GA-MA78GPM-DS2H çıkmış nihayet ve satılıyor. v1.1 aramayada gerek kalmadı direkt alıcak ve almayı düşünen arkadaşlar daha ileri versiyon olan GA-MA78GPM-DS2H modeli tercih etsinler.

link : http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2415
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamad
    .
    ..
    ...

Kartı şuan kullanan arkadaşlar HW monitörden bir ss koyarlarsa sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

Verifying DMI POOL DATA sorununu yaşamayan arkadaşlar , bios resimlerini buraya aktarabilirlerse sevinirim.

benim anakartim Ga-ep35-ds3p rev2.1 en son cikan f5 bios a guncelledim ve pc acilista Verifying DMI POOL DATA da reset atmaya basladi. qflash ile f2 versiona donebildim sonra da f3 biosu yukledim su anda sorun yok ama f5 yukledigim zmn tekrar dan ayni sorunu veriyor.

gigabyte nin sitesine baktim henuz f5 bios ile ilgili bir sorun goremedim yada bir guncelleme umarim genel bir sorundur yakin zamanda yeni bir bios versionunu cikartirlar.
  • Arkadaşlar 3hf önce aldığım bu anakart bazlı HTPC sistemim için şunları söylemek isterim:
    1-Herhangi bir sürücü ve BİOS güncellemesi yapmadım.
    2-AMD x2 5000 işlemci taktım.
    3-Eskiciden bulduğum slim kasayı(31*43*12) arkadan GK için parça kestiredim siyah sprey boyayla boyadım modifiye etmiş oldum.
    4- Filmler için harici 500GB Harddisk var. Arkdan kasya bağlıyorum kaset misali. Diğer film indirdiğim PC'nin de arkasında e-sata var çok kolaylık oluyor ve veri aktarımı çok hızlı.
    5- HDMİ dan 32'' HDREADY(1366x768) SHARP LCD'ye bağladım (1,5yıl önce aldığım LCD) HDMİ dan görüntü alamadım. DVİ-HDMİ yaptım o da olmadı. Gittim LCD monitöre taktım BİOS'tan onboard vga out'u D-SUB\HDMİ seçtim veeeeeeeeee -> Tak diye LCD TV'den fıstık ötesi görüntü + hiç ayar yapmadan ses alabildim. ekrana tam oturdu. yazı karakterleri gayet net okunuyor. 720P ve 1080 görüntülü filmlerimin tadı bir başka oldu.
    5- 1080 filmlerde takılma yaşamadım.
    6- Sistem sanırım en geç 20 sn de açılıyor. süreyi tam ölçmedim ölçünce yazarım kısaca hızlı
    7- özel codec işlerine girmedim.
    codec kaynağım k-lite kodek'in en son full sürümü
    playerlar: 1-bsplayer pro 2- vlc lan 3- mpc 4-kmplayer 5-powerdvd
    hepsiyle sorunsuz ve takıntısız izliyorum.
    8- kasadan hissedebileceğim şiddette ses gelmiyor üstelik güç kaynağını eski kasadan aktardığım halde
    9- Sadece microsoft'un intelli3000 kablosuz mouseunu taktım 2 metreden sorunsuz. klavye almadım ekran klavyesini kullanıyorum şimdilik işimi görüyor bu açıdan elimdeki mouse u kullanmam ve klavyeye gerek kalmaması ekonomik.
    10- kasa compaq marka ve bana 8 YTL + 6.5 ytl sprey boya maloldu. içinden 145 w güç kaynağı çıktı ki malesef sisteme yetmeyeceğinden bir kenara ayırdım.

POPCORN HOUR LA başlayan x264 seyretme hayallerim kargo+gümrük vergisi(en önemlisi)+popcorn'un uzun vadede codec yetersizliliği yapma endişesi beni HTPC 'ye yöneltti. Sonuçta benim için oldukça ekonomik bir çözüm oldu. Üstelik fahiş fiyatlı HTPC kasası da almak zorunda kalmadım.
    Vaktim olunca sırf sizler için kasa oluşumunu görüntülü yayınlayacağım.
    Kesinlikle HTPC+LCD TV görüntüde tadından yenmiyor!

• 1080p görüntülerde bsplayer ile izlerken herhangi bir sıkıntı olmamasına karşın imedian hd nin içinden açtığımda ses görüntü senk bozukluğu oluyor. sanırım ayarlarını bulamadım bilen varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: abebe123456

Tekrar merhaba,
    İlgili sorunumu gigabyte türkiye ye yönelttim.
    Şöyle bir cevap aldım.

GIGABYTE Merkez, problemin çözümü konusunda yongaseti üreticisi AMD ile yaptığı görüşmelerde benzer problemin başka bir Toshiba 42Z3030 modeli ile kendilerine geldiğini ve problem için çözüm araştırıldığı bilgisini almıştır. AMD firmasının yaptığı çalışmalardan çıkacak çözüme göre GIGABYTE Merkez bizleri bilgilendirecektir. Bilgilerinize

Yani problem toshiba ve Anakart arasında başka Tv ler ile görüntü alınması normal. Hatta ben başka model bir TOSHIBA dan bile görüntü aldım. Ama aynı model başka bir televizyonda yine görüntü alamadım.

quote:

Herkese merhaba,
    Bu anakarttan ben de bir tane aldım.
    Fakat bir türlü HDMI dan LCD TV(Toshiba 46ZF355) ye sağlıklı görüntü veremiyorum.
    HDMI görüntü ile ilgili BIOS ta tek ayar var bu ayarda HDMI/DVI arasında geçiş yapıyor.
    Acaba PC açılırken windows açılmadan önce HDMI dan LCD ye görüntü direk geliyor mu.
    VGA dan CRT monitore bağladığımda hiç bir sorun yok. Fakat DVI ve HDMI ikisini de denedim olmuyor olmuyor. Catalyst ten LCD TV yi 2. görüntü olarak extend yaptığımda 640* 480 ve 720*5xx de görüntü extend olarak geliyor(genişletilmiş ekran) ama üstü 800*600, 1280*720, 1920*1080 görüntü yok. Fakat zaten televizyonu görüntüyü extend etmek için değil monitor olarak kullanabilmek için aldım(HD Film vesaire).
    Lütfen cevap verebilir misiniz. Bu akşam anakartı Vatan a iade ediyorum.
    Bu anakartı HTPC de kullanan bir çok kişi var ben de bu arkadaşların önerilerine göre bu anakartı aldım.
    Teşekkürler,

diğer forumlardada yazdım gerci burdanda bilgilendirmek isterim...bu anakarttan bende oldugunu soylemiştim ve senin yaşadıgın sorunu yaşayacagımı dusunmuştum..fakat tv yi aldım ve hdmi to hdmi baglantıyı gerekli ayarları yaptım biraz uzun sursede...sonucta gigabyte ma78 anakart ile 46 ZF355 ile hdmi to hdmi goruntu alınabiliyor...slmlar..

• 2 sorum olacak.. Ben de bu anakartı mayıstan beri kullanıyorum.

1. Bu kartın optik çıkışından ses alan var mıdır?

2. Bu anakarta bi ekran kartı bağlayıp ekran kartı HDMI sinden ses alan var mıdır? (MB üzerindeki s/pdif io bağlantısı ile.. )
  • @ronishark Arkadaşım ilk sorun için cevap iletileri baştan takip etseydiniz okurdunuz zira ben yaklaşık bir aydır aldığımdan beri kartın ( Ana Kartın ) s/pdif OPTIC çıkışından DTS olarak BluRay Riplerimi oynatıyorum. İkinci sorunuz için bir şey diyemeyeceğim zira ikinci bir Ekran Kartı takmak için gereklilik görmedim. Saygılar.
  • Bu arada genel olarak kasa içi aşırı ısınmayıda halletmiş bulunmaktayım. Daha önce de yazmıştım çok ısı problemi olan bir kart diye ancak yeni bir kasa ile problem çözüldü Everest'te Ana kart ısısı daha önce 40 derecenin altına inmezken şimdi 30 ile 35 arası geziniyor İşlemci ise 63 dereceyı görmüştü şimdi 45 - 50 arasında; Kartın şu anda tek sakıncası çok geç açılması aldığım kasa LIAN LI PC 007 PLUS II
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

Bu arada genel olarak kasa içi aşırı ısınmayıda halletmiş bulunmaktayım. Daha önce de yazmıştım çok ısı problemi olan bir kart diye ancak yeni bir kasa ile problem çözüldü Everest'te Ana kart ısısı daha önce 40 derecenin altına inmezken şimdi 30 ile 35 arası geziniyor İşlemci ise 63 dereceyı görmüştü şimdi 45 - 50 arasında; Kartın şu anda tek sakıncası çok geç açılması aldığım kasa LIAN LI PC 007 PLUS II

hayırlı olsun aynı kasadan ben de almıştım ve çok da memnunum.
    sanki kutupta yaşıyormuşum gibi soğuk tutuyor bu Lian Li 'ler

• Teşekkürler joyberk
  • Benimde aynı sorunum vardı Gigabyte 'a yazdım sorunumu kısmen çözdüm.

Optik (SPDIF) çıkıştan Dolby Digital ve DTS ses alabiliyorsun. Öncelikle REALTEK manager'i açıyorsun hoparlör setuplarıyla oynamadan DTS SELECT 'i seçiyorsun sorun çözülüyor.

Ancak HDMI üzerinden sadece 2 kanal ses alınabiliyor.

İleride PC'ne BluRay drive eklersen eğer HD Audio Codec driver'ı yükleyerek 7.1 ses alınabilecek.

quote:

Orjinalden alıntı: ronishark

2 sorum olacak.. Ben de bu anakartı mayıstan beri kullanıyorum.

1. Bu kartın optik çıkışından ses alan var mıdır?

2. Bu anakarta bi ekran kartı bağlayıp ekran kartı HDMI sinden ses alan var mıdır? (MB üzerindeki s/pdif io bağlantısı ile.. )

• böyle salaklık olmaz ya f3 biosunu kaldırıp f4 kurdum 5.1 sorunu düzeldi, makinaya format atmak zorunda kaldım 5.1 ses sorunu yine başladı.
    f3 biosuna geri döndüm kart iptal hiçbir şekilde açılmadı. 2 gün sonra servise gitmeye niyetlendim sonkez açayım dedim canavar gibi

5.1 de sorunsuz çalışıyor. ama 2 dakikada açılıyor. yok dedim iki dakkada açılan makinaya ben dayanamam tutup yine f4 biosunu kurayım dedim hata verdi ne alakaysa ram sorunu çıkartı. 2-1 gb ram lerden 1 ini çıkartım yine denedim f4 biosunu kurdum sonra çıkartığım ramide taktım problem yok makina birazdaha hızlandı hiçbir ayar yapmadan 2 dakkada açılan makina 1 dakikada açılmaya başladı ama yine ızdırap yine 5.1 düzgün çalışmıyor. lanet olsun ya birdaha gigabaytmı asla.
    ah epoxum ah neden bozuldun anlamadım

resmen makinadan soğudum ya her akşam başına oturur en az 1 saat takılırdım şimdi resmen haftada 1 saat anca takılıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

Tekrar merhaba,
    Şöyle bir cevap aldım.

GIGABYTE Merkez, problemin çözümü konusunda yongaseti üreticisi AMD ile yaptığı görüşmelerde benzer problemin başka bir Toshiba 42Z3030 modeli ile kendilerine geldiğini ve problem için çözüm araştırıldığı bilgisini almıştır. AMD firmasının yaptığı çalışmalardan çıkacak çözüme göre GIGABYTE Merkez bizleri bilgilendirecektir. Bilgilerinize

Yani problem toshiba ve Anakart arasında başka Tv ler ile görüntü alınması normal. Hatta ben başka model bir TOSHIBA dan bile görüntü aldım. Ama aynı model başka bir televizyonda yine görüntü alamadım.

quote:

Herkese merhaba,
    Fakat bir türlü HDMI dan LCD TV(Toshiba 46ZF355) ye sağlıklı görüntü veremiyorum.
    HDMI görüntü ile ilgili BIOS ta tek ayar var bu ayarda HDMI/DVI arasında geçiş yapıyor.
    Acaba PC açılırken windows açılmadan önce HDMI dan LCD ye görüntü direk geliyor mu.
    VGA dan CRT monitore bağladığımda hiç bir sorun yok. Fakat DVI ve HDMI ikisini de denedim olmuyor olmuyor. Catalyst ten LCD TV yi 2. görüntü olarak extend yaptığımda 640* 480 ve 720*5xx de görüntü extend olarak geliyor(genişletilmiş ekran) ama üstü 800*600, 1280*720, 1920*1080 görüntü yok. Fakat zaten televizyonu görüntüyü extend etmek için değil monitor olarak kullanabilmek için aldım(HD Film vesaire).
    Bu anakartı HTPC de kullanan bir çok kişi var ben de bu arkadaşların önerilerine göre bu anakartı aldım.
    Teşekkürler,

diğer forumlardada yazdım gerci burdanda bilgilendirmek isterim...bu anakarttan bende oldugunu soylemiştim ve senin yaşadıgın sorunu yaşayacagımı dusunmuştum..fakat tv yi aldım ve hdmi to hdmi baglantıyı gerekli ayarları yaptım biraz uzun sursede...sonucta gigabyte ma78 anakart ile 46 ZF355 ile hdmi to hdmi goruntu alınabiliyor...slmlar..

Selamla herkese.

Bende geçen gün aşağıdaki pc'yi topladım tv'nin altına bir htpc yapma ümidi ile:

GA-MA780g S2H rev(1.1) F5 bios
    X2 5200+ Cpu
    2GB Kingston 800Mz Ram
    320 GB 16 MB NCQ Seagate Hdd
    Asus Vento Ts-631 250W kasa
    Vista Ultimate Sp1 32 bit

yukardaki pc'yi toshiba 37c3035 Hs-ready-lcd tv me hdmi-hdmi monster marka kablo ile bağladığımda çözünürlük 640*480 üstüne çıkmıyor. bu çözürüklükte hiç sorun yok. Bilgisayar saat gibi sadece açılıştaki dos ekranı görünmüyor. Olması gereken çözürlüğe nasıl çıkarabilirim?

Sony laptop ım ile hdmi-hdmi bağladğımda görüntü kusursuz. filmlerin süper ama bu karttan 640*480 üstüne çıkamadım. en yeni sürücelerin hepsini denedim ama nafile. bu arada kablom altın uçlu monster marka. teknosadaki en pahalı kablo idi. sorun kabloda olabilir mi? yada 250W güç hdmi yüksek çözünürlüğe engel olur mu? yardımm lütfen

• selam herkese

evimde bu anakarttan iki tanesi 2 adet htpc de kurulu iki makinadada x2amd 5600 65nm işlemci var. sistemlerin birinde ocz reaper 800
    diğerindeyse tracer led 1066 var iki ramlede sorun yasamadım kullanmak isteyenlere belki yardımı olur .

ben kucuk kasa meraklısı oldugumdan iki kasamda matx ve anakartın sauna merakı sıcak yaz gunlerinde biraz sorun olsada havalandırmayla
    oynayarak bu sorunu aştım z5500 optikden bağlıyorum sisteme sesde bir sorun yasamıyorum ilk kurulumlarda optic den ses alamayanlar speaker larını bi iki kere acar kapatır
    anakartında ses panelinden analog digital arasında bi iki kere vites değiştirirse sistem sinyali yakalayacaktır ...

1.anakart sadece phenom işlemcilerle (oc siz olarak dusunursek) 1066 destegi veriyor (ben 9350e işlemcileri bekliyorum phenom a gecmek icin)

2.ben slink in giriş seviyesi hdmi kablosunu kullanıyorum ama pahalı kabloda taktım arada fark goremedim. ben gordum diyen haber etsin

3.eger hdmi den ses almak gibi bi ihtiyac yoksa butun guncel ekran kartlarına dvi/hdmi donusturucu takarak hdmi den goruntu alabilirsiniz
    gecen gun msi 7800gtx de denedim gayet guzel goruntu aldım 42 philips 7662d full hd televizyon ile .

4.anakartla ilk sistem kurarken bios bi kereye mahsus ahci mi native ide mi ayarlamak istersin diye soruyor geri sayımda oldugundan herkez
    ide eski tabiikide ahci diye basıyor o telaşla ahciye ancak xp kurarken ahci drvieri yuklemek gerekliligini bilmeyen surekli kapanıp yeniden baslayan makina
    karsısında deliye donuyor (vista kurmuyorsanız f6 ya basıp kurulum sırasında ahci driverleri yuklemeniz gerek )ahci hikaye diyenlere uyup bende basından beri
    native ide kullanıyorum memnunum.bu arada benim gibi yeni aldıgınız diskin jumperla sata1 e frenlendigini farketmezseniz yine delirebilirsiniz diskinize bakın
    sata2 olarak calışması icin gerekli jumper konf una riayet edin aklınızda olsun .

5.4850 toxic le 24mhz atlamalı net goruntu alabiliyoken ob vga ile 30 da netleşiyo goruntu acaba diğer arkadaslar ob vga ile kac mhz de netleşiyolar
    yazabilirlerse memnun olurum . birde 1080i yazıyor televizyon acılırken pc. 1080p olmaması ne kaybettirir ayarlarla oynayarak 1080p olmasını sağlayabilirmiyiz?

6.anakartla gelen driverlar kuruluyken lcdtv ile kullananlar tv lerini kapatıp acınca goruntu gelmiyo geri netten guncel vga driver i indirince duzeliyor .
    tabiiki her acılısda tv menusunden native 1080 acık yapmazsanız kenarlarda goruntu kaybı oluyor (en azından bende)bunu cozen varmı herkezde boylemidir?

7.seagate 1tb pro diskim esata dan baglı.zannı kanaatimce anakartın cipsetleri cok ısındıgı zamanlarda ordan kaynaklanıyor esata nın kendiliginden kopması
    sistemin gormemesi kasayı sogutunca bu sorunlada karsılasmaz oldum driver guncellemesi yapmadım bu arada bu sorun icin aklınısda olsun ...

biraz uzun oldu ama mutemadiyen yasadıklarımı ozetledim hem bişeyler alır hemde veririz ortak ıskıntılar olursa diye dusunerek yazdım herseye ragmen guzel board
    sadece aldıkdan sonra işlemci kısıtlaması oldugunu ogrenince yıkımıstım kutunun uzerine bence su su işlemcilerle calışmaz yazmaları gerekirdi yakısanı budur .

• quote:

Orjinalden alıntı: xanadu28

quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

Tekrar merhaba,
    Şöyle bir cevap aldım.

quote:

Herkese merhaba,
    Teşekkürler,

Selamla herkese.

Bende geçen gün aşağıdaki pc'yi topladım tv'nin altına bir htpc yapma ümidi ile:

GA-MA780g S2H rev(1.1) F5 bios
    X2 5200+ Cpu
    2GB Kingston 800Mz Ram
    320 GB 16 MB NCQ Seagate Hdd
    Asus Vento Ts-631 250W kasa
    Vista Ultimate Sp1 32 bit

yukardaki pc'yi toshiba 37c3035 Hs-ready-lcd tv me hdmi-hdmi monster marka kablo ile bağladığımda çözünürlük 640*480 üstüne çıkmıyor. bu çözürüklükte hiç sorun yok. Bilgisayar saat gibi sadece açılıştaki dos ekranı görünmüyor. Olması gereken çözürlüğe nasıl çıkarabilirim?

Sony laptop ım ile hdmi-hdmi bağladğımda görüntü kusursuz. filmlerin süper ama bu karttan 640*480 üstüne çıkamadım. en yeni sürücelerin hepsini denedim ama nafile. bu arada kablom altın uçlu monster marka. teknosadaki en pahalı kablo idi. sorun kabloda olabilir mi? yada 250W güç hdmi yüksek çözünürlüğe engel olur mu? yardımm lütfen

aklımda kaldıgı kadarıyla aynı sorun bendede oldu fakat halloluyor...kasa ile tv arasında hdmi kablonuzu takın..sonra tv nizden hangi hdmi girişine takmışsanız onu secin..ayrıca normal bilgisayar monitorunuzude pc ye bağlayın..goruntu yazılımınızı acın ve ayarlardan birinci ve ikinci monitor olarak secin...daha sonra biosta hdmi ayarı var bunu secip kaydedin ve tekrar başlatın...bu sefer goruntunun gelmesi gerek...ses gelmezse senin icin bi yazılım verebilirim...onu kurunca seside iletiyor...slmlar..

• aklımda kaldıgı kadarıyla aynı sorun bendede oldu fakat halloluyor...kasa ile tv arasında hdmi kablonuzu takın..sonra tv nizden hangi hdmi girişine takmışsanız onu secin..ayrıca normal bilgisayar monitorunuzude pc ye bağlayın..goruntu yazılımınızı acın ve ayarlardan birinci ve ikinci monitor olarak secin...daha sonra biosta hdmi ayarı var bunu secip kaydedin ve tekrar başlatın...bu sefer goruntunun gelmesi gerek...ses gelmezse senin icin bi yazılım verebilirim...onu kurunca seside iletiyor...slmlar..

Walla hemen hemen herşeyi denedim. bugüne kadar çok pc'nin böle saçma problemlerini hallettim ama bu sefer zorladı. Hdmi-hdmi kablo ile bağlıyorum. Bios'tan dsub/hdmi seçiyorum. Onboard vga seçiyorum. dsubdan crt monitorumü bağlıyorum, hdmi den lcd yi bağlıyorum. 640*480 çözünürlükte ikiside sorunsuz. clone da oluyor extended de. Bu arada seste sorunum yok şimdilik pc ye hoparlor bağlı değil ama lcd den ses geliyor. Ama 640*480 üzerine çıktığında lcd tv kararıyor crt normal. en yeni bütün sürücüleri yükledim ama olmuyor. yüksek çözünürlükte ses de görüntüde gidiyor lcd den.

yapmayı unuttuğum birşey var mı acaba?
    -o/b ekranın hafızasu biosdan auto olarak ayarlı. 512 ye çıkarsam faydası olur mu sizce?
    -kasanın 250w olması hdmi çıkışının yüksek çözünürlüğü kaldırmamasına sebep olur mu? (gerçe 350W aopen ile de denedim fark yok)
    ya da başka ne olabilir? acaba bios ayarları mı yanlış? dsub/hdmi dışında başka ayar yapmak gerekiyor mu bios dan. bu arada açılışta da dos ekranı görünmüyor. ilk çıkan vista'nın mavi topu. şimdiden teşekkürler.

• Arkadaşlar,

Bu anakarta AMD Phenom X3 8550, 2x1 GB Kingston 800 Mhz Ram, SAPPHIRE ATI HD 3870 512MB DDR3, 160 GB SATA2 Samsung HDD taktım ve WinXP SP3 kurdum. Ancak sistem açılırken PC kasıyor biraz takılıyor ve devam ediyor. Bu arada SATA Mode ACHI olarak ayarladım. RAID ve ACHI arasında ne gibi bir fark var. RAID yapıp kursam dahamı iyi olur...
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.