Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar meraba bende üç gün evel ma790gp-ds4h anakart 2gb kingston ram 5600 işlemci bi makina topladım konuda biraz acemiyim her şey iyi fakat ekranda sayfada gezerken resimli bölümlerde takılmalar olluyo yardım tşk.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

paduwan bendede Usb Mouse ışığı sürekli yanıyor kapalı olmasına rağmen gerçi mouse kablolu olduğu için önemi yok. DVI bağlantıda sesi ayrı bir kablo ile iletmeniz gerekiyor zira biliyorsunuzdur DVI ve VGA kablolar yalnızca Video'yu iletiyorlar. Ide bağlantıdan bahsetmişsiniz, bendede aynı şekilde sistemin bulunduğu HD IDE'den bağlı aynı zamanda DVDRW'de bağlı tabii HDD Master DVD Seconder olarak bağladım. Tek IDE kablo ile ikisi çalışıyor. Bilmem anlatabildimmi! Kolay gelsin.

Tessekürler cevaplarin icin.Isik sorunu kalici o zaman.Ben dedim belki bilgisayardaki ses cikisini, lcdye takip bilgisayarda streo mix'i secersem lcd'yi hoparlor yaparim diye düsünmüstüm.O yüzden ayri bir ses sitemi kullanmak istemedigimden.Ide olayinda benim kasa htpc kücük kasa dvd-rom girdigi yerinn hemen arkadasinda islemci fani var ide kablosuda dvd-roma baglayinca hdd'e yetmisyor hdd'e baglayinca dvdrom'a yetmismiyor.Yani illaki birine kisa geliyor.Uzun kablo ariyorum simdi yada ide adaptör.Cevaplarin icin yinede ayrica tessekür ederim seneye bu konuda görüsmek üzere(bu espriyi yapmadan olmaz)

• Kuzey köprüsü ısınma sorununu bu şekilde çözdüm

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

Sıfır problem

X2 6000+
    MA78GM-SH2
    A-DATA 1Gb 800 x 2
    Donanımda bu şekilde

F6 sürümü çıkmış yükledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafbaf -- 1 Ocak 2009; 21:14:23 >
  • bafbaf iyi düşünmüşsünüz o fanı tek taraftanmı tutturdunuz? Bir türlü göremedim zira iki vida kısmı boş görünüyor. Ben yeni bir Kasa ile çözmüştüm bu aşırı ısı sorununu Ağustos ayındaydı aşırı sıcaklarla İzmirde boğuşuyorduk.
  • fani nasil agdniz harbiden birde gücünü nereye taktiniz
  •  Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

Anakartta civatayla fan sabitleyecek yer olmadığı için silikon tabancasıyla az miktarda silikonu eritip soğutucunun kenarından fanı yapıştırdım,gayet sağlam oldu.

Aynı şekilde yapacaksanız silikonu çok az miktarda kullanın,ileride fanı sökmek isterseniz yapıştırdığınız yerle birlikte elinize gelmesin :)

Devre elemanlarınada dikkat edin.

Powerda boştaki 4 pin uçtan 5 volt şeklinde bağladım.

• arkadaşlar bu anakarttan bendede var GA-MA78GM-S2H rev 1.0 taktığım 2x1 gb ocz 1066 ram leri biostan 800 mhz in dışında gösteremedim bunun bir yöntemi varmı biosta 800 ün üzerinde bi değer yok
  • bios update yap f6

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ma78gm-s2h_10.html

quote:

Orjinalden alıntı: tarkanust

arkadaşlar bu anakarttan bendede var GA-MA78GM-S2H rev 1.0 taktığım 2x1 gb ocz 1066 ram leri biostan 800 mhz in dışında gösteremedim bunun bir yöntemi varmı biosta 800 ün üzerinde bi değer yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djx -- 2 Ocak 2009; 0:02:58 >

• ay arkadaşlar bendede aynı anakart var ama bu f6 biosunu yükledikten sonra işlemcimin fanı bi dönüyor sonra duruyor ısı 80 derecede bu nedendir hellp bir ayarmı yapılması gerekiyor acil yardım lütfen işlemcim amd5600x2 TMPIN2 80 C

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djx -- 2 Ocak 2009; 5:42:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bafbaf

Anakartta civatayla fan sabitleyecek yer olmadığı için silikon tabancasıyla az miktarda silikonu eritip soğutucunun kenarından fanı yapıştırdım,gayet sağlam oldu.

Aynı şekilde yapacaksanız silikonu çok az miktarda kullanın,ileride fanı sökmek isterseniz yapıştırdığınız yerle birlikte elinize gelmesin :)

Devre elemanlarınada dikkat edin.

Powerda boştaki 4 pin uçtan 5 volt şeklinde bağladım.

süper taktik gercekten cesaret edemem ben herhalde dagilir anakart

• Fanı silikonla illa anakart üzerine değil kasanın içine metal saç kısmına istadiğiniz bir yere yapıştırabilirsiniz,çok sağlam tutar.
  • galiba benim işlemciyi enkısa zamanda değiştirmem gerekiyor
    quote:

Orjinalden alıntı: djx

ay arkadaşlar bendede aynı anakart var ama bu f6 biosunu yükledikten sonra işlemcimin fanı bi dönüyor sonra duruyor ısı 80 derecede bu nedendir hellp bir ayarmı yapılması gerekiyor acil yardım lütfen işlemcim amd5600x2 TMPIN2 80 C
  • arkadaşlar rev. 1 anakartı mayıs 2008 den beri hiç sorun yaşamadan f3ile sorunsuz kullanıyorum bu akşam sırf meraktan bios u f6 ya çıkarttım . şükür 2- 3 dk da biosu tam güncelledi. sorunsuz sistem açıldı.
  • Reset problemi yaşayanlar için tavsiyem biosdan işlemci voltajını manuale alıp düşürün
    Bende x2 6000 var standart voltaj 1,3500V ben 1,2500V yaptım,reset olayı bayağı hallolldu gibi
  • Anakartın ekrankartı oyun performansı oldukça yetersiz. Ama filmlerde bir harika. Ben güç kaynağı değiştirmemek için hd4670 ekrankartı alıp sisteme taktım. Maximum seviyede çalışırken ekran kartının en fazla sisteme extradan 70watt yük getirdiğini okumuştum. Bu da PSUm için kabul edilebilirdi. Merak ettiğim HTPC olarak kullandığım sistemimin , oyun oynamıyorken az enerji kullanması için on board ekran kartına nasıl geçiş yapacağım. Genelde sistemimi kapatmıyorum (download işlemlerimi de yapıyor) , oyun dışında da hd4670 e ihtiyaç duymadığıma göre , çıkışın hangi ekran kartından olacağını windows içinden seçebilirmiyim. Tabii bu arada diğer kartın elektrik tüketimi yapmasına (standby hariç) engel olarak. TV de hem hdmi hem vga için giriş mevcut.
  • hodoras HD4670'ni sökmen ve Anakartın sürücüsünü tekrar yüklemen gerekir onboard'a geçmek için. İkisi bir arada yalnız HD2400-HD3400 serileriyle Vistada Hibryd Crossfire olarak çalışıyor ve çalışma ortamına göre çok ekonomik çalışma sistemi var örneğin Yüksek film izlerken harici ekran ile onboard devreye giriyor performansı arttırıyor PC masa uygulamalarında ise harici kart devre dışı kalıyor.
  • Biosu bende update edim o zaman kablosuz mouse var sürekli isigi yaniyor hic kapanmiyor duracellin sahibi babam olsa yetismez pil.Bu arada cahilce bir soru olcakda arkadaslar bende 2gb ram var bunun kacini ekran kartinin kullanicagini ayarliyabilirmiyim.Onboard ekran kartim hala.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

hodoras HD4670'ni sökmen ve Anakartın sürücüsünü tekrar yüklemen gerekir onboard'a geçmek için. İkisi bir arada yalnız HD2400-HD3400 serileriyle Vistada Hibryd Crossfire olarak çalışıyor ve çalışma ortamına göre çok ekonomik çalışma sistemi var örneğin Yüksek film izlerken harici ekran ile onboard devreye giriyor performansı arttırıyor PC masa uygulamalarında ise harici kart devre dışı kalıyor.

İlgine teşekkürler...
    Ekran kartları arası switch etmek oldukça zahmetli. Yeni hd4670 te 2 adet dvi çıkış olsada ben gene onboarddan çıkan hdmi yi özleyeceğim sanırım. Gerçi benim gözüm bu çıkışlar arası görüntü farkınıda algılayamıyor.

• ya enteresan şeyler oluyor kartla :D bu anakartı htpc olarak topladığım bilgisayarda kullanıyorum bilgisayar hdmi üzerinden tv ye bağlı
    ama açtığımda kafasına göre bazen ses veriyor bazen vermiyor. özelliklere baktığımda digital output aktif oluyor hdmi aktif değil yazıyor.
    ama kapatıp açtığımda arada hdmi aktif oluyor ve tv den ses geliyor. benden başka başına böyle bidurum gelen varmı. çözüm üretebildilermi bu duruma ?
  • Bende htpc yaptim.Ama Dvi cikisiyla bagladim hdmi'den dvi.Ses icinde ayri hoparlor taktim.Hdmi hdmi cikisi daha mi iyi olurdu ki.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.