Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Orjinalden alıntı: djx

galiba benim işlemciyi enkısa zamanda değiştirmem gerekiyor
    quote:

ay arkadaşlar bendede aynı anakart var ama bu f6 biosunu yükledikten sonra işlemcimin fanı bi dönüyor sonra duruyor ısı 80 derecede bu nedendir hellp bir ayarmı yapılması gerekiyor acil yardım lütfen işlemcim amd5600x2 TMPIN2 80 C

• bendede bu anakart vardı oturma odasındaki philips lcd 1080 tv de sorunsuz super gooruntuler veririken
    salona aldıgım bimeksden kampanyadan aldıgım toshiba vx501pg tv de bi turlu goruntu getiremedim ...

ati control panelde tv hdmi ye baglandıgında ikinci ekran olarak kucuk 22 lcd m de goruyorum
    ancak birinci ekranda gorunsede adı goruntu bir turlu lcd tv den cıkmıyor değişik mhz ler denedim
    philips lcd tv de 24 hertz atlatmalıda en gusel goruntuyu alıyor ayrıca tv menusunden native 1080 fonksiyonunu acmam gerekiyordu ...
    su ana kadar gama78gm s2h dan toshibama goruntu veremedim hdmi kabloyla

bende kasamı philipsime kurdum toshibada salonda laptopun hdmi sinden hayatına devam ediyor

bugun son bir atak yapıp gpm ds2h aldım side port olan modelden hem watt tpm destegi varf kuzey kopru sogutucusu felanda gusel
    bakalım kurdugumda denicem side port olan modelde toshiba tv ile aynı sorunu cıkartacakmı

buda olmassa bende gigabyte turkiyeden bios sipariş edicem

bu arada gecen sene aldıgım philips 7662d 106 full hd tv im son aldıgım toshibadan bariz daha net daha canlı her nekadar toshiba da 1080 olsa panel farkı var
    ne kadar ekmek o kadar kofte 1400 tl ye 106 full hd fantazisi ancak bu kadar olur ama fiyatıan gore yinede gusel urun memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CMteria -- 7 Ocak 2009; 16:26:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tarkanust

ya enteresan şeyler oluyor kartla :D bu anakartı htpc olarak topladığım bilgisayarda kullanıyorum bilgisayar hdmi üzerinden tv ye bağlı
    ama açtığımda kafasına göre bazen ses veriyor bazen vermiyor. özelliklere baktığımda digital output aktif oluyor hdmi aktif değil yazıyor.
    ama kapatıp açtığımda arada hdmi aktif oluyor ve tv den ses geliyor. benden başka başına böyle bidurum gelen varmı. çözüm üretebildilermi bu duruma ?

ewt bende mesela pc yi kendi monitorunde acarken bazen pc hoparlöru aktif olmuyor ve ses alamıyorum .denetim masası ses özelliklerinden hdmi out ı kaldırıp pc hoparlörlerini secerek sesi getirebiliorum..bunun dışında bir çözüm üretemedim..

bu arada bendede kingston 2x1 gb 1066 ramler var ve 800 uzeri goremiorum.işlemcim x2 4600...işlemci phenom olmadıkca 1066 gorulemiyor diye biliyorum....bi arkadas F6 bios guncellemesini onermiş..sendeki işlemci nedir ve F6 sürümü yükledikten sonra düzeldi mi?saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caution -- 8 Ocak 2009; 18:41:06 >

• "caution" kaan'lada bu konuya deeginmiştik bir çok ram deneme fırsatı olmuş formu tekrar okuman yeterli. kullandıgın ramler 2.1 voltu geçmesin ve memory ile ilgili bir bölüm var sende 4x olması lazım phenomlarda 5x oluyor. muhtemelen athlon'larda 4x tir. onu automatic'ten 4x e çek o zaman 1066 olarak görebilirsin.
  • bios tan fanı sıcaklığı değerlerini yada fanları kontrol eden yeri manuel den otomatiğe çevirmeyi denedinmi

quote:

ya bi yardımcı olun

quote:

quote:

ay arkadaşlar bendede aynı anakart var ama bu f6 biosunu yükledikten sonra işlemcimin fanı bi dönüyor sonra duruyor ısı 80 derecede bu nedendir hellp bir ayarmı yapılması gerekiyor acil yardım lütfen işlemcim amd5600x2 TMPIN2 80 C

• benim işlemcimde x2 4600 ayrıca biosla alakası yokmuş
    çünki f6 biosu yüklediğim halde hala 800 görünüyor bide fatal.error un dediğini deneyeceğim
    ses kısmı çok sinir bozucu gerçekten bende direk plazmaya bağlı ve kafasına göre sesi verip vermiyor.
    seçeneklere girdiğimde çoğu zaman hdmi output seçeneği olmayabiliyorda.

quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

ya enteresan şeyler oluyor kartla :D bu anakartı htpc olarak topladığım bilgisayarda kullanıyorum bilgisayar hdmi üzerinden tv ye bağlı
    ama açtığımda kafasına göre bazen ses veriyor bazen vermiyor. özelliklere baktığımda digital output aktif oluyor hdmi aktif değil yazıyor.
    ama kapatıp açtığımda arada hdmi aktif oluyor ve tv den ses geliyor. benden başka başına böyle bidurum gelen varmı. çözüm üretebildilermi bu duruma ?

ewt bende mesela pc yi kendi monitorunde acarken bazen pc hoparlöru aktif olmuyor ve ses alamıyorum .denetim masası ses özelliklerinden hdmi out ı kaldırıp pc hoparlörlerini secerek sesi getirebiliorum..bunun dışında bir çözüm üretemedim..

bu arada bendede kingston 2x1 gb 1066 ramler var ve 800 uzeri goremiorum.işlemcim x2 4600...işlemci phenom olmadıkca 1066 gorulemiyor diye biliyorum....bi arkadas F6 bios guncellemesini onermiş..sendeki işlemci nedir ve F6 sürümü yükledikten sonra düzeldi mi?saygılar...

• bu ekran karti ram olayi icin bir ceap
  • hepsi otomatikte
    quote:

bios tan fanı sıcaklığı değerlerini yada fanları kontrol eden yeri manuel den otomatiğe çevirmeyi denedinmi

quote:

ya bi yardımcı olun

quote:

quote:

• 80 muhabbetine takılıp kalmayın 109 vurdurdum bişey olmadı
    Ben direk götürdüm aldığım yerede değil arena'ya gönderttim 80 ile ilgili resimler koydum amd overdrive olsun speedfan olsun..arızaya rastlanmadı diye geri döndü.yani psikolojik olarak evt rahatsız ediyor orda 80 yazması amaki görünürde bi sorun yaratıyormu?hayır. yani sıcaklık değil gigabyte ile de mailleştim sonuç değişmedi.

GA-MA78GM-S2H (rev.1.1) F7 bios 1. Update CPU ID (AGESA3.3.2.0)
    Bios update etmeden önce,bios'a girip fabrika ayarlarına almayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka aN -- 9 Ocak 2009; 23:00:30 >

• ya arkadaşlar anakartı alalı bir aya yakın oluyor ancak ne yazı ki Ide bağlantısına sahip DVD yazıcımu bağlayamıyorum. bağladığım anda bilgisayar acılmıyor yada acıldıktan sonra donuyor yada mavi ekran hatası veriyor.DVD yazıcımla beraber ne ayzık ki hard diskimde IDE acaba çift IDE oldugundan mı veriyor bu hatayı yoksa, power s.'nin 280 w olmasından mı ?

(3 gb ramtakılı remler listede yok ancak DVD yazıcıyı çıkarttıgım zaman hiç bir problem olmadan kullanıyorum bilgisayarı )
  • yeni biosmu bu hangi sorunları gideriyor bu ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Ka aN

80 muhabbetine takılıp kalmayın 109 vurdurdum bişey olmadı
    Ben direk götürdüm aldığım yerede değil arena'ya gönderttim 80 ile ilgili resimler koydum amd overdrive olsun speedfan olsun..arızaya rastlanmadı diye geri döndü.yani psikolojik olarak evt rahatsız ediyor orda 80 yazması amaki görünürde bi sorun yaratıyormu?hayır. yani sıcaklık değil gigabyte ile de mailleştim sonuç değişmedi.

GA-MA78GM-S2H (rev.1.1) F7 bios 1. Update CPU ID (AGESA3.3.2.0)
    Bios update etmeden önce,bios'a girip fabrika ayarlarına almayı unutmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: bigfo

ya arkadaşlar anakartı alalı bir aya yakın oluyor ancak ne yazı ki Ide bağlantısına sahip DVD yazıcımu bağlayamıyorum. bağladığım anda bilgisayar acılmıyor yada acıldıktan sonra donuyor yada mavi ekran hatası veriyor.DVD yazıcımla beraber ne ayzık ki hard diskimde IDE acaba çift IDE oldugundan mı veriyor bu hatayı yoksa, power s.'nin 280 w olmasından mı ?

(3 gb ramtakılı remler listede yok ancak DVD yazıcıyı çıkarttıgım zaman hiç bir problem olmadan kullanıyorum bilgisayarı )

Bendede hdd ve dvdrom tek ide kabloasu ile bagli herhahngi bir sorun yok.Hatta kasa kücük diye baya bi uzun ide kablosu falan aradim en sonunda eski model bir ide kablosu buldum onla bagli kasa ile gelen kablloyla bile degil.sorun baska bir yerde senin bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

quote:

Orjinalden alıntı: bigfo

ya arkadaşlar anakartı alalı bir aya yakın oluyor ancak ne yazı ki Ide bağlantısına sahip DVD yazıcımu bağlayamıyorum. bağladığım anda bilgisayar acılmıyor yada acıldıktan sonra donuyor yada mavi ekran hatası veriyor.DVD yazıcımla beraber ne ayzık ki hard diskimde IDE acaba çift IDE oldugundan mı veriyor bu hatayı yoksa, power s.'nin 280 w olmasından mı ?

Bendede hdd ve dvdrom tek ide kabloasu ile bagli herhahngi bir sorun yok.Hatta kasa kücük diye baya bi uzun ide kablosu falan aradim en sonunda eski model bir ide kablosu buldum onla bagli kasa ile gelen kablloyla bile degil.sorun baska bir yerde senin bence

Merhabalar, paduwan'nın dediği gibi sorun başka yerde büyük ihtimalle zira bendede DVDRW ile Hard Dskimin birini IDE kullanıyorum başından beri hiç bir problemim yok. Yalnız çok kaliteli 580W. lık PSU'm var tavsiyem PSU'za gözden geçirmeniz.

• çok teşekkür ederim arkadaşlar saolun,, o zaman ben şöyle güzel bi PSU alayım artık ...
  • Arkadaşlar Rev. 2.0 stoklara girmiş. DS3H bekliodum ama gelmemiş. Rev. 2.0 dada sizdeki sorunları yaşarmıyım
  • Arkadaşlar selam,
    Bu anakartı dün Eksen bilgisayardan yanında 3 çekirdekli bir cpu ve 2X 2 Gb Kingston ramle beraber aldım. Thermaltake Lanbox HTPC bir kasam var ve amacım Mkv filmleri Toshiba 42" HdReady Tvden HDMI-HDMI seyretmek. Ancak Biostaki ayarı Hdmi seçmeme rağmen görüntüyü alamıyorum. Ati CCC son versiyonunu atinin sitesinden çektim. Ordan baktığımda Tv olarak Toshiba tvyi görüyor ancak görüntüyü her türlü denememe rağmen aktaramıyorum. Kullandığım kablonun sağlamlığından eminim çünkü laptopumda hdmi çıkış var ve görüntü alıyorum(Laptopumdaki ekran kartı Nvidia ve sorunsuz aktar dedğimde direkt aktarıyor) Elimde dvi-hdmi bir kablo var onunlada biosta ayarları yapmama rağmen yine görüntü alamıyorum. Diğer forumlarda görüntüyü onboard şekilde alamayanlar gördüm. Bu forumda ise sorunsuz herkes nerdeyse görüntüyü hdmi ile aktarmış. Hdmi bölümü bozuk olsa tvnin markasını bulamaz diye düşünüyorum.. Acaba nerde yanlış yapıyorum? Yapmam gerekenleri adım adım anlatan birisi çıkarsa çok sevinirim. Bundan önceki ekran kartım Ati 9800 Pro idi ve ondada dvi-hdmi çıkışı vardı ondada bu şekilde çok uğraşmıştım ama sonuca bir şekilde ulaşmıştım. Şimdi merak ettiğim diğer bir husus ise hdmi dan görüntü aldığımda vga kablosunun takılı olmasının bir sakınca yaratıp yaratmayacağı??? Acil yardımlarınızı bekliyorum...

• sistem boştayken (aopen ao300w kasa, 2x1 kingston 667 mhz ram, sapphire ati hd 3650 512 mb 128 bir gddr3 pci-e 16x ekran kartı, amd phenomx3 8450 2.1 işlemci)
    aşağıdaki degerler normalmi arkadaşlar

Anakart 38 °C (99 °F)
    CPU 38 °C (99 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 36 °C (93 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 37 °C (97 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 35 °C (93 °F)
    SAMSUNG HD250HJ 35 °C (91 °F)
    sb700 85 °C

şu durumda ekran kartı takılı değil. şimdi ekran kartını takıp değerler vericem
  • aşağıdaki degerler sistem boşta ve sapphire hd 3650 takılıyken.

Anakart 42 °C
    CPU 40 °C
    CPU #1 / Çekirdek #1 39 °C
    CPU #1 / Çekirdek #2 39 °C
    CPU #1 / Çekirdek #3 38 °C
    GPU dioda 35 °C
    SAMSUNG HD250HJ 36 °C
    sb700 92

bu artışın nedeni nedir. oyun oynarken. sıcaklıklar 45 ile 48 °C arası değişiyor.

yüksek power supply kullanan arkadaşlarda durum nasıl. bana yardımcı olabilirmisiniz. sorun psu mu acaba.
    lütfen arakdaslar mesajlarınızı bekliyorum.
  • "eXtreme Power Supply Calculator Lite" ile güç hesaplaması yaptım bende 356 w istiyor?
    yani büçtemde pek uygun degil şuan psu için. ama sorunun ne oldugu önemli tabi. sizlerden yanıtlar bekliyorum arkadaslar
  • fatal.error Sıcaklık değerleriniz gayet normal bendede hemen hemen biraz daha düşük SB700 Güney Köprüsü bu kartın oldum olası sıcaklığı aynı bizdede el değmiyor daha önceki iletilerdede çok konusu olmuştu. Ben bunun yüzünden, yazın kasanın içi çok kavrulmuştu kasayı değiştirmiştim.
    boraerel Hiçmi görüntü alamıyorsunuz? 800x600 yada 1280x1024 gibi aslında TOSH larla bu kartın arası iyi idi benide baya uğraştırmıştı FullHD almak için TV'm SONY40X3500 Bağlantı DVI den TV'ye giriş HDMI PC Monitörünede VGA'dan giriş zaten Dijital çıkışları kullanıyorsanız (DVI yada HDMI) Monitör için VGA'yı kullanmak zorundasınız iki dijital çıkış aynı anda çalışmaz. CCC'den biraz kurcalayın TV'yi gördüğüne göre ufak bir sorun olabilir.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.