Şimdi Ara

Gigafiber Anakart Destekliyormu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gigafiber baglandı wifiden 400-500 mb alıyorum bilgisayardan 100 mb geçmiyor.Anakartım mı desteklemiyor bi ayarmı açmam lazım.

Anakart modelim esonic h61fhl özelliklerine bakıyorum var görüyonuyor LAN Supports Realtek® 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet yazıyor halbuki.Ne yapmam lazım 1000 mb almam için yardımcı olurmusunuz

• Sorunu detaylı ve anlaşılır şekilde yazarsan yardımcı olmaya çalışalım.

• merhaba ağ bağdaştırıcının durumuna bakmanı öneriyorum eğer 100Mbps yazıyorsa ve ethernet 1 gbps destekliyorsa kablo da sorun olabilir eğer cat6 kullanmıyorsan cat6 kullanmanı öneriyorum kabloyu yaptırdıysan renklerine dikkat edilmesi gerekiyor bazen kabloyu yapan elektrikçiler kafadan renk sallıyorlar. Çünkü aynı sorunu bizzat yaşadım ağ bağdaştırıcım da 100Mbps yazıyordu kabloyu söküp baştan çaktım ve sorun düzeldi. Bakacağın yeri aşağıya resim olarak yükledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGrayMan -- 27 Mart 2022; 8:21:24 >

• Merhaba, hız testi sonucunuz ile birlikte destek kaydı oluşturur musunuz? Fiber ekibimiz hızlı bir şekilde hız profilinizi kontrol ederek size bilgi verecektir
  • ozqur17 kullanıcısına yanıt

Dedigim gibi gigafiber kutusu takıldı 2 ay sonra altyapı gelmiş aradım geldi kurdular kablosunu modemini hepsini türknet kurdu.Wifiden 400 mb falan alıyorum bilgisayar masaüstü benim pcden 90 küsür alıyorum.Anakart desteklemiyordur dediler baktım özelliklerine destekliyor yazıyor bi şekilde düzeltme şansımız yokmu anakart destekliyorsa almam lazım o o hızları.Gidip bosu bosuna ethernet kartı almayayım simdi.

• DGrayMan kullanıcısına yanıt

Valla geldiler kendileri çektiler kabloları falan türknetten yanlış kablo çekme ihtimalleri yok sanmıyorum.Resimde gösterdigin yerde 100 mb yazıyor.Anakart destekliyor gözüküyor bosuna almayayım ethernet kartı o yüzden.

• Halit1x1 H kullanıcısına yanıt

teamwiewer kullanıyorsanız yardımcı olayım

merhabalar şu adımları izlerseniz çözüme kavuşabilirsiniz eğer sorun ordaysa

bilgisayarım >sağ tık >özellikler > aygıt yöneticisi> ağ bağdaştırı kartınızı seçin>gelişmiş>speed&full duplex> sağ taraftan 1.0 gbps full duplex seçip kapatın

• kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

100 yazıyor en fazla bakmıstım ona

o zaman harici gigabit destekli ethernet kartı alacaksınız en ucuz yolu o gözüküyor

Gigabit desteği var anakartının sürücüler yüklü değildir.

Anakartın destekliyor.

Kablo veya bağlı olduğu modemin desteklemesi de gerekiyor. Kabloda sorun olabilir.

• Modemde kabloda yeni turknetin kendi ekibi geldi kurdular herşeyi sürücü falanmi yüklemek lazım nereden bulacaz onuda bilmiyorum eski kart sanırım bir tane yükledim ama değişen birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bluepower kullanıcısına yanıt

Bu anakartin sürücüsünü nasıl bulabilirim fikrin varmi

• Anakart üreticisinin sitesinde 100mb lan portu olduğu yazıyor. Ayrıca bu anakartı kullanan bir bilgisayar ile 1gbit hızı randımanlı kullanabileceğinizi sanmıyorum işlemci darboğazı yapması çok olası.

• ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

İnternet hızıyla işlemciyi nasıl bağdaştırdın da böyle mantık dışı bir yorum yazdın çok merak ediyorum

• ya modemdir ya da anakart 1 gigabit değildir modem olmadığına göre anakart 1 gigabit vermiyor olabilir

• Lan portunuzdan geçen bütün trafiği cpu işliyor çünkü kendiniz de ufak bir test ile bu durumu gözlemleyebilirsiniz. Kendi nas sunucumdan bilgisayarıma dosya aktarırkenki işlemci kullanımımı bırakıyorum işaretli alanda dosya aktarımı yaptım. Yanlış hatırlamıyorsam mesut çevik 10gbps videosu çekmişti orada da işlemci darboğazını görebilirsiniz.

• https://www.hepsiburada.com/qport-q-ugb1-gigabit-1port-usb-3-0-ethernet-p-HBCV000004CCZQ

Bu çözüm olurmu ethernet kartı alıcamda kasanın çıkıs yerı ile takılacak yer çapraz kalıyor gibi geldi kasayı kesmem gerekebilir

• ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

:))) dosya işleyen bir işlemci ile İnternet hızı alakasız şeyler hocam. Bilginiz olmadan fikriniz olmasın lütfen, teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.