Şimdi Ara

GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.308
Cevap
83
Favori
120.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok teşekkür ederim ilginiz için. Problem çözüldü.

• bir iki kişi dns problemlerinden bahsetmiş yukarıda. reklam engelleme için adguard dns kullanıyorum ben (94.140.14.14, 94.140.15.15), adguard dns'in çalışıp çalışmadığını teyit edebilecek var mı?

• Kolay gelsin Ben de geçiş sonrası yaşadığım bir problemden bahsetmek istiyorum. Evde güvenlik kamerası kullanıyorum. Uzaktan izleyebiliyorum ancak size geçiş yaptıktan sonra izleyememeye başladım acaba dedim ki bir sorun mu var kamerada sonra kamerayı alıp diğer daireme getirdim diğer dairemde kullanıcı adı ve şifrem yani her şeyim aynı modemin adına kadar aynı ama orada izleyebildim. Diğer kamerayı Eve getirdim orada izleyemedim. Yani artık bunun altyapıdan kaynaklı olduğunu kesinleştirmiş oldum bunun sebebi sizce ne olabilir ne yapmalıyım @giga@gigaspeed

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gigaspeed kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Evet bıraktım. Hala dönmediniz, işten geldim durum bi önceki günden daha vahim.

100 mbps internetimin son durumu böyle.

GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ
  • Çılgın Muhacir kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bu test kablolu mu kablosuz mu yapıldı

Birde modem 2.4 mü

Şimdi test yaptım sorun görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedMinner -- 18 Aralık 2024; 22:18:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Up düşmeyip, down düşseydi, firma kaynaklı olabilir gibi.

2 si birden düşmüş, fiziksel bir sorun var gibi.

Modem değerlerinizin fotosunu atabilirseniz. Hat zayıflama, crc hata yüksek, snr düşük mü?

• Çılgın Muhacir kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Destek olup, sorununuzu çözmek isteriz. Abonelik bilgilerinizi özel mesaj ile iletmenizi rica ediyoruz. Hem hat kontrolleriniz hem de destek kayıtlarınız kontrol edilecektir. Eğer dönüş bizim tarafımızdan sağlanmadıysa, konuyla ilgili yaptırımlarımızı uygulayacağımızdan emin olabilirsiniz.

Saygılarımızla
  • Valla dostlar DSL tarafını bilmiyorum ama, ben de kocaeli'nde ikamet ediyorum ve TBT'nin ofise uzaklığım yaklaşık 2 km. Bundan mıdır bilemem ama ben aldığım internet kalitesinden inanılmaz memnunum. yoğun saatlerde de hiç bir değişiklik olmuyor maks +1 ms ekliyor üstüne

Daha önce frankfurt sunucusuna 65-70 ms ping aldığım oyunlar şu an 40ms civarı. Alt yapı aynı alt yapı ama demekki pop noktası farklı. Kendi ilçendeki ISS den hizmet almak fark ettiriyormuş demekki.

Comnetteyken maks 800e falan çıkıyordu, yoğun saatlerde 400 500 civarına kadar düşüyordu, pingler uçuyordu vs.. Gigada sabit çakılı ve daha iyi. Şans meselesi herhalde bu işler yav.

• bekmez B kullanıcısına yanıt

sabit ip almanızı öneririm, sonrasında nvr için port açarsanız sorunsuz izlersiniz.

• gms10ur kullanıcısına yanıt

kameralarım bebek kamerası yine de sabit ip mi almam lazım. comnette böyle bir sorun olmuyordu?

Hız testi aşırı başarılı. Ağ cihazlarınız nedir, paylaşabilir misiniz? ONT, Router?

Bi kere down tarafı 940 civarını geçmemesi lazım, upload tarafı da normalde 57 çıkması lazımdı. Firmadan eve kablo mu çektiniz? :)

• @gigaspeed özelden mesaj attım abonelik işlemleriyle ilgili.Yardımcı olabilirmisiniz

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

2007 yılında Duşanbe'de yaşarken eve 256Kbit ADSL bağlatmıştık. Telekom binası caddenin karşı tarafındaydı. Hatlar o kadar eskiydi ki eve gelip hattı 128Kbit'e düşüreceğiz, hat kaldırmıyor demişlerdi GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ 

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

Çok şükür dsl altyapıdan kurtulduk. Hat değerleri mazide kaldı :)

Hocam sizin için basitçe testte kullanılan cihazların topolojisini çizdim, evde 40+ cihaz var internete bağlanan hepsini çizemem :)

ONT yok, yani TT verdi tabi ama ben köşeye kaldırdım GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ SFP ile direkt olarak fiberi routera bağlıyorum. Tüm kablolar CAT6. 10G Switch ile APler arasında ortalama 8 - 10 mtlik CAT6 kablo var, 10G link alabiliyorum.

Wifi olarak da ZenWifi mesh kullanıyorum. Router ve 2 AP mesh sistem oluşturuyor.

Son olarak da test yaptığım pc, aynı odada bulunan AP'nin 2.5G portuna bağlı, PC'de de 2.5G NIC mevcut, dolayısıyla 2.5G Link alabiliyorum.

LAN overheadim oldukça fazla, dolayısıyla header limitine takılmıyorum...

Yeni evlendim sayılır, evi taze kurduk... Kurmuşken future-proof kurmak istedim biraz GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ 

Ah bi de gigafiber gelse de, simetrik gigabit bağlantım olsa neler yapacağım da işte.. Şimdilik sadece TT altyapısı var. Yine de şikayet edersem türkiyenin %98'i üstüme taş atar vallaGİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ 

Topolojiye gerek yok zaten hepsine. Kaynak önemli :)

ONT'yi kaldırdıysanız o zaman sorumu değiştiriyorum. Down tarafında neden 1000+ aşamadınız? TT altyapı için biraz fazla bir sistem ancak geleceğin altyapısı şimdiden hazır, başarılı.

Nadiren de olsa 1020, 1050 civarlarına çıktığı oluyor (hafta içi gece 2 ila 9 arası) ama çoğunlukla 950 - 980 arası geliyor.

Benim tahminim bizim sitede TT dışında başka herhangi bir internet alt yapısı yok, ve çok fazla bine/daire var. Bundan kaynaklı TT'nin fiber kıllarını çok fazla split etmesi yüzünden limitlendiğim yönünde, ama çok da şeetmedim açıkçası bu noktadan sonra...

Yarın öbür gün gigafiber kocaeline gelirse işler değişir tabiGİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ  yada ben başka bir yere taşınırsam..

Hatta belki bir gün 1000 mbps değil de 10000mbpsleri konuşur oluruz ama ne zaman olur bilmem.... 10 yıl? 15 yıl?

Yenişehir kalabalik bir mahalle. Hız düşümünü buna bağlayabiliriz. TT'de sağ olsun split olayını çoğu yerde -27dBm lere kadar dayandırıyor. Açıkçası 1000+ barajını aşmaktan ziyade sizinki gibi bufferbloat sorunu olmadan kullanmayı yeğlerim. Çiçek gibi değerler. Gigafiber benim için PR çalışmasından öte değil. İzmit'e gelmesini de pek mümkün görmüyorum kısa vadede. ONT konusunda benim de çalışmalarım olacak. 2.5G ONT'nin gelmesini bekliyorum. SFP ile biraz maliyetli olacaktı, hali hazırda SFP destekli bir cihazım yok çünkü. O5 için seri no ve mac adresi yeterli geliyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam gebzede ve derincenin çok az bi bölümünde gigafiber varmış, valla öyle çok yakın olmamakla birlikte gigafiberi izmitte görmenin imkansız olmadığını düşünüyorum.

Çoğu internet servisi gigabit bağlantıyı bile zar zor destekliyor, sadece bu sebeple bile normal ont ve gigabit lan altyapısıyla dahi normal kullanım internette bufferbloat oluşmuyor. Ancak test çalıştırıp sınırlara dayanırsanız ancak o zaman +10 +20 civarında ms artışıyla karşılaşabiliyorsunuz.

Efektif hızın 900+ olduğu yerde, 0 bufferbloat internete çıkmak keyifli elbette. Lakin evde küçük çaplı bi home lab sistemi mevcut. Evdeki arşive ev dışı ulaşmak istediğimde 50 mbps upload biraz yetersiz kalıyor... TTnin uploadları en azından 100e çekmesini isterdim açıkçası... Merak ederseniz şöyle bir status sayfam var, sistemleri takip etmek amaçlı, neler var bi göz atabilirsiniz: https://status.myrista.net

Sorunuza gelirsek hocam, SFP ile O5 olmak biraz zahmetli, Size takılan ONT cihazının markası ne ise muhitteki OLT cihazının markası da aynı oluyor genelde. ONT cihazının içerisinde dahili SFP spefiikasyonlarına datasheetten ulaşabiliyorsunuz.

Mesela benim durumumda ONT Huawei idi, huawei destekli, duplex bir bidi SFP ile link alabildim. O5 olabilmek için ise ONT seri no, mac ve password var. passworde ONT arayüzünden ulaşılabiliyor bu arada GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ Bu 3de okey olunca OLT veriyor O5'ı GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ 

En azından TT dolaplarında böyle hocam.

SFP destekli router olarak bütçe dostu (Wifi 5 sorun değilse veya ek AP varsa Keenetic Ultra tavsiye edebilirim ama SFP modül de lazım olacak tabi....

• bekmez B kullanıcısına yanıt

Modem ayarlarında kamera 2.4 otomatik 5e geçiyor olabilir hocam kontrol ettiniz mi

• 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.