Şimdi Ara

GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: umutkara742 , keukuat Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 4 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.302
Cevap
84
Favori
120.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın yetkilinin port paylaşımı dediği şey port yönlendirme oluyor galiba, parasını verip statik IP alarak wireguard vpn sunucusu kurup uzaktan evdeki NAS cihazıma bağlanmak için yaptığım bir şey evet. Suç işliyormuşum gibi muamele görüyorum haftalardır, pasif agresif bant genişliği daraltma ve uyarısız hizmet iptali, müşteri hizmetlerinin çağrılarımı engellemesi de eklenince hizmet kaliteleri belli oluyor.

Ekleme: Statik IP tanımlamıyorsunuz zaten, port yönlendirmesi yapmam mümkün değil.

Zaten tenezzül edip bana dönüş bile yapmıyorlar, buradaki mesajlarında da beni değil yukarıdaki arkadaşı cevaplamışlar. Destek kayıtlarım açık duruyor, uyarmışlarmış, "port paylaşımı" ile ilgili bir bildirim/geri dönüş yapmadılar. Tarafıma yaptıkları tek açıklama "ip adresinize saldırı geldiği için güvenlik duvarımız engelleme yapmış olarak görünmektedir. statik ip adresi kaldırıldı. hattınız takip ediliyor" ve makul kullanım seviyesini aşmam, takdir edersiniz ki bu da oldukça muğlak bir tabir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehyuman -- 18 Ocak 2025; 21:22:8 >

• kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

evet.

• gigaspeed kullanıcısına yanıt
    Statik ip kiralayıp, kendi routerımızı kullanarak port açmamız veya aylık trafiğimizin 5TB üstü olması sözleşmeye aykırı mı @gigaspeed ?

Eğer öyle bir durum varsa kaçalım hemen. Makul kullanım ne demek? Yasadışı herhangi bir işlem yapılmıyorsa sorun nedir tam olarak? Teknik detaya iner misiniz lütfen, standart kopyala yapıştır müşteri geçiştirme açıklamaları istemeyiz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu makul kullanım denen şeyi superonline da yaşamıştım.. Diğer ISSlerde yapıyor. O zamanlar ayda 1TB aşımı ile hızım sınırlandırılmıştı. Paso bluray indiriyordum :)

• isteyen istediği kadar indirme yapabilir, sınırsız diye sattığı internete uydurma isimlerle sınır getiremez hiçbir firma.. eğer gigaspeed böyle birşey var ise cezai hükümleri vardır.

• kickboxer_18 kullanıcısına yanıt

Maalesef hiçbir cezai hükmü yok arkadaşlar, birçok firmada bu olay mevcut ve gerekçeleri de normal bir ev kullanıcısının bu kadar trafikle işinin olmayacağı...

Daha önce de birkaç firmada sorun yaşayan arkadaşları gördüm hatta bir arkadaş avukat olduğunu belirtip firmayı mahkemeye vereceğini belirtmişti ama sonuç ne oldu bilmiyorum.

En son olayı abartıp bütün binayla internet paylaşımı yaptığınızı bile iddia edebiliyorlar. Açıkçası 100 adet bluray film ortalama 2.5 terabytes yapar, kesintisiz izlense 10 gün sürer.  

• 01Mrt kullanıcısına yanıt

öyle birşey olursa modem arayüzünden bağlı cihazların mac adresleri ve ip adresleri bellidir. iddia ispar eder gelir yerinde denetler varsa öyle birşey firma haklıdır. Ancak günümüzde oyunlar 100 gb ortalamaya çıktı, video kaliteleri ortalamaları çok yüksek. 1 tb vs çok komik rakamlar.

• TT altyapısındaki alternatif sağlayıcıların hepsinde bu uygulama vardır ve sözleşmede de belirtilir. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız TTNet kullanmalısınız. Sizin kullandığınız veri miktarı alternatif sağlayıcılara transmisyon ücreti olarak yazıyor tt tarafından.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Turknet'te 44mbps vdsl ile ayda ortalama 6-7tb kullanırken sorun yaşamış olsam dediğinize inanırdım.

ek: Firmanın ek gider kaygısını neden ben çekiyorum kardeşim? Bana kotasız internet satmış, kota koyuyor, hız limitleme yapıyor, on yıl öncesinin akn garabetini uyguluyor, kendinizi müşteri değil de firma yerine koyuyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehyuman -- 20 Ocak 2025; 11:8:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Böyle bir şey yok maalesef kendim dahil bir çok arkadaşım tt altyapısında başka firmalar kullanıyorlar netspeed , turknet gibi böyle bir durumla karşılaşmadık

• Sanırım bunlarda daraltma yapıyorlar

sınırsız 200mbit almstm

ayın son 10 günü daraltmayı baslatıyorlar

net lazım ben işimi yapamadıktan hiç bi anlami yok demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat79 -- 20 Ocak 2025; 11:14:38 >
  • ehyuman E kullanıcısına yanıt

Turknet'in sözleşmesi. Uygulayıp uygulamaması firmaya kalmış. Ben size sebebini açıkladım, sorun yaşamayacağınız yeri söyledim. Kaldı ki Giga'nın 1g fiyatı ile TT'nin 1g fiyatı arasında fiyat farkı yok denecek kadar azdır. TT altyapısında 1G hizmeti veren firma sayısıda yok denecek kadar azdır.

GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ
    Turknet'teki 50mbps vdsl ile kullanımım (sqm ile 44mbps'e sınır koyuyordum):GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ

Gigaspeed 5TB Down+Up kullanımda kısıt koydu, ısrarla istemesem kaldırmayacaklardı belki de. Hem sözleşmede hız limiti koyabileceklerine dair bir ifade hatırlamıyorum. Sözleşmeyi de ihlal ediyorlar gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehyuman -- 20 Ocak 2025; 11:48:32 >

Madde pek açık değil ancak şu şekilde belirtilmiş bir madde var;

Size göre makul kullanım 5-10TB, benim kullanımıma göre 1-2TB :)

GİGASPEED YENİ ALTERNATİFİMİZ

Sözleşmeyi kırpıp atmasaydınız o maddenin sözleşme feshi bölümünde olduğu görülürdü, benim sözleşmem feshedilmiyor, hız kısıtlaması yapılıyor ve statik IP'm iptal ediliyor. Burada bir sorun var işte.

Bu arada aklıma şu komik fıkrayı getirdiniz valla teşekkür ederim:

Türkler ve Cehennemdeki Ateş Kuyuları Fıkrası

Fıkra bu ya; Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış. İlk gün kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş. Her yerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış. Bizimki bakmış derin bir kazanın başında 5 zebani bekliyor.

– Bu ne demiş ?

– Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradaki zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor…

Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş. Bizimki yine dayanamamış;

– Peki burada niye 3 zebani bekliyor?

– Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor.

Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış;

– Yahu bu kazanda niye görevli zebani yok, boş mu?

Kıdemli artık bıkkın bir şekilde cevaplamış;

– O Türklerin kazanı. Görevli zebaniye gerek duymuyoruz. Zaten içlerinden birisi çıkmak için çaba sarf ettiğinde diğerleri birlik olarak hemen onu aşağıya çekiyor. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehyuman -- 20 Ocak 2025; 12:49:4 >

Fıkra güzelmiş ancak belli ki sorduğunuz sorulara doğru cevaplar alınca afalladınız? Böyle saçma sapan tavır takınacaksanız niye? diye soru sormayın!

Edit: Blok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 20 Ocak 2025; 12:26:34 >
  • Arkadaş kendisi 2tb internet kullanıyor diye herkesin de kendisi kadar kullanması gerektiğini düşünüyor galiba. Direkt atar yapıp engellediği için uzatmayacağım.

• Merhaba,

Konuyla ilgili açıklama yapmak isteriz: Kullanıcının, kullanımından ötürü değil, doğru şekilde kullanmadığından dolayı internet kullanımı engellenmiştir. Kullanıcı konuyla ilgili uyarılmış olup, devam ettiğinden dolayı internet aboneliği feshedilmiştir. İlgili kullanıcı "brute force" denilen saldırı yöntemi üzerine çalıştığı, Network birimimiz tarafından tespit edilmiş ve sözleşmede bulunan 8.5 maddesi gereğince fesih işlemleri gerçekleştirilmiştir. Bu tip bir konu, daha önce hiçbir müşterimizde yaşanmamıştır. Yine erişim engellemeleri gerçekleştirilmemiştir. Uzun süren analiz ve takipler sonucunda bu işlemlerin yapıldığını bildirmek isteriz.

Ek olarak ilgili aboneye iptal bildirimi yapmak için çok kez arama gerçekleştirilmiştir ancak iletişime geçilememiştir.

Saygılarımızla
  • TurkNet başvurum sonucu bağlantım sağlantı 12 saatte, internet kalitesindeki fark epey göze çarpıyor. Kullanamadığım gigabit internet yerine dilediğim gibi kullanabileceğim 100mbps internete kavuştuğum için mutluyum. Sayın yetkilinin siber saldırı yaptığımı iddia ediyorsa daha açık belirtmesi gerektiğini düşünüyorum. Artık müşterileri olmadığım için uzatmayıp geçmeyi düşünen arkadaşlara tavsiye etmiyorum. 100mbps paketleri ucuz, onun üzerini almanıza gerek yok zaten sonuna kadar kullanamayacaksınız. Abonelik bitişinde HGW ve ONT cihazlarının her ikisini de karşı ödemeli olmadan 7 gün içinde istiyorlar 🤢.

@gigaspeed Kullanılmayan günlerin iadesini yapıyorsunuz, değil mi? Hatırladığım kadarıyla ön ödemeli çalışıyordu sisteminiz.

• Cık cık cık.. Acımayın bu pis hackerlara , vermeyin bunlara internet filan. Ham hacker hem internet sömürücüleri :) Her ISS konusunda denk gelebileceğiniz tipler bunlar.

• 
Sayfa: önceki 162163164165166
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.