Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (767. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vox tonelab st mi boss me 25 mi kararsiz kaldim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, daha önce klasik gitara 4 ay kadar gittim. Ama dinlediğim tarzın dışında çaldığım için veya öyle yönlendirdikleri için bırakmıştım 2 sene önce. Sevdiğim, dinlediğim gitaristlere David Gilmour ve Joe Satriani'yi örnek verebilirim. Başlangıç için çok zor tabi bu isimler ama ileride Pink Floyd parçalarını çalmak istiyorum. Ne istediğimi biliyorum ama ne alacağımı bilmiyorum. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Başlangıç olarak en iyi elektro gitar ve amfi nedir ? Unutmadan 3-4 yıl iyice olayı kavrayana kadar evde çalmayı düşünüyorum. Gitar konusunda biraz bilgiliyim ama amfi konusunda pek fazla bir şey bildiğim söylenemez. Hangi gitara göre nasıl bir amfi almalıyım bilmiyorum. Birkaç arkadaşım bilgisayara bağlayarak çalıyor. Yine aynı şekilde başlangıç için amfiye gerek var mıdır ? Bütçe 1500 lira. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hThoRc -- 18 Nisan 2014; 2:59:16 >

• Beyler Blackstar Ht1r Head+vox Lil' Night Train V110nt Kabin bu ikiliyi düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? Lütfen biri seri cevap versin.
  • arkadaşlar bas gitara yeni başlayacağımhttp://www.do-re.com.tr/U13846,548,ashton-ab2-bass-gitar-paketi-bas-gitarlar-ashton.htm bunun hakkında ne düşünüyorsunuz ihtiyaçlarımı karşılarmı sizce yoksa ne seçmeliyim ?
  • arkadaşlar bazı nedenlerden dolayı masaüstü bilgisayarımı kaldırmak zorunda kaldım.şu an elimde laptop var.malumunuz elektroyu laptopa bağlayınca ses masaüstündeki kadar iyi değil maalesef.sustain çok kısa,arada gelen haşırtı sesleri de cabası.sanırım elektro gitarlar için özel olarak üretilen harici ses kartları varmış.bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Line 6 pod gx güzel bir şeye benziyor baya.böyle ses kartlarına 2+1 bağlamak mümkün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben Rhoads kasa hastası bir kişiliğim. Bu yaz Jackson JS32 almayı düşünüyordum fakat başlık altında kötü olduğunu belirtmişler. 1000-1100 TL ye kadar Thrash ve Death tonlu gitar önerisi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Hail The King -- 4 Mayıs 2014; 1:28:21 >
  • ARKADAŞLAR BENİM BÜTCEM KISITLI . YAKLAŞIK 8 SENEDİR KURS GÖRMEDEN KLASİK GİTAR ÇALDIM VE 1 AY KURS GÖREREK FİNGERSTYLE ŞARKILARINI RAHATLIKLA ÇALIYORUM . AMA KULAĞIMA HOŞ GELEN MÜZİK TÜRLERİ HARD ROCK VE HEAVY METAL . BÜTCEM [450-550] ARASI . METAL İÇİN EN UYGUN HANGİ GİTARLARI ÖNERİRSİNİZ . METAL TÜRÜNDE BAŞLANGIÇ YAPACAM .
  • İyi akşamlar sayın gitarist efendiler!

Yaklaşık 2 yıldır elektro gitar çalıyorum,şuan kullandığım gitar Epiphone special 2 ve ibz10g amfim var.Bunları değiştirmenin zamanının geldiğini düşünüyorum,metal müzikle ilgileniyorum.

Sizce 2. el lambalı amfi ve 2. el gitar mı bakmalıyım,yoksa ses kartı-prosesör alıp sesi pc'den mi alayım? IBZ10g illallah dedirtti artık

Her türlü yardımlarınızı bekliyorum.

Bütçem 1000 TL,çok profesyonel ekipmanlar istemiyorum,altyapı açıp üstüne çaldığımda sırıtmayan,güzel ton istiyorum sadece
  • Death Cube K kullanıcısına yanıt
    Bana kalirsa special 2 ile lambali amfi yapilmaz, bilgisayara bagla, kalan parasini da gitari gelistirmeye kullanirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Cube K

İyi akşamlar sayın gitarist efendiler!

Yaklaşık 2 yıldır elektro gitar çalıyorum,şuan kullandığım gitar Epiphone special 2 ve ibz10g amfim var.Bunları değiştirmenin zamanının geldiğini düşünüyorum,metal müzikle ilgileniyorum.

Sizce 2. el lambalı amfi ve 2. el gitar mı bakmalıyım,yoksa ses kartı-prosesör alıp sesi pc'den mi alayım? IBZ10g illallah dedirtti artık

Bütçem 1000 TL,çok profesyonel ekipmanlar istemiyorum,altyapı açıp üstüne çaldığımda sırıtmayan,güzel ton istiyorum sadece

Önce gitarı yükselt dostum ;) Orta halli kaliteli bir ses kartı işini görecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: zinedine_zidane

quote:

Önce gitarı yükselt dostum ;) Orta halli kaliteli bir ses kartı işini görecektir

Hangi gitarı ve ses kartını tavsiye edersiniz peki hocam?

• Amfi olarak Line6 Spider III 15W kullanıyorum ve footswitch'e ihtiyacım oluyor. Ancak amfiyi değiştiremem ve bu amfi için fs yok. Ben de prosesör alıp hem efektlerini falan kullanırım hem de bir bakıma FS görevi görür diye düşünüyorum. Sizce mantıklı olur mu? Amfi dijital olduğu için prosesör bağlarsam sesler bozulur mu? Ve kanal geçişi yapabilir miyim? Bir de 150 tl'ye kadar (ikinci el dahil) prosesör tavsiye edebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..
    Digitech RP55-RP100A-RP90
    Zoom 707-II
    Boss ME-30
    Bunları buldum internette. WAH pedalı da olsun istiyorum o yüzden RP90, Zoom ve Boss daha mantıklı geliyor ama hangisi daha iyi sesler verir bilmiyorum.. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddiscoveryy -- 8 Mayıs 2014; 23:20:06 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zinedine_zidane

quote:

Hangi gitarı ve ses kartını tavsiye edersiniz peki hocam?

Monitör aldın mı evladiyelik alırsın ama ram ekran kartı vs daha sık değiştirebilirsin. Doğru örnek oldu mu bilmiyorum ama Amfi aldın mı uzun süre kullanacağın bir alet. Dolayısıyla para olarak illa birine abanacaksan bu amfi olmalı bence; çünkü gitarını ileride yine değiştirirsin başka gitarlar alabilirsin ve o sağlam amfiyle kullanırsın hepsini. Ben de aynı gitarı artık bana yetmeyen bir amfi ile kullanıyorum. Kalite bir şeyler alacağım yakın zamanda umarım bakalım..

• Yeni bir amfi mi alsam daha iyi olur yoksa amfi kadar paraya kıyıp sağlam bir prosesör mü alayım benim artık yetersiz olan amfime ek olarak?
  • Gitar çalmaya yeni başlayacağım sevdiğim tarz blues ama pop müzik vs.de çalacağım arkadaş aile arkadaş ortamlarında. Hangi akustik yada elektro akustik gitarı tavsiye edersiniz ?
    2. El de alabilirim bütçe 600 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NorwegianWood -- 10 Mayıs 2014; 11:17:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qowboy55

Gitar çalmaya yeni başlayacağım sevdiğim tarz blues ama pop müzik vs.de çalacağım arkadaş aile arkadaş ortamlarında. Hangi akustik yada elektro akustik gitarı tavsiye edersiniz ?

Fender Strat öneririm. Bütçenize biraz daha eklerseniz 2.el bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryuk The Shinigami

quote:

Gitar çalmaya yeni başlayacağım sevdiğim tarz blues ama pop müzik vs.de çalacağım arkadaş aile arkadaş ortamlarında. Hangi akustik yada elektro akustik gitarı tavsiye edersiniz ?

Dostum önerin için sağol ama elektro düşünmüyorum. Akustik yada elektro akustik almayı düşünüyordum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ryuk The Shinigami

quote:

Dostum önerin için sağol ama elektro düşünmüyorum. Akustik yada elektro akustik almayı düşünüyordum.

Pardon elektro akustiği elektro diye okumuşum.

• Beyler bu Fender Stratocasterlardaki whammy bar uğraştırır mı yoksa iyi midir ?
  • Arkadaşlar akustik mi daha kolay yoksa klasik mi daha kolay öğrenilir ve hangisi daha kolay çalınır.
  • 
Sayfa: önceki 765766767768769
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.