Şimdi Ara

Gitmek mi zor, kalmak mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık iki yıldır kafamı meşgul eden, sürekli düşündüğüm ve düşünmekten yorulduğum bir süreç yaşıyorum. Buraya yazmaktaki amacım hem içimi dökmek hem de fikirlerinizi almak. Maalesef psikolog fiyatları çok yüksek ve derdimi paylaşabileceğim bir arkadaş ortamım yok.

2023 Mayıs ayında Almanya'ya gitme fırsatım oldu, ancak o dönem şartlar bana uygun gelmediği için teklifi kabul etmedim. Bunun yerine yakın bir arkadaşımın gitmesine vesile oldum. O günden bu yana, gidip gitmeme konusunu sürekli düşünüyorum. Bu süreçte birçok kişiyle konuştum ve iş imkanları buldum, ancak korkularım yüzünden ya vazgeçtim ya da hiç anlaşmaya varamadım.

Sonunda gitme fikri ağır bastı ve denklik işlemlerimi tamamladım. Şimdi eskiden tanıdığım ve güvendiğim bir abimle anlaştım; evrakları yolladım ve şu an sürecin sonuçlanmasını bekliyorum. Ancak hâlâ içimde bir "konfor alanını terk edememe" durumu var. Gitmek gözümde çok büyüyor, ama burada kalırsam hiçbir şeyin değişmeyeceğini de biliyorum. Eşim ve çocuklarım bu duruma uyum sağlayabilir mi, bunu başarabildiklerini görebilecek miyim, diye endişe içindeyim.

Kısacası, bir yandan deli gibi gitmek, bu ülkeden kendimi ve ailemi kurtarmak istiyorum; diğer yandan, buna cesaret edecek gücü kendimde bulamıyorum. Yaşadıklarım normal mi, yoksa ben mi her şeyi çok abartıyorum, emin değilim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çok normal hocam. İnsan yeni bir yere gideceği zaman ve bu yer dilini, kültürünü bilmediğin, yol iz bilmediğin bir yer ise seni tedirgin etmesi normal. Ancak birde şöyle düşün. Bu sen gittikten sonra maksimum 3 ay sürecek. Sonra sisteme ayak uyduracak ve rahatlayacaksın. Önceliğin ailenin tedirginliğini almak. Sen eğer aileni rahatlatırsan sende rahatlarsın. O zamana kadar da herşey oturmuş olur.

• Düzeni baştan kurmak zordur ama "ailem yapabilir mi" sorusunu hiç kafana getirme. 1 3 ay arası tabii ki zorlanacaksın ama sonrası gelecek. Ayrıca oraya gittiğinde, cemaatlerden falan uzak dur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.