Şimdi Ara

GİTTİGİDİYORDA SATILAN SAHTE VE HACKLI FLASH BELLEKLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
6
Favori
21.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gittigidiyordaki sahte ve hackli flash bellek satışı artık çığırından çıktı.
    Şu ana kadar onbinlerce insan dolandırıldı.Artık bu hırsızlara karşı insanları
    bilinçlendirmek gerektiğini düşünüyorum.Sitede gerçekten orjinal
    ve kaliteli flash satarak para kazanan arkadaşlar elbette var.
    Ve bu durum yüzünden onlar da mağdur oluyor.

Hackli flash bellekler gerçekte 2 gb bile değilken;
    32gb,64gb,128gb hatta 500gb'lık bir kapasiteye sahipmiş gibi görünebiliyor.
    Hatta bu değerde bilgi attığınızda tamamı yüklenmiş gibi görünüyor
    fakat bilgilere kesinlikle ulaşılamıyor.

Flash belleğinizin gerçek kapasitesini ve hızını öğrenmek için
    H2TESTW isimli programı google'dan bulup indirebilirsiniz.

İşte size bir örnek CNNTURK.com'da haber olmuş:
    Çinliler Sahte 500GB'lık Sony flash bellek yapıp 10 USD'ye satışa sunmuş:

Taklit ürün yapmada sınır tanımayan Çinliler, şimdi de Sony'nin 500 GB'lik sahte flash diskini yaptı.

Ve bu ürünü bizim gittigidiyorda 130 TL'ye satan biri:

Ebay'da satılan Fake ve hackli flash belleklerle ilgili bir site kurulmuş.
    Aynı ürünler 3-4 kat fiyatına gittigiyorda da satılıyor.
    Bu siteye bakarak fake flash belleklerle gerçekleri arasındaki farkları görebilirsiniz:
    Fighting flash fraud on Ebay
    Fighting flash fraud on Ebay
    http://fightflashfraud.wordpress.com

Özellikle 32gb, 64gb, 128gb gibi yüksek kapasiteli ve ucuz fiyata satılan
    Kingston marka gibi görünen flash belleklerin nerdeyse tamamı fake diyebilirim.
    Bu tip flashlar almadan önce ürünün seri no'su ve bandrolü olup olmadığına
    dikkat edin.Eğer alırsanız ilk işiniz H2TESTW ile test etmek olsun.

Fake ve hackli olduğundan şüphelendiğiniz flash bellekleri bu başlık altında paylaşalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 28 Mayıs 2010; 10:12:32 >

• 1tb flash belek satıyordu biri
  • Asıl suç, "bilinçsiz" alıcılarda
  • Yukardaki ilan şikayetim üzerine gittigidiyor tarafından kaldırıldı.

Fakat usbshop isimli satıcı tarafından birkaç gün önce bu ''500gb'' sahte flashlar peynir ekmek gibi satılmış:

urun.gittigidiyor.com
    Sayfa Bulunamadı - Gittigidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/Sony-500-gb-USB-Flash-Bellek_W0QQidZZ27623346

Bu ürünü alanlar eğer henüz onay vermedilerse durumu gittigidiyor'a bildirerek bir an önce iade etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anxiolytic -- 28 Mayıs 2010; 17:44:11 >

• İlanı kaldırmışlar. Ne mal olduğu anlaşıldı galiba. Bilgilendirme için teşekkürler.
  • 128gb ve Sony olduğu iddia edilen bir başka flash bellek şuan açık arttırmada 200 TL nin üstüne çıkmış durumda:

urun.gittigidiyor.com
    Sayfa Bulunamadı - Gittigidiyor
    http://urun.gittigidiyor.com/MINI-FLASH-BELLEK-USB-2-0-128GB_W0QQidZZ27526726

Fakat ürünün sahte ve hackli olduğu kesin.Çünkü Sony hiçbir zaman bu modelde bir flash bellek üretmedi.

• SONY bu kadar çakma şey üretirmi
  • Arkadaşlar bu ürünleri gördüğünüzde şikayet edin satttığı siteye başka insanları kandırmasın. Teknolojı konusunda bilgisi olmayan fiyata aldanan insanların normal kanması.
  • valla pakette aşırı dandik aga yaaa ama şaka maka 1-2 ay öncesine kadar nerdeyse bende alacaktım ama dur lan dedim 256 gb flash diskmi olur dedim sonra yemedi tabii
  • SSD Olarak Kullanılır o bellek
  • Arkadaş bunlar yüzünden bizim satışlarımız yok oldu. GG de satış yapmıyorum ama burada satılıyordu o da durdu. ..neler
  • yazık gercekten türk milleti birbirini kazıklamakta kandırmakta neden bu kadar ilerledi..
  • bence türk insanın avrupalı gibi düşünememsinden faydalanıyorlar,

nedenmi avrupalı bir insan kötü olsun ucuz olsun demiyor uygun fiyat olsun ama kaliteli ürün olsun istediği fiyata kaliteli üürn yoksa bir miktar daha bütçesini artırır ve istediği süre istifade edebileceği ürünler alıyor

bizim insanımız ucuz olsun kötü olsun 50 milyon verir adı sanı duyulmamış modemi alır hep başı ağrır sorunlardan ama gururludur en bunu 50 ye aldım der 100 lira verip iyi bir marka alsa başı ağrımaz ancak yapmaz...

3 kuruş az vericem diye kendini dağda bayırda rezil eder..
  • Selamlar,

Gittigidiyor'u defalarca uyarmama rağmen sitede sahte bellek satışı tam gaz devam ediyor. İşin ilginci bu ürünleri alanlar da satıcılara olumlu puan verip teşekkür etmeyi de ihmal etmiyorlar.Bu sebeple konuyu hortlatmaya karar verdim.

Satıcı:sebasiboo

------------

Satıcı: sebasiboo

-------------

Satıcı: usb_flash_52

En çok buna güldüm. Tam komedi. ''Japonya'dan ithal 500gb flash bellek'' Markası da Sandisk-Kingston, nası oluyosa özel üretim heralde :)

-----------------

Satıcı: ttroy

---------------
    Satıcı: bartatua317

--------------

Satıcı: furkanok

Bu da Transcend'in özel üretimi heralde :) Transcend değil hiçbir firma şu ana kadar 32gb class6 micro sdhc kart üretmedi.Bu arada bu çakma kartı yapanlar da pek üşengeçmiş üstüne Transcend yazmak zor gelmiş adamlara :) Alıcılar da teşekkür etmeyi ihmal etmemiş bu arada...

----------

Yalnızca g.g.den değil flash bellek, hafıza kartı gibi ürünleri nerden alırsanız alın gerçek kapasite ve performansını öğrenmek için kesinlikle H2TESTW ile test edin.

Eğer bu satıcılar tarafından mağdur edildiyseniz hakkınızı sonuna kadar arayın, şikayet edebileceğiniz her yere şikayet edin.

• Çakma mallara bak ya.

Beyler SONY'nin flash belleklerini bu kadar ucuza bulmanız mümkün değil. SONY Center'larda 16 GB flash bellek 125 TL'ydi yanlış hatırlamıyorsam.
  • 500 gb bellek 10 dolar oda iyiymis millet boyle dolandiricikla kazanip o parayi nasil harciyor merak ediyrm insanda vicdan olmayinca boyle oluyor malesef
  • Bende 640 gb flash bellek satıldığını görmüştüm 40 50 TL ye sahibindende
    Zaten bir insan mantıklı düşünürse bunun yalan olduğunu anlar
  • bunlar problemli ürünler arkadaşlar aldanmayın sakın.
  • shockfiyat yayınladıgın ürün sanırım gerçek orginal olabilir...Bu linkten ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeyL

shockfiyat yayınladıgın ürün sanırım gerçek orginal olabilir...Bu linkten ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz :)

ufak bi ayrıntı bu dt300 piyasadaki dt310 diye satılıyo :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.