Şimdi Ara

★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.155
Cevap
24
Favori
58.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam telefonu telpa bayiisinden aldım, turkcell bayisiydi aynı zamanda. Dual yazmıyor kutusunda. Oradakine de sordum kronik sorun falan varmış diyorlar var mı dedim. O da, o ilk çıkanlardaydı onları sonradan toplattılar dedi birisi de, bu yeni çıkan 'model'miş :) Neyse ben de teli aldım dedim şansıma inşallah kapadokya temalıdır ve arkada ce yazısı vardır. Tabi bu ne kadar doğru bir teori bilemem ama ikisi de vardı. Neyse eve geldim açtım güncelleme vardı. Yanlış hatırlamıyorsam ya 2 ydi ya da 3 tane güncelleme geldi güncelledim ve hard reset attım telefona. 2 taneydi büyük ihtimalle. Ama şimdi düşününce 2 güncelleme olduğu için ilk seri olabilir mi diye ikilemde kaldım. Fikriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgili durum mobil veri ile alakalı bi durum. Yüksek veri kullanımını engellemek amaç. Ha derseniz ki ben mobilden de izleyecem nasıl olacak alternatif uygulama veya tarayıcıdan direk oluyor. Normal youtube için bi ayar var mı bilmiyorum. Eğer yoksa telefonun değil youtube uygulamasının eksikliğidir trol yapacak arkadaşlae için ek düşeyim.

• ikircikli İ kullanıcısına yanıt
    İki güncelleme varsa Haziran ile gelmiştir. İlk seri olma ihtimali yok. Seri olayını bu kadar dert etmeyin. Scroll da videosunda diyor ki çift hat tek hat seri belirlemiyor gelen duvar kağıdı belirliyor.

Hocam Turkcel bayisi olsugu için o tek hatlıdır. turkcel de telefonlar tek hatlı 2 güncelleme geldiyse temmuz agustosturzaten 1. seri olma şansı yok birinci seri dediğimiz telefonlar nisan dave mayıs başı satılmış telefonlar hocam...

Scrool videosunda söylüyor ama emin değil. Şimdi ben çift hatta kesin 2. seri diyorum ( aslında 3. seri) bu seri tartışmasını çok ça yaptık ama kısaca anlatıyım...

İlk üretilen telefonların arkasında CE yok. LAnsmanda kullanılan telefonlar teşhir amaçlı bayide kullanılan telefonlar + inceleme için gönderilen telefonlar da CE ibaresi yok... HA CE lilerle aynı anda satışa çıktı nasıl 1. seri diyen arkadaşlara cevap oalrak Lansman Şubatta yapıldı telefon piyasaya nisanın ortasında cıktı. Yani bu lansmandan önce bir seri telefon üretildi kaçtane üretidi vs bilmem ama bu telefonlar nisan ortasında CE li telefonlarla birlikte satıldı...

Dolayısıyla ilk cıkan CE ibaresiz telefonlar sonrasında CE li İstanbul boğazı temalı telefonlar, sonrasında çift hatlı telefonlar cıktı.... yani telefonu operatör servisinden almıyorsan tek hatlı ise ALMAYIn diyorum... Gecen hepsi burada da bir satıcı satıyordu tek hatlı sordugumuzda 1. seri oldugunu kendiside söyledi bu telefonun...

Oyüzden her hangi bir yerden aldıgınız çift hatlı telefon kesinlikle 2. seridir ( aslında dediğim gibi 3. veya 4. seri bile olabilir) en son piyasaya çift hatlılar cıktı .

• Arkadaşlar enişteme Gm 4g almayı planlıyoruz.Gm 5plus için ekranı büyük dedi.Pek fazla android deneyimi yok.Forumda daha evvel bu modeli kullanan arkadaşlar olmuştu.Açık ve net olarak hiç sıkıntı yaşayan oldu mu?Belli bir sorunu var mı?Şimdi telefonu ben tavsiye ediyorum.Mahcup kalmayayım.Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• gümüskurşun G kullanıcısına yanıt
    Hocam ben senin yerinde olsam Gm5 e zorların ekranı büyük alıştıgında diğer telefonlar sende biliyorsun oyuncak gibi geliyor.

HA illaha küçük ve 600 tl civarı telefon arıyorsa 4g olur. Hertelefon da oldugu gibi sorun cıkabiliyor. Bizim telefonlara nasıl millet sallıyorsa onada sallıyor çok satılıyor çünkü sorun yaşanda oluyor. Ben servisine güvendiğim için aldım geçtim...
    her telefonda sıkıntı yaşama şansın var. 4g konusunu bi incele aynı bizim gm5 konusu gibi ...
  • bugraakkoc kullanıcısına yanıt
    önceden oynatmıyordu hocam burda 480 görebiliyoruk şimdi 1080p 60fps de oynatıyor sorunsuz.

★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskurrr -- 30 Ağustos 2016; 2:11:17 >
  • oskurrr kullanıcısına yanıt
    Eyvalah hocam. Şimdi telefonu baya bi kurcaladım. 4.5G hattım gelmediği için arama mesajlaşma yapamadım bu yüzden cızırtı, sesin az gitmesi gibi olayları deneme imkanım olmadı henüz. Ama diğerleriyle ilgili yorumlarımı yapayım.

Çok şükür şimdilik bunlar yok:
    -Şarj olurken ışık sızması yok.
    -Ölü piksel durumu yok.
    -Kasa açıklığı da yok.
    -Gps sorunsuz gibi.. Gibi diyorum çünkü arabayla uzun bi yolculuk yapmadım henüz.
    -Farklı bi kulaklık taktım sorunsuz çalışıyor, kulaklık tuşsuz bu arada. Tuşlu olanını da denerim ilerde. Kendi kulaklığını birine verdim çünkü silikonlular kulağıma uymuyor durmadan düşüyor nedense.
    - Diğer artıları saymama gerek yok zaten yazan yazdı. Ama şunu söylemeliyim: flaşa hayran kaldım. İki flaş olduğu için bir açıyorsun geceleri baya bi aydınlatıyor.

Şimdi bir de sorunlara bakalım.
    Bunlar sorun sayılmaz ama:
    - Diğer arkadaşlar gibi google playden uygulama indirirken üstte yüzdesi gözükmüyor. Tabii bu nougat'la giderilebilecek bir şey..
    - Telpa bayiisinden aldığım kırılmaz ekran koruyucu telefona tam uymadı, sağ taraftan baya bi açıklık oldu ama bu da öyle büyük bir sorun değil. Ve yazılanlardan anlaşıldığına göre bazı bayiilerde ve internette tam kaplayam bulunuyor.
    - Otg ile hard disk, flash bellek taktım hiçbir tepki vermedi. Ya benim otg kablosu arızalı ya da telefonda cidden o özellik yok. Şimdi bazıları oluyor diyince denedim de..
    - Şarjı bana yetmedi. Neden bana yetmedi diyorum çünkü bundan önce galaxy tab 4'te takılıyordum, önceki akıllı telefonum da discovery idi. Tabi tabletten geçince insan biraz afallıyor. Ama bu da önemli değil hatta discovery dönemlerini hatırlayacak olursam iyi bile denebilir..
    - Bir de telefonu kolay bi şekilde sessize almak ve yeniden başlatmak için önerileriniz varsa alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikircikli -- 30 Ağustos 2016; 7:27:16 >

• Şu makaleyi okumanızı öneririm arkadaşlar. Cidden yararlı bilgiler var.

"Sürekli son uygulamalar listesini temizlemekten vazgeçin"

http://www.akillirobot.com/2015/01/30/surekli-son-uygulamalar-listesini-temizlemekten-vazgecin/

Yüzdenin görünüp görünmemesi neden bu kadar olay oldu anlamadım .
    Otg kablonuz type-c uçlumu yoksa dönüştürücü ile mi kullandınız. Dönüştürücü ile kullandıgınızda veri aktarmıyor.
    Sessize almak için ses kısma tusuna basılı tutun. yeniden başlatmaktan kastınız reset atmak mı ? eğer öyle ise pover tusuna basılı tutun ...

Diğer yandan bahsettiğiniz makaleyi okudum
    "Diğer üreticilerin aksine Google tarafından hiçbir zaman son uygulamalar listesini topluca temizlemek için bir kısayol sunulmadı(hatta Android 5.0 ile bu liste cihaz yeniden başlatıldığında dahi temizlenmiyor) ve diğer üreticilerin kullanıcıları tarafından bu “olmazsa olmaz” bir özellik olarak görüldüğü için eksiklikler listesine ekleniyordu: “Android 5.5 çıktı, hâlâ tüm uygulamalar kapatmak için kısayol yok″”. demiş ama android 7 de bu özellik var :) Bu elemanın tezini hepten çürütürmü ?

Otg kablomu dönüştürücü ile kullandım. O yüzden demek ki..

Güç tuşuna basılı tutunca sadece kapat çıkıyor ya, yeniden başlat seçeneği, altında sessize alma, titreşim gibi seçenekler olaydı iyiydi. Tabi ben kitkat 4.4'te kaldım :)

Bu arada aynen 7.0'da var ama bence büyük ihtimalle Google'a yapılan yoğun istekler sonucu eklenmiştir. Google, "amaan size laf anlatcağıma koyarım oraya bir çarpı, hem güncelleme sayımız da şişmiş olur" demiş olabilir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikircikli -- 30 Ağustos 2016; 9:13:29 >
    pover tusuna uzun basarsan yeniden başlar cihaz.
    dediğim gibi ses kısmaya basılı tutarsanda sessize alır
  • PewPewGG kullanıcısına yanıt
    Bu biraz da şebeke internetiniz ile ilgili. Wi-fi ile bağlanır en yüksek çözünürlük o video için neyse onda izlersiniz

• Telefonu kullanmaya başlayalı 4 gün oldu bahsedilen sorunların hiçbiri yok canavar gibi telefon vallahi bu fiyata daha iyisi olmaz

• Hocam mesajıma alırdınız mı yoksa lütfen ciddiye almayın yoksa çok üzülürüm

Oskurrr hocam 4g forumunda kronik olarak ekran sararması ve power tuşunun çabuk bozulduğundan bahsetmişler.Gerçekten benim 4g kullanan bir arkadaşım power tuşu soruni ile ilgili servise göndermişti.Servis değiştirmişti.Sizde oldu mu böyle bir şey.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüskurşun -- 30 Ağustos 2016; 12:02:40 >
  • ★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★

Birşey indirirken böyle oluyo yüzde filan göstermiyo hiç bilen varmı çözümü?
  • Bu bir sorun değil.Marshmelowda böyle.

• Aynı anda kaç kiiye msj atılıhor deneyen varmı?

• CaLdeRoNTR C kullanıcısına yanıt
    Ama telefon 1000 lira altı yani olur o kadar sonuçta ucuz telefon.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.