Şimdi Ara

GM Peugeot ve Citroen birleşiyor.! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Santino Santorelli

yok öyle bişey hocam..citröen'nin ne haddine bmw'e motor vermek..psa motorları için fransızlar bmw'nin az g... dolaşmadı..ihaleler anlaşmalar..belki bir ihtimal oda bmw düşük hacimli motorlar üretmiyor o açıdan..akabinde onuda değiştirdiler 1.16i lerden çok şikayet vardı..aktarma ve motor performansından siz o üretimden bahsediyorsunuz galiba..sonra motor ve aktarmaları revize edildi..otpmatik ve dizelleri yapıldı..yani ''kılavuzu karga olanın burnu b.... çıkmaz'' hesabı

http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine

Öncelikle olamaz öyle bişey demek farklı olan bişeyi inkar farklı. Mercedes te renaulttan motor alıyor. BMW veya Mercedes küçük hacim motordan ne anlar. Tabiki hazır almak daha kolay. Özellikle Mini'lerde bu motor kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 18 Ekim 2012; 17:37:31 >

• tabikide otomobil firmalarının kendi aralarında motor paslaşmaları oluyor..ama neye ne kadar ihtiyac duyacak ki mercedes renault'a bmw citröen'e..minilerde ise yine ingilizlerle ortaklaşa çalışmaları söz konusu..fakat inglizler otomobil dünyasında iz bırakan araçlar üretmiştir üretiyorlarda..aston martin-bentley (her ne kadar vw bünyesinde olsada) jaguar-austin vs..peki ya fransızlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 18 Ekim 2012; 17:41:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

quote:

Orijinalden alıntı: DaggeredByRuhtan

fiat la olsa bu birlesme daha iyiydi gm de kmle birlesecegini sasirdi ..

Fiat zaten GM'in

Fiat GM'in mi? Fiat GM'in falan değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

quote:

quote:

Fiat zaten GM'in

forum çıldırmış yav rolls royce maslak atatürk sanayinin biride dsg ve s-tronic şanzımana aynı diyor forumda yatay olunca dsg dikey olunca s-tronic kahroldum dedim çapraz yatırırsak belki pdk bile olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fiat zaten GM'in

forum çıldırmış yav rolls royce maslak atatürk sanayinin biride dsg ve s-tronic şanzımana aynı diyor forumda yatay olunca dsg dikey olunca s-tronic kahroldum dedim çapraz yatırırsak belki pdk bile olur

Millet bilmeden yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Zaten GM bunu becerebilecek kapasiteye sahip olsaydı, Fiat ile uğraşmaz 1.6 cdti görürdük :)

Şu fiatçılar beni her seferinde güldürmeyi başarıyolar.

100 yıllık otomobil devi General Motors Corporation'ın, ABD'de marş motoru yerine bile konmayacak kıçıkırık bir 1.6 dizel motor yapacak kapasitesi yok demek öle mi?

Neremle gülsem bilemedim.

GM'in ABD'de 100 yıldır ürettiği dizel motorları buraya listelemeye kalksak burdan torinoya yol olur

Ayrıca 1.7CDTI gibi 0,99 karbon salınımlı teknoloji harikası bir motoru varken hangi mantıkla birde 1.6 üretecekler ah onu bi anlasam.

puahahha marş motoru

• bilmemne markası eski bilmemne markası köklü muhabbeti de bitmedi gitti. fotoğraf makinası alırken Sırf eski bir marka ve sayısız yenilik getirdi diye nikon canon yerine kodak mı bakalım. Kalitelidir önşartıyla mı yola çıkalım.
    gm kötüdür demiyorum tabii ki de iyi marka ama böyle bir marka savunması olamaz. 1.7 cdti motor paylaşılmış başarılı teknik verileri vurgulanmış, tamam işte bundan daha iyi bir savunma olabilir mi. Yoksa başlıktaki her iki markadan da daha eski peugeot.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorp3867 -- 18 Ekim 2012; 18:08:34 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Fiat zaten GM'in

başka konularda geçen tartışmayı bu konuda yazmak sence aklı selim bir davranış mı ?
    DSG = S Tronic bunu bılmıyosan boşuna yaygara yapmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaggeredByRuhtan -- 18 Ekim 2012; 18:11:15 >

• benimi takip ediyorsun? gerek yok..o konuda'da şu gif'i paylaştım şimdide paylaşıyorum çünkü verecek bir cevabım daha kalmadı..

• quote:

benimi takip ediyorsun? gerek yok..o konuda'da şu gif'i paylaştım şimdide paylaşıyorum çünkü verecek bir cevabım daha kalmadı..

/>

ALLAH 'ım ya sabır ya selamet ..
    Burası Twitter değil .. seni takip edeyim. bilgin yoksa bir şey yazıp kendını rezıl etme yahutta evinin yakınlarında park falan varsa git oraya salıncakta sallan falan..

• bnm profilim her zaman açıktır çiko..her zaman hangi konuya yazdığımı görebilirsin belkide bir liseliye yazıyorum haberim yok so can not see your profile homie
  • quote:

quote:

Fiat zaten GM'in

Yavaş.

• quote:

bnm profilim her zaman açıktır çiko..her zaman hangi konuya yazdığımı görebilirsin belkide bir liseliye yazıyorum haberim yok so can not see your profile homie

TAMAM PANPA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast
    Aveo'daki 75'lik motor ile punto'daki 75'lik motor aynı (4000 d/d @75 hp, 1750 d/d 190 nm tork)

Aveo'daki 95'lik motor ile Punto'daki 95'lik motordaki farklar:
    Aveo'da 4000 d/d 95 hp, 1750 d/d 210 nm tork
    Puntoda 4000 d/d 95 hp, 1500 d/d 200 nm tork

Punto daha alt devirde 200 tork verirken aveo 1750 devirde Punto'ya göre 10 nm tork fazla veriyor.

75 ve 95 hp motorlar her iki firmada da; 1248 cc, 69,6x82 silindir çapı/strok, 16:8:1 sıkıştırma oranı ile çalışıyor.

Zaten 95'lik ve 75'lik motorların zaten çoğu yapısı aynı. Arada enjektör, turbo kompresör, emme manifoltu, yazılım, piston pimleri v.s. gibi farklar var.

Velakin Aveo'daki 95'lik motorun yazılımı farklıdır. Yine Fiat motorudur. Fiat 95'lik motoru çıkarttıktan sonra Opel (GM)'de kullanmaya başlamıştır. Opel, Fiat izni olmadan motorun yapısal değişikliği ile oynama gibi şansı yok. Zaten GM bunu becerebilecek kapasiteye sahip olsaydı, Fiat ile uğraşmaz 1.6 cdti görürdük :)

Malesef yine katılamayacağım. Puntodaki 75lik motor da aynı değil.
    http://www.chevrolet.com.tr/modellerimiz/yeni-aveo-hatchback/ozellikler-ve-donanimlar.html
    http://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/punto.aspx

Aveodaki motor 1750 devirde 190 tork veriyor. Puntodaki 1500 devirde 190 tork veriyor. Fiziksel olarak pat diye tabiki motor ölçüleri vs. değişmez. Yıllardır yaptıkları yatırım ve arge o zaman boşa gider. Bikaç yıl daha aynı ölçülerle devam edilecektir. O kadar fabrika kuruldu yatırım yapıldı bir kalemde silemezler elbette. GM küçük hacim dizel motordan anlamaz bu yüzden yardım alıyor. Çünkü bu motoru satacağı pazar devede kulak gibi bişey. Uğraştığına değmiyor yani. Dünyadaki yakıt ve vergi durumu bizden farklı. Amerikada dizel araç zaten yok gibi bişey. Yaptıkları dizel motor 1,7 litre ve çekiş yakıt olarak çok iyi ama bizim üstün vergi sisteminin kurbanı oluyor. Türkler opele binsin diye de başka motor yapmıyorlar adamlar.

95likte dediğim gibi yeni linea ve yeni aveoya baktığımızda tork farkı, emisyon farkı, yakıt tüketimi farkı ve performans farkı var. Hepsi de aveodan yana daha iyi. Millet emisyonu düşürmek için magnezyum valflerden tutun nelerle uğraşıyor biliyorsunuz o kadar kolay değil bunlar. Bir iki parça değiştirip bu yapıldıysa zaten fiat asıl bu işi bilmiyor o halde. Beraber yaptıkları bir motoru niye durduk yere ölçüleriyle oynaısnlarki? Dediğim gibi ancak 3-4 yıl sonra belki görürüz yapısal ve boyutsal değişiklikleri ama şuan bile epey fark var. Daha az yakıyor, daha iyi çekiyor ve daha az emisyona sahip. Torinodaki bu merkez motor geliştiriyor. Orda boş boş durmuyorlardır diye düşünüyorum. Listelerinde de şuan 1.3 dizel motor var.

http://media.opel.com/media/intl/en/opel/news.detail.html/content/Pages/news/intl/en/2011/OPEL/07_14_powertrain_torino_invests.html
    http://media.gm.com/media/us/en/gm/news.detail.html/content/Pages/news/us/en/2012/Jun/0628_torino.html

Bu konuda yanlışınız var. Fiat ile GM arasındaki 1.3L Dizel motordaki anlaşma devam etmektedir. Bu anlaşma 1.6L Multijet II konusunda yapılmamıştır.

Şu anda Opel ve Chevrolet'de kullanılan 1.3L Dizel motor donanımsal olarak Multijet'tir hala. Motor Map dediğimiz, motorun yazılımı ise değişiklik gösterir. Opel istediği gibi üzerindeki yazılımı değiştirebilir. Şu anda yaptığı da odur.

Multijet teknolojisinin bütün hakları Fiat'ındır.

Maalesef bu konu çok yanlış biliniyor.

• quote:

quote:

quote:

Öyle bişey olursa BMW'ye motor vermeye devam edecekler mi acep?

kim bmw'ye motor veriyor? general motor's mu? opel mi? citröen mi? peugot mu?

Citröen 1,6 benzinli motor veriyor diye biliyorum.

citroen değil hocam psa grubundan alıyor bmw ama sadece 1600 cc leri bu kullanılan araç listesi

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_N13#BMW_N13

n13 kodlu prince motor (bmw deki motor kodu)

1,4 ve 1,6 seklinde iki hacimli
    pug citroen mini ve bmw 1 serisi kullanıyor bu motorları

• quote:

Orijinalden alıntı: h!j@cker

quote:

quote:

quote:

Öyle bişey olursa BMW'ye motor vermeye devam edecekler mi acep?

kim bmw'ye motor veriyor? general motor's mu? opel mi? citröen mi? peugot mu?

Citröen 1,6 benzinli motor veriyor diye biliyorum.

citroen değil hocam psa grubundan alıyor bmw ama sadece 1600 cc leri bu kullanılan araç listesi

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_N13#BMW_N13

n13 kodlu prince motor (bmw deki motor kodu)

1,4 ve 1,6 seklinde iki hacimli
    pug citroen mini ve bmw 1 serisi kullanıyor bu motorları

şimdi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

quote:

Fiat zaten GM'in

Yavaş.

Yanlış biliyormuşum kusura bakmayın,abartmanıza gerek yok.

• quote:

Yanlış biliyormuşum kusura bakmayın,abartmanıza gerek yok.

Zaten çok birşey yazmamıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

2 Fransız,1 Alman ve 1 Amerikalı bir gün masada oturyorlarmış...

• Abi o değilde OPC'nin anlamı burada saklıymış meğerse,

Opel Peugeot Citroen

Yıllarca bizden sakladılar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.