|
Göbeği eritmek için ne yapabilirim ?
-
-
Her gün 40 mekik 2 set toplamda 80 mekik.
-
Hocam sağolasın -
Hocam dediğiniz gibi fazla kiloluysanız zaten 40 mekik çekmeniz biraz olanaksız. Ayrıca mekik çekince göbek yağları erimez, karın kasları güçlenir. Üstte bir sürü yağ olduğu için de görüntü olarak bir fark elde edemezsiniz. Üstteki tavsiyeyi pek doğru bulmadım.
Konuya gelecek olursak, önceki alışkanlıklarınızdan biraz uzaklaşabilmeyi göze alırsanız çok güzel bir çözümü var.
Düşük karbonhidratlı, sağlıklı yağ ve proteinden yeteri kadar tüketerek, bolca da sebze yiyerek hem zayıflarsınız hem de sağlığınız çok daha iyi olur.
Bu konuda Türkiye'de en iyi kaynak bence dr Rengin Börekçi. İnstagramdan takip edip gönderilerinizi incelenizi tavsiye ederim.
Düşük karbonhidratlı beslenmeyi (lowcarb)
Aralıklı orucu(intermittent fasting)
Düşük glisemik indeksli beslenmeyi
Bence biraz araştırın ve uygulayın. Sonuç çok iyi olacaktır.
Egzersiz de tabiki önemli ama beslenme kadar değil. Yapabildiğiniz kadar da egzersiz eklerseniz çok daha güzel olur. En başta çok kasmak yerine zamanla arttırabilirsiniz.
Son olarak da yazdıklarım karışık ve belki zor gelmiş olabilir belki. Ama aslında çok daha kolay ve gerçekten sağlıklı. Bir alışma periyodundan sonra farkı hissedeceksiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gece yatağa aç gir yeter.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gobek buyukse mekikle fln olcak is degil hocam yemeyi baya bir azaltip dikkatli olmaniz lazim zaten ilk 5-10 kilo rahat verilir yuruyus mumkunse hafif tempo kosu yardimci olur ekmegi baya azaltin ilk bikacgun ac hissedebilirsiniz ama mide zamanla kuculecektir.
-
Kalori açığı oluşturmanız gerek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Belirli bir bolgeyi calistirarak oradaki yagi yok edemezsin. Bolgesel yag yakma imkansizdir. Vucut nerden isterse oradan atar yagi.
Yere bol miktarda, mıcır veya çakıl döküyorsun. Üzerine porçöz boca ediyorsun. O mıcırın üzerine göbek üstü yatıyorsun ve ayaklar kollar havada olacak sadece göbek temas etsin. Arkadaşından rica ediyorsun seni kollarından ayaklarından tutup hızlıca göbek üstü çeviriyorlar. Arada göbeğin temas ettiği yere ısınmadan dolayı soğuk su dökün. 10 dakika devam. Fazla yapmayın bağırsakları ele almayın.
-
Az yiyeceksin, sağlıklı yiyeceksin ve yürüyüşe koşuya çıkacaksın
akşam öğününü atlayacaksın deli kilo verdiriyor insülin direncin bile olsa.aralıklı oruç dedikleri bu işte mimar sinan diyeti.zor mu tabi alışkanlıklar kolay bırakılmıyor aç olmasan bile akşam vakit geçiremiyorsan sürekli bir şeyler yiyesin gelebilir.insülin direncinde bir süre yemezsen kan şekerin düşer elin ayağın birbirine dolanır ama insülin direncini kırmak için ya deliler gibi spor yapacaksın ya da aç kalıp insülin salgılatmayacaksın.insülin direnci yüzünden kilo veremiyorsun, insülin direncini kırmanın yolu kilo vermek yani böyle bir kısır döngü var.
-
BESLENME
Sabah -1 ya da 2 haşlanmış yumurta
Öğle -Çorba ve sebze yemeği
Akşam -Çorba haşlama tavuk salata
Ekmek, makarna, pilav kesinlikle yok. Şeker tuz un kesinlikle yok. Yağlı çerezler yok. Hayvansal gıdalar çok az. Genellikle sebze ve haşlama. Kızartma yok. Ama salata bol zeytinyağlı olabilir. Peynir zeytin çok çok az. Kaşar yok. Çay kahve yerine bol bol taze sıkılmış meyve suyu. Limon kürünü tavsiye ederim. Tansiyona dikkat. Uyku düzenine dikkat. Mastürbasyona dikkat sık yapma.
Akşamdan sonra elma portakal mandalina gibi meyveler.
Bol su. Günlük en az 3 litre.
Her yemekten sonra tempolu yürüyüş. Yürüyüş sonrası hızlı koşma + depar. Eğer evine yakın boş bir arazi varsa şunu yap. Ben bunu yapıyordum tavsiye ederim.
SPOR
5-6 tane eski araba lastiği. Bunları sağ-sol-sağ-sol-sağ çapraz şeklinde yere diz. Başlama noktan ilk lastiğe 20 adım kadar geride olsun. Hızlı bir şekilde başlama noktasından çık hiç durmadan lastikleri tek adımlarla geç ve son lastikten sonra depar atarak finiş noktasına koş (finiş noktasını ben 50 adım olarak alıyordum, bazen 75-100 e kadar çıkarıyordum bu sana kalmış. Ama 30 adımdan aşağı inme) Finiş noktasına geldiğinde hiç durmadan depar atarak U dönüşü yap ve Başlama noktasına gel. Yine durmadan bu şekilde 5 tur yap sonra yere yat 1 dakika kadar soluklan. Bunu art arda 3 set 4 set halinde yap. Tavsiyem 20 tur olarak başla sonra yavaş yavaş 50 ye kadar çıkar.
Bu acayip kalori yakmanı sağlayacak.
Eğer imkanın varsa kum torbasını hiç durmadan zıplayarak 100 er kere yumruklayabilirsin. Bu da çok iyidir.
Ben ikisini birleştirip çalışma yapıyordum. 5 tur attıktan sonra dinlenmeyip kum torbası yumrukluyordum 100 vuruş sonra tekrar depara devam.
İyice ısındıktan sonra mekik çekebilirsin. Ama dikkat ilk yaptığın mekik ertesi gün yataktan doğrulmanda zorluk çıkartır :) Ben artiztik olsun diye 50 tane çekmiştim. Ertesi gün yataktan doğrulamadım ve 4-5 gün bunun ağrısını çektim. Ham olduğunda kendini çok yorma yavaş yavaş spor yap.
Ben bu anlattıklarımı DİSİPLİNLİ bir şekilde uyguladım. 80 kg' den 65' e kadar kilo verdim. Ayrıca daha atletik yapıya kavuştum. Tabi pandemide bu kiloları tekrar almaya başladım maalesef !
Yasaklar kalksa da buna tekrar başlasam.
-
Günlük alman gereken kaloriyi hesapla ve ona göre kalori açığı oluştur. Sporla desteklersen ve birazda sabır varsa halledersin. -
Hocam tuz sıfırlanmamalı, yeteri kadar alınmalı. Sağlıklı bir kişi tuz tüketimini sıfırlarsa da soruna yol açar. Meyve suyu ve akşam meyve yeme tavsiyeleriniz çok hatalı olmuş. Meyve doğal olsa da meyve suyu fazla miktarda fruktoz içerir. Taze sıkılmış bile olsa tüketilmemeli. Meyve de kahvaltı ile beraber veya en azından gündüz 1 porsiyon kadar sınırlı şekilde tüketilebilir.
1 veya 2 yumurta demişsiniz, bilimsel araştırmalara göre kas yapımı için öğün başı 30-40 gram protein alınması gerekiyor. 1 yumurta zaten çok az, 2 yumurta yanında çiğ kuruyemiş vs ile desteklenmeli.
Kas konusunda instagramdan Selim Bilgin hocayı takip edebilirsiniz, bilimsel çalışmaları anlaşılır şekilde anlatıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: primum non nocereHocam tuz sıfırlanmamalı, yeteri kadar alınmalı. Sağlıklı bir kişi tuz tüketimini sıfırlarsa da soruna yol açar. Meyve suyu ve akşam meyve yeme tavsiyeleriniz çok hatalı olmuş. Meyve doğal olsa da meyve suyu fazla miktarda fruktoz içerir. Taze sıkılmış bile olsa tüketilmemeli. Meyve de kahvaltı ile beraber veya en azından gündüz 1 porsiyon kadar sınırlı şekilde tüketilebilir.
1 veya 2 yumurta demişsiniz, bilimsel araştırmalara göre kas yapımı için öğün başı 30-40 gram protein alınması gerekiyor. 1 yumurta zaten çok az, 2 yumurta yanında çiğ kuruyemiş vs ile desteklenmeli.
Kas konusunda instagramdan Selim Bilgin hocayı takip edebilirsiniz, bilimsel çalışmaları anlaşılır şekilde anlatıyor.
Hocam bu adam Kas için değil göbek eritmeyi yani fazla yağlardan kurtulmayı istiyor. Kas yapım işi 2.etap. O ayrı.
Tuz oranını sıfırlamıyor. Pişmiş yemeklerde yeteri kadar normalin yarısı kadar tuz olur.
Meyve ya da suyu kesinlikle 1 adet - 1 bardaktan fazla tüketilmemeli. Onun haricinde 1 elma ya da 1 portakal ya da 2 mandalina zararsızdır.
Yumurta en fazla 2 olmalı fazlası yine zarar. Yine söylüyorum konu sahibi kas yapmaktan ziyade yağ eritmek istiyor.
Ben yukarıda anlattıklarımı uyguladım ve gerçekten istediğim sonuca ulaşmıştım. Burada önemli olan dengeli beslen hareket et kuralı.
-
Hocam vücutta sürekli olarak aminoasit yapımı ve yıkımı gerçekleşiyor. Kas yapımından kastımız aslında direkt olarak kas geliştirmek anlamında değil. Kas kaybı olmaması için de günlük hedef kilonun gram cinsinden protein tüketimi önemli. Hedef kilo 70 ise mesela, 70 gram toplam 2 öğünde olacak şekilde. 35-35 gibi olursa en uygunu olur. Zayıflayayım derken kas kaybı da olmasın önemli olan o. Ayrıca yeterli protein ve yağ alınmazsa sürekli olarak aç olma durumu ortaya çıkar. Bu durum hiç sürdürülebilir olmaz.
1 portakal veya elma kısmında katılıyorum size. Fakat 1 bardak portakal suyuna kaç tane portakal sığıyor siz daha iyi bilirsiniz kendiniz yapıyorsanız, herhalde 3-4 portakal oluyordur en az. Ben epeydir meyve suyu içmiyorum. Meyve suyunda lifler ve önemli kısımlar kaybedildiği için glisemik indeksi de yüksek oluyor. Meyve yemek yerine asıl kaynak sebzeler olmalı. En fazla günlük 1 porsiyon meyve. Kesinlikle gece değil.
Bir de ilk mesajınızda yemekten sonra tempolu yürüyüş önermişsiniz. Yemekten ne kadar sonra yazmadığı için yanlış anlaşılabilir, direkt dolu mide ile spor zaten uygun değil. Tam tersi açlık süresinde yapılan spor daha fazla yağ yakımına destek olur.
Eğer dediğim gibi temiz bir beslenme olursa spor olmadan bile kilo verimi olur. Sağlık için spor çok yararlı ama kilo vermek için asıl önemli olan beslenme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sex
-
Öncelikle ilgin için çok sağol hocam.Kol vs ipince, sadece göbek bölgem yağlandı.73 kiloyum, yeme alışkanlığım çok kötü.Misal tatlı bir şey olsun iyi yiyorum, kolda kas denen şey yok ama göbek ve affınıza sığınarak kalça civarı yağlandı. -
Hocam sağolasın bende şeker isteği çok oluyor -
Mümkün olduğunca dediğini yapacam hocam
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam dediğiniz gibi fazla kiloluysanız zaten 40 mekik çekmeniz biraz olanaksız. Ayrıca mekik çekince göbek yağları erimez, karın kasları güçlenir. Üstte bir sürü yağ olduğu için de görüntü olarak bir fark elde edemezsiniz. Üstteki tavsiyeyi pek doğru bulmadım.
Konuya gelecek olursak, önceki alışkanlıklarınızdan biraz uzaklaşabilmeyi göze alırsanız çok güzel bir çözümü var. Düşük karbonhidratlı, sağlıklı yağ ve proteinden yeteri kadar tüketerek, bolca da sebze yiyerek hem zayıflarsınız hem de sağlığınız çok daha iyi olur. Bu konuda Türkiye'de en iyi kaynak bence dr Rengin Börekçi. İnstagramdan takip edip gönderilerinizi incelenizi tavsiye ederim. Düşük karbonhidratlı beslenmeyi (lowcarb) Aralıklı orucu(intermittent fasting) Düşük glisemik indeksli beslenmeyi Bence biraz araştırın ve uygulayın. Sonuç çok iyi olacaktır. Egzersiz de tabiki önemli ama beslenme kadar değil. Yapabildiğiniz kadar da egzersiz eklerseniz çok daha güzel olur. En başta çok kasmak yerine zamanla arttırabilirsiniz. Son olarak da yazdıklarım karışık ve belki zor gelmiş olabilir belki. Ama aslında çok daha kolay ve gerçekten sağlıklı. Bir alışma periyodundan sonra farkı hissedeceksiniz. |
Benzer içerikler
- yukarı bak indir
- rowenta boykot mu
- rektör mü büyük dekan mı
- evde çekirge neden olur
- kızılay forma satan yerler
- para sayma makinesi bim
- prompt mühendisliği
- telegram indirim kanalları
- türk çay emojisi
- kasım indirimleri ne zaman
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X