Şimdi Ara

God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
815
Cevap
20
Favori
27.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4070 ile 4k ultrada 60 fps oynatiyo opt. Harika bence

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JePinkman kullanıcısına yanıt
    Diğer oyunlara göre iyi optimize edilmesi optimizasyonu iyi yapmıyor. Firmalar sırtını dlss e fsr ye dayamaya alıştı adam gibi optimizasyon yapmadan doğru düzgün test bile etmeden çıkarıyorlar oyunları. Oyuncuları tester olarak kullanıyorlar son patch ile sorunsuz oynayabiliyorum ki hala ara ara çöküyor oyun. Bilmem kaç senelik Ps4 de çalışabilen bir oyunun 8-9 senelik kartlarda zorlanmasına da doğal diyemiyorum ben. Oyunlar artık gold sürüme ulaşmadan çıkıyor oyuncuların geri bildirimleriyle firmalar patch yayınlıyorlar buna alışmamak gerekiyordu ama görünen o ki çoktan bu durum kabullenilmiş. Eskiden çıkan oyunlara bakıyorum da “day one update” diye bir kavram yoktu oyun çıkardı adam gibi oynardık ufak tefek sorunlar için patch yayınlanırdı şimdi oyunu satın alıyoruz bir de adam akıllı oynamak için yine patch bekliyoruz artık oyunların çıkış tarihinin üstüne 1 ay daha ekleyip öyle beklemek gerekiyor oyunu oynayabilmek için.

• Cemo94 kullanıcısına yanıt
    Ps 4'de çalışıyor ama pc'nin hangi ayarları ile çalışıyor? Denk gelen ayarları yap 30 fps çalışmıyor mu? Ps 4'te 30 fps oyun. Yani dediğin durumun senaryosu bu. Grafikler göze aynı gelse de side by side yapınca fark var. Dediğim gibi Ps 4 ayarlarına getirince 30 fps vermiyorsa eleştirelim. Ama imkan vermiyorum. Native olarak da iyi oyunun sonuçları. Vram leak, çökme vs. bunlar optimizasyon sorunu değil, bug. Kabul edelim etmeyelim, 8-9 senelik kartlar artık beklentiniz yüksek ise yeterli değil. Ama bu oyun onlarla da makul sonuç veriyor. Ortada bunlarla 10 fps alamayacağımız oyunlar varken Ps portlarına şükredelim. Savunmuyorum bu arada ama durum bu yani sevip sevmemek değiştirmiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Bug ve optimizasyon çok iç içe geçmiş kavramlar aslında. Bug olması da optimizasyonun kötü olmasından kaynaklı bir durum. Ghost of tsushima ps5ten çok daha güzel haliyle PC’de güzel çalışabiliyorken bu oyun ps4 ayarlarında bile çöküyor(du) neden? Vram kullanımını sınırlamamışlar ya da sınırlayamamışlar. Uzun uzun yazıp sonuna “savunmuyorum ama…” demek de çok ironik duruyor bu arada. Senin ya da sistemi yüksek olan diğer arkadaşların sorun yaşamaması optimizasyonun iyi yapıldığı anlamına gelmiyor Steam tartışmaları, Reddit vs.. gibi yerlerde sorun yaşayan sayısız insan var. Optimizasyonu kötü olan bir oyuna evet optimizasyonu kötü demek bu kadar zor olmamalı ya.

Neden kötünün iyisi çıktı diye oturup bunlara şükrediyoruz o da ayrı bir muamma gerçekten. O kartlarla 10 fps bile vermeyen oyunların optimizasyonları çok çok kötü, bunun optimizasyonu da kötü diyebilmeli insan. Hayır yapımcı firma bile patch üstüne patch yayınlayıp “şunu düzelttik, burayı hallettik” vs.. derken oturup bu oyunun durumu gayet iyi demek…

Yeni mi oyun oynamaya başladınız ya? Uyduruk ekran kartlarıyla ne grafikli oyunlar oynadık önceden. Optimizasyonu sorunsuz olan oyunlar o oyunlardı şimdiki oyunların hepsinin optimizasyonu berbat halde bu da yeni normal herhalde. Diğer oyunlardan daha az sorunlu çıkan oyunun optimizasyonu iyi diyeceğiz hiç oynanmayan, cp77 ya da tlou pc versiyonunun çıkış günündeki gibi baya sorunlu oyunlara optimizasyonu kötü diyeceğiz anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 7 Ekim 2024; 15:18:16 >

Hocan üslubunu bir toparlamanı tavsiye ediyorum öncelikle. Söylemediğim şeyler üzerinden çıkarım da yapma. Ben bizim sistemler güncel oyun iyi fps veriyor o yüzden iyi mi dedim? Oyunun eski kartlarla bir sürü benchmark videosu var açıp bir izlemeni tavsiye ederim. Kimi 30 veriyor kimi 60. Ben de diyorum ki daha ne olması gerekiyor? Beklentin yüksek ayarda native olarak 1060 ile 60 almak ise bu gerçekçi bir yaklaşım değil. Ps 4 için dediğime bir bak 30 fps alamıyorsan gel eleştirelim. Oyunda ayrıca stutter problemi de yok yine bunun bir sürü benchmark videosu var. Her oyun için her ürün için sana reddit'te şurada burada olumsuz yorum bulurum. En sevdiğin, en iyi teknik kaliteye sahip olduğunu düşündüğünü söyle bulayım sana. Savunmuyorum kısmına gelince Ragnarok'u savunurum. Dediğim UE5 oyunları içindi. Şunu unutuyorsunuz, sevsek de sevmesek de gerçek gerçektir. Bu doğrudur, yanlıştır demek değil. Ama ortada bir durum var o da bu.

Ayrıca bug ayrı bir şey optimizasyon ayrı. Vram leak bir bug. Sırf seni değil herkesi etkiledi. Kısa sürede de düzeldi. TLOU ve Cp'ın çıkışı ile bunu bir tutmak da ayrı bir zihniyet cidden. Cp bitmemiş bir oyundu. TLOU ise shader compile etmeyi bile beceremiyordu.

Tekrar söylüyorum Ragnarok iyi optimizasyonu olan bir oyun. Bakın kusursuz bugsız çıkmış demiyorum aynı şey değil ikisi. Bugı düzeltmek çok daha kolay ki düzeltildi de. Hayır kötü diyenler eski kartlarla benchmark videolarına bakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ekim 2024; 15:24:57 >

50 tane argüman da sunsam sürekli karşılıklı tezlerle yorum yapmaktan öteye gidemeyecek, kısır bir tartışma. Cp77 ve tlou örneğini bu oyunları ragnarök ile bir tutma amacıyla verdiğimi anlamışsın, yanlış anlamışsın keşke tekrar okuyup anlayıp yazsaydın.

Bu oyun optimizasyonu iyi bir oyun değil. Yeni normale alıştığınız için size öyle geliyor o kadar rezalet portlar çıktı ki az sorunla oynanabilir durumda olan bir oyuna optimizasyonu iyi der hale geldik. Yukarıda cp77 ve tlou örneği verme amacım da buydu o oyunlar öyle rezalet halde çıktılar ki gow ragnarok gibi oyunlar sırf onlardan iyi durumda diye optimizasyonu iyi görünüyor ama dediğim gibi bu da kötünün iyisi işte.. kötünün iyisine iyi diyemiyorum ben sizler gibi. Ayrıca bug(!) dediğin sorunlar sende düzelmiş olabilir ama düzelmeyen insanlar var ve sayıları az değil zaten sayılarının fazla olmasından dolayı ortada bir sorun var diyebiliyoruz yoksa evet dediğin gibi en başarılı ürüne bile kötü yorum yapan insan vardır burada sorun olup olmamasını kötü yorumların sayısından ayırt ediyoruz işte. Yani bir oyun ne zaman PC’ye çıkıp tavsiye ettiği sistem gereksinimlerinde kusursuz çalışır, çökme leak stutter vs.. olmaz ben o zaman optimizasyonu iyi derim. RT ile iki ışık oyununa fps kaybettiren, onu da dlss,fsr gibi piyasaya bela olmuş yöntemlerle anca yapan bu firmaları savunmayacağım native çözünürlükte oyun oynayamaz hale geldik resmen.

Bu arada tavsiyen için teşekkürler ama üslubumda bir noksan göremedim.

Hocam açıkçası konuya pek hakim gibi gelmiyorsun son mesajın sonrası. Ben benchmark diyorum şu bu diyorum sen duygusal yorumlar yapıyorsun. Sana iyi oyunlar dilerim optimizasyonu iyi oyunların ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ekim 2024; 15:50:16 >
    Karşımda gabe newell olduğunu unutmuşum pardon sana da iyi forumlar diğer konuları boş bırakma 2.000 mesaja çabuk ulaşırsın umarım

Bu kadar zor bir konu değil optimizasyon kavramı. Gözünde büyütmüşsün belli ki Gabe gelmiş aklına :) Bug'a optimizasyon sorunu diyen biri ile çok tartışmak mantıklı değil. Ps 4 için güzel bir öneri ve soru sordum cevap alamadık mesela. Çünkü sonucu dediğim gibi olacak.

quote:

Ps 4'de çalışıyor ama pc'nin hangi ayarları ile çalışıyor? Denk gelen ayarları yap 30 fps çalışmıyor mu? Ps 4'te 30 fps oyun.

Şunu dene kendi eleştirini çürüt gel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ekim 2024; 16:4:14 >
    Kötüye kötü diyemeyecek duruma gelmişiz ne acı. Fanboylar heryeri sarmış belliki. Performansı etkiliyorsa bug evet optimizasyon sorunudur kendin bilmediğin konularda neden ahkam kesiyorsun? Yaş ufaldıkça cehaletten gelen cesaret artıyor maalesef.

Valla yazım tarzına ve duygusallığına bakılırsa senin benden büyük olma ihtimalin sıfır :) Ben Ps sahibi bile değilim. Fanboymuş. Cevap veremeyince fanboy deyip geçmek kolay. Boş cümleler kurmak yerine git Ps 4'de bile çalışıyor önermeni test et görelim. Eski kartların benchmark videolarına bak gel. Kendin sorun yaşayıp "yaa kötüye kötü deyin" demek çok mantıklı değil. Ben kendim iyi performans aldım diye iyi demiyorum oturup baktım kartların benchmark videolarına. Olayı kendinle sınırlamak ile kalmak yerine biraz bakabilirsin sen de. Stutter şu bu hepsi test edilebiliyor. Sen kendi deneyimin üstüne ahkam kesiyorsun. Yine mi ikna olmuyorsun anket yap "optimizasyon sizce iyi mi?" diye. Bakalım sonuç ne çıkacak. Tekrar mı olmadın o halde kendi kendine şikayet etmeye devam et belki fps artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ekim 2024; 16:13:33 >
  • Beyler bu cinnetkarların da zorluk seviyeleri var haberiniz olsun, sonra gidersiniz birinden 2 yersiniz bu ne demeyin  

Ps4 ayarlarında da leak sorunu yaşadım da o bug dı gerçi demi

Yani forumda post kasmaya çalışan her konuda biten birinin benden büyük olduğunu düşünmüyorum ki büyükse durum daha vahim

Evet bug. Öğrendin sanırsam sonunda. Konu ile alakasız laf etme çabaların olgunluk ve bilgi seviyen hakkında fikirlerini veriyor. Cevap veremiyorsun "fanboy" diyorsun. "Post kasan" diyorsun. Konu ile ne ilgisi var bunların? İstediğim başlıkta konu ile ilgili yorum yaparım sana mı soracağım? Bir laf ortaya atıyorsan açıklamasını mantıkla yapacaksın şahsi deneyim ile değil. Kendin post kasıyor olmayasın başlıkta bir yüz tane şikayet postun vardır :)

Umarım sen de öğrenirsin diyeceğim ama şu kafa yapısının bir şey öğrenmesi pek olası görünmüyor hayatta başarılar

Sana da şikayet etme postlarında. Bir yüz defa daha et leak düzelecektir. İyi oyunlar.

Yalnız benim şikayet postlarım belki sorunu yaşayan başkaları da vardır yardım alırım diyeydi senin gibi her gördüğüm mesaja yorum atma gereği hissetmiyorum. Ha senin mesajına ilk cevabı ben verdim yanlışı düzeltmek için ama bu forumda her gördüğünü kaale almamak gerektiğini unutmuşum. Bloklama huyum yoktur ama gerçekten tahammül edilecek biri değilsin :)

Merhaba,

Naçizane iki önerim olacak. Bir; forumda birisine yanıt veriyorsanız Cevapla seçeneğini kullanırsanız yazdığınızın muhatabı belli olur. İki; Forumdaki veya ilginizi çeken her konudaki mesajları yanıtlamak zorunda değilsiniz. Size veya sizin için yazılmamış olabilirler. Teşekkürler.

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Sonuncusu arkadaş engellediği için boşta kaldı. İkinci dediğiniz forum mantığının yapısına ters. Zaten şahsi algılayıp bir yorum yapmıyorum. Takip ettiğim başlıklarda ilgilendiğim bir şey için yazılınca yapıyorum. Forumun olayı bu ya hani. Yapma diyorsanız o zaman burası forum olmaktan çıkar. Herkes birileri ya da bir şeyler yasaklansın istiyor bu aralar. Bunu neden yazdın, buna neden cevap verdin. Ee sen neden yazdın o zaman derler o kişiye. İzin almalıyız sanırım. Hoşlanmayan engelleyip geçebilir. Garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 7 Ekim 2024; 18:25:31 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.