ben de hasar almadan bitirecektim ama bir hasar aldım sadece daha da uğraşamadım 100 kere deneyince izledim hocam enteresan olmuş |
God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe (37. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim. Draupnir mızrağını alınca ve stonewall shield geliştirince bunları yenmek bir tık daha kolaylaşıyor. Hikayede biraz daha ilerlemek lazımmış.
-
Ya arkadaşlar çok can sıkıcı bir durum var.
Oyunu midgard bölümünde Vsync açık bir şekilde 60 fps oyunuyorum yeni haritaya geçtim ve belli bölgelere bakınca böyle 40 FPS sabit kalıyor. Bakın oynama değil sabit kalıyor ve başka bir yere bakınca 60’a geri dönüyor.
Vsync kapatınca da 40 fps olan yerler 50-60 arasında oynuyor ama bu seferde tearing sıkıntısı var.
Oyunun Vsync ayarında bir bug var sanırım. Fps düşürüp sabitliyor. Daha önce hiçbir oyunda yaşamamıştım. Hiç yaşayan oldu mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 2 Ekim 2024; 13:36:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlk oyunda da var bu durum. dokuzlar gölünün orada fps çok düşüyor ve gpu kullanımı yüksek değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
oyunun kombat keyifli ama hikaye çok baydı beni ya.
yarıda bıraktım.
-
bana acıma zorluğunda ne öldük arkadaş yeter yaw, hp barını ekranın yarısına getirdik hala ölüyoruz
-
Bende de vardı bu sorun. Tamamen çözemedim ama aza indirebildim. Oyun içinde ki kare limitleyiciyi kapatın ve Nvidia kullanıyorsanız denetim masasından oyunun exesini seçerek buradan dikey senkronizasyon'u açın. AMD kullanıyorsanız onun da kendi denetim masasında buna benzer bir ayar vardır. Bende tearing baya indi bu sayede. Sonrasında isterseniz kare limitleyici den 60 veya 40'a sabitleyip işlemci üzerinde ki yükü azaltabilirsiniz.
Oyunun optimizasyonu bence güzel ama grafik ayarı olarak pencereli tam ekranın eklenmesi gerek.
-
24.9.1 sürücü hypr-rx aktif 4k ultra FSR3.1 FG 7900xtx 5800x3d 64gb ram
hotfix 3.0
yeni yama
fps falan iyi güzel de kart çok böğürüyor kulaklık taktım mecburen. xtx'lerin hotspot 110 derece oluyor diye YT'de görürsünüz bende olmuyor 80 küsür ama fanı böyle ayarladığım için ve kart kütük gibi.
bu kadar fps'ye gerek yok aslında ama oyun içinden fps sınırlanmıyor. sürücüden yapsak chill açınca hypr-rx olmuyor hani 24.9.1 bu oyuna destek getirmiş hypr-rx'te neymiş bakayım demiştim ama vazgeçtim fps sınırı mhz güç sınırı bir şeyler yapacam ben buna.
-
Bu arada 10. bölümde oyun iyice şaha kalkıyor, arkadaş ne oyun kasmış adamlar harbiden.
-
oyunun senaryo kısmı bittikten sonra kalan yan göreviydi, toplanabiliriydi vs. için freya ile gezebilme şansımız oluyor mu yoksa illa atreus'a mı katlanmak zorunda kalıyoruz?
-
sorunun cevabı aslında spoiler. ona göre
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.evet, freya ile devam ediyorsunuz senaryo bitiminde. -
Atreus’un oynanışını bir tek ben sevdim sanırım. Kratos gibi bir kas yığınının yanında oldukça çevik, hızlı ve akıcı bir oynanışı var ben bayıldım. Atreus bölümlerinin sıkıntısı Angrboda kısımları gibi filler hissettirmesi. Oynanışı güzel ama görevlerin kendisi sıkıcı.
Hikaye anlatımı, sinematik kalite, karakter gelişimleri vs vs aşmış oyunun. Eski gaddar ve öfkeli Kratos’un beş oyundur aynı şekilde devam etmesi karakter gelişimi açısından epey sıkıcı olurdu bence. O kadar olaydan sonra karakterin de değişmesi gerekiyor neticede. Elinde bir tek Atreus kalmış, ona bakmak için daha sakin ve olgun bir karakter olması oldukça tutarlı.
Mekaniksel açıdan ise allah katına çıkmış oyun. Ortalara kadar büyük oranda ilk oyunu tekrar oynuyormuşum gibi hissettim ama mekanikler yeterince derinleşiyor. Mızrak ise balta kadar olmasa da yine müthiş zevkli bir silah olmuş. Oynanış açısından oynadığım en zevkli oyun olabilir.
Bence oyunun en önemli eksisi ana senaryodaki boss fightlar. Sanırım casual kitleye hitap etmek için böyle yapmışlar bilmiyorum. Çok basit savaşlar olmuş. İlk thor fight’ı dışında gram epiklik yok ayrıca. Eski oyunlara kıyaslayınca baya zayıf kalıyor, eski oyunları geçtim 2018’deki Baldur fight’ı kadar bile iyi değil hiçbiri. Allahtan cinnetkarlar soulsvari müthiş fightlar sunuyor, oradan biraz kurtarıyor durumu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
teşekkür ederim hocam. şunu da sorayım hatta madem bitirmişsiniz: denediyseniz ng+ ile başlayınca toplanabilirler sıfırlanıyor mu yoksa yalnızca önceki oyundan kalanları mı toplamak gerekiyor?
-
valla hocam ben oyunu oynayalı 2 sene oldu. ps tarafında kardeşlikle almıştım, yan görev, ng+ vs hiç uğraşmadan senaryo biter bitmez sattım oyundaki hakkımı. ama ng+'da mantık genelde aynıdır, ana görevleri etkileyecek eşyalar hariç herşey cebinizde kalır. ng+'da belki yeni zırh setleri falan olabilir. bunun dışında oyun sıfırmış gibi bütün eşyalar yine aynı yerinde durur, tekrardan toplayıp toplamamak size kalır. ilk oyunda böyleydi, değişeceğini sanmam ama dediğim gibi kişisel olarak deneyimlemedim. elbette konuya hakim arkadaşlar vardır, onlar cevap verecektir.
-
Arkadaşlar birşey sorucam oyun bittikten sonra istedigimiz bölümü tekrar oynama sansi varmi bir önceki oyunda boss savaşı öncesi ayri bir slota manuel save alıyordum tekrar oynama amacı ile bu oyundada bu aynımı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İstediğin yere gidip oyunu fulleyebilirsin hocam. Sandık mandık ne varsa toplayıp boss savaşlarını da bitirebilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyunu fullemeye çalışmak zulüm gerçekten. Boss savaşlarından bahsetmiyorum bu arada savaşlar gayet eğlenceli geçiyor öyle saç baş yolduracak bir savaşa denk gelmedim ama haritalarda toplanabilirleri aramak çok sıkıcı ya.
İlk oyunda muspelheim sınavlarında en çok hiç hasar yemeden belli sayıda düşman öldürme bölümünde zorlanmıştım bunda da varmış o muhtemelen bi o sinirden çıldırtacak beni. Bir de harita dizaynlarını sırf oyun süresini uzatmak için o kadar aptalca tasarlamışlar ki çok sövdüm gerçekten. Yani zıplama özürlü bir karakter yapıp sırf biraz aşağı inmek ya da yukarı çıkmak için dolandırıyorlar habire özellikle vanaheim bölgesi öyle karışık ki sürekli kayboldum gözümün gördüğü yere bile gidemiyorum herhalde 80+ saatte falan anca fullerim haritaları o da sıkıntıdan silmezsem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Updates
- Prevent crash on game boot due to corrupt or missing files - game will now tell you that there are bad files and ask you to verify installation
- Volumetric fog in Realm Between Realms and during dream sequences will now appear properly on NVIDIA 10xx, 20xx, and 30xx cards
- DualSense controllers will now default to rumble backup when connected wirelessly as haptics are only available with wired connections
- Achievements will now retroactively unlock when loading save games
- Please note: If you reload your save and your missing Achievements do not pop, this is likely due to something causing the Steam API to fail via a temporary block such as a firewall, internet disabled, etc. Please double-check possible blockers if this issue persists after reloading.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sake_16 -- 5 Ekim 2024; 6:10:0 >
-
24 saat sonunda bitti finali biraz saçma geldi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X