Şimdi Ara

God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
815
Cevap
20
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
Giriş

Kardeşim oyunu silmek üzereydim. Yüregime su serpttin . Evet sayende, oyunu silmek üzereydim bu şacmalık yüzünden :) Bunlari hesaplamalari güzel oldu, Cok teşekkür ederim dostum.

• Bu gna nın hp barı nedir arkadaş ne oluyor yani ??

• Genel anlamda kötü bir port olmuş.Zen 2(Ryzen 5 3600) işlemci'de ister full ister en düşük ayarda olsun Ragnarök sürekli 60 fps'nin altında kalıyor.Öyle yağ gibi akan Horizon West gibi üst düzey grafik'te yok.Bakalım Spider Man 2'yi nasıl bir port olacak.Aradan haftalar geçmesine rağmen sıkıntıyı halledemediler.

God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #TürkçeDigital Foundryyoutube
    Sony Santa Monica Studio teams up once again with Jetpack Interactive to deliver one of the smoothest PC ports we've seen. Alex goes in-depth on the PC version of the PlayStation 4/5 juggernaut, revealing a highly accomplished port - with just a few edge-case problems that should be resolved in upcoming patches. Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies and various items based on DF catchphrases? Check out our store: https://store.digitalfoundry.net Join the DF Supporter Program for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe 00:00:00 Introduction 00:00:17 Why this port is great 00:03:01 PlayStation vs. PC 00:08:24 Performance Cliffs 00:15:35 Room for Improvement 00:17:03 Optimised Settings 00:21:09 Conclusion
    https://www.youtube.com/watch?v=cITEbCFGutc

8:40'tan itiberen.

• God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe
    God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe

God of War Ragnarok'u 60 saatte, Bana Acıma (Give Me No Mercy) zorluğunda, tüm diyarları tamamlayıp %100 yaparak bitirdim, üstüne de 6 saatte Valhalla DLC'sinin sonuna geldim ve artık oyun hakkında biraz konuşabilirim. Önceki oyuna bayılmış biri olarak GOW Ragnarok'u da son derece beğendiğimi belirtmeliyim öncelikle. İlk oyunda iyi olan nerdeyse hiçbir şeyi bozmayıp üzerine güzel eklemelerle etkileyici bir devam oyunu çıkartmayı başarmışlar. İlk oyunda ne varsa bunda da hepsi 2x daha iyisi veya genişi şeklinde bulunuyor. Çoğu incelememde yaptığım gibi uzun uzun iyi ve kötü yanlarına girmeden genel yorumlar yapacağım çünkü Ragnarok her ne kadar DLC yorumlarını hak etmeyecek düzeyde geliştirmelere sahip olsa da temeli bir önceki yapımla aynı. Hikayesi yine vurucu anlara sahip ve merak ettirici, savaş dinamikleri ilk oyunda bile enfesken Ragnarok'ta gelen değişim ve eklemelerle ilk oyunu adeta bi prototip haline getirmiş. Bulmacalar çok daha çeşitli ve eğlenceli. Yarı açık dünyasında keşif yapıp yeni yerler ve düşmanlar görmek ilk oyundan bile güzel çünkü çok daha fazla opsiyonel bölge, yan görev ve boss savaşlarına denk geliyorsunuz. Bunları yapmak neredeyse ana hikayeden bile daha keyifliydi diyebilirim. Valhalla DLC'sini de ayrıca çok beğendim. Hem Roguelike döngüsü hem de Kratos'un geçmişiyle son hesaplaşması açısından beni etkilemeyi başardı.

İlk oyunda eksikliğini en çok hissettiğim şeyler düşman-boss çeşitliliği ile epik savaşların sayıca yetersizliğiydi. Ragnarok ilk sorunu tamamen çözmüş. Hem sıradan düşmanlar, hem ana hikaye hem de yan hikaye boss'ları ilk oyuna kıyasla çok daha fazla varyasyona ve farklılığa sahip. Epik savaşlar konusundaysa maalesef ilk üçlemeyi geçtim, ilk oyundan bile kötü durumdaydı. Baldur karşılaşmaları gayet iyiydi, Ragnarok'ta ondan daha fazlasını görmeyi beklemiştim ama Baldur seviyesinde bi epiklik barındıran bile hiçbir savaş yoktu maalesef. Thor, Odin, Heimdall gibi pek çok tanrıyla olan mücadelelerimiz zevkli boss savaşları olsa da sunum ve verdiği tatmin hissi açısından serinin geri kalan oyunlarından oldukça gerideydi. Ayrıca ilk oyunda olmayan bir sıkıntı olarak da hikayenin bazı kısımlarının gereksiz uzatılıp bazı kısımlarının da olması gerekenden kısa tutulması beni biraz rahatsız etti. Bundan spoiler'lı kısımda daha açık olarak olarak bahsedeceğim. Bir de son olarak belirtmeliyim ki GNA mücadelesi bence kesinlikle Sigrun kadar zorlayıcı değildi. Gna'ya 9.seviyede gittim ve yarım saat gibi bir sürede, 5. ya da 6. denememde falan mağlup ettim kendisini. Sigrun'da da herkesin söylediği kadar zorlanmamıştım ama alt etmesi Gna'ya kıyasla daha zorluydu ve hareketlerini okuması daha çok vakit alıyordu. Beni, insanların Sigrun ve Gna'da çıldırdığı kadar çıldırtan tek boss ise Cinnetkar Kralı Hrolf oldu. Benim gözümde serideki en yorucu ve mücadeleci boss kendisiydi. Nerdeyse 2 saat uğraştım ve savaş bittiğinde oldukça tatmin olmuştum.

İşte böyle. GOW Ragnarok beni aynı ilk oyundaki gibi bitirene kadar içine alıp büyüleyen bir yapım oldu. Listemde oynamam gereken çok fazla oyun olmasa mutlaka bi NG+ yapardım. Oyunlarla biraz olsun arası olan herkes bence bu deneyimi yaşamalı. Ama her şeye rağmen de ilk oyun bize bu tarz bi tecrübeyi ilk defa sunduğu için daha vurucuydu ve benim için daha özel bi işti. Son olarak da spoiler'lı kısımda hikaye ve gameplay hakkında birkaç şey eklemek istiyorum:

Hikayenin bazı kısımlarının gereksiz uzatılıp bazı kısımlarının da olması gerekenden kısa tutulması derken hangi sahneleri kastettiğimi sanırım oyunu bitirmiş olan herkes anlamıştır. Angrboda bölümlerinden her ne kadar pek çok kişinin aksine baymayıp keyif alsam da biraz daha kısa tutulup hikayenin başka bölümlerine daha fazla zaman ayrılmasını tercih ederdim. Ragnarok savaşının çok hızlı gerçekleşmesinden ve etkileyicilikten uzak sunumundan ben de şikayetçiyim. Ayrıca General ilan edildikten sonra diğer diyarları bir araya getirme konusunda da bence çok daha fazla etkimiz olmalıydı. Her bir diyarda son bir görev yapıp onları birleştirip Asgard'a öyle gitmeliydik kesinlikle. Zaten tüm diyarların ve ırkların savaşı olması gereken Ragnarok'un sadece Einheri vs Elf olması da ayrı bir saçmalıktı. Bu kısımlar eğer dediğim gibi daha dolu ve uzun işlenseydi herhalde gelmiş geçmiş en iyi oyunlardan biri olurdu GOW Ragnarok. Bu haliyle bile mükemmel bir oyun olsa da işte o son bölümler içimde hafif bir burukluk bıraktı.

Bir de gameplay açısından eklenen en önemli 2 şey olan Draupnir ve Atreus'tan da kısaca bahsedeyim hemen. Draupnir'e başlarda ısınamasam da özellikle yetenekleri açıp Muspelheim sınavlarında ve Valhalla'da iyice kullandıktan sonra baya bi alıştım, oldukça keyifli bi combat dinamiğine sahip olduğunu söyleyebilirim. Doğru kullanıldığında balta ve kılıçlardan çok daha efektif bir silah aslında. Atreus da hiç beklemediğim kadar eğlenceli bir oynanışa sahipti. Kratos'a kıyasla daha güçsüz ama daha atik ve çevik bir savaşçı olduğu hissini iyi vermeyi başarmışlar. Hikayenin sonuna bakılırsa zaten galiba Miles Morales - Uncharted Lost Legacy ayarında bi ara oyunla kendisi hakkında daha fazla içerik göreceğiz

• psycho90 kullanıcısına yanıt

oOo Hocam merhabalar.  Ben de şu aralar önceki oyunu NG+ olarak tekrardan oynuyorum. Valküre bacıları dövemediydim ilk seferinde, bu kez ağızlarına ağızlarına vuruyorum.  Geçen gün de Ragnarök'ü gift olarak alabildim sonunda. Stalker 2 sonrası girişeceğim bakalım. Merak ettiğim bir ek paket veya eklenti oynuyormuş hissini çok yaşadın mı hocam. Ragnarök'ün PC çıkışını yapacağı dönem Steam Aktiviteler kısmında oyun ismine bakmazsam arkadaşların paylaşımlarından ilk oyun mu yoksa Ragnarök mü pek ayırt edemediğimi farketmiştim. Bu durum da o dönem üzmüştü beni açıkçası.

Yine ayıla bayıla oynayacağız oyunu fakat ne kadar etkiler bu durum merak ediyorum.

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam :) Ek paket söylemi incelemede dediğim gibi biraz ağır bi itham olur ama öyle bambaşka, öncekinden bağımsız bi yapıda da değil kesinlikle. Horizon ve Jedi serilerini oynamıştın diye hatırlıyorum, onların 2.oyunlarında ne kadar gelişme varsa GOW Ragnarok’ta da o kadar var. Yalnız Ragnarok’ta şöyle bi sıkıntı var, önceki elde ettiğin neredeyse hiçbir şey aktarılmıyor. Tekrar en baştan skill’leri ve rünik saldırıları elde etmeye çalışıyorsun. Bende tüm silahların istediğim her şeyini bulmam ve açmam 20 saatimi almıştı yaklaşık. Yakın zamanda ilk GOW’u oynayıp full haliyle bitirdikten sonra Ragnarok başlarda biraz bayabilir seni o yüzden.

Ama yepyeni haritalar, geniş bölgeler ve keşif unsurları, yeni karakterler, olaylar, yan görevler, bambaşka düşman tipleri derken yine oyunun içine çok rahat giriyorsun ama ilkine göre bi tık fazla vakit alabiliyor bu sadece. Oyunun ikinci yarısında combat ilk oyunun üstüne çıkmayı rahatlıkla başarıyor ve yeni yetenek ve oyuncakları da yine ikinci yarıda elde ediyorsun. Grafikler ilk oyunun aynısı gibi görünüyor doğru ama bölüm tasarımları konusunda ilk oyundan çok daha başarılı olduğu için o durum da hiç rahatsız etmiyor, zaten görsellik genel olarak hala çok iyi. Araya Stalker’ı alman iyi olur, Ragnarok’a girince daha taze hissedersin :)

Aynen hocam, Horizon ve Jedi serilerini oynamıştım. İkisinde de bariz ve gözle görünen farklar vardı. Hele Horizon'daki fark dağlar kadardı. Horizon Forbidden West; Alan Wake 2 ve Black Myth: Wukong ile grafiksel olarak ayrı seviyedeler. GoW'da ise o farkı arkadaşların ekran görüntülerinde en azından göremedim. Umarım oynarken en azından farklı hissederim. Diğer her şeyi ile zaten kalitesi tartışılmaz bence de. En iyisi ilk oyunu bitirince bir süre ara verip Ragnarök'e geçmiş. Daha Phantom Liberty de duruyor. Teşekkür ettim hocam.

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt

Ne demek hocam. Ben de şu an Alan Wake 2’yi oynuyorum, evet Ragnarok’un görsel kalitesi Forbidden West veya Alan Wake 2 seviyesinde değil kesinlikle ama günümüz için hala oldukça iyi. Giriş kısmını atlatıp geliştikçe ve hikayede ilerledikçe içeriksel farklar çıkıyor ortaya, merak etme God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe Aaa Phantom Liberty’yi de mutlaka sıkıştır Ragnarok’tan önce bi yerlere hocam, çok övmüştüm sana zaten zamanında, tekrar uzatmayayım :)

• Oyunun karakter konuşma sesleri düşük mü ben anlamadım?

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt

Sonudbarda ile oynuyorum çevresel ses ile müthiş oluyor. Tv hoperlorü ile pek bişey bekleme

• Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Ben PC den ve soundbar ile oynuyorum, az önce açıp baktım ayarlardan nasıl olmuşsa kısılmış, sesler netleşti. 👍🏻

bana acıma zorluğunda nasıl bitirdiniz tebrik ederim, ben oyunun 3/2 kadarından sonra zorluğu kısmaya başladım bir yerden sonra aynı düşmanı aynı yerde onlarca kez yok etmeye çalışında oyuna olan heyecanımın azalmaya başladığını hissettim sırf oynamak istediğim için zorluğu git gide düşürdüm. sizi tebrik ederim. ben o zorlukta milletin 10 saatte gittiği yerleri anca 25 saatte kat etmeye başlamıştım

• s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

Hocam Bana Acıma'da artık tamamen Soulslike oynuyormuş gibi davranmak gerekiyor, işin Hack&Slash yanı özellikle güçlü düşmanlara karşı oldukça azalıyor. Souls'lar ve Sekiro'yu oynadıktan sonra GOW'un Bana Acıma'sı öyle baydıracak şekilde zorlamıyor, dodge-counter-parry aralıklarına alışması o oyunlar kadar zor değil çünkü. Bazı yerlerde benim de savaş anlarım daha uzun sürüyordu tabii ki ama combat dinamiklerini sevdiğim için rahatsız etmedi hiç. Bende de sizin aksinize ilerledikçe işler kolaylaşmaya başladı çünkü faydalı yetenek ve silah rünlerini açtıkça daha rahat oynamaya başladım. Başlarda pek alternatifimiz olmadığı için daha çok zorlanıyordum

Her yeri her köşeyi gezip ne bulduysam kullanmaya çalıştım ortalarından sonra oyun kolaylaşır dedim ama basit düşmanlar bile zorluyor, devamlı arkalıyorlar, en zorlandığım ko u göremediğim düşmanlardan gelen saldırılar oldu, bir de ekranın ortasında beliren kırmızı işaret aksiyon anında zor belli oluyordu bende zorluğu düşürmek zorunda kaldım, artık rüyalarıma girmeye başlamıştı, rüyamda boss ile kapışıp yeniliyordum 😀
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.