Şimdi Ara

Gödence'den Organik Sertifikalı Naturel Sızma Zeytinyağı - 135 ₺ - Ücretsiz Kargo - 5 Litre (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
22
Favori
47.009
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: McCarty

    Şu kargoyu kaldırında sipariş verelim

    Efendim ne yazık ki sadece 100 tl ve üzeri alışverişlerinizi karşılayabiliyoruz.

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KURSAD.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ronin666

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mnr980

    yagınızın asit oranı nedir?

    İzninizle bu sorunuzu geniş ölçekte cevaplamak isteriz efendim,

    Asit oranımız max 0,8'dir. Bunu bu şekilde söyleme sebebimiz asit oranının ortama göre ufak miktarlarda değişebilmesindendir. Bu rakamı sabit olarak söylemek bu nedenle mümkün değildir ki naturel sızma zeytinyağı tebiliğinde de bu nedenle azami olarak 0,8 belirlenmiştir.

    Asit oranının düşük olması salt olarak ele alındığında bir yağın iyi ve kaliteli olduğuna delil değildir. Önemli olan içerisindeki besin değerleridir. Ne yazık ki asit oranı bazı kimyasal ve ısıl yöntemlerle düşürülebilmektedir. Bu işlem esnasında ise besin değeri yok denecek konuma gelir.

    Zeytinlerimiz özenle toplanır ve hasatta plastik kasa kullanılır. Çuvallarda oluşan fermantasyon ve kalite kayıpları önlenmiştir. Fabrikaya giren üreticinin malı ilk on iki saatte mutlaka işlenir. Bölgenin sahip olduğu mikro klimaya bağlı olarak, tane zeytindeki yağ verimi ile antioksidanlar yüksek, peroksit değerleri düşüktür. Bu nedenle elde edilen zeytinyağın raf ömrü daha uzundur. Bu da demektir ki 2012 hasadının yağı, besin değeri hiçbir şekilde kaybolmadan sofralarınıza gelmektedir.

    Saygılar sunarız.

    Maximum 0.8 , minimum kaçtır ? 0.8 bir yağı asla kabul etmem. 0.3 0.5 en iyisi olarak damak zevkimdir. Genelde bu rakamı söylemek mümkündür . 0.5'e kadar olan yağlar 0.8 'e kadar olan yağlar diye sabitlersin 0.5'e kadar olan yağlarda 0.4 de çıkabilir yada ortasıda çıkabilir ama maksimum 0.5 'i geçmiyeceğini belirtir.

    Asit oranı , zeytin yağın tadını ve yiyiş biçimine kadar etkiler, beni etkiliyor. Birçok tanıdığımıda etkiliyor.

    Bir yağın dışdan müdahele ile Kimyasal olayı ve diğer yöntemler ile düşürülmesi hem test edilen üründe ortaya çıkmaktadır , hemde ne yediğini bilen insanlar bunu anında farkederler. Tek bir şikayetimle çok ünlü firmalardan birtanesi bütün yağlarını sıvı ve katı sabunlara çevirmek zorunda kaldı.

    Bu belgeyi anlyamadım , bu nerde test edilmiş bir belge ? Dünyaca kabul edilen Türkyiede sadece iki yer belge verilebiliyor , Birisi İtu Okulunun belgeleri evrensel olarak kabul görüyor diğerinin adını unuttum aklıma gelince söylüyeceğim , onun dışında hiç bir kurumun verdiği belge güvenilmez , tam analiz sonuçları vermez ve onlarca zeytin yağ üreticisi kanuni sebeplerden dolayı sizin gösterdiğini yer gibi yerlerde analiz ettirir , parayla veya başka yollarla istenilen sonuçlar çıkarılır.

    Neden avrupanın benimsediği AB nin benimsediği yerlerde ve bunlar dışında hiç bir test sonucu kabul edilemez denildiği yerlerde yaptırmıyorsunuzda bu tarz yerlerde yaptırıyorsunuz ?



    Ben Daha şuana kadar İtu'de TEST yaptırıpda şuraya o kağıdı koyanı göremedim.




    Efendim sizlerin de söylediğiniz gibi bu damak tadı ile ilgilidir. Birincil yağları da zevkle tüketen insanlar vardır ki ağır aroma onlara daha da cezbeden bir şeydir. Ayrıca 0,2 asit oranına sahip bir yağı da kokusundan dolayı yiyemeyebilirsiniz.

    Bizim yöremizin zeytini olan Erkence'nin (Hurma zeytini) tane zeytinde yağ veriminin yüksekliği, keskin meyve aroması, antioksidanların yüksekliği gibi özellikleri vardır. Ancak dünyadaki tüm zeytinlerden ayrılan bir özelliği vardır ki bu da Phoma Oleae mantarıyla yaptığı işbirliğinde gizlidir.

    Özellikle sonbaharın son aylarında, ılık ve çiğ yağışlarının çok olduğu gecelerde bu mantar erkence zeytininin içine girerek tane içindeki karasuyu parçalar. Tabiat ana bu ayrıcalığı sadece karaburun, çeşme, seferihisar ve urla'nın oluşturduğu yarımadaya vermiştir. Dalından toplanıp yenilebilen bir zeytindir erkence. Yağların oleik asit cinsinden asitlik derecelerinin düşük olmasını sağlar. Ayrıca tuz diyeti yapanlar için önerilen bir zeytindir ki, tuz oranı 0'a yakındır.

    http://www.icea.info/en/

    Bu kuruluş dünyada 9 ülkede organik tarımı teşvik ederek denetlemesini yapıyor ki buna Yunanistan'da dahildir.

    Pazartesi günü söylediğiniz üzere itü'yü arayıp gerekli tüm testleri yaptırarak buradan paylaşacağım efendim. Yağımıza ve değerlerine fazlasıyla güveniyoruz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeuma55

    Bu fiyata soguk sıkma yağ olamaz.temsilcilik olaylarina girilmis.zaten koyluden belli bir fiyattan alinmis.soguk sizma yag uretimi yok gibi bisey.ancak daha dusik derecelerde sıkılmış olabilir
    Alip yagdan anlayan birisi yorum yaparsa iyi olur.anlamayan icin zatem bu tarz yaglar ortalamanin uzerinde oldugundan guzel gelir.

    Efendim ilginiz ve güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz ancak;

    Günümüzde "Bütün zeytinyağları soğuk olarak preslenir. Zeytinyağında başka türlü presleme yapılmaz. Şişenin üzerinde soğuk preslenmiştir yazısı varsa almayın. Bu sadece göz boyama amacıyla yapılmış bir aldatmacadır."

    Bunun yağların üzerine yazılma sebebi, sanki ekstra bir özellikmiş gibi pazarlanması stratejisinden başka bir şey değildir. 32 derecenin üstü de ayrıca kanser riski oluşturmaktadır.

    Temsilcilik olayına girilmiş dediğiniz doğrudur. Bunun sebebi de dünya çapında bir tesis kuran ve çiftçilikte yıldız çiftçiler kategorisinde olup bu denli bir yetkinliğe sahip olan köylülerimizin ürünlerini sunma ve pazarlama konusunda yaşadıkları sıkıntılar bir nebze olsun giderebilmektir efendim.

    Tesisimiz bir evin mutfağından hijyeniktir, ve zeytinyağı üretiminde kullanılan suyun ısısı 27 derecedir. Bu ısıyı sürekli kontrol edecek ve ayarlayacak bilgisayar donanımına sahibizdir. Tesisimiz istediğiniz gün ve saatte görülebilir efendim.

    Düzeltme:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronin666 -- 7 Ekim 2012; 11:43:10 >




  • Bütün sorulara aynı nezaketle cevap veren Ronin666 arkadasımızın bilgi ve samimiyetine inanıyorum. Yarın ben de sipariş vereceğim. Gelince fikirlerimi yazarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilimveEdebiyat -- 7 Ekim 2012; 11:22:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutix

    Ben Kocaeli'de oturuyorum. Gelip alma şansım var mı?

    Kocaeli'de nerede ikamet ediyorsunuz efendim. Biz körfez bölgesindeyiz ancak belirttiğiniz yere ürününüzü elden de teslim edebiliriz.

    Saygılar sunarız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat

    Bütün sorulara aynı nezaketle cevap veren Ronin666 arkadasımızın bilgi ve samimiyetine inanıyorum. Yarın ben de sipariş vereceğim. Gelince fikirlerimi yazarım

    İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz efendim. Sizin gibi konu hakkında ilgi ve bilgi sahibi olan bir kişinin ürünümüzü deneyecek olması bizi fazlasıyla mutlu eder.

    Saygılar sunarız.
  • Bende verilen cevaplardan tatmin oldum 5 X 1 lt lik paketten sanalpazardan alacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CANOZ

    Bende verilen cevaplardan tatmin oldum 5 X 1 lt lik paketten sanalpazardan alacağım

    İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederiz efendim. Bu güveninize layık olacağımıza inanıyoruz.

    Saygılar sunarız.
  • Gödence'den Organik Sertifikalı Naturel Sızma Zeytinyağı - 135 ₺ - Ücretsiz Kargo - 5 Litre


    Zeytin ağaçlarımızın denizden 500 metre yükseklikte olduğu köyümüzden bir manzara... Bu yükseklik ve mikroklimada zeytin sineği yaşayamadığından ürünün doğallığını ve organikliğini etkileyecek bir işlem ve süreç gerekli değildir.
  • Hocam gerçekten 1.sınıf ürün olduğundan şüphem yok , tek bir sorum var KAHVALTILIK olarak kekik ve limon ile nasıl oluyor acaba , biz anamur'dan aldık fakat yemeklik incecik sıvı yağ gibi , kahvaltıda asla yenmiyor hocam .Ayrıca turunç sulu çizik zeytininiz de var mı acaba .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ipsiz_uçurtma

    Hocam gerçekten 1.sınıf ürün olduğundan şüphem yok , tek bir sorum var KAHVALTILIK olarak kekik ve limon ile nasıl oluyor acaba , biz anamur'dan aldık fakat yemeklik incecik sıvı yağ gibi , kahvaltıda asla yenmiyor hocam .Ayrıca turunç sulu çizik zeytininiz de var mı acaba .

    Efendim öncelikle ilginiz için teşekkür ederiz. Sabahları domates-kekik-zeytinyağı üçlemesi yaparız biz de. Bir de zeytinimizi azıcık kırmızı biber ve kekikleriz, limon sıkarız ve olmazsa olmaz zeytinyağımızdan gezdiririz üzerine. Kahvaltımızdan eksik olmayan temel öğelerdir efendim bunlar.

    Bununla birlikte, her ne kadar biz yağımıza çok güveniyor olsak da, en önemlisi sizlerin damak tadı ile örtüşüp örtüşmeyeceğidir. Şanslıyız ki şu ana kadar ürünümüzü sunduğumuz değerli insanlardan bir şikayet ya da olumsuz tepki ile karşılaşmadık.

    Anamur'dan aldığınız yağ da hilesiz ve kaliteli bir yağ olup da damak tadınızla uyuşmamış olabilir. Hilesiz olup olmadığını, buzluğunuza koyup yaklaşık olarak 30-60 dk arasında bekleterek, tamamının donup donmadığından anlayabilirsiniz efendim.

    Zeytin konusunda da salamura yeşil zeytinlerimiz sınırlı sayıda var elimizde. Yöreye tatil için gelen insanlarımız, tatillerinden dönerken -sağ olsunlar- stoklarımızı epeyce eritiyorlar. Bu nedenle sınırlı ürünümüz kaldı diyebiliriz efendim.

    Aklınıza takılan herhangi bir şey kaldı ise, seve seve cevaplayabiliriz.

    Saygılar sunarız.




  • Özelden sorular geldiği için buradan yanıt vermek daha doğru olacak; şu an için riviera tipi zeytinyağı üretimimiz yoktur.

    Sızma zeytinyağını yemeklerinize ekleyebilirsiniz ancak bunu yaparken yemeğinizin pişmesinin ardından, tabiri caizse sos olarak eklerseniz güzel bir tat ve koku verecek olmasının yanında, besin değerlerinden de eksiksiz olarak yararlanabilirsiniz.

    İlk mesajda uzunca anlattığım süreci basit olarak anlatmak gerekirse sızma zeytinyağı, zeytinlerin ilk kez sıkılması ile elde edilir. Belirli bir ısıl işlemden geçmediği için de yemek pişirmenin normal sürecinde eklediğiniz takdirde aromasını salacak, hem alışık olduğunuz tat ve koku bozulacak, hem de besin değerlerinin yitmesine sebep olacaktır.

    Aklınıza takılan her konuyu gerekirse özelden, gerekirse de buradan sorabilirsiniz efendim.

    İçten saygılarımızla...
  • Siparişim bugün geldi.

    Öncelikle hızlı kargo ve özenli paket (cam şişe sipariş vermiştim) için çok teşekkürler.

    Yağın tadı ve kokusu gayet güzel. Fiyatını sonuna kadar hak ediyor.

    Elimdeki diğer markalar bitince 5 Lt'lik sipariş vereceğim.

    Saygılar,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BilimveEdebiyat

    Siparişim bugün geldi.

    Öncelikle hızlı kargo ve özenli paket (cam şişe sipariş vermiştim) için çok teşekkürler.

    Yağın tadı ve kokusu gayet güzel. Fiyatını sonuna kadar hak ediyor.

    Elimdeki diğer markalar bitince 5 Lt'lik sipariş vereceğim.

    Saygılar,


    Efendim ürümünüzden memnun kalmanız bizi çok mutlu etti. Konu hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olan biri olmanız dolayısıyla da farklı bir mutluluk yaşadık doğrusu.

    Her şey için biz teşekkür eder,

    içten saygılar sunarız.
  • Arkadaşlar Gödence zeytinyağından bende aldım öğlen sipariş verdim , sabah ürünü aldım. Zeytinyağını açtım kokladım kaliteli zeytinyağı nasıl kokuyorsa öyle taze ve güzel bir koku geldi(meyvemsi yeni kesilmiş çim kokusu gibi).

    Renk zeytin yağında kıstas değidir kaliteyi belirleyen çünkü zeytinin büyüdüğü toprak, iklim, zeytin cinsi ve hasat dönemine göre değişir. Rengi açık sarı. En önemli ise tabi tadıydı, tadını da beğendim.

    Sadece benim için sorun zeytinyağının genzimi az yakması(asid oranı çok mu yüksek dedim ). Acaba bende mi sorun var diye düşündüğümde, başka birilerinede tatdırdım aynı şekilde onlarında az genzinde yanma oldu. İade etmeyi bile düşündüm. Hatta forumdan satın alan bir arkadaşlada görüştüm onda da olmuş ( bu arada koşulsuz iade işlemi olduğunu söyledi satan arkadaş , görüştük kargo ücretini bile karşıladıklarını belirti tebrik ettim)

    Sonra araştırdım sordum zeytinyağından anlayan dostalara erken hasat veya asid oranı düşük zeytinyağında genizde yanma olacağını belirtiler. Demek ki bu zamana kadar iyi zeytinyağı yemedim diye düşündüm. Gödence Koop aradım yetkili bir kişi ile görüştüğümde o da yukarıda belirttiğim nedenleri söyledi %1 dirhem(asid oranı ) olan zeytinyağı zaten bizde natural olarak satılmaz dedi. Zeytinyağlarını test ederiz herzaman dedi. İçim rahat etti ve forumda satış yapan arkadaşıda satış yaptıklarını ifade ettiler.

    Sonuca gelirsek zeytinyağın tadı,kokusu çok güzel kalitesinden dolayıda genizde az yanma oluyor, bilginize.
    Bu fiata bu kalite bence gayet iyi..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gustin

    Arkadaşlar Gödence zeytinyağından bende aldım öğlen sipariş verdim , sabah ürünü aldım. Zeytinyağını açtım kokladım kaliteli zeytinyağı nasıl kokuyorsa öyle taze ve güzel bir koku geldi(meyvemsi yeni kesilmiş çim kokusu gibi).

    Renk zeytin yağında kıstas değidir kaliteyi belirleyen çünkü zeytinin büyüdüğü toprak, iklim, zeytin cinsi ve hasat dönemine göre değişir. Rengi açık sarı. En önemli ise tabi tadıydı, tadını da beğendim.

    Sadece benim için sorun zeytinyağının genzimi az yakması(asid oranı çok mu yüksek dedim ). Acaba bende mi sorun var diye düşündüğümde, başka birilerinede tatdırdım aynı şekilde onlarında az genzinde yanma oldu. İade etmeyi bile düşündüm. Hatta forumdan satın alan bir arkadaşlada görüştüm onda da olmuş ( bu arada koşulsuz iade işlemi olduğunu söyledi satan arkadaş , görüştük kargo ücretini bile karşıladıklarını belirti tebrik ettim)

    Sonra araştırdım sordum zeytinyağından anlayan dostalara erken hasat veya asid oranı düşük zeytinyağında genizde yanma olacağını belirtiler. Demek ki bu zamana kadar iyi zeytinyağı yemedim diye düşündüm. Gödence Koop aradım yetkili bir kişi ile görüştüğümde o da yukarıda belirttiğim nedenleri söyledi %1 dirhem(asid oranı ) olan zeytinyağı zaten bizde natural olarak satılmaz dedi. Zeytinyağlarını test ederiz herzaman dedi. İçim rahat etti ve forumda satış yapan arkadaşıda satış yaptıklarını ifade ettiler.

    Sonuca gelirsek zeytinyağın tadı,kokusu çok güzel kalitesinden dolayıda genizde az yanma oluyor, bilginize.
    Bu fiata bu kalite bence gayet iyi..


    Efendim güzel yorumlarınız için teşekkür ederiz.

    Öncelikle gerçekten de araştıran, ne yediğini bilmek isteyen bir tüketici olduğunuzu belirtmek isteriz ki bu çok güzel bir şey.

    Biz de sizlerin aracılığı ile buradan bir kere daha belirtmiş olalım;

    Kaliteli Natürel sızma zeytinyağında zeytinin meyvemsi kokusu, acılığı ve yakıcılığının hissedilmesi gerekir. Yendikten sonra genizde yakma, dil üzerinde acılık yapar, koklandığı zaman zeytin kokar. Kaliteli zeytinyağı ile tanışan damaklar ilkin bu acılığı ve yanmayı garipser fakat alıştıktan sonra da bu tadı aramaya başlarlar. Zeytinyağımız bu özelliklere sahiptir.

    Ürünümüzle ilgili oldukça bilgilendiren bir yorumlamada bulunduğunuz için de ayrıca teşekkür eder,

    saygılar sunarız.




  • Yorumlara ve satıcı arkadaşın ilgili , seviyeli ve bilgili cevaplarına dayanarak bende 5 lt sipariş ettim umarım memnun kalırız. Balların yorumlarını alamadan stoklar bitmiş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    Yorumlara ve satıcı arkadaşın ilgili , seviyeli ve bilgili cevaplarına dayanarak bende 5 lt sipariş ettim umarım memnun kalırız. Balların yorumlarını alamadan stoklar bitmiş :)

    İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederiz efendim.

    Balla ilgili olarak beklemediğimiz kadar büyük bir taleple karşılaştık ancak daha önce de sözünü ettiğimiz üzere %100 doğallık söz konusu olduğu için ürünlerimiz sınırlı sayıda. Bayram sonrasına bu konuda daha net bilgiler verebileceğimizi umuyorum.

    Ürününüz bu akşam üzeri kargoya verilecektir.

    İçten saygılarımızla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ronin666

    quote:

    Orijinalden alıntı: Escapetolife

    Yorumlara ve satıcı arkadaşın ilgili , seviyeli ve bilgili cevaplarına dayanarak bende 5 lt sipariş ettim umarım memnun kalırız. Balların yorumlarını alamadan stoklar bitmiş :)

    İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederiz efendim.

    Balla ilgili olarak beklemediğimiz kadar büyük bir taleple karşılaştık ancak daha önce de sözünü ettiğimiz üzere %100 doğallık söz konusu olduğu için ürünlerimiz sınırlı sayıda. Bayram sonrasına bu konuda daha net bilgiler verebileceğimizi umuyorum.

    Ürününüz bu akşam üzeri kargoya verilecektir.

    İçten saygılarımızla.

    Ben zeytinyağını yemeklerde kullanıyorum. Acaba yanlış mı yapıyoruz?. Soğan ve salçayı kavururken ayçıçeği yağı yerine zeytinyağı koyuyorum. Siz sos olarak koyabilirsiniz demişsiniz de onun için soruyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkbilir
    Ben zeytinyağını yemeklerde kullanıyorum. Acaba yanlış mı yapıyoruz?. Soğan ve salçayı kavururken ayçıçeği yağı yerine zeytinyağı koyuyorum. Siz sos olarak koyabilirsiniz demişsiniz de onun için soruyorum.

    Efendim normalde sızma zeytinyağı da kullanılabilir yemeklerde ancak basitçe söylemek gerekirse daha öncesinde herhangi bir ısıl işlemden geçmediği için aromasını yemeğe salar ve bu güçlü aroma yemeğe baskın gelebilir. Bu alışık olmadık damaklara açıkçası zorluk çıkarabilir Ayrıca bu tip kullanımda besin değerleri bir anlamda eksilir.

    Bu nedenle yemeklerde pişirme sürecinin ardından eklenirse daha iyi olur ki bu durumda besin değerinden de kaybetmez.

    Yemeklik olarak rafinasyon işleminden geçen yağlar tat ve koku açısından daha uygun olarak görülür. Riviera (Rivyera) tipi yağların üretilme sebepleri de temel de buna yöneliktir.

    Özetle natürel sızma zeytinyağı her tür yemeklere uygun olmakla birlikte, salatalar ve zeytinyağlı diye tabir edilen yemek grubu için daha uygundur.

    Damak tadınıza uygun oluyorsa -bildiğim kadarıyla- şu anki yönteminiz sağlığınız açısından herhangi bir risk yoktur ki ananem 85 yaşındadır ve sizin yönteminizle pişirir yemeklerini




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.