Şimdi Ara

Göğüs İçins Sadece Incline Yeter Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski nikime her ne kadar ihanet olacak olsa da artık dambılla göğüs çalışmalarımda kilolar iyice artmaya başladığı için decline yada flat yaparken dambılları geriye atıp omuzları geriye çekip ayarlamak gerçekten çok zor bir hal almaya başladı, omuzlarım ve bileklerimde sakatlık riski hissetmeye başladım, geçen gün sırf bu sebepten decline yaparken sol bileği incittim

Incline ise decline ve flata göre çok rahat bir şekilde dambıllar kontrol edilebiliyor sırt da çok rahat geriye çekilebiliyor

şuana kadar
    2 set ısınma + 3 set incline + 3 set decline çalıştım

artık
    2 set ısınma + 5 set incline dambıl press

yapsam yeterli olur mu göğüs için? (Fullbody çalışıyorum)

• Bench press yeter kardeşim heleki full body de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Bench press yeter kardeşim heleki full body de

bu fotoya göre incline da yeter heralde göğüs için?

ben üst alt yada orta göğüs mantalitesinden ziyade en rahat şekilde dambıl press yaptığım pozisyon incline olduğu için onu yapmak istiyorum, flat ve decline da ağırlıklar arttıkça dambılları geri çekip sırtı ayarlamak inanılmaz zorlaşıyor

yani incline da yeter tek başına?

• Ben hiç decline pres yapmadım çünkü evdeki sehpa buna uygun değil. Ama olsada çalışmazdim sanırım.. ben fullbody çalıştığım için bir antremanda normal bench obur antremanda incline dambell pres yapıyorum. Memnunum valla.

• Yani herhangi bir pozisyon zaten göğsün her yerine vuruyor ama ben bench tavsiye ederim. Seni bilmem ama bende dambıll omuzda çok ağrı yapıyor barda hem daha dengeliyim hem omuzum rahat hem daha kolay ağırlık artıyor. Bana bar daha iyi yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: semavi7

Yani herhangi bir pozisyon zaten göğsün her yerine vuruyor ama ben bench tavsiye ederim. Seni bilmem ama bende dambıll omuzda çok ağrı yapıyor barda hem daha dengeliyim hem omuzum rahat hem daha kolay ağırlık artıyor. Bana bar daha iyi yani.

ben başlarken bu spora halter üstüme düşer diye korktuğum için ilk başlarken dambılla başladım salonda zaen hoca falan yok kimse bana bench falan öğretmedi ilk 6 ay zaten saçma sapan izole hareketlerle dolu saçma programlar uyguluyordum, şurda 3 aydır adam gibi çalışıyorum ilk benchimi close grip olarak yaptım

close grip bench çok hoşuma gitmişti 2 ay önce de bakalım kaç yapacam diye bench deneyeyim dedim arkama bir spotter koydum ve sonuç tam bir komedi oldu

close grip bench kiloma normal geniş tutuş bench kilom aynı çıktı bir de normal dambıl presste en dibe kadar inip full range of motion yapıyorum ben barbell presste göğüste bitiyor range of motion o yüzden pek güzel hissettirmedi dambıl prese kıyasla

bir de geniş tutuş bench natural hissetirmedi bana close girp yaparken daha iyi hissediyordum, işte benim o ilk 6 aydaki çalışma stili benchi yok etmiş oldu

dambıl presste ise 9 aydır formu üzerine çok çalıştığım için ustalaştım denebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

Ben hiç decline pres yapmadım çünkü evdeki sehpa buna uygun değil. Ama olsada çalışmazdim sanırım.. ben fullbody çalıştığım için bir antremanda normal bench obur antremanda incline dambell pres yapıyorum. Memnunum valla.

decline güzel hareket decline da göğüse giren pump ne flatta ne inclineda oluyor, bir zamanlar en sevdiğim hareketti kendisi

ama declineın sorunu şu, dambılla yapıyorsan o dambılları pozisyona getirip omuzunu geriye çekip itişi yapmak gerçekten çok zor çömez zamanları dambıl başı 10-15 kg dambıl pres yaptığım için hissetmiyordum o zorluğu ama özellikle şu son 1 ay 25 kg üstüne çıktığımda gerçekten zor olmaya başladı decline da dambılı kontrol etmek 1,5-2 hafta önce önce sırtı ayarlamaya çalışırken sol bileğim yana kaymış 29 kg dambıl yere düşüyordu incittim sol kolu

dün gene decline yapayım dedim 3 set ilk set güzeldi 2. ve 3. set yattım ama sırtı tam çekemedim geriye yana falan kaydı, çok zor gerçekten çünkü elde hayvan gibi dambıl var dambılı kaldırıp tutmaya mı odaklanayım yoksa sırtımı geriye çekeyim valla zor iş

barla yapılırsa dda decline da flat gibi enerji bittiğinde göğüse oturtup kurtarma şansı yok decline da barbell elden kayarsa direk boğaz yada surata düşer

incline ise süper gözüküyor çok rahatça dambıl kontrol edilebilliyor mesafe az olduğu için eğim olduğu için sehpada omuzlarda çok rahat geriye çekilebiliyor

zaten ben hiç el başı 50 kg dambılla decline yada flat bench yapan görmedim yürek ister cidden

ama incline da var böyle örnekler internette

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hacı ben o sehpayla declinede yaptım bir zamanlar

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Aslinda ters yatilarak yapılabilir evet hiç aklıma gelmemişti ama gereksiz gibi sanki alt göğüs hareketlerini her zaman cok gereksiz bulmusumdur niyeyse.

• quote:

Aslinda ters yatilarak yapılabilir evet hiç aklıma gelmemişti ama gereksiz gibi sanki alt göğüs hareketlerini her zaman cok gereksiz bulmusumdur niyeyse.

bodybuilding.com
    EMG Studies Show Best Exercises!
    https://www.bodybuilding.com/fun/teen-mark4.htm

emg araştırmalarına göre göğüsü en çok aktif eden hareket %93le decline dumbell press, flat %87 incline %91 aktif ediyormuş, yap bir kere arkanda halteri tutacak biri varsa, incline ve flattan daha fazla göğüs aktif oluyor çok değişik hissedeceksin

ben artık yapmayacağım çünkü bana göre omuz göğüsten daha önemli incline %91 aktif ediyor okey ama inclinedaki omuz aktivasyonu da hafife alıncak düzeyde değil faydası var omuza, bir de decline o %2lık fark için dambılla yapılıyosa çekilecek dert değil gerçekten ama halterle yapıyorsun ve arkanda halteri tutacak biri varsa dene, flat incline decline dips hepsini denedim tek hedefin göğüs ise aralarında en iyisi decline

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 19 Ağustos 2017; 13:51:38 >

• Anca dambella yapabilirim Barla imkansız bari koyacak yer yok sehpada bir gun deneyecegim

• quote:

Anca dambella yapabilirim Barla imkansız bari koyacak yer yok sehpada bir gun deneyecegim

25 kg üstü değilse dambıl presin el başı sıkıntı çıkarmaz ama el başı 25i geçmişsen dambıl göğüs preste decline biraz zorlar dambılları kontrol etmek falan, olmadı 12 tekrar kilonda falan yaparsın o zaman o kadar zorlamaz, ben declineda 6 tekrar yaptığım için çok zorluyordu beni

• Bence gereksiz zaten dips var bizim sehpada o yeterde artar. Arada fantazi olsun diye deneyebilirsin.

Aynen dips alt gogusu çok fazla çalıştırıyor zaten. Bizim sehpa dayanıklı baya 107 kg denedim geçen sıkıntı çıkmadı. Ben 85 kiloydum.

• Yorumlarda 85 kilo adam 100 kilo benche girdim banamısın demedi diyordu. Sağlam yani. Ama onun döşemesini kullanarak 10x10 kalasla sehpa yapıcam nette gördüm baya sağlam olmuştu. Bunuda sadece dips standı olarak kullanıcam.

Bakalım 100 kilodan fazla ağırlıkla çalısabilirsem birgun bende dusunucem böyle birsey

• trol musun sen ? diğer konuda 9,5 ay spor geçmişim demişin şimdi gelmiş yeterli mi diyorsun ? o kadar zamandır full body mi giriyorsun şaka mı yapıyorsun nedir sizler spor felan yapmayın nasılsa 1-2 ay sonra sıkılıp bırakırsınız size göre değil yapamıyorum diye bişey yok bu sporda kuvvetine uymayan ağırlık alırsan yapamassın !

bu bölüme girenlerin yaşı hep küçük herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladyo38

trol musun sen ? diğer konuda 9,5 ay spor geçmişim demişin şimdi gelmiş yeterli mi diyorsun ? o kadar zamandır full body mi giriyorsun şaka mı yapıyorsun nedir sizler spor felan yapmayın nasılsa 1-2 ay sonra sıkılıp bırakırsınız size göre değil yapamıyorum diye bişey yok bu sporda kuvvetine uymayan ağırlık alırsan yapamassın !

bu bölüme girenlerin yaşı hep küçük herhalde

yav hehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 23 Ağustos 2017; 17:17:10 >
  • Dips benchten göğüs icin çok daha iyidir özellikle alt göğüs için.

• quote:

Orijinalden alıntı: afka9

Dips benchten göğüs icin çok daha iyidir özellikle alt göğüs için.

tricepsleri de güzel çalıştırıyor ama bizim salonda dips barı yok yapamıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.