Şimdi Ara

Golf 1.4 tsi highline mi Bmw 1 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.2 araç arasında kaldım.120 bin tl bütçem var.Eşiminde kullanabileceği otomatik bir otomobil almak istiyorum.Golf 1.4 Tsi hıghline mi Bmw 1 mi?Golfü ve diğer C sinıfı birçok aracı test ettik ve Golf almaya karar verdik. Yanlız çevremde birçok arkadaşım o paraya Bmw1 serisi alınabileceğini söyledi.Araç hakkında pek bilgim yok ve test etme imkanımda olmadı.Kafam karıştı acıkcası.Hangisini tercih etmeliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babaomar01 -- 16 Ocak 2018; 21:33:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben iki aracida test ettim bmw her yonuyle daha kaliteli bir arac gittim bmw aldim, ben alirken arada 15bin tl fark vardi, bmw nin prestiji bile 15bin tl farka deger, zf her turlu dsgden ustun dsg dusuk viteslerde acayip kararsiz ne yapcagini sasiriyor, golfun tek ustun yani ici daha genis, bmw nin arka yasam alani bayağı sıkıntı, dedigim gibi iki aracida uzun sure test edip bmw aldim sorunuz varsa cevaplayabilirim.
    Haa! Bi'de genç bayan da olmuşuz. Cinsiyet de değiştirdik bu yaştan sonra...

Sanırsın; Golf Ağır Abi arabası?? Sanki gençler, bayanlar Golf kullanmıyor?

Golf kullanan adam F20 ye laf sokuşturuyor! Bir insanın yaptığı ile söylediği bu kadar mı tutarsız ve düşüncesizce olur?

Tövbe tövbe!
    Şu forumda ağzıma geleni söylememek için kendimi zor tutar oldum.

Ezikler boyasız ise sorun olmaz, donanımlar sorun değil ise dizel olduğu için fiyatı iyi alınır kullanılır.

2. elde sunroof'suz araçların satışı biraz daha yavaş olur ama satılmaz da değildir. Jant alınır manuel klima idare edilir, o sorun değil ama bu halojen far biraz sıkıntı. Ben halojen farlı 2017 model BMW1 almazdım(bu arabayı araba yapan bazı ayrıntılardan birisidir), 5-10 daha verir 1 model aşağı araç bakardım.

Ama sizin durumda bu pek sorun olmaz, çünkü aracın fiyatı uygun(Pure paket 118i leri 125'e veriyorlar) alırken uyguna aldığınız için satarken muadillerinden 3-5 eksik yazarsınız tercih sebebi olur. Zaten 2-4 sene sonra satılacak bir aracın durumunu şimdiden düşünmekte yanlış olur, her malın mutlaka bir alıcısı vardır.

1.4 Highline Golf'de dolu bir araç, piyasası da hızlı, bu araçta iyi o yüzden kararı zor olur.

Boş donanım fiyatı uygun dizel ZF8 BMW1 mi?
    Dolu donanım benzinli Golf mü?

BMW benzinli olsa Net Golf derdim. Bir yandan da son makyajlı 118i JoyPlus kullandığım için, o donanım bu araç için pek yavan/keyifsiz. BMW yi bu donanımla almak istemem, tek cezbedici yanı fiyatı, dizel olması ve arkadan itiş ile verdiği sürüş dinamikleri.

Gönül değil mantık ön plana çıkacak ve eğer mutlaka 2 seçenekten birisi olacak ise; Ben bu seçimde "istediği kadar dizel olsun" 1.4 Higline DSG Golf'ü alırdım.

Gerçi; Golf'de dışarıdan düz/sade/basit, Golf işte. O Yüzden bana hiç heyecan vermiyor, iç kıpırdatmıyor.
    İçeriden rahat/geniş/herşey yerinde/detaylar kaliteli(birde çizildikçe göze dert olan, her yerdeki piano black olmasa!)

*Sizin beklenti ve ihtiyaçlarınza ve bulunulan şehir/kullanım alışkanlıklarından doğacak tüketimi hesap etmek lazım.

Görüldüğü gibi; kararsız ve çelişkili bir yorum oldu.
    Bende çok düşünür 2'sini de almazdım, herhalde!

Dsg konusunda aslında yanlış bir algı söz konusu dsg hatalı bir ürün değil sadece eğer bir arza olursa genelde tamiri ile eski haline gelemiyor çünkü çok hızlı bir geçiş sistemi var dişli gurubundan birinde arzadan dolayı değişme olursa eski ve yeni parçalar birbirine uyumsuz olma olasılığı çok fazla nerdeyse tamamını değiştirmeye kadar giden pahalı bir süreç...
  • Bmw 1 alırdım bu ikiliden. Golf çok yuvarlak ve arkası bildiğin buzdolabı gibi geliyor. Ama yeni makyajla led farlar yakışmış.

• 1 serisi 153.200 tl'den başlıyor. ne kadar indirim yaparlar bilemem.

siz sıfır mı 2. el mi araç istiyorsunuz onu iyi düşünün bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • golf candir benim 1.2 yinede çok memnunum

• Gediklii kullanıcısına yanıt
    Sıfır almayı düşünüyorum.Yarın fiyat almayı düşünuyorum.Liste fiyatından ne kadar indirim yaparlar bilmiyorum.

• bmw 1 serisinin göstergeler de hararet göstergesi yok ilginç Astra h de yoktu daha önce kullanmıştım Insan ibre olsun istiyor

• Sıfır her zaman sıfırdır. Golf alın bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence o para bmw 1 serisine fazla golfe göre 30 bin fark var değmez

• İkisinide kullandım.Golf totalde daha ağır basıyor.Bayanında kullanacağını düşünürsek net Golf

Mümkünse ggk opsiyonlu olsun

• Geçen sene aynı ikilemde kalmış golf almıştım.Beni Bmw den vazgeçiren neden bir arkadaşım olmuştu.Kaskosunun yüksek çıktığını ve ön 2 far değişimi için 15.000 fiyat çıkardıklarını söylemişti.Bmw de sıfir faiz kampanyası vardı ve golften sadece 5 bin fazla fiyat farkı almama rağmen vazgeçtim.Bmw nin sorunsuz zf şanzımanı ve sürüş keyfine sözüm yok.Golfünde üstün olan birçok yönü var.Orta gelirli biriyseniz bmw ye bulaşmayın bence.

• Standart haliyle golfun ses sistemi daha iyi direksiyon sistemi daha kullanışlı yumuşak baya BMW de sert. Ve kışın arkadan itiş bayan için ciddi sıkıntı. Ben 26 yaşındayım golf kullandım 2015 1.2 TSI comfortline son derece güzel araç ama alçak olsam imkan varken BMW alırdım havası ayrı sürüş zevki ayrı bi kere ve segment farkı var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2-3 sene önce 1 serisi Golf'e çok yakın fiyatlarla satılıyordu, şimdi bu aralık baya açıldı, o rakamlara 1 serisi bulamazsınız. Ayrıca yazıdan tahmin ettiğim kadarıyla (eşim de kullanacak, otomatik bir otomobil arıyoruz) BMW 1 serisinin size sunabileceği niteliklerle pek ilgilenmeyecekmişiniz gibi duruyor. Golf hem fiyat, hem donanım hemde sıfır olması ile normal sürücüye çok daha iyi gider. Yine de 1 serisi için gerekirse fiyatı çıkarız diyorsanız, iki aracı da kullanmadan karar vermeyin.
  • yanik033 Y kullanıcısına yanıt
    Bmw liste fiyatı üzerinden ne kadar indirim yapar?Şimdi ikinci el golf ve bmw fiyatlarına baktım.Arada çok fark yok.Golfün ikinci el fiyatları sıfır aldığım fiyatla nerdeyse aynı.

• 120 bin lira dile kolay ve siZ BMW 1 almayı düşünüyorsunuz.

2.el 90 bin liraya 2014-2015 model Volvo S60 alırdim.

• Ben iki aracida test ettim bmw her yonuyle daha kaliteli bir arac gittim bmw aldim, ben alirken arada 15bin tl fark vardi, bmw nin prestiji bile 15bin tl farka deger, zf her turlu dsgden ustun dsg dusuk viteslerde acayip kararsiz ne yapcagini sasiriyor, golfun tek ustun yani ici daha genis, bmw nin arka yasam alani bayağı sıkıntı, dedigim gibi iki aracida uzun sure test edip bmw aldim sorunuz varsa cevaplayabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sehzade4401

bmw 1 serisinin göstergeler de hararet göstergesi yok ilginç Astra h de yoktu daha önce kullanmıştım Insan ibre olsun istiyor

Hararet gostergesi gelismis gosterge panelinin icinde, yok diyip sallamayalim lutfen.

• Kullanım amacınız çok önemli. Ne kadar her ikisi de C sınıfı olsalar da çok çok farklı otomobiller. 1 serisi sürüş dinamikleri ve sportifliğiyle; Golf ise rafineliği ve konforuyla tanınmış bir model. Önce nasıl bir araca ihtiyacınız var onu belirleyin, sonra cevap ortaya çıkacaktır.
  • karti K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum yorumunuz için.Merak ettiğim bmw 1 donanımlarına bakıyorum, ulaşamadım.Servis maliyeti abartıldığı gibi yüksek mi? Birde hangi açıdan golften daha kaliteli?Cumartesi gibi test etmeyi düşüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Babaomar01

Teşekkür ediyorum yorumunuz için.Merak ettiğim bmw 1 donanımlarına bakıyorum, ulaşamadım.Servis maliyeti abartıldığı gibi yüksek mi? Birde hangi açıdan golften daha kaliteli?Cumartesi gibi test etmeyi düşüyorum.

Servis maliyeti eminim yuksektir ama daglar kadar fark olsugunu sanmiyorum, cunku anahtar karar veriyor degisecek filtrelere ilk bakim 600 de cikabilir 1200 de belli olmuyor, kullanim tarziyla alakali, ic malzeme kalitesi benim daha cok hosuma gitti, tek begenmedigim direksiyon M direksiyon daha guzel, surus modlari surusu daha zevkli hale getiriyor, eco proda arac seni az yakman icin yonlendiriyor, spor modda gaz hassaslasiyor ve direksiyon sertlesiyor, bence gidip deneyin goreceksiniz, golf kesinlikle kalitesiz bir arac degil, ama benim baktigim zaman anahtarsiz calistirma yoktu acikcasi highline golf alip anahtari sokup cevirmek komik gelmisti bana, ha 1 serisindede hız sabitleyici yok ama isime yarayan bir ozellik degil zaten, istersen 500 euroya takiyorlar serviste,

• bence aynı ikilimdeyim 1.18 i için 132 milyar orta dolulukta fiyat aldım 3 gun önce borusan ataşehirden 1.16d en boş paketine 142 vardı ellerinde beyaz renk kosifler bostancıda 1.16d siyah boş paket 142ye siyah vardı ellerinde bende kararsız kaldım boş paket 1.16d 142 edermi xenon yok sunroof yok satarken sorun çıkarmı düşünüyorum golfe gidip bakmadım henüz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.