Şimdi Ara

Golf 4 Hakkında Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
9.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

99 model golf4 almayı planlıyorum. Para anca buna yetiyor :)
    Şu anda internetten araştırıyorum. Ancak dikkatımı ceken bazı durumlar var.

1- Golflerin cogunda lpg yok. Lpg taktırmak bu aracı bozuyor mu acaba?
    ( Lpg li pejo 307 im vardı sattım. Lpg aracı bozmuştu. )

2- Hemen hemen hepsinde orjinal kasetcalar ı duruyor. Yeni ototeyp takılmıyormu acaba ? Uymuyormu yoksa ?

3- Golfler cok yakıyor diye biliyorum. Krş cinsinden sehir içi yakıtı ne kadar bu aracların. ( İstanbul trafıgı )

CEvapalr için teşekkür ederim.

• 1 yıl kadar kullanmıştım,99 model Golf IV Sunrooflu harika bir araçtı Comfortline donanımıydı size de Comfortline tavsiye ederim,1.6 102hp. motor LPG'ye en uyumlu motorlardandır,LPG olmadan manueli şehiriçi 10 litreden aşağı düşmüyordu.Bunda 8 subap eski nesil Hitler denilen motoru olması önemli bir etken tabi,alt devirlerde canlı olması ise avantajı,ve bu motor ölümsüz diye bilinir,çünkü kolay kolay arıza yapmayan basit bir yapısı vardır.Orjinal kasetçalarla satılması orjinalliği bozulmasın diye,yoksa teybin üstündeki boş kızağa istediğiniz CD çaları alıp taktırabilirsiniz.
  • Harika bilgiler. Çok teşekkür ederim.
    peki bu model golf 4 lerde FSI motor mu TSI motormu vardır.
    Ben bu iki motor arasındaki ayrımı bilmiyorum da ?
    FSI motor cok arıza yapar dıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakguner

Harika bilgiler. Çok teşekkür ederim.

Golf IV'lerde FSI ve TSI motor kullanılmadı,bu motorlar bir sonraki Golf'te yani Golf V'te kullanılmıştır.Golf IV'te kullanılan 1.6 102hp. 8V. (subaplı) üstten çift egzantrikli atmosferik motor ise MPI diye geçer.Bazı 2003-2004 modellerde ise ara motor olarak 1.6 105hp. 16V. olan ünite de kullanılmıştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakguner

Harika bilgiler. Çok teşekkür ederim.

Hayır ikisi de değil.Düz 1.6 motor var.

Bu arada arıza yapar diyenler halt etmiş.Böyle boş boş konuşan adamlara sinir oluyorum.
  • Bilgiler için teşekkür edeirm.
    Eniştem bu düz motorlardan al demişti. Demekki Golf4 al demiş kısacası :)
  • peki 1.6 102hp. 8V mi yoksa 1.6 105hp. 16v
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 6 yorum ve öneriler
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 99 model golf 4 ler 1.6 lt 8v 102 bg dir.. 2001 ya da 2002 den sonraki golf 4 lerde hem 8v hem de 16v seçeneği bulunmakta.. bu motorların 2si için de çok yakar denir ancak çok yakmalarının sebebi golf 4 lerin neredeyse 1.3 ton olmalarındandır .. aynı motoru clio ya taksanız 2 lt daha az yakar .. çok yol yapıyorsanız ve yakıt masrafından kaçınıyorsanız benim size tavsiyem yine aynı yıl ve donanımlarda dizel olan golflerden bakmanızdır .. tdi motorları da emsallerine göre oldukça sorunsuz ve uzun ömürlüdürler ..
  • Golf 4 gelmiş geçmiş tüm Golf'ler arasında efsane olmuş, "efsane kasa" ünvanına sahip olan bir araba olmuştur.

Golf 4 ile kullanılmaya başlayan 1.6 8V 102 Hp Hitler motoru 2010 yılına kadar kullanılmıştır.

1.6 16V olanlara kıyasla 1.6 8V olanların yedek parçası boldur ve 8V tutulur, 16V daha az tutulur.

FSI motorlu bir Golf 5 yerine 1.6 "Hitler" motorlu bir Golf 4 daha iyi tutulur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.