Şimdi Ara

GOLF 5 BAKIM MODİFİYE GÜNCEL :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
23.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2005 yılı 65 binde ilk sahibinde arka kapıdan aldıgı darbe sonucu çekme belgesi ile trafikten alınan
    2007'de 2. sahibine trafikten satılan, satıldıktan sonra ise 4 yıl boyunca yağ değişimi dışında sanayiye uğramamış, kaportası,elektrik aksamı düzgün yapılmamış 2004 model golf 5 1.6 fsi comfortline araç aldım,
    bugune kadar bmw klasmanındaki araçlara bindim E363.18is,320ci,M3 E39540 araçlarla uğraşmayı ve kaderlerini değiştirmeyi severim. Kısmetse bu aracım içinde böyle bir projeye kalkıştım.

Yapılanlar

1 - Bozuk olan kaporta yapısısı düzeltildi, tavan boyasındaki vernik atıkları yüzünden tavan komple soyuldu.
    2 - Kırık olan far ayaklarına tamir kiti alındı, montajı sağlandı
    3 - Kapı içleri söküldü, temizlendi, yıpranmış olan tutamaklar ve cam kaldırma konsolu zımparalanıp boyandı.
    4 - GTİ Ön tampon alındı, tampon bağlantı ayakları ile beraber komple değişti.
    5- Ön Logo siyaha boyandı
    6 - Aracın elektrik tesisatı komple söküldü, akım hataları vb tüm hatalar giderilip 0 hata'ya getirildi.
    7 - Ön Egzoz spral değişti
    8 - Nox 1 (Oksijen Sensörü) Değişti
    9 - Ön Egzoz sıcaklık sensörü değişti.
    10- Hararet Müşürleri Değişti
    11 - Baskı (Debriyaj Seti LUX) Değişti
    12 - V Kayışı Değişti
    13 - Ön teker poryaları Değişti
    14 - Arka Taşıyıcı ve Köprü kolu Değişti
    15 - 03C 121 111H Termostat komple yuva değişti
    16 - Aks'lar değişti
    17 - Vites teli Değişti
    18 - Sis farlı anahtar değişti
    19 - 4'lü cam kaldırma düşmesi değişti
    20 - Klima gazı yenilendi, antibakteriyel temizliği yapıldı
    21 - Ön Arka silecek takımı yenilendi
    22 - Yağ pompası değişti, karter temizliği yapıldı, karterin yuvaları tornaya girdi. yağ müşürü değişti.
    23 - Şanzıman yağı değişti
    24- Motor Yağı değişti
    25 - Hava filtreleri, yağ filtreleri değişti.
    26 - Bujiler Değişti.
    27- Motor suyu yedek deposu değişti,kırmızı antifirz koyuldu.

Araç şuan serviste henüz almadım :)

Takılması için elimizde hazır bulunan parçalar servisten döndüğünde montajları yapılacak ;

GTI ÖN TAMPON SETİ (Alındı Takıldı)

ARKA R32 Tampon (Alındı)

GTI Yan Marscpiyel (Alındı)

Takım bozdurulup 18İNC Ön+Arka 9,5 ofset AC Schnitzer Jant ( Alındı. )

225.40.18 Petlas 4 Adet Lastik ( Alındı )

Geriye Kalan Projeler;

1 - Araç azure blue kaplanacak - yapıldı
    2 - Jantlar takıldıktan sonra ölçüm yapılıp kurtarıyorsa - kurtarmıyor.
    3 - Ön koltuklarda recora uygulaması, ve deri kaplaması + koltuk ısıtma ve masaj modülü eklenecek
    4 - RSN510, Geri vites görüş kamerası uygulanacak
    5 - Uydu Takip sistemi eklenecek.
    6- R32 Remus egzoz uyarsa uymazsa custom egzoz yaptırılacak

Tüm resimler 2. sayfadadır.

Okuduğunuz ve takip ettiğiniz için teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tdemirtas -- 11 Mart 2012; 21:18:09 >

• umarım tüm emeğinize değer aksi halde çok üzüleceğinizi zannediyorum, bu arada aracı mutlaka uygun fiyata almış olmalısınız bu kadar işlemden sonra aracın fiyatı piyasadaki golflerin fiyatını geçmiştir diye düşünüyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

umarım tüm emeğinize değer aksi halde çok üzüleceğinizi zannediyorum, bu arada aracı mutlaka uygun fiyata almış olmalısınız bu kadar işlemden sonra aracın fiyatı piyasadaki golflerin fiyatını geçmiştir diye düşünüyorum ?
    Takip ediyorum, çokta güzel olacak belli.

Tüm bunlar için ödediğiniz fiyatlarıda yazarsanız güzel olacaktır.

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

Takip ediyorum, çokta güzel olacak belli.

Tüm bunlar için ödediğiniz fiyatlarıda yazarsanız güzel olacaktır.

Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle

Alıntıları Göster
    Eline sağlık güzel proje ama 1.6 motor ve R32 egzozu gibi bir uygulama garip olabilir.Bari motoru swaplıyalım

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

Eline sağlık güzel proje ama 1.6 motor ve R32 egzozu gibi bir uygulama garip olabilir.Bari motoru swaplıyalım

Alıntıları Göster
    Çok emek harcamışsınız daha da harcayacaksınız belli tebrik ederim. Aşırı derecede golf seven biri olarak zevkle okudum. Daha fazla bilgi ve fotoğrafla anlatmaya devam ederseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarperGenç

Çok emek harcamışsınız daha da harcayacaksınız belli tebrik ederim. Aşırı derecede golf seven biri olarak zevkle okudum. Daha fazla bilgi ve fotoğrafla anlatmaya devam ederseniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    Yorumlar için teşekkür ederim, aracı 19 bine aldım ama satmak değil kaderini değiştirmek için aldım, piyasaki golflerin fiyatını suan bile geçmiş olabilir.

Kaporta için : 700 TL
    ÖN GTI TAMPON : 1100TL"ORJINAL"
    ARKA R32 TAMPON 650TL"ORJINAL"
    YAN MARSPIYEL TAKIMI 240TL ORJINAL
    JANTLAR TAKIM BOZDURDUM : 1400TL
    LASTIKLER 740TL
    GERI KALAN MEKANIK BAKIMLARSA 2300 TL TUTTU.

Yansanayi ürünler kullansak kızsaydık bu fiyatların baya altına düşerdik ama gerek yok yapmışken temiz olsun :)
    bir sonraki proje kesinlikle kaplanması yönünde olacak egzoz içinse 750tl verip r32 alsamda r32deki o tatlı sesi alamayacagım için muhtemelen custom yaptırabilirim ancak izmitte bu iş için yeterli usta ne yazıkki yok :(

• quote:

Orijinalden alıntı: tdemirtas

Yorumlar için teşekkür ederim, aracı 19 bine aldım ama satmak değil kaderini değiştirmek için aldım, piyasaki golflerin fiyatını suan bile geçmiş olabilir.

Kaporta için : 700 TL
    ÖN GTI TAMPON : 1100TL"ORJINAL"
    ARKA R32 TAMPON 650TL"ORJINAL"
    YAN MARSPIYEL TAKIMI 240TL ORJINAL
    JANTLAR TAKIM BOZDURDUM : 1400TL
    LASTIKLER 740TL
    GERI KALAN MEKANIK BAKIMLARSA 2300 TL TUTTU.

Yansanayi ürünler kullansak kızsaydık bu fiyatların baya altına düşerdik ama gerek yok yapmışken temiz olsun :)
    bir sonraki proje kesinlikle kaplanması yönünde olacak egzoz içinse 750tl verip r32 alsamda r32deki o tatlı sesi alamayacagım için muhtemelen custom yaptırabilirim ancak izmitte bu iş için yeterli usta ne yazıkki yok :(

Alıntıları Göster
    Adamsın

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Adamsın

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun öncelikle

Sabırsızlıkla montaj sonrasını bekliyorum,kolay gelsin umarım istediğiniz gibi olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Hayırlı olsun öncelikle

Sabırsızlıkla montaj sonrasını bekliyorum,kolay gelsin umarım istediğiniz gibi olacak

Alıntıları Göster
    Trafikten çekilecek ve 2 yıl yatacak kadar darbe görmüş bir araç.. Bu aracı güçlendirebilirsin, allayıp pullayabilirsin ama bu aracın şasesi düz mü? Ölçtürdünüz mü?
    Şasede ne gibi oynama var, macun yada ehli kişilerce yapılmamış kaynak var mı bunun mütalasını yaptınız mı? Arka sol profilden çekilen fotoğrafta söför kapısı açık mı yoksa kapalı mı?

Bir klasiği toplamak değerlidir. Ancak günümüz araçları monokok gövdeye sahip ve bir tür kullan at malzeme diyebiliriz. Yeni araçlar bu yüzden çabucak perte çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: autoholic

Trafikten çekilecek ve 2 yıl yatacak kadar darbe görmüş bir araç.. Bu aracı güçlendirebilirsin, allayıp pullayabilirsin ama bu aracın şasesi düz mü? Ölçtürdünüz mü?
    Şasede ne gibi oynama var, macun yada ehli kişilerce yapılmamış kaynak var mı bunun mütalasını yaptınız mı? Arka sol profilden çekilen fotoğrafta söför kapısı açık mı yoksa kapalı mı?

Bir klasiği toplamak değerlidir. Ancak günümüz araçları monokok gövdeye sahip ve bir tür kullan at malzeme diyebiliriz. Yeni araçlar bu yüzden çabucak perte çıkar.

Alıntıları Göster
    Şeker beyazı dışında Mat siyah kaplama da düşünebilirsiniz. Modası geçti falan diyorlar ama geçen gün Mat siyah, abartısız modifiyeli bir Golf 5 gördüm, çok hoşuma gitmişti. Bence yakışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Şeker beyazı dışında Mat siyah kaplama da düşünebilirsiniz. Modası geçti falan diyorlar ama geçen gün Mat siyah, abartısız modifiyeli bir Golf 5 gördüm, çok hoşuma gitmişti. Bence yakışıyor.

Alıntıları Göster
    jack_daniel's Yorumlar için teşekkür ederim montaj sonrası resimlerini mutlaka paylaşacağım

autoholic ben aracı allayıp pullamıyorum, satmak içinde araba toplamıyorum. şasesini kulesini direklerini sizden az düşünecek tarzda amatör birinemi benziyorum oradan böyle yorumlarla gelmeyin bundan sonra bu konuya. yaptıgımız işi paylaşıyoruz. yapıcı eleştirici istiyoruz , bilmişlik değil.

beamer dostum çok teşekkürler yorumun için mat renkleri bende düşünmedim değil ama temizliği ayrı bir dert demode olması ayrı bir dert :)) benim aklımda olan renkler aşağıdakiler ne düşünürsün

şeker beyazı

estroil blue

bu ikisi arasında gidip geliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tdemirtas -- 4 Mart 2012; 10:04:56 >

• quote:

jack_daniel's Yorumlar için teşekkür ederim montaj sonrası resimlerini mutlaka paylaşacağım

autoholic ben aracı allayıp pullamıyorum, satmak içinde araba toplamıyorum. şasesini kulesini direklerini sizden az düşünecek tarzda amatör birinemi benziyorum oradan böyle yorumlarla gelmeyin bundan sonra bu konuya. yaptıgımız işi paylaşıyoruz. yapıcı eleştirici istiyoruz , bilmişlik değil.

beamer dostum çok teşekkürler yorumun için mat renkleri bende düşünmedim değil ama temizliği ayrı bir dert demode olması ayrı bir dert :)) benim aklımda olan renkler aşağıdakiler ne düşünürsün

şeker beyazı

estroil blue

Alıntıları Göster
    Mercek far uygulaması düşünebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: faysalkaya

Mercek far uygulaması düşünebilirsiniz

Alıntıları Göster
    angel eyes aklımda
  • quote:

şeker beyazı

estroil blue

Alıntıları Göster
    şimdiden hayırlı olsun, güzel araç.
    takipteyim

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis-83

şimdiden hayırlı olsun, güzel araç.
    takipteyim

Alıntıları Göster
    Dostum ilk attığım mesaja da ekleyecektim estoril blue rengini ama vazgeçmiştim sonra.

Kendi fikrimi söyleyeyim, bence beyaz rengin trend olmasının tek sebebi, kolaya kaçılması. Bakımı kolay, temizliği kolay, çabuk pislenmez diyerek beyaz renk tercih ediliyor ama benim gözümde beyaz renk şirket arabası rengi.

Yine de beyaz da ısrarlıysanız sedefli beyaza kaplatabilirsiniz en azından şeker beyazından daha hoş duruyor.

Ama ben sizin yernizde olsam estoril blue kaplatırım, bütün işlerde bu kadar zoru seçmişken, renkte kolaya kaçmanızı anlamadım :)

Hatta biraz daha kafa karıştırmam gerekirse ;

Gold Carbon

Deep Red;

Azure Blue(Estoril'e benziyor belki aynısıdır )

Cardinal Red;

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Dostum ilk attığım mesaja da ekleyecektim estoril blue rengini ama vazgeçmiştim sonra.

Kendi fikrimi söyleyeyim, bence beyaz rengin trend olmasının tek sebebi, kolaya kaçılması. Bakımı kolay, temizliği kolay, çabuk pislenmez diyerek beyaz renk tercih ediliyor ama benim gözümde beyaz renk şirket arabası rengi.

Yine de beyaz da ısrarlıysanız sedefli beyaza kaplatabilirsiniz en azından şeker beyazından daha hoş duruyor.

Ama ben sizin yernizde olsam estoril blue kaplatırım, bütün işlerde bu kadar zoru seçmişken, renkte kolaya kaçmanızı anlamadım :)

Hatta biraz daha kafa karıştırmam gerekirse ;

Gold Carbon

Deep Red;

Azure Blue(Estoril'e benziyor belki aynısıdır )

Cardinal Red;

Alıntıları Göster
    Azure Blue ve estoril aynı renk sayılabilir :) beyazda rakle izi belli olmuyor ama blue da rakle izi kalır diye korkuyorum ve izmitteyim :( kalkıp ankaraya veya istanbula mı gideceğim kaplama için hep kafam karışıyor

• quote:

Azure Blue ve estoril aynı renk sayılabilir :) beyazda rakle izi belli olmuyor ama blue da rakle izi kalır diye korkuyorum ve izmitteyim :( kalkıp ankaraya veya istanbula mı gideceğim kaplama için hep kafam karışıyor

Alıntıları Göster
    şeker beyazı gider bu araca bence..elektrik sorunu falan mı var bu araclarda yoksa sizinkine özgü birşeymiydi onu tam anlayamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jedi_masterr

şeker beyazı gider bu araca bence..elektrik sorunu falan mı var bu araclarda yoksa sizinkine özgü birşeymiydi onu tam anlayamadım?

Alıntıları Göster
    Hayır bu araçlarda yok ben aracımda hatalar yanlıs baglantılar vardı, o yüzden yetkili serviste elektirik aksamı komple ölçülüp düzenlendi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jedi_masterr

Alıntıları Göster
    Takipteyim

Beyaz artık çok sıradanlaştı beyaz yerine daha canlı bi renk seçerseniz bence daha güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnRe -- 4 Mart 2012; 13:00:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnRe

Takipteyim

Beyaz artık çok sıradanlaştı beyaz yerine daha canlı bi renk seçerseniz bence daha güzel olur.

Alıntıları Göster
    şuanda çoğunluk Estoril yönünde gibi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.