Şimdi Ara

golf 6 trendline dsg mi astra h easytronic dizel mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımı daha güvenli bir araç ile değiştirme amacıyla (esp ve havayastığı fazlası) astra dizel easytronic ile mi yoksa golf 6 trendline 1.6 dsg+lpg ile mi değiştirmeliyim. Easytronic sıkıntıları giderildi denilmekte, dsg nasıl sizce ve bu iki araçtan hangisi

• Easytronic hakkında hiç iyi yorumlar duymuyoruz. Hem konfor, hem kalite hem de teknoloji olarak daha geri bir ürün. DSG daha kaliteli ve konforlu ama o da güven vermiyor. Her iki şanzuman ve sorunları hakkında bol bol konu var, okuyabilirsiniz. Easytronic mi DSG mi derseniz ben DSG derim.

Ama diğer yandan amacınız daha güvenli bir araç almak ise golf 6 trendline bildiğim kadarıyla çok boş bir araç. ESP yok, hava yastığı da 4 tane olması lazım. Astra eğer ki bahsettiğiniz Astra klasik ve konfor paketli ise donanım olarak çok daha dolu bir araç. Easytronic olanlarda ESP de var. Ama onlarda da 4 havayastığı olması lazım. İki araç da bence yetersiz.

İsteğinizle ilgili biraz daha detay verebilirseniz belki farklı alternatifler de çıkacaktır. Örneğin ayırdığınız bütçeniz ne kadar? Otomatik şart mı? Yalnız bu iki araç arasında kaldıysanız modelleri, km'si nedir? v.s.
  • Merhabalar...
    Bora 1.6 SR (bahsedilen Golfteki motorun aynısı) ve Astra H CDTI düz vites sahibiyiz.
    Bora şehir içinde kullanıldığında en az 10 litre / 100km klima açıldığında 11 litre / 100km benzin tüketimine sahip bir araç. Lpg takacaksanız değerlerin üzerine 1 litre daha ekleyin. Bahsettiğiniz Golf'ün tüketimi de bu civarda olacaktır. Şehirler arası 6.5 litre / 100km ye kadar düşüyor o ayrı. Performans olarak motor 8v olduğu için şehiriçi kullanımı son derece esnek fakat uzun yolda rampalarda sollama yapmaya kalktığınızda araç yüklü ve klima açık ise vites düşüp devir çevirmeniz gerekebiliyor.
    Astra CDTI ise 1248cc motordan dolayı şehiriçinde ilk viteste turbo boşluğu yaşatıyor fakat ikinci vitesten itibaren hacmine göre iyi iş çıkarıyor. Aracın 22.000 kilometrelik yakıt ortalaması 5.7 litre / 100km.
    DSG ve Easytronic kıyasına gelince ise işler karışır. İkisinin de sorun çıkarmicağını düşünürsek DSG çok daha rahat ve pürüzsüz bir kullanıma sahip. Fakat sorun yaşamayan da kalmadı gibi. Yeni jenerasyon easytronicler ise tam aksine sorunsuz fakat 1248cc motor ile yavaş easytronic bir araya gelince ışıklardan zıplayarak kalkayımcı biriyseniz sizi üzer. Ben almadan önce düz vitesini de easytronic olanını da kullandım. Düz vites bariz daha seri.
    Karar sizin, hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 27 Şubat 2013; 9:41:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sayın Navi amacım imzadaki aracımı daha güvenli olanla 2 veya 3 bin üstüne katarak değiştirmek. Golfün trendline donanımında bile full havayastığı (6 veya 8) ve dsg de ise esp olduğunu ve motorun da lpg ye en uyumlu motorlardan olduğunu biliyorum doğruysa, astra ise kullandığım araç zaten ama esp olursa daha bi güveneceğim araca. kullanıcı olarak güvenliğe önem veren sakin bir sürücüyüm zaten... tabii ki başka marka da olabilir, marka takıntım yok. Ama bu fiyat aralığında (40 K civarı) ikisi kadar güvenli ve kendini kanıtlamış model olmadığını düşündüğüm için bunları verdim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.