Bu ikisinden birini "otomatik vites olarak" almayı düşünüyorum ama karar veremedim. Fiyatları da aşağı yukarı aynı (Golf midline&Mazda comfort)
98 otomatik Polo kullanıcısıyım ve çok memnun kaldım, bugüne kadar 125bin yaptı ve motor ve şanzuman ilk günkü gibi. Ufak tefek ama önemsiz sorunlar da çıkardı. Kardeşime de 93 mazda 323 otomatik almıştık acemiliğii atsın diye. Bu kadar eski bir arabanın içindeki lüks ve kullanışlılık beni şaşırtmıştı. Gayet konforlu ve sorunsuzdu , hatta yol sesini bile az alıyordu. (diğer japonlara göre)
Bu iki markanın kalitesine güvenim tam Mazda3 hb Golften çok daha şık duruyor ama Golfün daha konforlu olacağı düşünüyorum. Benim için sorunsuzluk , konfor , şekil-karizma, uzun ömür ve yeterli performans önemli. 100 km de 1-2 litre daha fazla yakması beni ilgilendirmiyor.
Pejo307 , Focus , Toyota Hb ye binme fırsatım oldu ama hiç birinden keyif alamadım. Toyotadan ümitliydim fakat süspansiyon çok sert geldi. Basit yol bozukluklarına bile çok sert tepki veriyordu.
Golf ve Mazda3 den ikisine de binmiş değilim. Tecrübeleri olan arkadaşlardan kıyaslamalarını bekliyorum.
GOlf derim
quote:
Orijinalden alıntı: yavuz6677
GOlf derim
piyasada fazla olması servis ve parça sıkıntısı yaşamamanız açısından Golf Derim.
quote:
Orijinalden alıntı: ATTRACTION
piyasada fazla olması servis ve parça sıkıntısı yaşamamanız açısından Golf Derim.
Alıntıları Göster
mazda daha iyi..golf bayatladı artık..gerenk yok VW e
quote:
Orijinalden alıntı: tuffurchin
mazda daha iyi..golf bayatladı artık..gerenk yok VW e
Alıntıları Göster
mazda 3 hb aracı satarken sorun yasarsın yedek parçada sıkıntı yasarsın bu yüzden motor ve kaliteden dolayı golf
quote:
Orijinalden alıntı: 61can61
mazda 3 hb aracı satarken sorun yasarsın yedek parçada sıkıntı yasarsın bu yüzden motor ve kaliteden dolayı golf
Alıntıları Göster
mazda 3 motor seçenekleri bol olsa aslında harika bi araba bence ama yok işte... ben FSI ya da TSI golf bak derim
quote:
Orijinalden alıntı: Başar AKTEN
mazda 3 motor seçenekleri bol olsa aslında harika bi araba bence ama yok işte... ben FSI ya da TSI golf bak derim
Alıntıları Göster
mazda nın distrübütör ü değişti. belki yeni motor seçenekleri getirirler. aynı şekilde bu yedekparça ya da yansır...
Bizde de mazda 323 var. ne diyeyim, sağlam araba...
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: agiegas
quote:
Orijinalden alıntı: VoLKaN067
quote:
Orjinalden alıntı: agiegas
Alıntıları Göster
mazda 3 hb çelik jantlısı mükemmel duruyor.ama hem golf hemde mazda hb in kapak jantlı versiyonları çok kötü
quote:
Orijinalden alıntı: profuzman
mazda 3 hb çelik jantlısı mükemmel duruyor.ama hem golf hemde mazda hb in kapak jantlı versiyonları çok kötü
Alıntıları Göster
Yumuşak süspansiyona önem veriyorsan golf derim
quote:
Orijinalden alıntı: ceta
Yumuşak süspansiyona önem veriyorsan golf derim
Alıntıları Göster
zor bi soru
mazda gerke iç gerekse dış tasarım olarak golfden daha şık duruyor.hatta iç mekanı en güzel japon arabası bence.
0 alıp yıllarca binerim satmayı düşünmüyorum dersen mazda derim.
ama ben kısa süreden elimden çıkarıırm çauk satılsın satarken de para etsin diyorsan o zaman golf derim.
ama mazda bence daha güzel görünüyor
quote:
Orijinalden alıntı: codexhoo
zor bi soru
mazda gerke iç gerekse dış tasarım olarak golfden daha şık duruyor.hatta iç mekanı en güzel japon arabası bence.
0 alıp yıllarca binerim satmayı düşünmüyorum dersen mazda derim.
ama ben kısa süreden elimden çıkarıırm çauk satılsın satarken de para etsin diyorsan o zaman golf derim.
ama mazda bence daha güzel görünüyor
Alıntıları Göster
Ben eski bir mazda 3 hb otomatik comfort kullanıcısıyım kesinlikle golf' ten daha şık ve daha güzel bir tasarıma sahip. ama süspansiyon konusunda bu kadar hassas isen mazda' da çok yumuşak değil hani. ben de aynı handikaptaydım ve Mazda' yı seçtim. ( 6' lı cd changer bile büyük avantaj ) . ama ikinci el konusunda Golf' un ezici üstünlüğünü de unutmamak lazım
quote:
Orijinalden alıntı: emreemre2
Ben eski bir mazda 3 hb otomatik comfort kullanıcısıyım kesinlikle golf' ten daha şık ve daha güzel bir tasarıma sahip. ama süspansiyon konusunda bu kadar hassas isen mazda' da çok yumuşak değil hani. ben de aynı handikaptaydım ve Mazda' yı seçtim. ( 6' lı cd changer bile büyük avantaj ) . ama ikinci el konusunda Golf' un ezici üstünlüğünü de unutmamak lazım
Alıntıları Göster
Ben mazda diyorum.. golf artık klasik oldu farklı olmak isterim bu seçeneklerde de bence mazda
quote:
Orijinalden alıntı: Cey-Cey
Ben mazda diyorum.. golf artık klasik oldu farklı olmak isterim bu seçeneklerde de bence mazda
Alıntıları Göster
Bir mazda3 sahibi olarak kesinlikle tavsiye ederim... Ama eğer sert süspansiyon istemiyorum diyorsan mazdanın süspansiyonu da serttir. Benim tercih sebebim olmuştu süspansiyonu. Viraj kabiliyeti ve yol tutuşu harikadır.
quote:
Orijinalden alıntı: ilsam
Bir mazda3 sahibi olarak kesinlikle tavsiye ederim... Ama eğer sert süspansiyon istemiyorum diyorsan mazdanın süspansiyonu da serttir. Benim tercih sebebim olmuştu süspansiyonu. Viraj kabiliyeti ve yol tutuşu harikadır.
Alıntıları Göster
Bende 2006 kasımından beri mazda 3 hb at sahibiyim.Önerirmisiniz derseniz beklentiniz tam olarak nedir bilmiyorum ama şiddetle tavsiye ederim onun dışında soracağınız birşeyler olursa seve seve yardım ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: tahas
Bende 2006 kasımından beri mazda 3 hb at sahibiyim.Önerirmisiniz derseniz beklentiniz tam olarak nedir bilmiyorum ama şiddetle tavsiye ederim onun dışında soracağınız birşeyler olursa seve seve yardım ederim.
Alıntıları Göster
mazda 3 sedan A/T sahibiyim..
vw grubu (seat toledo 1.8 20v) arabamda oldu ama mazda gerçekten çok farklı
kesinlikle mazda 3 diyorum
quote:
Orijinalden alıntı: KafasıGüzel
Alıntıları Göster
Ben de mazda 3 1.6 sedan dynamic otomatik düşünüyorum. Güzel olanları 30.000 lira seviyesinde. Sizce yüksek bir rakam mı? Açıkçası bana biraz yüksek geldi. 0 KM'si 41.000 lira, ki o da internet fiyatları..
quote:
Orijinalden alıntı: smuggler88
Ben de mazda 3 1.6 sedan dynamic otomatik düşünüyorum. Güzel olanları 30.000 lira seviyesinde. Sizce yüksek bir rakam mı? Açıkçası bana biraz yüksek geldi. 0 KM'si 41.000 lira, ki o da internet fiyatları..
Alıntıları Göster
Bayatlayan Mazdadır.. Kendileri bu segmentte 307 ile birlikte en yaşlı araçtır şuan.. Tutmadığı için şekil olarakta fena olmadığından gençler arasında prim yapıyor ama Leon un 0 fullunu 34 civarı bırakırlarken Mazda3 bence gençler içinde gereksiz.. zate biri 102 biri 105hp.. motor deseniz motorda yok
quote:
Orijinalden alıntı: KafasıGüzel
Alıntıları Göster
seat toledo ile golf cok farklı araçtır.....
quote:
Orjinalden alıntı: excerius
quote:
Orijinalden alıntı: asilx
Bayatlayan Mazdadır.. Kendileri bu segmentte 307 ile birlikte en yaşlı araçtır şuan.. Tutmadığı için şekil olarakta fena olmadığından gençler arasında prim yapıyor ama Leon un 0 fullunu 34 civarı bırakırlarken Mazda3 bence gençler içinde gereksiz.. zate biri 102 biri 105hp.. motor deseniz motorda yok
Alıntıları Göster
Leon un ucuz olması marifet değil kalite olmadıkça
quote:
Orjinalden alıntı: asilx
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme