Şimdi Ara

Gömülü Batarya hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
42.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, dün lenovo z510 aldım. Sorum şudur, batarya gömülü yani tak çıkar gibi bir durum yok, bu durum ileride bataryanın ömrünü azaltmaz mı? Bir yerde bunun için elektriğe bağlı durumdayken batarya otomatik olarak kendini devredışı bırakıyormuş gibi bir yazı okumuştum, bu tam olarak nedir, doğdu mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 7 Nisan 2014; 8:39:39 >

• Mac bilgisayarlarda da batarya gömülü ama adamlar ona göre yapmış. Bir sıkıntı olmaz. Okudukların da doğru. Batarya full şarj olunca şarj olma işlemi otomatikman durur ve AC'den yer gücü.
  • Ya hocam bende Toshiba nin bir gömülü bir bilgisayarını Alaçam aceba sorun olurmu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gömülü bataryalı cihaz almanızı tavsiye etmem iş yerinde yaşadığım bir sorunu paylaşayım Dell vostro 3360 notebook aniden kitlendi hiçbir müdehaleme cevap vermedi kapatma tuşu vs hiçbir şekilde en ufak bir tepki alamadım 1 saat sonra arabaya atladım maltepede ki servis noktasına götürdüm kapıdan girmeden önce arabadan inmeden son bir deneme yaptım ve açıldı geri döndüm kısacası cihaz kitlenirse enerji boşaltma dediğimiz bataryayı söküp takma işlemini yapamazsınız benden size tavsiye bunun haricinde asus'un ultrabook serisinden 3-4 cihaz daha mevcut ama onlarda böyle bir sorun yaşamadım
  • Ben de Lenovo kullanıyorum ve batarya gömülü. Bununla ilgili birçok konu açmıştım ve nasıl kullanmam gerektiği hakkında bilgi edindim.

Ben genellikle şarjda kullanıyorum laptopu ama sorun olmuyor çünkü %100 olduğunda pilden kullanmayı kesiyor. Doldur-boşalt olayı yok. Ama 3 hafta bir pili boşaltıp tekrar kullanıyorum. Bu şekilde yaklaşık 1 sene kullandım. İlk alındığında pil 8.5 saat dayanırken şimdi 8 saat dayanıyor.

Bir başka tavsiyemde eğer laptopu uzun bir süre kullanmayacaksanız pili %8-%7 gibi bir seviye bırakın. Bu yeni nesil piller uzun süre kullanılmayınca kendini korumaya alıyor ve kapasite düşüyor. Benim başıma geldi 1 ay kullanmadım ve laptopu açtığımda pil %100 ama şarj 2.5 saat gözüküyordu. Sonra kullandıkça kendine geldi. 1 aydan uzun sürseydi belkide pil kapasitesi düşecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 7 Nisan 2014; 17:07:22 >
  • Peki ileride bir sorun oldu. Ya batarya öldü yada şarzi az gidiyor. Nasıl olucak.

• quote:

Orijinalden alıntı: byprens

Peki ileride bir sorun oldu. Ya batarya öldü yada şarzi az gidiyor. Nasıl olucak.

Bataryanın ömrünün kolay kolay biticeğini sanmıyorum. Dediğim gibi 1 senedir kullanıyorum laptopu ve yarım saatlik bir kaybım var. Lenovo mühendislerinin de bunu düşündüğüne eminim. Laptopta zaten 4-5 yıldan sonra özelliklerinden dolayı eskiyince masaüstü gibi kullanılmaya başlanıyor.

Bataryayı değiştirmek istersenizde teknik serviste kendileri yapıyor. Böylece orijinal pilde takmış oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 7 Nisan 2014; 22:16:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pul değişme işleminde bilgisayar in içi açılacak ya bilgisayar in performans kalitesi dusmezmi hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: byprens

Pul değişme işleminde bilgisayar in içi açılacak ya bilgisayar in performans kalitesi dusmezmi hocam

Teknik serviste sorun olacağını zannetmiyorum. Diğer bilgisayarcılarda değiştirmeye kalkarsanız laptopun içinden parça çalabilir hatta orijinal olmayan pil bile takabilirler. Benim Lenovo teknik servisine güvenim tam.

• Alcagimm bilgisayar Toshiba sizce nasıldır teknik servisi

• Yorumlar hem benim hemde bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin işine yaradı, cevaplar için teşekkürler. :)
  • Bunlar bu shsbsuxjsjdlikleri hep appledan öğrendiler. Almayın güzel kardeşim. Ben olsam pili sokulmeyen hiçbir ürünü almam. Kol gibi fiyat çeken teknik servislere gebe bırakmak için yapıyorlar. Düşmeyin bu tuzaklara.

• Peki ileride batarya ömrü kısaldı. Yada bozuldu pekiben kendim vidalarini sokup cikarabilirmiyim. Yada bilgisayar yapışık mi.

• Hocam energy managementten en iyi pil durumunu seç yüzde 60 olunca prizden kulanmaya baslıyo bendede z500 var bi sıkıntı yok
  • Şimdi doğrusunu söylemek gerekirse ilk bilgisayar deneyimim olacak bütçe de sıkıntım var. Diyor iyi bişey olsun. İşte biraz titiz davranıyorum. Ama benim anlamadığım konu ileride vidalar kendimde alabilirmiyim. Yada batarya bilgisayara sabit mi

• arkadaşlar ben 2 gün önce toshiba satellıte p50-A/p50t-A aldım bataryası gömülü teknosa bayisindekiler şarjdayken oynayabilirsin birşey olmaz yeni bilgisayarların özelliklerinden biri dediler açıklama yapabilirmisiniz ve bu doğrumu
  • arkadaşlar ben 2 gün önce toshiba aldım bataryası içinde teknosa bayisindeki adamlar şarjı doluyken prizden kullanırsın otomatikman ona geçer sorun olmaz yani dediler acaba doğrumu bide siz söyleseniz ve nasıl oluyor
  • Gömülü olmaması daha iyi. Yukardaki arkadaşın başına da gelmiş. Bazen kitleniyor ve elektriği tamamen kesmek zorunda kalabilirsiniz. İçini açınca da garanti gideceği için mecbur servise vermek zorundasınız.
  • Pil.her sartta degisir ama gomulu bataryada is daha zor olur v ozel akt anahtar gerektirir. Cok buyuk avantaj saglamiyraa tavsiye etmem.pil dolunca sistem sarji keser ama lityum pillerin omru zamanla biter. Hic kullanmasan bile 3 yil icinde pil olur. Degisim veya modifikasyon mumkun. Pilbilgi.blogspot.com adresinde tablet bolumunde uzun bir yazi mevcut. Uzun oldugu icin buraya alamadim

• Arkadaşlar benim bataryam da gömülü nasıl çıkarıcam ben bunu yardım lütfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.