Şimdi Ara

Goodyear Ultragrip 8 vs 9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kış lastiginde goodyear ug 8 baya övülmüş. Kullananlar memnun. Bunun yanında ug9 bakımından pek yorum yok. Hemen hemen aynı fiyatlara satılıyorlar. Kullanan varsa ug9'un 8'den artıları ya da eksileri nelerdir? Ya da biraz daha fazla verip Nokian wr4d mi almak gerekir? Kullanım yeri Ankara, ölçüler 195/65/15.

Edit:Ultragrip 9+ aldım. 9 plus olanı yeni çıkmış galiba. Şu ana dek Ankara'ya kar yağmadığı için kar performansı hakkında yorum yapamıyorum ancak sabahları dona çeken yollarda ve ıslak zeminde son derece memnunum. Benim için yağmurdaki performansı da önemli demiştim. Yazlık lastiklerim Nexen Nblue HD Plus. Benim için yağmurlu havada kabusa dönüşen bir yokuş vardı. Goodyear ug9+ ları taktığımdan beri bir kere bile en ufacık patinaj olayı yaşamadım. O yokuşta yağmurda gaza istediğim kadar basayım hiç sıkıntısız çıkıyor araba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbqhe -- 24 Aralık 2019; 14:19:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankara için en ucuz kuş lastiğini alın yeter.

• Ankara gibi bir iklime sahip yerlerde yumuşak kışlık lastikten ziyade (örneğin Sava) orta karar sertlikte bir lastik almak gerekli. Bu nedenle UG8 en ideali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa2008 -- 21 Kasım 2019; 23:9:18 >
  • ug9 daha az yakıyor yakıt tüketimini arttırmıyor ve sessiz bir lastik. testlere göre ug9 wrd4 den daha iyi bir lastik uygunsa kaçırmyın.
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    Peki ug 9 daha yeni model ama yenisi eskisini arattı gibi bir durum var mı?

Zira forumlarda bakıyorum ug 8 sayfalarca konuşulmuş tavsiye edilmiş, alışveriş sitelerinde yüzlerce yorum almış. Ug 9 ise 8'in yüzde 15-20'si kadar yorum almış.
  • Dikmendeysen nokian al 1100 rakim yuksek kar buz malum ...

• quote:

Orijinalden alıntı: bbqhe

Peki ug 9 daha yeni model ama yenisi eskisini arattı gibi bir durum var mı?

Zira forumlarda bakıyorum ug 8 sayfalarca konuşulmuş tavsiye edilmiş, alışveriş sitelerinde yüzlerce yorum almış. Ug 9 ise 8'in yüzde 15-20'si kadar yorum almış.
    bu lastik 2014 te çıktı ben ocak 2015 te aldım ve 2016 dan beri ithal edilmiyordu. yorum az olması normal.

ug8 nasıl bilmiyorum ama ug9 üst sınıf bir lastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 22 Kasım 2019; 0:31:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de ikisi arasında kaldım hatta 2 hafta önce konu açtım

9 aldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ug8 hepsiburada.com'da çok uygundu, 400TL'ye bayiden montaj dahil continental ts860 almak üzereyken montaj hariç 280 liraya ug8 aldım.
  • UG9 desen yapısından dolayı ıslak zeminde daha başarılı. ug8 buzda karda daha başarılı ama ıslak zemin performansı iyi değil
  • Elimde lineadan çıkma goodyear kış lastiği var hocam düşünürmüsün ? kara jantıyla beraber 4 adet mevcut.Toplamda 10bin km bile kullanılmadı.
  • UG9 ben kullanıyorum. Sessiz lastik ve kar performansı başarılı. Sessizlik olayı her lastik gibi 2 sezon sonra gidiyor tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

UG9 ben kullanıyorum. Sessiz lastik ve kar performansı başarılı. Sessizlik olayı her lastik gibi 2 sezon sonra gidiyor tabi.
    şuan 5 yıllık 10binkm kullanılmış ug9 lar hala sessiz. sizin yaptığınız km ile ilgili
  • Ankara'da ana yollarda kar buz pek kalmıyor. Ancak evimden ana caddeye çıkmak için çok sağlam bir yokuş var. Hem de düz sokaktan yokuşlu sokağa dönerek bağlanmak zorunda kalıyorum. Burayı da mümkün olduğunca açıyorlar ama sabah erken saatlerde veya kar yeni yağarken sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.

Geçen kışı 4 yıllık Starmaxx Icegripperlarla geçirdim. Bahsettiğim yokuşu yağmurda çıkamadığım oldu. Araba patinaj yapıp durdu, geri dönmek zorunda kaldım. Kar performansı kadar ıslak zemin performansı da önemli. Bu durumda anladığım kadarıyla ug 9 daha mantıklı gibi.

Tek korkum buradaki bir ug 9 konusunda nereden aldım bu lastiği tarzı memnuniyetsizliğini dile getiren kullanıcılar vardı. Hakkında çok yorum olmayınca da çekindim.
  • Goodyear Ultragrip son 20 yılda kullandığım en iyi kış lastik serisidir. Michelin, Bridgestone, Pirelli vs.vs. hepsini kullandım, ama hiçbiri Ultragrip'in yanına yaklaşamıyor. Arkadaşım almıştı, ben Michelin Alpin kış lastikleri ile patinaj çekip milim ilerleyemediğim yerlerde hiç takılmadan çıkmıştı, gittim aynı lastikten aldım, gerçekten de kendi aracımla da patinaj bile yapmadan buzlu bayırları çıkabildim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

şuan 5 yıllık 10binkm kullanılmış ug9 lar hala sessiz. sizin yaptığınız km ile ilgili

Alıntıları Göster
    5 yıllık lastik nasıl halen sessiz olabilir ki? Benimkide toplasan 20 bin falan yapmıştır. Ben sessizlik gidiyor derken ilk yıl ve 2. Yıla göre gidiyor diyorum. Her lastik ilk 1-2 yıl sessizlik verir ama sonradan kalmaz sessizlik olayı.

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Ayni ebatları araştırıyorum.

Ug8 için C-C-70dB
    Ug9+ için C-B-71dB

Yakıt aynı, yol tutuş artmış görünüyor ama seste de artma olmuş.

Bu ebat için Goodyear sitesinde ug9+ olarak verilmiş düz ug9 yok.

Trendyolda geçen hafta;
    Ug8:249 tl
    Ug9:259 tl di. Kaçırdık.

Sanayide Ug8 i 259 tl ye ilani var montaj dahil. Net fiyatı ile hemen hemen aynıya geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.