Şimdi Ara

Google Huawei'nin Android lisansını iptal etti (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
38.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Manuel de yüklenen uygulamaların servisleri devre dışı kaldığı için çalışmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya siz Çin'i sevgi pıtırcığı falan mı sanıyorsunuz. Bizim ülke insanı da böyledir. Hep duygusal bakar olaya.

Çin en demokrasiden uzak. Şeffalığı asla kabul etmeyen. Şuan Amerika'nın yaptığını zaten senelerdir diğer ülkelere yapan bir ülke. Neden Google Çin'de çalışamıyor ya da Whatsapp ona tepki gösterdiniz mi?

Ayrıca Huawei'nin kurucusu kim devletle nasıl ilişkisi var şirketin biliyor musunuz?

Yahu bizim Casper telefonları bile Çin'e veri yolladığı ortaya çıktı. Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz neymiş Abd Huawei lider olacakmış ondan engellemiş Apple için yapmış. Bak sen şu işe? Üstelik 1 Trilyon Dolar değer rekorunu kıran Apple'dan bahsediyoruz. Hani şu 250 Milyon dolar nakit parası olan Apple'dan bahsediyoruz. Neymiş Huawei Apple'ı bitirecekmiş. Yavaş bitirsin biraz.

Ayrıca şunu anlayın bu karar Apple'dan çok Samsung'un işine yaradı. Apple kendi dünyasına sahip. ben ios kullanıcısıyım yeni telefon almak istediğimde bakmıyorum bile Android'te ne var diye. Aynı şekilde Android kullanıcısı da böyle. O yüzden ergen ergen tavırları bırakın gerçeklerle yüzleşin

Evet Amerika kötü mü? Kötüdür. Haksızlık mı yapıyor? Evet yapıyor.

Amerika yaşlı bir kadını soyan hırsız ise. Çin Hitlerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

90 günlük süre verilmiş huwai ye. Bir an önce diğer Çinli firmaların aralarında birleşip yeni bir oluşuma gitmeleri gerekiyor. Huwai gerçekten pazar da çok büyük bir ses ile geliyordu. Apple da Samsung da bunun farkında idi. Eğer Çinli firmalar birleşip yeni bir oluşuma gidebilir ise. O zaman Google düşünsün. Ama işin asıl sıkıntılı boyutu sadece store değil. YouTube ve Gmail için ne yapacaklar.
    Bu yazdığına kendin inandın mı?, koskoka Google dan bahsediyoruz. Örnek = Tizen....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aviatorcarfactory

Bu yazdığına kendin inandın mı?, koskoka Google dan bahsediyoruz. Örnek = Tizen....

Alıntıları Göster
    Koca firmanın batması daha kolay olur emin ol. HTC ve LG nin satışı ne kadar? Bir Samsung var oda zaten uzun zamandır kendi başının çaresine bakmak için çalışmalar da bulunuyor. Huwai nin 2018-2019 da 500 milyona yakın satışı var. Google platform satışlarının %70 ini Çinli firmalar oluşturuyor. Telefon satışlarında ki İlk 5 in 3 firması Çinli firmalar. Koskaca da olsa dev gibi de olsa. Kimse zarar etmek istemez. En son Nokia da senin gibi düşünüyor idi. Pazar da tek hakimim kimse benimle başa çıkamaz en iyisi benim liderim diye durum ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shankssan -- 21 Mayıs 2019; 10:7:15 >

• Yasağı kaldırsada kaldırmasada abd kafasına sıktı. Adamlar kendi sistemini yapıcak ve eğer başarılı olurlarsa buna geçer. Android biter googleye olan olcak. Seyredin ilerde neler olcağını. Arkasında çin var. Çin diğer şirketlerede baskı yapıcak ve olan googleye abd ye olcak.

• quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

Koca firmanın batması daha kolay olur emin ol. HTC ve LG nin satışı ne kadar? Bir Samsung var oda zaten uzun zamandır kendi başının çaresine bakmak için çalışmalar da bulunuyor. Huwai nin 2018-2019 da 500 milyona yakın satışı var. Google platform satışlarının %70 ini Çinli firmalar oluşturuyor. Telefon satışlarında ki İlk 5 in 3 firması Çinli firmalar. Koskaca da olsa dev gibi de olsa. Kimse zarar etmek istemez. En son Nokia da senin gibi düşünüyor idi. Pazar da tek hakimim kimse benimle başa çıkamaz en iyisi benim liderim diye durum ortada.

Alıntıları Göster
    Yok siz olayı anlamamışsınız, daha geniş açıdan bakmanız lazım... Yani ne kadar açıklama yaparsam yapayım anlatamam...

Kolay gelsin.

• Trump'ın bu yaptıkları uzun vadede Abd'ye ciddi zararlar verecektir. Kurt yediği ayazı asla unutmaz, piyasalar bu yaşananları unutmayacaktır. Başta Google olmak üzere Abd firmalarına olan güven bir daha onarılamayacak şekilde sarsılmıştır. Bu yaşananlar tüm dünyada küreselleşmenin geleceğini sorgulatacak, dünya çapında her ulusun ve devletin her alanda millileşmeye çalışmasının önünü alacaktır. Kısa vadede Huawei uzun vadede ABD kaybetmiştir.

• Samsung bada 2.0 ı cıkardığında google storede 500 uygulama belki anca vardi yapamadilar. Bir whatsapp dahi getirilemedi. Tizenos dedigimiz sey aslinda bada 3.0 fakat yine andoridle yarisamaz artik cok buyuk ekosistem o gemi kacti.

• Habire çin firmalarını önerenler nerede yav

• AMC kullanıcısına yanıt
    toplama kamplarına gitmişler diyolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batman_Begins

Trump'ın bu yaptıkları uzun vadede Abd'ye ciddi zararlar verecektir. Kurt yediği ayazı asla unutmaz, piyasalar bu yaşananları unutmayacaktır. Başta Google olmak üzere Abd firmalarına olan güven bir daha onarılamayacak şekilde sarsılmıştır. Bu yaşananlar tüm dünyada küreselleşmenin geleceğini sorgulatacak, dünya çapında her ulusun ve devletin her alanda millileşmeye çalışmasının önünü alacaktır. Kısa vadede Huawei uzun vadede ABD kaybetmiştir.
    1-) Trump'dan ziyade Cumhuriyetçilerin kararı. Trump sadece Cumhuriyetçilerin bir sözcüsü, basınla muhatap olan yüzü.

2-) "Başta Google olmak üzere ABD firmalarına olan güven bir daha onarılamayacak şekilde sarsılmıştır." demişsiniz. Bu konuda son derece bilgi eksikliği var. Çin kapitalist sistemi benimseyip liberal ekonomiye geçtikten sonra sanayi devrimini gerçekleştirdi ve harıl harıl ürün üretip her ülkeye ihracat yapmaya başladı. En çokta batı bloğu ülkelerine ihracat yaptı. Fakat aynı Çin ne hikmetse hiç bir zaman batı bloğu ülkelerinin ürettiği ürünleri kendi iç piyasasına kabul etmedi. Özellikle ABD ürünlerine ciddi kısıtlama getirdi. Apple dışında Çin'de satılan bir teknolojik ABD ürünü görmedim. Apple da aslında yok gibi bir şey. Mobil yazılımlarda ise durum daha da vahim. Çin hükümeti mobil yazılımlarda tam bir içine kapanma politikası uyguluyor. ABD menşeli en ufak bir mobil yazılımın bile ülkesinde çalışmasına müsade etmiyor. Yani Çin bu adiliği yıllardır yapıyor. Aslında bu adilikte değil tam anlamıyla iki yüzlülük. Çünkü, ABD kendi pazarında Çin ürünlerinin satılmasına yıllardır sesini çıkarmadı. Çin ABD pazarına harıl harıl ürün sattı. Ta ki Huawei'in casusluk skandalı ortaya çıkana kadar. Bu tür casusluk faaliyetlerini ABD yıllardır yapıyor ve Çin'de ABD ürünlerini ülkesine sokmama konusunda yıllardır katı politikalar uyguluyor. Şimdi aynısını ABD yaptı, daha da yapacak. Bu işler böyle;

Sen Çin olarak ABD ürünlerine ülkende nefes aldırmazsan, ABD'de senin ürünlerine nefes aldırmaz. Bu kadar basit. ABD'nin gözünü karartıp diğer Çin menşeli ürünlere kısıtlama getirmediğine dua etsin Çin hükümeti.

Çin ABD'ye yıllardır ürün satarak ve buna karşılık kendi pazarında ABD ürünlerini sattırmayarak iki yüzlülük yapmasaydı. Şu an hepimiz Çin'i ve Huawei savunuyor olurduk. Google ürünlerinin, google uygulamalarının neredeyse tamamı Çin sınırlarının içinde engellenmiş durumda.

Not: Android işletim sistemi açık kaynaktır ve herkes faydalanabilir. Ancak, Google Play Store'un sahibi Googledır ve Android işletim sistemindeki uygulamaların %90'ı Goole Play Store ile bağlantılıdır. Uygulamalar gücünü Google Play Store dan alır. Goole Play Store yoksa hiç bir android uygulaması resmi güncelleme alamaz ve o telefonda zamanla güvenlik açıkları oluşur, yazılım teknolojisi geri kalır ve kullanıcılar tarafından tercih edilmez. 2. elde ciddi değer kaybeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 21 Mayıs 2019; 13:0:51 >

• Amerikan havhavları gelmiş.
    Heriflerde ki kafaya bak iyi o zaman amerika süper güç diye her dediği olsun ne âlâ memleket.

• Ne yazık ki Çin veya daha doğrusu Huawei bu savaşı kaybedecek gibi, halen kapitalizmin ana oyuncularından biri ABD'dir, filmleri, müzikleri, yeme içme kültürü vs.vs. herşeyiyle dünyaya yön veriyor. Çin'in kendi oluştaracağı "play store" rakibi başarılı olamayacaktır, çünkü popüler uygulamalara ve yeni çıkacak olanlara da baskı uygulanmakta, onlar da sadece ios veya playstore'de yayınlanacaktır, son kullanıcı ise fazla duygusal davranmaz, Çin'e sempati de duysa eksiklikleri kabul etmeyip yine Android'in sorunsuz çalışacağı bir telefon alır. Siz Huawei'ye destekleme amacıyla daha az program ve uygulama barındıran bir app store'dan oyun indirip play store'ı devre dışı bırakır mısınız?

ABD de bunu çok iyi biliyor, Çin'li teknoloji devlerine baskıları sürecektir. Güney Kore'nin yarı ABD olması, kapitalizmden çok fazla etkilenmesi nedeniyle Samsung gibi markalar yırtıyor, hatta rekabet yönünden diğerlerine göre avantaj sağlıyorlar... yani casusluk olayı falan da hikaye, akıllı telefon kullanan herkes zaten en dandik uygulama'da bile tüm izinleri veriyor ve her uygulama sahibi şirket herkesin bilgilerine erişiyor... ortada gizli saklı birşey yok, olay teknoloji üssünün ve gücünün Asya'ya kaymasını engellemek...

• Tüm Çin'li telefonlara uygulanmalı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: filojistoN

İşletim sistemi çıkarmada ne var isteyen herkes kendi işletim sistemini çıkarır önemli olan içini doldurmak. Microsoft Lumia ile kendi işletim sistemini çıkardı da ne oldu? 2 yıl sonra bitirdiler. Kimse Android i bırakıp oraya geçmedi.
    Koca Samsungun BADA işletim sistemi de çok kısa ömürlü olmuştu..
    neden özellikle Huwaei?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

İlla bir yerde yaptıracak. Çin olmazsa Tayvan olur dandik bir Asya ülkesi olur. O olmadı güney Kore de Samsung fabrikalari var. Orada yaptırır. Kendi ülkesinde yaptırmaz. Adam başı 2bin dolar vermektense adam başı 100-300dolar arası verir.
    "Foxconn" Tayvan yapımı dünyanın en büyük farkında olmadığımız en prestijli teknoloji firmasından bahsediyoruz. Tayvan Adası zaten Çin Cumhuriyetinin. Ayrıca 2 li zigon sehpa yaptırmıyorsunuz hocam öyle her şirketin üstlenebileceği kadar hafif ve anlamsız bir işten bahsetmiyoruz. Foxconnun yaptığı faaliyeti bir anda durdurmak büyük yara verir. Benim fikrim arkadaşlarında dediği gibi Google(Abd) Huaweiye muhtaç, Huawei de aynı şekilde Google a muhtaç. Bu gözdağı gerçek olamaz. Olursa Abd boykot edilir Chevrolet ve Ford piyasasından tutun Laptop satışlarına kadar düşüş yaşar. İthalatta kayıp yaşarlar. Öyle basit değil milyonları mağdur etmek.

• Ben bu firmayiii turktelekomun verdigi veya teknoloji magazalarda satilan modemle tanidimm kisa sürecede yükseliş tanitim cihazlar derken düşüşü erken olmasi şaşirtmadii :)) bunu herkes biliyo ki apple ninde bu işin içinde payi var demedi demeyin herşey hikaye herşey yalan dolandan ibaret şuan bu firma samsung sollamiş durumda:)

• gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Huawei 5G teknolojisi üretiyor, bütün vatandaşlar birbirleriyle iletişim sağlamak için o teknolojiyi kullanacak. ABD'de de Huawei'nin Çin hükümetine casusluk için kullanıcıların verilerini gönderdiğini söylüyor, Huawei aksini kanıtlamadı. Bu yüzden ülkelerinde Huawei'yi banladılar. Google gibi şirketlerde yasalara uymak zorunda olduğu için Huawei ile işlerini bitiriyorlar.
  • Vietnam bunu beğendi.

ABD, Çin'deki elektronik üretim işini Vietnam'a kaydırırsa Vietnam çoşar. Batı bloğunun tamamı kaydırırsa Vietnam şaha kalkar. Çin'den daha ucuz iş gücü olan bir yer varsa o da şüphesiz ki Vietnamdır.

Çin hükümeti, evladı Huawei'in bu işten yara almadan kurtulmasını istiyorsa, Çin sınırları içinde ABD yazılımlarının satılmasına, çalışmasına, kullanılmasına müsade eder. Bilhassa, Google'a ait uygulamaların artık Çin'de de çalışması gerekiyor. Yok öyle her uygulamanın kopyasını, alternatifini yaparım. Madem serbest piyasa ekonomisine geçtin oyunu kurallarına göre oyna. Vıcıklık yapma. Madem bunca yıldır ABD'de ürün satıyorsun ve ABD daha yeni yeni sesini çıkarmaya başladı. Sen de bir adım geri atacaksın ve tamam sen de benim pazarımda tam anlamıyla faaliyet gösterebilirsin diyeceksin. İşte o zaman ABD hükümeti yani Cumhuriyetçiler geri adım atar. İki yüzlülük yapmanın anlamı yok Çin efendi. Sen onun pazarında rahatça ürün satıyorsan o da senin pazarında rahatça ürün satmalı. İşin casusluk kısmına hiç girmiyorum. Her ikinizde casusluk yapıyorsunuz. Hatta herkes casusluk yapıyor. Mobil sektörün fıtratında var casusluk. Biraz daha diretirsen iş gücünü Vietnama kaydırırlar, dımdızlak kalırsın ortada.

Sen iç pazarında yıllardır batı bloğu ülkelerinin mallarına ambargo uygulamasaydın şu an hepimiz Huawei savunuyor olurduk. Çin haklı ABD haksız derdik. Şu an ne haklı, ne de haksız var. Senin kendi iç pazarında yıllardır yaptığın ......ğe karşılık ABD'nin yaptığı, yapacağı .....ikler söz konusu.

• Kaiserslautern34 kullanıcısına yanıt
    Hocam olayı bence buyutmussunuz Apple Türkiye de bile fabrika açabilir. Aynı işi yapacaklar sonuçta.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.