Şimdi Ara

★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33.910
Cevap
148
Favori
1.067.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Önder Çatalkaya

quote:

Orijinalden alıntı: Bunela?

quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

Beyler franco+Stock rom ile 5 saatte %1 sarfiyatı görüyorum ve "vay arkadas" diyorum.
    Franco, adamsın...

bende aynı kombinasyonla duruyorum hocam, stock rom + franco r31 Cidden çok iyi ve bariz fark var normal kernel ile ancak şu 4.2.2 haberleri doğru ise stock kernel a döneceğim

İyi güzel söylüyorsunuz da şunları bir detaylandırsak?

Wifi-2g/3g kapalı, bekleme modundayken mi 5 saatte %1? Wifi'da sörf yaparken, 2g veya 3g'de sörf yaparken/video izlerken, ekran parlaklığı otomatik, %30 veya %100 iken vb. onlarca tüketim kombinasyonu var dostlar. Telefonun sinyal çekim gücü de fena etkiliyor biliyorsunuz.

Mesela bende de franco r31 ile dün gece 8.5 saatte %2 eksilmiş, hem de Wi-Fi açıktı.

Hocam aynen...
    Wi-fi açık, 2g mod, ancak ekran kapalı idi. Oyun, Video, Surf yok... Uyudum

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1300

arkadaşlar bu franaco ya bir türlü alışamıyorum performansı inanılmaz bir şekilde düşürüyor :S

Diyorsunuz...

Nerede performans düşüklüğü yaşıyorsunuz,detaylandırın..
  • quote:

arkadaşlar bu franaco ya bir türlü alışamıyorum performansı inanılmaz bir şekilde düşürüyor :S

Franco baba kernelcilerdendir. Tam olarak ne yaparken performans düşüklüğü var? Normal standart kullanımda 25. versiyondan beri bir şey yok çünkü.

Son çıkan r32 ile oyunlardaki lag'ları kaldırmış, Wifi-mobil internet data düşmelerini de halletmiş. Diğer çekirdeklerin devreye girme eşiğini biraz daha düşürmüş. Bakalım, çok daha güzel bir deneyim bekliyor bizi.
  • Arkadaşlar diğer konudan hepiniz hatırlarsınız ki Modern Combat 4 oyununda efektleri ( ateş yağmuru diyelim ona ) S3 ve diğerleri gösterirken Nexus4 de neden göstermiyor diye tartışılıyordu. Az ev 12 ocak tarihli bir videoda bunun giderildiğine şahit oldum Nedir ? Ne değildir ? Ne oldu sizce ?

http://www.youtube.com/watch?v=mAMjyI-0qDc
  • quote:

Orijinalden alıntı: e d d a i

quote:

Diyorsunuz...

gta vice city yi örnek verebilirim stok ile antutudan 17 bin küsür alırken franco ile 13 bin küsür alıyor r32 denemedim şimdi deneyeceğim bakalım
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bunela?

quote:

Orijinalden alıntı: muhamnet

Beyler franco+Stock rom ile 5 saatte %1 sarfiyatı görüyorum ve "vay arkadas" diyorum.
    Franco, adamsın...

bende aynı kombinasyonla duruyorum hocam, stock rom + franco r31 Cidden çok iyi ve bariz fark var normal kernel ile ancak şu 4.2.2 haberleri doğru ise stock kernel a döneceğim

İyi güzel söylüyorsunuz da şunları bir detaylandırsak?

Wifi-2g/3g kapalı, bekleme modundayken mi 5 saatte %1? Wifi'da sörf yaparken, 2g veya 3g'de sörf yaparken/video izlerken, ekran parlaklığı otomatik, %30 veya %100 iken vb. onlarca tüketim kombinasyonu var dostlar. Telefonun sinyal çekim gücü de fena etkiliyor biliyorsunuz.

Mesela bende de franco r31 ile dün gece 8.5 saatte %2 eksilmiş, hem de Wi-Fi açıktı.

hocam mobil ağlar kapalı wifi açık ve ara sıra fb messenger whatsapp gibi kanallardan mesaj gelirken ekranı hiç açmazsam 2-3 saatte %1lik bir kayıp yaşıyorum. Dışarıda iken 2g üzerinden mobil ağlar açık ve otomatik parlaklıkta ise ekran açıkken 5-6 dakikada bir %1 lik kayıp yaşıyorum ancak performans konusunda dikkatimi çeken bir husus var telefonun ekranını açtıktan sonra işlemci hemen hızlanmıyor(interactive işlemci yönetiminde) ve bu yüzden ekranı açtığınız anda çok hızlı bir şekilde bir uygulamaya girmek istediğinizde stock kernelden biraz daha fazla bekletiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: depeche35

Arkadaşlar diğer konudan hepiniz hatırlarsınız ki Modern Combat 4 oyununda efektleri ( ateş yağmuru diyelim ona ) S3 ve diğerleri gösterirken Nexus4 de neden göstermiyor diye tartışılıyordu. Az ev 12 ocak tarihli bir videoda bunun giderildiğine şahit oldum Nedir ? Ne değildir ? Ne oldu sizce ?

http://www.youtube.com/watch?v=mAMjyI-0qDc

adreno 320 için oyuna bir güncelleme geldi ve tüm efektler aktif hale getirildi, oyunu orjinal almak istiyorum ancak fırsat bulamıyorum bir türlü o kadar büyük dosyaları wifi ile çekmeye 1 hafta içinde satın alıp deneyeceğim inşallah

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: e d d a i

quote:

Diyorsunuz...

gta vice city yi örnek verebilirim stok ile antutudan 17 bin küsür alırken franco ile 13 bin küsür alıyor r32 denemedim şimdi deneyeceğim bakalım

Kesinlikle bir yerlerde hata var,burada kernel testleri var Nexus 7 için.Bir fikir verecektir size.Default saat hızında Faux'dan sonra en iyi sonucu Franco veriyor.

Batarya konusunda ise zaten 1 numero.

XDA Developers
    [GUIDE] *19/8 UPDATE!* 4.3 RESULTS! N7 'Best' Kernel (Performance & Battery Tests)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1889571

Bence siz uygulamalarınıza,arka planda çalışanlara,ciğere dalağa inenlere bir bakının..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRAGUT -- 13 Ocak 2013; 15:03:16 >

• Arkadaşlar r32 gayet güzel tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benchmark sonuçlarına kanacaksanız Bricked 0.7 en iyi performansı veriyor, Antutu'yu hatırlamıyorum ama Benchmark&Tuning ile baktığımda bir numaraydı, franco'da yarısı kadar bile puan alamıyorum.

Bildiğim kadarıyla bizim pil sever kerneller benchmark'ın dayadığı testi algılayıp scale edemiyor (işlemci hızını artırmıyor ya da core'ları devreye almıyor) o yüzden puan düşük çıkıyor.

Hem pil 150 saat gitsin hem Antutu'dan 20 bin alsın olmuyor malesef, ya buluttan nem kapıp çoğu zaman 4 core ve 1.5ghz çalışacak skor yüksek çıkacak, ya akıllı davranıp sadece gerektiğinde 4 core çalışacak, zamanın çoğunu 1ghz altında geçirecek, pili israf etmeyecek. Zaten oyunlardaki yüksek GPU kullanımını algılayıp gerektiği zaman hızlanıyor, merak etmeyin. (o NFS ve GTA çalıştırıp saniye saniye test yapan adam kanıtladı bunu, yeni Franco'larla aynı testi tekrarladı ve daha iyiye gittiğini söylüyor her seferinde)

• quote:

Orijinalden alıntı: ohendem

[Rom][CM10.1][Jan12] Dark Jelly N4 Edition Build 4

Tavsiye ederim....2 gundur sorunsuz ve AlphaBlue Theme gorsel olarak guzel...

Bu arada ekran goruntusu alamıyoruz galiba dimi ! Bilen var mı ?

Dün gece bende aynı romu kurdum hocam cihaza, dediğiniz gibi tema çok hoş olmuş, franco r31'de çaktım baya iyi gibi şu anda

Ses kısma+power tuşuna aynı anda 3-4 saniye basılı tutun hocam ekran görüntüsü alıyor
  • Burada Franco r32 ile yapılmış oyun testi var. (Show content butonlarına tıklayın)

Most Wanted, GTA VC, MC4 oynamış. 1 saat boyunca bu 3 oyunu oynayıp lag yaratmaya çalışmış, bir ara kısa süreliğine 66 derece oldu ona rağmen hiç lag yok diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disq -- 13 Ocak 2013; 17:35:42 >

• AOKP 8 Ocak unofficial sürüm + Franco r32 pil sonuçları.

%12 kalan pil
    18 saat 21 dk. şarjdan çıkması,
    %85'inde WiFi açıktı, kalan sürede 3G ile Youtube'da video izledim (bu olmasa eminim en az 30 dk. daha ekran süresi gelirdi)
    Ekran süresi 5 saat 1 dk.

Diğer detaylar;
    3G video izleme dışında devamlı 2G şebekedeydi, ekran süresinde devamlı çeşitli app'lerle internet, konuşma yok, SMS yok, şebeke full çekiyor.
    2 GMail hesabı, facebook, whatsapp, 2 twitter + 6 çeşitli push yapan app'ler senkronizede.

Edit: Eklemeyi unuttum, r32 çıkana dek r31 yüklüydü, yarısından fazlasında r31 vardı yani.

Edit 2 : Ekran otomatik parlaklıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Önder Çatalkaya -- 13 Ocak 2013; 18:51:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: disq

Burada Franco r32 ile yapılmış oyun testi var. (Show content butonlarına tıklayın)

Most Wanted, GTA VC, MC4 oynamış. 1 saat boyunca bu 3 oyunu oynayıp lag yaratmaya çalışmış, bir ara kısa süreliğine 66 derece oldu ona rağmen hiç lag yok diyor.

bu kullandığı cpu programı nedir acaba ?
  • Xenon HD kullanıyorum bir kaç gündür,pil kullanımında farkedilir bir değişiklik olmadı.Bende AOKP yada CM 10.1 e geçmeyi düşünüyom,üstünede francoyu yüklerim,sonuçlar daha iyi heralde

• quote:

quote:

Burada Franco r32 ile yapılmış oyun testi var. (Show content butonlarına tıklayın)

bu kullandığı cpu programı nedir acaba ?

Aradım buldum Perfmon'muş. link

• @muhammet ve @bunela

Dediginiz gibi wifi da tam 5 dk.da %1 sarj azaliyor internet kullaniminda. Tam sarjdan sonra boyle ama sarj %40 sonrasinda daha hizli dusuyor. Zaten bu sekilde devam etse 8saat 20 dk. araliksiz kullanabiliriz demektir Henuz o kadar ilerletemediler bence

• quote:

Orijinalden alıntı: xperiat55

Xenon HD kullanıyorum bir kaç gündür,pil kullanımında farkedilir bir değişiklik olmadı.Bende AOKP yada CM 10.1 e geçmeyi düşünüyom,üstünede francoyu yüklerim,sonuçlar daha iyi heralde

AOKP ye geçmeniz yine farkettirmeyecektir,çünkü Xenon HD AOKP'yi temel alan bir romdur.Ama CM'yi bilemem.
  • quote:

Benchmark sonuçlarına kanacaksanız Bricked 0.7 en iyi performansı veriyor, Antutu'yu hatırlamıyorum ama Benchmark&Tuning ile baktığımda bir numaraydı, franco'da yarısı kadar bile puan alamıyorum.

Bildiğim kadarıyla bizim pil sever kerneller benchmark'ın dayadığı testi algılayıp scale edemiyor (işlemci hızını artırmıyor ya da core'ları devreye almıyor) o yüzden puan düşük çıkıyor.

Hem pil 150 saat gitsin hem Antutu'dan 20 bin alsın olmuyor malesef, ya buluttan nem kapıp çoğu zaman 4 core ve 1.5ghz çalışacak skor yüksek çıkacak, ya akıllı davranıp sadece gerektiğinde 4 core çalışacak, zamanın çoğunu 1ghz altında geçirecek, pili israf etmeyecek. Zaten oyunlardaki yüksek GPU kullanımını algılayıp gerektiği zaman hızlanıyor, merak etmeyin. (o NFS ve GTA çalıştırıp saniye saniye test yapan adam kanıtladı bunu, yeni Franco'larla aynı testi tekrarladı ve daha iyiye gittiğini söylüyor her seferinde)

Linkini verdiğim test arkadaşa bir fikir vermesi açısındandı,kaldı ki Nexus 4 ve 7 ler ayrı donanımlara sahipler.

Demek istediğim default hız ayarlarında default governorlarda kernellerin çarpışması ki,gayet adaletli.Çünkü aynı paramatrelerle aynı testi uyguluyorsunuz.

Pil performansına gelince ,yine stok hızlarda %100 aydınlatma ile 720p video oynatma testi.

İşte burada franco kendini gösteriyor,m-kerneli saymazsak diğer rakipleriyle 1+ saatleri aşan farklara gidiyor.

Bu iki testte bakmamız gereken şey şudur ;

Her iki teste grafik çizsek performans ve batarya eğrileri ya franco'da ya da M-Kernel'de birleşir.Kaldı ki testte best overall seçiminde bu iki kernel seçilmiş.

Herkes kendi deneyimine göre istediği kerneli seçecektir elbet,bizden paylaşması.

• quote:

@muhammet ve @bunela

Dediginiz gibi wifi da tam 5 dk.da %1 sarj azaliyor internet kullaniminda. Tam sarjdan sonra boyle ama sarj %40 sonrasinda daha hizli dusuyor. Zaten bu sekilde devam etse 8saat 20 dk. araliksiz kullanabiliriz demektir Henuz o kadar ilerletemediler bence

Walla şu anki haliyle bile çok iyi oldu telefon... Bana yeter şimdilik...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.