Şimdi Ara

Google Stadia ile 65 saat oyun oynamak için 1 TB veri kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google Stadia, geçtiğimiz Mart ayında duyurulmasına rağmen fiyatlandırması ve oyunları ile ilgili bilgiler paylaşılmamıştı. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen etkinlik ile birlikte Google Stadia’nın yeni detayları duyuruldu. 10 dolar aylık ücret ödeyerek 4K 60fps oyun oynamanıza imkan tanınıyor. Peki, tamamıyla çevrimiçi olan bu servisin kotanıza yansıması nasıl olacak?

1 saatte 15,75 GB

Google Stadia, üç farklı çözünürlük seçeneği ile geliyor. 720p 60fps için 10 Mbps, 1080P 60fps için 20 Mbps ve son olarak 4K 60fps için 35 Mbps indirme hızı önerildi. 1080P ve 4K seçeneklerde 5.1 Surround ses desteği de bulunuyor. Kullandığınız çözünürlüğe göre Stadia video akışının kotanıza yansıması haliyle farklı olacak.

1 saat 720p yayın akışında kotanızdan 4.5 GB, 1080p’de 9 GB, 4K’da ise 15.75 GB veri kullanacaksınız. 4K çözünürlüğe sahip bir kullanıcının ayda 65 saat oyun oynaması neredeyse 1 TB veri harcayacağı manasına geliyor. Yine 1 TB veri kullanımını sabit tutarsak 1080p çözünürlüğünde 113 saat oyun oynayabilirsiniz.

Ayrıca Bkz.Google uzaktan masaüstü kontrolünü çok daha kolay hâle getirdi

Kısacası günde 2-3 saat oyun oynayan standart bir kullanıcı bile Stadia ile büyük miktarlarda veri kullanımı yapmış olacak. Gerek altyapı gerekse de internet servis sağlayıcıları tarafından sunulan paketlerin buna hazırlıklı olmadığını söyleyebiliriz. Örneğin PC Gamer editörlerinden Jarred Walton, kullandığı internet paketinin 1 TB kotalı olduğunu ve internette başka hiçbir şey yapmasa bile Stadia’nın kotasını dolduracağını belirtiyor. Ülkemizde de uzun zamandır devam eden kota problemi görünen o ki çevrimiçi oyun servislerinin de önünü kapatacak.

• Güle güle Stadia...

• Başlığı şu şekilde düzenleyip , clickbait sevdanızdan bir an önce kurtulmanızı tavsiye ederim.

Google Stadia ile 4K çözünürlükte 65 saat oyun oynamak için 1 TB veri kullanılacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte şimdi Türkiye'ye gelmeyeceğinden emin oldum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega

İşte şimdi Türkiye'ye gelmeyeceğinden emin oldum :)
    Yalnız bu tamamen 4K stream için. Evinde kaç tane 4K cihaz var?

1080p 60 ideal bizim gibi ülkelerde.

• Bizde 2 senesonra belki kullanilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye göre güle güle Stadia, dünyanın en kıytırık ülkelerinden biri olan Makedonya'da yaşıyorum ve tüm internet paketleri bu ülkede sınırsız. 1Gbps tamemen sınırsız internet için ayda 40 euro ödüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1080p 60 fps için 20 mbps yetecekse bence güzel olacak.

• Türkiye'ye gelmeden gitti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim aklıma yatmıyor aga bu iş..

• 4k oyun zevki için az bile istediği değer zaten kotalı net kullananlar için çıkartılan bir servis değil.
  • Baslangic asamasinda az kitleye hitap edecek bir servis. interneti iyi ve ucuz olup donanima para vermek istemeyen ve en azindan donanimi yaninda tasiyamayacak kisilere hitap ediyor. tam benlik mesela. 1.calistigim sehirdeki evde 1000mb internet var. 2.ailemin oldugu yerde 400mb. herhaftasonu oyun pc sini tasimaktan gina gelmisti. 65inc 4k Tv de 400mb internet ile rahat oynarim. böylelikle hem fiziksel yükten kurtulmusken diger taraftan donanima para yatirma ihtiyacim kalmaz. görüldügü gibi farkli kesimlere hitap edebilecek bir servis. zamanla genisleyecek ve Türkiye gibi ülkelerede gelebilecektir. ümidimiz Türkiye gibi ülkelerde internet hizinin yayginlasmasi ve donanima verecek parasi olmayan genclerin eglenme amacli bu tür servislere ulasmasi.

• Bu sistem zaten hardcore oyuncuya göre değil ki. Türkiyede internet henüz o seviyede değil. Stadia bizde daha çok evinde interneti iyi olan ama sağlam makinası olmayan kişilere yönelik olacaktır. Mesela haftada bir kaç kez PES atmak için. Ya da haftasonları biraz kafa dağıtmak için vs.

• playstation now da 750 oyun var ve 12 ay 99 dolar. adamlar çıkmış 30 oyunla gelmiş bu nedir yav?https://www.playstation.com/en-us/explore/playstation-now/

• bayraak B kullanıcısına yanıt
    Hız testi görüntüsü bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bayraak

Türkiye'ye göre güle güle Stadia, dünyanın en kıytırık ülkelerinden biri olan Makedonya'da yaşıyorum ve tüm internet paketleri bu ülkede sınırsız. 1Gbps tamemen sınırsız internet için ayda 40 euro ödüyorum
    Aylık asgari ücret kaç euro ?

• Altyapı sağlayıcalarını yatırım yapmaya ve daha iyi hizmet zorlaması iyi olacaktır.

Türkiye'ye gelirse özellikle altyapı sağlayıcıları mecbur yatırım yapmak zorunda kalır. Tabi talep olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayraak

Nüfus ne kadar az olursa, internet trafiği de az olacağından, o kadar kaliteli internet kullanırsın. Sence Türkiye alttyapisi sınırsız kotasıt 1gbps hız kaldırır mı?

• bayraak B kullanıcısına yanıt
    İnternet için hemen oraya yerleşiyoruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.